Προς το περιεχόμενο

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???


pantoleon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά βοήθεια, έχουμε 250 GB προς εγραφή και όχι αντιγραφικό!!!

 

Ρε παιδιά, σόρρυ, αλλά δεν έχω ιδέα πώς να συνδέσω ένα Τοσίμπα DVD writer στον υπολογιστή της αδερφής μου.

 

Το αγόρασα σκέτο-νέτο από Πλαίσιο και το κότσαρα πάνω αλλά δεν ξέρω τι να συνδέσω πού για να το αναγνωρίσει το ΠιΣί!!!

 

Εξηγώ,ή μάλλον περιγράφω/απεικονίζω:

 

Στον "ποπό" της συσκευής βλέπω:

 

------------------------------------------------

[][][][]__[:::]___[:::::::::::::::::::::::]__[ΟΟΟΟ]

--(1)-----(2)--------------(3)-------------(4)--

 

Βλέπω το πάνω ντάιβ (DVD σκέτο) και έχει συνδεδεμένα τα 2,3 και 4.

 

Συνδέω λοιπόν κι εγώ το (3)/"μπέηκον" και το (4)/ρεύμα που βρήκα και μάλιστα και το 3 και το 4 ήταν απολήξεις από τα ίδια 3 και 4 που χρησιμοποιούσε και το πάνω ντράιβ.

 

(2)/??? δεν βρήκα. Είναι απαραίτητο? Και τι είναι/κάνει??? (ασχετίλα-πωπωπω)

 

Είδα μέσα στο tower ότι έχει κι άλλο "μπέηκον"/(3) τυλιγμένο. Μάλλον δεν χρειάζεται γιατί το προηγούμενο 2ο ντράιβ, ένα CD writer, δεν το χρησιμοποιούσε.

 

Τί να κάνω? Χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα/διαδικασία από τα windows, άλλη σύδεση??? Βοηθείτε με,πλίτς....

 

Και κάτι άλλο: είδα ότι έχει 3 θέσεις για DIMM-άκια RAM. Τώρα έχει μόνο ένα DIMM-άκι των 256. Να βάλω άλλο ένα παρόμοιο? Άν έβαζα 3 θα έπηζε???? Άν έβαζα από διαφορετικές μάρκες και μνήμης??? Τέσπα, δευτερεύων αυτό...

 

Να συμπληρώσω εδώ ότι είναι VARDEN P4 2.56, 256 RAM, 300-άρι τροφοδοτικό και δεν θυμάμαι τι κάρτα γραφικών....καμμιά ιδέα για οικονομική αναβάθμιση???

 

Σας ευχαριστώ πολύ για όποια απάντηση, ελπίζω διαφωτιστική, μου δώσετε και αν μου προτείνεται έναν οδηγό/βιβλίο για να τα μάθω αυτά υπόσχομαι την επόμενη φορά να μην σας ξαναενοχλήσω....

 

Υ.Γ. Εγώ είχα κι έχω πάντα laptop και δεν έχω ανοίξει ποτέ κανένα γι'αυτό δεν ξέρει "γρι" απ'αυτά. Η αδερφή όμως....

 

Ευχαριστώ και πάλι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το (2) ειναι jumpers που του λενε τι να κανει αν υπαρχει και αλλη συσκευη πανω στην ιδια καλωδιοταινια (μπέικον). Πρεπει να κοιταξεις πανω στη συσκευη που θελεις να συνδεσεις τι σου λεει. Θα πρεπει να εχει 2-3 εικονες με τις θεσεις που πρεπει να συνδεσεις στο (2), χρησιμοποιωντας ενα μικρο "πραγματακι" το οποιο δε μπορω να περιγραψω, αν εχεις ή αν δεν εχεις αλλη συσκευη στην ιδια ταινια.

Σαν πειραμα μπορεις να το συνδεσεις οπως ειναι και αν το αναγνωρισει εχει καλως, αν δεν το αναγνωρισει θα πρεπει να ενωσεις στο (2) καποιο "πανω" ποδαρακι με το αντιστοιχο "κατω" ποδαρακι χρησιμοποιωντας το "πραγματακι" που λεω :) χεχε.

Καλυτερα τσεκαρε αν δουλευει οπως ειναι, δε θα παθει τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

prwton sto 2 mpainoun ta jumpers gia na dilwseis an einai slave i master to rom,pithanotata sou grafei panw apo auta m=master s=slave kai kati allo pou dn to xreiazesai, an den grafei ekei se kapoia pleura tou rom tha iparxei ena autokolito pou sou leei poio prepei na vraxikikloseis.deuteron allakse kordela giati mporei auti pou exeis sindesei epanw na einai gia skliro...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν στο «Ο υπολογιστής μου» το αναγνωρίζει σαν συσκευή;;;;;

Αν όλα είναι οκ θα βλέπεις εκεί ΔΥΟ συσκευές dvd.

 

Aν ΟΧΙ τότε πρέπει να πειράξεις τα τζαμπεράκια (το 2 που ζωγράφησες).

Πώς λειτουργεί αυτό:

H καλωδιοταινία έχει 2 θέσεις όπου συνδέεις συσκευές.

