chripapa Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Καλημέρα! Εδώ και αρκετό καιρό , όταν κατεβαζω torrent (χρησιμοποιώ το μtorrent) έχω ένα πρόβλημα. Η ταχύτητα συνέχεια κανει περιοδικά σκαμπανεβάσματα. Ποιο συγκεκριμένα, ανεβαίνει σιγά σιγα μέχρι τα 33-34 kb/sec και στη συνέχεια και πάλι σιγά σιγά πέφτει στα 0-3 kb/sec και πάλι από την αρχή! Αυτό το πράγμα συνεχίζεται με αποτέλεσμα το διάγραμμα που δείχνει την ταχύτητα να να έχει τη μορφή κυμματισμού!Επίσης, έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο. Πολλές φορές όταν είμαι αρκετές ώρες συνδεδεμένος και κάνω downloading η ταχύτητα που κάνω browsing όχι απλά μειώνεται τραγικά(αυτό είναι λογικό άλλωστε...) αλλά ουσιαστικά μηδενίζεται(βγαίνει το μήνυμα που λέει ότι δεν μπορεί να ανοίξει τη σελίδα. Κάποιες φορές αυτό λύνεται αν κλείσω το μtorrent αλλά πολλές φορές αυτό δεν διορθώνεται με αποτέλεσμα να πρέπει να βγάλω το router από τη πριζα και να το ξαναβάλω!Μπορεί κανείς να μου πει τι γίνεται???Η σύνδεσή μου είναι Forthnet/384 και το router μου το DSL-G604T της D-Link. Ευχαριστώ πολύ!
KaizerSoze Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Gia to browsing...get over it oloi se 384 toxoume dei,eidika me IE den nomizw na diorthwnete Gia tin taxytita: Torrents dude,etsi einai,giauto den metrame taxytites me torrents.Dokimase na meiwseis ta connections
chripapa Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Ok για το browsing πάω πάσο!Για το Downloading ομως, με προβληματίζει όχι η χαμηλή ταχύτητα που πιάνω αλλά το γεγονός ότι το όλο φαινόμενο που περιέγραψα είναι απολύτως περιοδικό(/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\)!!!Γιαυτό λέω μήπως συμβαίνει κάτι...Και εννοείται βέβαια ότι δεν μετράω την ταχύτητα της σύνδεσής μου με βάση τις ταχύτητες που πιάνω στο downloading.....
damiano Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δες στο thread για το μtorrent για ρυθμίσεις κτλ μήπως βελτιώσεις λίγο την κατάσταση αλλά γενικά έτσι είναι, συνέχεια αλλάζει η ταχύτητα. Για το browsing βάλε γενικά upload limit 10K στα p2p (αν έχεις γραμμή 128 upload) θα γίνει κάπως καλύτερο.
cranton Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Φίλε μου με τα torrents δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για την ποιότητα της σύνδεσής σου (αυτό ούτως ή άλλως το ξέρεις βέβαια). Ρίξε μια ματιά στον αριθμό των seeders και των leechers και φρόντισε να είναι αρκετά μεγάλος. Α, και κάτι τελευταίο. Εγώ με την ίδια σύνδεση (forthnet 384) είδα μεγάλη διαφορά όταν χρησιμοποίησα Private trackers. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, ενώ κατέβαζα ένα torrent ελεύθερο (με αναζήτηση από torrentspy) με ταχύτητα γύρω στα 18kbps δοκίμασα ένα άλλο torrent (από araditracker) και η ταχύτητα ανέβηκε στα 38-40. Δε λέω ότι είναι πανάκεια, αλλά το ελεύθερο είναι πάντα και λίγο πιο αργό. Όσον αφορά τα σκαμπανεβάσματα συνήθως αυτό συμβαίνει όταν ο uploader του torrent έχει κάνει μαλακία. Ο client του στέλνει τα ίδια pieces σε όλους τους leechers με αποτέλεσμα να δημιουργείται bottleneck. Σε αυτές τις περιπτώσεις απλά κάνεις υπομονή ή δεν το κατεβάζεις.
