sotris99 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Το ότι ο ΟΤΕ είναι μονοπώλιο είναι κάτι για το οποίο φταίει το ελληνικό κράτος. Κανείς δεν έδωσε κίνητρα σε άλλες εταιρείες να στήσουν εναλλακτικό δίκτυο. Όλες μα όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ για τηλεφωνία και internet. Και μή μου πείτε για την vivodi. Μπορεί να έχει δικό της δίκτυο αλλά δεν είναι πανελλαδικό. Και τα dslam της vivodi είναι του ΟΤΕ!!! Μπροστά έχει τις γραμμές του ο ΟΤΕ και από πίσω η vivodi.
toubos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Για να γίνει αυτό που λες πρέπει οι εταιρείες να περάσουν χάλκινα καλώδια σε όλη την ελληνική επικράτεια... Ή να αγοράσουν από τον ΟΤΕ έτοιμα κυκλώματα. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα γίνει αυτό όταν θα έρθει το triple play. Από ότι έχω μάθει, ήδη η Intracom μέσω της HOL είναι έτοιμη να μπει στην αγορά με το triple play, με δικό τους δίκτυο, αλλά μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον στην αρχή.
Nik0s Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Nai auto toe xw kai gw aporia. Ti ennoune oi providers otan lene pws tha anaaptyxoun emsa sto 2006 perissotero to idioktito diktyo tous? Skavoujn kai travane dika tous xalkina kalwdia or noikiazoun yparxousa tilephoniki domi tou Pote? Gia exaplin parakalw
Soth Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 siga mi skapsoun oli tin ellada gia na perasoun kalwdia... oute to 2050 den tha exoun teliwsei
kakli Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Ginete ean yparxi kapote cable stin ellada, aplos tha echis grammi meso keraia tis tileorasis
Draken Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Λοιπον επειδη ελεχθησαν αρκετες ανακριβιες περι aDSL στην Ελλαδα ας βαλουμε ορισμενα πραγματα στην θεση τους. Πρωτα απο ολα σκετο aDSL χωρις τηλεφωνο κ χωρις παγιο γινεται να εχεις...και σε ολες τις πολιτισμενες χωρες ειδικα τωρα με τον αυξανομενο αριθμο κινητων τηλεφωνων προσφερεται αυτη η δυνατοτητα. Απλως για λογους οικονομικους ο ΟΤΕ δεν το εχει υιοθετησει ακομα (δεν ειναι και λιγα 15? + στο παγιο καθε μηνα)... Η Vivodi και σε μικροτερο βαθμο η Telepassport μεσω του ιδιοκτητου δικτυου τους σου προσφερουν αντιστοιχες υπηρεσιες μακρια απο οποιαδηποτε συνδρομη στον ΟΤΕ. Εως τα τελη του 2006 θα εχουν επεκταθει ιδιοκτητα δικτυα απο τουλαχιστον δυο εταιριες (Forthnet, Tellas) σε Αθηνα και Θεσσαλονικη σε πρωτη φαση. Ηδη αν εισαστε τυχεροι κ σας καλυπτει λειτουργει πιλοτικο προγραμμα με ανταγωνιστικες τιμες στην περιοχη των Αμπελοκηπων απο την Tellas. Συντομα θα προσθεθει και η Forthnet. Για να γίνει αυτό που λες πρέπει οι εταιρείες να περάσουν χάλκινα καλώδια σε όλη την ελληνική επικράτεια... Τεραστιο λαθος...Ο ΟΤΕ ειναι "αναγκασμενος" να νοικιασει το last mile σε εξαιρετικα χαμηλη τιμη (γυρω στα 5? αν θυμαμαι καλα)...Last mile ειναι η γραμμη απο το σπιτι σας εως το κεντρο του ΟΤΕ η οποια θεωρειται δημοσια περιουσια...οποτε οποια εταιρια θελει να προσφερει υπηρεσιες δεν εχει παρα να φροντισει για την υποδομη της απο εκει και περα...εξαλλου οι εταιριες αυτη την περιοδο κατασκευαζουν το backbone τους...το ΚΑΦΑΟ εξω απο το σπιτι σας θα μεινει ως εχει :wink: Αντιστοιχη περιπτωση με αυτη το ΟΤΕ ηταν η ΒΤ πριν απο μερικα χρονια Ελπιζω να βοηθησα λιγο...και προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι υπαλληλος ανταγωνιστικης εταιριας απλως ενας συνδρομητης του ΟΤΕ που εχει βαρεθει να πληρωνει 30? για γραμμη της οποιας ποτε δεν κανει χρηση , οποτε προσπαθω να ξεφυγω απο το μονοπωλιο...
