Προς το περιεχόμενο

Vivodi πασχαλινή προσφορά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως συζήτηση κάνουμε και από ότι κατάλαβα άλλα κατάλαβες από ότι έγραψα.Για αυτό πρόσεχε καλύτερα τι γράφει ο άλλος γιατί βγάζεις λάθος συμπεράσματα.

1.Στο πρώτο post μου αρκετά πιο πάνω αναφέρθηκα ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται και σε προβλήματα όπως εγκαταστάσεις,η περιοχή(διαθέσιμες πόρτες κ.α.) κ.α.!Εκτός από αυτό όμως είπα ότι έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις που ο ΟΤΕ "σαμποτάρει" πολλές εταιρείες με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του!Έχω και προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα!

2.Γιατί μπλέκεις τα λεφτά με αυτό που σου είπα;Τι με νοιάζει που πηγαίνουν τα λεφτά;Εμένα με νοιάζει ποιος καθυστερεί την ενεργοποίηση και από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμες πόρτες σε μια περιοχή σε αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αλλά ο ΟΤΕ!Μόνο αν αυτή η καθυστέρηση γινόταν σε κάποια περιοχή που μια εταιρεία έχει δικούς της κόμβους,μόνο τότε θα την έκραζα κι εγώ!Γιατί για παράδειγμα εμένα μου ενεργοποιήθηκε σε 10 εργάσιμες και σχεδόν το ίδιο σε διάφορους φίλους μου με Vivodi;Ένας άλλος φίλος μου έβαλε HOL αλλά έκανε κάνα μήνα για ενεργοποίηση σε άλλα περιοχή!!!

3.Δεν είπα ότι κατηγόρησες εμένα!Για την εταιρεία μιλούσα!ότι καλό είναι να ξέρουμε που ρίχνουμε ευθύνες!

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ V2

kserete oloi oti mpainoun atoma apo tis ekastote etairies se ola ta forum pou milane gia zhthma adsl kai lene tis dikies tous paparies kai kala oti ftaiei o OTE

egw agorasa to cube 4/1 kai esteila amesws thn aithsh

h aithsh mou lene oti phge 27/1(as to pistepsoume)

apo tote perimenw!!!!!ELEOS VIVODI poia nomizeis pws eisai?

den me enhmerwse kanenas gia tpt kai pote olo afto to diasthma

egw monos mou eperna thlefwna kai mou elegan malakies oi axetes thlefonhtries!!

tous exw kanei 3 kataggelies se armodia organa tou kratous kai de exoun kanei akoma tpt thn stigmh pou milame!!!

tous esteila fax kai zhtousa na diakopsw oles tis diadikasies pou exoun dromologhthei prokeimenou na mhn energopoihthei h grammh kai zhthsa epistrofi xrhmatwn

DEN MOU DINOUN TA LEFTA MOU PISW!!

menw kai ampelokhpous!!me 2 kombous ths vivodi

tha eperna lene mesw duktio vivodi

akoma tpt filoi mou

mas koroideuoun olous psilo gazi!!

egw milaw proswpika gia vivodi

EINAI MEGALOI KARAGKIOZHDES!!!!

POIA NOMIZEIS OTI EISAI VIVODI ?

kai twra tha mou apanthsei enas upallilakos ths vivodi kai tha mou leei mhn brizw mia prwtoboulia kapoiou epixeirhmatia klp...

kserw kai thn apanthsh fantasteite poses fores exw grapsei se ola ta forum pou tous brizw

kai an amfibalete gia tous ypallhlous pou mpainoun mou to exei pei enas filos pou douleuei se antistoixh desh se megalh etairia thlepikoinwniwn kai internet

kai opoios amfibalei as steilei pm na tou dwsw onomatepwnumo kai thlefwno na me parei

ayta gia shmera as piskoume emeis oi dustixoi me thn dial up

Δημοσ.

yohoho:

Δεν πιστεύω αυτή να ήταν μπηχτή για μένα.Γιατί αν ναι να προλάβω κάποια πράγματα!Είμαι γραμμένος εδώ και 5 χρόνια και έχω ξεπεράσει τα 1000 μηνύματα!Κατά καιρούς(αναλόγως με το τι προσφέρουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό) έχω υποστηρίξει διάφορες εταιρείες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους (AMD,ATI,NVIDIA,COSMOTE,VODAFONE,SONYERICSSON,SIEMENS,VIVODI,HOL,TELEPASSPORT,TELEDOME,ΠΛΑΙΣΙΟ κ.α.) ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι ΜΟΝΟ βρισιές για απατεώνες και τέτοια!Άρα ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ (αν όντως αυτό ητάν μπηχτή για μένα) θες να μου πεις ότι είμαι 22 χρονών και ήδη ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ(παρεπιπτόντως...παίρνω πτυχίο τώρα,άρα είμαι ένας απλός φοιτητής)!Είμαι παιδί θαύμα και δεν το ξέρω!Κοίτα να δεις....!