chripapa Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δες στο thread για το μtorrent για ρυθμίσεις κτλ μήπως βελτιώσεις λίγο την κατάσταση αλλά γενικά έτσι είναι, συνέχεια αλλάζει η ταχύτητα. Για το browsing βάλε γενικά upload limit 10K στα p2p (αν έχεις γραμμή 128 upload) θα γίνει κάπως καλύτερο. Αυτά που μου προτείνεις τα έχω ήδη κάνει! Αλλωστε τα προβλήματα δεν υπήρχαν από την αρχή!Τώρα τελευταία παρουσιάστικαν από το πουθενά!Ευχαριστώ πολύ παντως!!!
gregdais Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 egw apo tin stigmi pou ekana 512 tin 384 mou ola pigenan aera...!eixa kai egw paromoio problem..
Jojos170304 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Tα D-Link έχουν το κακό να μπουκώνουν μετά από κάποιο διάστημα συνεχούς dl κ χρειάζονται restart. Εάν δεν έχεις βάλει το τελευταίο firmware που έχει κυκλοφορήσει για το 604 βάλτο και θα δεις μεγάλη διαφορά. Επίσης όταν μπουκώνει κάντου restart μέσα από το μενού του ρουτερ για να μην χρειάζεται να ξαναπερνάς όλες τις ρυθμίσεις φτου κ από την αρχή. Αυτά όσον αφορά το κομμάτι που μπορείς να διορθώσεις. Για τα υπόλοιπα πέρα από κάποιες ρυθμίσεις στο μtorrent, δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά λόγω περιορισμού πακέτων από πΟΤΕ!!!!!!!!!
chripapa Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Tα D-Link έχουν το κακό να μπουκώνουν μετά από κάποιο διάστημα συνεχούς dl κ χρειάζονται restart. Εάν δεν έχεις βάλει το τελευταίο firmware που έχει κυκλοφορήσει για το 604 βάλτο και θα δεις μεγάλη διαφορά. Επίσης όταν μπουκώνει κάντου restart μέσα από το μενού του ρουτερ για να μην χρειάζεται να ξαναπερνάς όλες τις ρυθμίσεις φτου κ από την αρχή. Αυτά όσον αφορά το κομμάτι που μπορείς να διορθώσεις. Για τα υπόλοιπα πέρα από κάποιες ρυθμίσεις στο μtorrent' date=' δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά λόγω περιορισμού πακέτων από πΟΤΕ!!!!!!!!![/quote'] Έψαξα για firmware αλλά το τελευταίο που υπάρχει είναι από τον Ιανουάριο του 2005!!!
dkangel000039 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Ok για το browsing πάω πάσο!Για το Downloading ομως, με προβληματίζει όχι η χαμηλή ταχύτητα που πιάνω αλλά το γεγονός ότι το όλο φαινόμενο που περιέγραψα είναι απολύτως περιοδικό(/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\)!!!Γιαυτό λέω μήπως συμβαίνει κάτι...Και εννοείται βέβαια ότι δεν μετράω την ταχύτητα της σύνδεσής μου με βάση τις ταχύτητες που πιάνω στο downloading..... Ακριβως τα ιδια με το emule και 384 forthnet με το crypto f200 καθε μια φορα την εβδομαδα οποτε θυμαται κατεβαζει τα απιστευτα (μεχρι και 2.68 gb εχει βγαλει to netmeter)ολες τις αλλες μερες ειναι απο 3εως15kb/s και το διαγραμμα /\/\/\/\/\/\/\/\... α και εχω δοκιμασει τις απειρες ρυθμισεις στο μουλαρι οτι μπορεις να φανταστεις οτι υπαρχει και δεν υπαρχει σε site kai forum που βρηκα το μονο συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι κατεβαζει οποτε γουσταρει και οποτε γουσταρει μουλαρωνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.