Nik0s Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 35 Euro here! Den eisai o monos pou kourastike apo ton POTE. Oloi kourasmenoi eimaste
paparoupas Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Το τηλεφωνο απαιτει ενα δισυρματο καλωδιο, οπως ακριβως και το dsl. Απο κει και περα το τηλ χρησιμοποιει τις συχνοτητες μεχρι 3kHz, ενω το dsl απο 3-10kHz. Οταν κανεις αιτηση στον ΟΤΕ για γραμμη dsl, τοτε ενας τεχνικος του πηγαινει στο κεντρο του ΟΤΕ και αλλα ζει το φιλτρο 0-3kHz με ενα 0-10kHz. Ο ΟΤΕ προφανως δε θα μπει στη διαδικασια να βαλει ακομα ενα φιλτρο (αυξηση κοστους) ωστε να κοψει τις χαμηλες συχνοτητες και αρα την τηλεφωνια (μειωση εσοδων), πατωντας και στο γεγονος οτι αυτο δεν γινεται ουτε στο εξωτερικο (μονο για τη Γερμανια μπορω να εχω αποψη - οπου τηλ και ιντερνετ πανε πακετο), οποτε οποιος εχει dsl εχει πρακτικα και τηλεφωνια. Τωρα κατα ποσο ειναι εφικτο να εχεις στο ιδιο καλωδιο συνδεση για τις "χαμηλες" συχνοτητες πχ. με tellas και για τις "υψηλες" συχνοτητες με forthnet ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και εχει να κανει με το αν τις εταιριες αυτες τις συμφερει να νοικιαζουν καλωδια για καποιες συχνοτητες. Επισης ιδιοκτητο δικτυο δε σημαινει σκαβω και περναω καλωδια, αλλα νοικιαζω το τελικο καλωδιο για καθε συνδρομητη και νοικιαζω η αγοραζω bandwidth. Και επειδη ακομα το bandwidth (και τη συνδεση με το εξωτερικο) το παρεχει μονο ο ΟΤΕ στις εταιρειες, η διαφορα ενοικιασης αγορας ειναι πολυ μικρη... Για να μην παρεξηγηθω, κι εγω πελατης του ΟΤΕ ειμαι και εχω σιχαθει τις "υπηρεσιες" του, οποτε και ειμαι σε αναζητηση εναλλακτικων (οχι παρόχων, αλλα τροπων).
Nik0s Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Malista! Auto den to ixera! Poly wraia mas to exigises texnika file na eisai kala! Twra katalavainoume kalytera giati o OTE den kanei auto pout ha mporouse na kanei....i Vivodi omws kai alles etaireies to kanoun, mallon den tous noiazei to kostos.
paparoupas Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Οταν η vivodi μισθωνει καλωδια απο τον ΟΤΕ, τοτε τα μισθωνει συνολικα, απ'οσο γνωριζω. Αυτος ειναι και ο λογος που ολες οι εταιρειες που παρεχουν dsl παρεχουν και τηλεφωνια και γι'αυτο οι εταιρειες που παραδοσιακα προσεφεραν μονο ιντερνετ ειτε συγχωνευθηκαν, ειτε συνεργαζονται με εταιρειες τηλεφωνιας, ωστε να αξιοποιουν πληρως τα καλωδια. Επισης επειδη οι εταιρειες αυτες (και κυριως οι μικρες) θελουν να διατηρουν σταθερο λογο στις συνδεσεις τηλεφωνιας / συνδεσεις dsl, κατα καιρους διαφημιζουν μονο τηλεφωνια η μονο dsl. (Ασχετο...)
Nik0s Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Επισης ιδιοκτητο δικτυο δε σημαινει σκαβω και περναω καλωδια' date=' αλλα νοικιαζω το τελικο καλωδιο για καθε συνδρομητη και νοικιαζω η αγοραζω bandwidth. Και επειδη ακομα το bandwidth (και τη συνδεση με το εξωτερικο) το παρεχει μονο ο ΟΤΕ στις εταιρειες, η διαφορα ενοικιασης αγορας ειναι πολυ μικρη... Για να μην παρεξηγηθω, κι εγω πελατης του ΟΤΕ ειμαι και εχω σιχαθει τις "υπηρεσιες" του, οποτε και ειμαι σε αναζητηση εναλλακτικων (οχι παρόχων, αλλα τροπων).[/quote'] Ti ennoeis noikiazw to teliko kalwdio tou akthe syndromiti? Kai giati to bandwidth apo to xwteriko prepei o kathe provider na to promitheutei swnei kai kala apo ton pote?
Soth Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 nomizw mono h tellas exei diko tis link me eksoteriko, mesw italias (upothalasia)
Draken Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 Δημοσ. 4 Απριλίου 2006 nomizw mono h tellas exei diko tis link me eksoteriko, mesw italias (upothalasia) Ισως να σας βοηθησει αυτο... Ειναι απο ανταγωνιστικο forum αλλα ας με συγχωρησουν οι mod :oops: δικτυα ελληνικων ISP
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.