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχω δει αυτούς τους λεγόμενους από τις εταιρείες που λες και άλλα πολλά,όπως καταλαβαίνεις είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ να μην εμπιστεύομαι εύκολα τα λεγόμενα κάποιου που από τα πρώτα κιόλας μηνύματα στο forum άρχισε να κράζει άγρια μια εταιρεία (απατεώνες και κλέφτες) και ταυτόχρονα αφού έχει τέτοιο πρόβλημα δεν μας το εξηγεί κι εμάς και μας λέει...θα σας πω με ΡΜ την περίπτωσή μου!Συν ότι εντελώς ξαφνικά υπάρχει άλλος ένας, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ο οποίος κράζει...απλώς για να κράξει και ειρωνευέται από την αρχή του topic και συμφωνεί μαζί με το άτομο που λέω ότι δύσκολα το εμπιστεύομαι (στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάω για σένα και τον agnwstos.x!!!).Και να τονίσω κιόλας ακόμα ότι επειδή έχω ακούσει αλλά κι έχω ζήσει διάφορες εμπειρίες με τον ΟΤΕ και με άλλες εταιρείες(όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση Vivodi),για αυτό επιμένω τόσο!

'Αρα είναι δικαιολογημένη η επιφυλακτικότητά μου!

Δημοσ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ!!

Από τα τόσα που έγραψα εσύ κατάλαβες ότι καίγομαι τόσο πολύ για την Vivodi;;;Τι πιο στα ισια να σου πω αυτά που σου είπα!Από αυτά που γράφεις σε κάθε μήνυμα σου τονίζεις όλο και περισσότερο τις υποψίες μου!

ΣΤΑ ΚΑΝΩ ΛΙΑΝΑ!Δεν με νοιάζει καμιά Vivodi ή καμιά άλλη εταιρεία!Κοιτάζω σε ότι προϊόν και υπηρεσία διαλέξω να μεγιστοποιήσω το κέρδος μου από αυτή,το οποίο μεταφράζεται σε καλά προϊόντα και υπηρεσίες σε καλή τιμή (σχέση τιμή απόδοση)!Απλώς δεν γουστάρω να βλέπω τον καθένα να κράζει τον έναν και τον άλλον χωρίς επιχειρήματα και να πάει να βγει και από πάνω!

Τώρα αν όλα αυτά που σου είπα τα θεωρείς εσύ αερολογίες..............αυτό εγώ το θεωρώ υπεκφυγή στα λεγόμενα μου και επαληθεύεις αυτά που έγραψα για τις υποψίες μου!

Δημοσ.

file runner na sou pw egw giati einai kleftes kai apatewnes ta atoma ths VIVODI?

1)giati ena proion ipotithete amesa xrhsimopoihsimo pou agorazeis apo thn etairia tous PROKATAVOLIKA den mporeis na to xrhsimopoihseis para mono istera apo anaitia ypervolika xrono.

2)giati sto tilefwniko tous kentro den exoun kalh eksipirethsh kai perimeneis kati wres

3)giati den epistrefoun xrhmata stous pelates pou den exoun parei kan to proion gia to opoio plhrwsan.

ti allo thes dld? auta den einai epixeirhmata?

ante @ese mas kai esy kai h vivodi sou.

Δημοσ.

Λοιπον παιδες, ειμαι ενας κατοχος Cube και εχω να πω τα εξης:

Το αγορασα τον Ιανουαριο, εφτασε στην Vivodi η αιτηση στις 23/1, ενεργοποιηθηκε η συνδεση στις 12/3. (Σχεδον 2 μηνακια).

Εντυπωσεις ?

- Φοβερα ping, μικρο latency, για οσους ενδιαφερονται για online gaming (ακομα και σε ωρες αιχμης).

