Προς το περιεχόμενο

Αγορά PC για gaming - Τι CPU?

Γίδι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
tolis prosexe ti les giati ektithese.elatwmatikh den einai alla trabane pola zoria me asymbatothtes.pare mia msi na eisai hsyxos.

exw posa pragmata panw sto pc,kai alla pou vazw peristasiaka, asimvatotita dn exw entopisei....

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

e vre kai esy prepei na pareis ena sygkekrimeno modelo tis geil? pare corsair pare ocz... siga...exei lista o kataskevastis..kai sto katw katw an exei asimvatotita to alazeis...tespa..o kathenas milaei simfwna me tis empiries toy...emena de mou evgalan prob kai eimai yper esena sou evgalan kai eisai kata...

Δημοσ.

THN VGA THN VRIKES?!??! :P:P

koita egw 8a sou elega na pareis amd..pisteyw oti einai pio ftinoi gia tin apodosi tous!!!!

enas amd 3700+ 8a einai mia xara!!8a exikonomiseis xrima etc wste na mporeis na valeis kaliteri vga!!!!

Egw 8a sou elega apo vga na valeis mia 7900gt...kata th gnwmh mou einai prwth karta!!

ama valeis panw kai 2x1GB ram DualChannel (TMOS)

Δημοσ.
Ο τίτλος τα λέει όλα. Μέσα σε λίγο καιρό αγοράζω PC από Πλαίσιο και έχω κολλήσει στο θέμα του επεξεργαστή. Αναλυτικά:

- Intel ή AMD? Η αλήθεια είναι ότι από AMD δεν διαθέτει και πολλά το Πλαίσιο' date=' οπότε μάλλον προσανατολίζομαι προς Intel.

- Αξίζει να αγοράσω Dual Core, ή να προτιμήσω έναν δυνατότερο απλό? Το PC κυρίως για παιχνίδια θα το έχω, οπότε δύσκολα θα τρέχω πάνω από ένα προγράμματα ταυτόχρονα.

π.χ. Συγκρίνετε Pentium 4 650 (3.4 GHz) και Pentium D 920 (2.8 GHz)

Υπ' όψιν ότι σκοπεύω να δώσω για CPU γύρω στα 300Ε maximum.[/quote']

Γεια σου φίλε μου. Με προβλημάτισε αρκετά το ερώτημα σου βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση σου(πριν ένα περίπου έτος για την ακρίβεια ..κάτι ανάλογο μου είχε τύχει και βρισκόμουν σε οικονομική στενότητα..)

Ξεκινώντας από το βασικό(το οικονομικό δηλ.),εφ όσον διαθέτεις μέχρι 300 ευρώ για επεξεργαστή,σου προτείνω να αγοράσεις AMD(έχω επιχειρηματολογήσει γιατί AMD.. σε ποστ αυτόυ του τόπικ με τίτλο <επιλογή επεξεργαστή ,ποιον τελικά?>).Για τη συναρμολόγηση που αναφέρεις..ότι δυσκολεύεσαι και αυτό θέλεις να αγοράσεις από Πλαίσιο(αναφέρθηκε και από άλλους χρήστες)..σχεδόν σε όποιο κατάστημα υπολογιστών και αν απευθυνθεις..μπορούν να σου κάνουν συναρμολόγηση.Νομίζω πως στα περισσότερα πλέων ,είναι δωρεάν κιόλας..Καλύτερα να επιλέξεις ένα κατάστημα με καλύτερε τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία…

¨Οσον αφορά την επιλογή διπύρηνου, ή μονοπύρηνου επεξεργαστή,σου αναφέρω τα εξής:Οι διπύρηνοι επεξεργαστές απευθύνονται σε πολυνηματικές εφαρμογές..τις οποίες όμως τα σημερινά προγράμματα,δεν αξιοποιούν (τα περισσότερα τουλάχιστο).Όμως αν αναλογιστείς πως η διαφορά τιμής ενός διπύρηνου AMD. Από ένα μονοπύρηνο στα 3800 είναι 11 ευρώ περίπου..(τιμές e-shop)και με το σκεπτικό ότι δε θα κάνεις αναβάθμιση σε λιγότερο από 3,5 έτη ίσως είναι καλύτερη ʽεπένδυσηʼ ο διπύρηνος.. Άλλωστε σημαντικές διαφορές(οφθαλμοφανείς) δε θα δεις..στα παιχνίδια.Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι..

Δημοσ.
ειναι γνωστο και εχει ειποθει πολες φορες πως στο πλαισιο δε ξερουν τι τους γινεται εχω και εγω προσωπικη εμπιρια.....αστα να πανε....τεσπα καλος πολυ καλος ο 3800+ αλλα υπαρχουν και καλυτεροι αλλα και ακριβοτεροι...μαζι πανε αυτα.... 3800+ χ2 ή 4200+ χ2 ειναι οι καλητερες επιλογες....

θα διαφωνησω μαζι σου οσον αφορα τον επεξεργαστη. Μιλαμε για gaming pc που κατα κανονα θα τρεχει μονο σε ενα νημα , τι να τον κανει τον dual core , μηπως σκοπευει να παιζει 2 παιχνιδια ταυτοχρονα ή μηπως θελει να ζωγραφιζει παραλληλα? Οσον αφορα τους amd athlon 3800 και 3700 ο 3700 ειναι καλυτερος φυσικα διοτι ο πυρηνας san diego που φερει σε αντιθεση με τον venice εχει 2πλασια cache memory οποτε και επιδοσεις μεγαλυτερες. Καλα εκαναν λοιπον τα παιδια του Πλαισιου εν τη αυτη περιπτωση και προτειναν αυτον. Τωρα αν εσυ συνηθιζεις να παιζεις παιχνιδια και να βλεπεις και καμμια ταινια μαζι ή να επεξεργαζεσαι φωτογραφιες στο photoshop οκ παω πασο τοτε.

Με τα παιδια στο πλαισιο και γω διαφωνω συχνα αλλα τωρα ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ήμουν σήμερα στο Πλαίσιο και ρώτησα αν διαθέτουν τον Athlon 64 4000+. Μου είπαν ότι το μοντέλο αυτό έχει σταματήσει να το βγάζει η εταιρία. Γνωρίζετε κάτι περί αυτού?

Δημοσ.

lipon mexri tora o kaliterosa epexergastis poy kiklofori gia gaming inai o athlon fx60.kai gamo toys epexergastes.ala i karta grafikon prepi na inai antaxia toy epexergasti.gia paradigma ayto o epexergastis inai oti taxitero gia gaming.an omos exis mia 6600 gt me ayton ton epexergasi i karta grafikon den mpori na ftasi ton epexergasti poy inai pio taxiteros.etsi o epexergastis kathetai apragos kai i karta grafikon moxthi gia na ta kataferi.gia paradigma to tgv poy inai galiko ypertraino kinitai stis rages ton galikon sidirodromon me taxitites poy ftanoyn ta 300 xiliometra/ora afoy i Egkatastasis INAI antistixa IKANES.otan omos to treno mpaini stin agglia meso toy toynel tis magxis epidi to sidirodromiko diktio tis aglias einai palio anagkazetai na kopsi theamatika tin taxitita toy.antikatestise to parapano paradigma me ton epexergasti kai tin karta grafikon.gi ayto lipon afoy epilexis kapion epexergasti epelexe kai mia antaxia karta grafikon opos i 7900gt i tin kainoyria ati radeon.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...