Η μία είναι στην άκρη και η άλλη είναι στην μέση του καλωδίου.

 

Υπάρχουν δύο τρόποι να δουλέψεις τώρα:

 

1- βάζεις τα τζαμπεράκια ΚΑΙ στις ΔΥΟ συσκευές που έχεις (dvd + dvd writer) στην θέση CS ή Cable Select και τα συνδέεις.

 

2- βάζεις το τζαμπεράκι της συσκευής που είναι στην άκρη (προσοχή εδώ) του καλωδίο στο Master και το αντίστοιχο από την άλλη συσκευή που είναι στην μέση του καλωδίου στο Slave.

 

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι θα συνδέσεις και τα καλώδια ρεύματος επάνω για να λειτουργήσουν.

 

Λογικά αν κάνεις τα παραπάνω θα είσαι ΟΚ και θα δεις ΔΥΟ συσκευές στο «Ο υπολογιστής μου».

 

 

ΦΥΣΙΚΑ θεωρώ ότι γνωρίζεις πως για να κάνεις εγγραφή χρειάζεσαι και κάποιο πρόγραμμα εγγραφής (π.χ. Nero).

Αν έχεις ΧΡ μπορείς να γράψεις και χωρίς πρόγραμμα εγγραφής αλλά με περιορισμένες δυνατότητες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sony_dvd_rw_jumper_master_cr.jpg

 

Αυτό που είναι μέσα στο μπλε κουτί είναι το δικό σου (2). Αυτό που είναι υπογραμμισμένο / τονισμένο είναι αυτό που σου λένε τα παιδιά ως jumper / βραχυκυκλωτήρας. Είναι πολύ μικρό, περίπου 4x4 χιλιοστά και σχεδόν τετράγωνο. Συνήθως από μαύρο ή άσπρο πλαστικό και έχει μέσα του ένα σιδεράκι. Δες αν έχεις παρόμοια συσκευή στο ίδιο σημείο της, και αν έχει τέτοιο μαραφέτι επάνω θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε και πως πρέπει να το βάλεις.

 

(στην εικόνα από πάνω ο βραχυκυκλωτήρας είναι συνδεδεμένος κάτω από εκεί που έχει χαραγμένο το ΜΑ άρα η συσκευή είναι master - Αν ήταν κάτω από το SL θα ήταν slave, ενώ αν ήταν στο CS θα ήταν cable select. Το CS είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεμπερδέψεις από τα MA και SL. Βάζεις και τις δύο συσκευές σου (στο (2) τους) να δείχνει CS και πιθανότατα το σύστημά σου να αναγνωρίσει τα πάντα ΟΚ.)

 

Διαφορετικά :

 

Το τυλιγμένο μπέικον (καλωδιοταινία) που έχεις μπορεί να σε βοηθήσει για να ξεμπερδέψεις μια και καλή! Άκου τι θα κάνεις. Θα ξεσυνδέσεις το μπέικον με το οποίο παίζεις! Θα ξετυλίξεις (!) το άλλο μπέικον! Αν το δεις προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι έχει 3 φίσες -> σκατούλια! Το μεσαίο δεν είναι ακριβώς στη μέση αλλά βρίσκεται κοντύτερα προς το ένα από τα δύο άκρα. Αυτό θα το πω 'Α' σκατούλι! Το μεσαίο 'Β' και το απομακρυσμένο 'Γ'. Θα πιάσεις το 'Α' (δε μας ενδιαφέρει προς το παρόν το 'Β') και θα το βάλεις στη συσκευή που αγόρασες (στο (3) της δηλαδή). Μέτά το 'Γ' θα το βάλεις στη μητρική εκεί κοντά που ήδη υπήρχε βαλμένο ένα προηγουμένως. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ!

Στη μητρική (μεγάλη πλακέτα που είναι πάνω ο επεξεργαστής κτλ) υπάρχουν δύο θήκες για μπέικον σκατούλια! Η μια γράφει κάπου ότι είναι η πρώτη και η άλλη ότι είναι η δεύτερη. Και να μην το γράφουν δεν έχεις πρόβλημα. Αν όμως το γράφουν, τότε καλύτερα βάλε το άκρο του μπέικον σκατούλι 'Γ' για το οποίο μιλάμε στη πρώτη θέση.

 

Μετά θα βάλεις το μεσαίο 'Β' σκατούλι στο (3) της άλλης συσκευή σου (dvd-rom) αν δεν κάνω λάθος. Μετά θα συνδέσεις τις φίσες του ρεύματος (4) και στις δύο συσκευές.

 

Μετά θα ψάξεις τα jumpers που έχει το αντιγραφικό σου (στο (2) του) και θα φροντίσεις αυτό να πάει στο master.

Τέλος θα ψάξεις τα jumpers που έχει το dvd-rom σου (στο (2) του) και θα φροντίσεις αυτό να πάει στο slave.

 

Υπάρχουν κι άλλες συνδεσμολογίες αλλά εγώ σου πρότεινα μια που κρίνω πως δε θα σε μπερδέψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...