- Πολυ καλο speed, 52-58 Kb/sec μεσο ορο, φυσικα εξαρταται απο που κατεβαζεις.

- ΑΘΛΙΟ modem (Microcom 2622), ολο κολληματα (ειδικα σε μουλαρι και torrents), ελλατωματικο απο τη μαμα του, ουτε η ιδια η Microcom δεν το υποστηριζει.

- Πολυ ΚΑΚΟ support, εχουνε βαλει 3-4 κοπελιτσες στο 13880 και δεν ξερουνε την τυφλα τους, κατ'εμε τουλαχιστον, οπως και στο τεχνικο τμημα τα τυπακια ειναι επιεικως απαραδεκτα, με αναμονη μεσο ορο γυρω στα 30 λεπτα (Αυτο το number one της Παπαριζου το ακουω πλεον και αηδιαζω.)

- Ειχα αγορασει το Cube 99Euro + ΦΠΑ με 3+2 μηνες δωρο στα 512Kbps παντα.

Αυτα.

Α! Θα το ξεχνουσα:

- Τοποθεσια Αγια Παρασκευη, Αθηνα.

Δημοσ.

δηλαδή παιδιά για να γίνει η ενεργοποιήση κάτω από δύο μήνες πρέπει να γίνει θαύμα ε;; κρίμα και έλεγα να χτυπήσω ένα..μήπως όμως τελικά δεν φταίει η vivodi αλλά ο οτέ με την έλλειψη πορτών;

Δημοσ.
Όντως συζήτηση κάνουμε και από ότι κατάλαβα άλλα κατάλαβες από ότι έγραψα.Για αυτό πρόσεχε καλύτερα τι γράφει ο άλλος γιατί βγάζεις λάθος συμπεράσματα.

1.Στο πρώτο post μου αρκετά πιο πάνω αναφέρθηκα ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται και σε προβλήματα όπως εγκαταστάσεις' date='η περιοχή(διαθέσιμες πόρτες κ.α.) κ.α.!Εκτός από αυτό όμως είπα ότι έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις που ο ΟΤΕ "σαμποτάρει" πολλές εταιρείες με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του!Έχω και προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα!

2.Γιατί μπλέκεις τα λεφτά με αυτό που σου είπα;Τι με νοιάζει που πηγαίνουν τα λεφτά;Εμένα με νοιάζει ποιος καθυστερεί την ενεργοποίηση και από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμες πόρτες σε μια περιοχή σε αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αλλά ο ΟΤΕ!Μόνο αν αυτή η καθυστέρηση γινόταν σε κάποια περιοχή που μια εταιρεία έχει δικούς της κόμβους,μόνο τότε θα την έκραζα κι εγώ!Γιατί για παράδειγμα εμένα μου ενεργοποιήθηκε σε 10 εργάσιμες και σχεδόν το ίδιο σε διάφορους φίλους μου με Vivodi;Ένας άλλος φίλος μου έβαλε HOL αλλά έκανε κάνα μήνα για ενεργοποίηση σε άλλα περιοχή!!!

3.Δεν είπα ότι κατηγόρησες εμένα!Για την εταιρεία μιλούσα!ότι καλό είναι να ξέρουμε που ρίχνουμε ευθύνες![/quote']

1) mporeis na mou anafereis merikes periptwseis pou einai paratirimeno to sampotarisma tou ote? katalavainw ti les, alla mou einai ligo dyskolo na mporeis na apodeikseis kati tetoio... fysika kai to exw skeftei kai ypopteythei ki egw ayto, etsi? logiko einai (se plaisia athemitou antagwnismou) kapoia etaireia pou exei to panw xeri, na kanei oti goustarei kai na sampotarei opoion thelei... ksanarwtaw loipon: mporeis na apodeikseis kati tetoio ontws?

2) gia ta lefta re megale, tha eprepe na se endiaferei! esi dineis 120E stin X etaireia, etsi? logiko einai na min se apasxolei amesa pou tha pane ta lefta... katanalwtis eisai!! alla apo ta 120E sou, i X etaireia, prepei na dwsei 40E (gia paradeigma) ston ote gia mia porta... an den ta dwsei ta 40E, pws na exeis esi prosvasi meta?? tha sou dwsei o ote porta, tsampa? (profanws oxi amesa s'esena, alla stin X etaireia sou). elpizw na katalavaineis ti ennow kai pou to paw...

