random Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 appz που τους δίνεις το σίριαλ, και επειδη δεν ειναι τόσο αφελή να σε πιστέψουν επικοινωνουν με τη μαμά να σε τσεκάρουν μπας και το "δανείστηκες" το κλειδί, άλλα, που ενώ εχεις επιλέξει αμέσως μετά την εγκατάσταση, να μην κάνουν ποτέ αυτόματο update, kai check for newer versions, αυτά μια μέρα "ξυπνάνε" και αποφασίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους... ("τελείως τυχαία" βέβαια. τιποτα δεν ειναι τυχαίο. εχει γράψει ο άλλος κώδικα μέσα, που λέει 30 μέρες μετά την εγκατάσταση, κανε phone home , ανεξάρτητα τι θέλει ο χρήστης) ..και άλλα appz που ενώ τα θέλεις να επικοινωνούν με το ιντερνετ για συγκεκριμένους λόγους και με servers της δικής σου επιλογής (πχ για downloads), αυτά επικοινωνούν και με τους δικούς τους για να σου κατεβάσουν ηλίθια διαφημιστικά μπανεράκια. na eipw ki alla?
KaizerSoze Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Nope,got it. Pame leipon se mia clean cut erwtisi: To ti systima exw toxw grapsei,384 forthnet me to crypto f200.Thelw firewall pou na min exw provlimata na katevazw torrents me mTorrent me tis taxytites pouxw synithws kai episis na mporw na dw to laptop pou exei syndethei me ethernet>crossover>ethernet kai pernei kai internet apo to Desktop.Aplo? Profanws router den exw Profanws mia epilogi einai to firewall twn Windows.Kanei gia ta parapanw? An oxi,tote? Otan vreis xrono apanta mou
NickTheGreek Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Εγω ειχα τοσα χρονια Dialup χωρις να εχω να τρεχει ουτε antivirus, ουτε firewall.Κατα καιρους κολαγα καποιους trojan και 1-2 φορες dialer,αλλα επειδη εκανα μια στο τοσο scan για ιους και spyware και επειδη μονο εγω χρησιμοποιω το internet,ειχα το κεφαλι μου σχετικα ησυχο.Τωρα απεκτησα DSL και βασιζομαι αποκλειστικα στο firewall του ρουτερ.Μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα προβλημα. Παντως με ενα καλο routeraki με καλο firewall και ενα antivirus, δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.Το antivirus χρειαζεται γιατι αν μπει καποιος ιος σε σενα και αυτος αρχισει να στελνει πληροφοριες αλλου,το firewall του router δεν μπορει να κανει τιποτα απο την στιγμη που ο υπολογιστης σου ειναι αυτος που ξεκινησε την επικοινωνια.Ελπιζω να εγινα σαφης!
Bougas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 ti na sou kanei kai to firewall?to sygate prin 15',mou ebgale minima oti einai paranomo,den ksananoikse,kai mazi me ayto,alla 20 programata,pou xathikan ta kleidia tous,kai poios ofeilete gia ola ayta?to sygate,ekane tin pousti@. eytyxos pou exoume kai to buck up!!!
stormrider Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 το sygate (και γενικά όλα αυτά τα προγράμματα) επιρεάζουν το κατέβασμα torrents?
FaLLeN_StaR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Αν βάζεις να κάνεις ταυτόχρονα και update το firewall σου μαζί με torrents λογικά θα το επιρρεάσει
Sorath Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2006 Προσωπικά στον νέο Η/Υ μου, τον τελευταίο χρόνο είμαι στο internet χωρίς firewall. Χρησιμοποιώ το ad-aware, το spybot search & destroy και το Mc-affe. Τα ενημερώνω πολύ συχνά όπως και τα Windοws άλλωστε. Προσέχω σε ποιά site θα μπω και που θα κάνω κλικ και ουδέποτε εως σήμερα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα απο ιούς, trojans, malware γενικότερα και dialers. Πιστεύω πως κυρίως ο χρήστης είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του Η/Υ του. Όσα firewall και προγράμματα να έχεις, αν είσαι άσχετος και πατάς Yes παντού και σε ότι παράθυρο σου ανοίγει, ε τότε δεν σε σώζει τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.