Δημοσ.

schumacher_:

1.Θες ένα παράδειγμα;Στην δική μου περίπτωση!Ενώ περίμενα την ενεργοποίηση ήξερα ότι μόλις σου ενεργοποιούν την γραμμή για λίγη΄ώρα δεν δουλεύει το τηλέφωνο!2 το μεσημέρι μου κόβεται η γραμμή.Περιμενω,περιμένω,περιμένω έχει πάει 6 αλλά....ΤΙΠΟΤΑ!Παίρνω τον ΟΤΕ στις βλάβες και μου λέει ότι έστειλαν το αίτημα μου στους τεχνικούς.Σε καμιά ώρα θα είναι ΟΚ!Περιμενω,περιμένω,περιμένω..........8!!!!ΤΙΠΟΤΑ!Τους ξαναπαίρνω και μου λένε ότι το έχουν στείλει και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!Πρέπει αν περιμένω αύριο το πρωί και ΝΑ ΠΑΡΩ ΞΑΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!Παίρνω νωρίς το πρωί και μου λένε ξανά ότι έστειλαν το αίτημα!Τους λέω δεν με νοιάζει το αίτημα τους και απαίτησα τηλέφωνο τεχνικού και με λίγο τζαμπουκά μου το έδωσαν!Παίρνω στον τεχνικό της περιοχής μου.........ακούστε απάντηση:

-εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την γραμμή σας και τα προβλήματα στην DSL(!!!!!!!!!)!!!Πάρτε στα κεντρικά του ΟΤΕ!!!!Αφού άρχισα να φωνάζω μου δίνει το τηλέφωνο των κεντρικών και ζητάει και το δικό μου σταθερό ΜΗΠΩΣ και κάνει τίποτα!!!Παίρνω στα κεντρικά.........η απάντησή τους.....;;;;Εμείς κύριε δεν είμαστε υπεύθυνοι!Θα πάρετε τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ!Και μόλις του είπα ότι αυτός μου είπε να πάρω εδώ τα ΑΚΟΥΣΕ και αυτός!Παίρνω ΞΑΝΑ τηλέφωνο στον τεχνικό της περιοχής μου........ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ!Ούτε 5 λεπτά δεν είχαν περάσει!Τον ξαναπαίρνω ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ!Πάω να πάρω κάτι από το περίπτερο πριν πάω σπίτι και με παίρνει η μάνα μου!Μου είπε ότι μόλις πήρε ο τεχνικός της Νέας Σμύρνης και της είπε ότι είχε μιλήσει πριν μαζί μου και ότι έφτιαξε την βλάβη!!!Η "βλάβη" λύθηκε μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά με τον τζαμπουκά κι εγώ περίμενα 1 ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΟΤΕ!!Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες!

2.Με ενδιαφέρει που δίνω τα λεφτά μου αλλά ΠΑΛΙ δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω!Οι περισσότερες εταιρείες πληρώνουν αλλά ο ΟΤΕ λόγω δικτύου,λόγω προτεραιότητας στο δικό του δίκτυο κ.α. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΡΤΕΣ στους άλλους!

agnwstos.x:

1.Το πρώτο μέρος της διαδικασίας δηλαδή η ενργοποίηση ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΤΕ!Τέρμα σε αυτό!Εκεί που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η Vivodi είναι όταν έχεις ενεργοποιηθεί από ΟΤΕ αργεί να σου δώσει τους κωδικούς ή όταν είσαι σε δικό της κόμβο(full LLU) και αργεί να σε ενεργοποιήσει γενικώς!

2.Σε αυτό συμφωνώ αλλά δεν σκάω τόσο γιατί 2 φορές χρειάστηκε να πάρω την εξυπηρέτηση και αυτό ήταν καθώς περίμενα να τελειώσει η διαδικασία ενεργοποίησης!

3.Έχεις δει πολλές εταιρείες,μαγαζιά κ.α. να σου επιστρέφουν χρήματα αυτούσια;;;Πού τα άκουσες αυτά;;;;Ακόμα και τα μαγαζιά σου λένε...πάρε κάτι άλλο!!!

4.Αυτά δεν είναι επιχειρήματα έτσι όπως τα θέτεις εκτός από το 2!

Για την....."τουαλετική" σου διάλεκτο και γενικώς με τον τρόπο που μιλάς...αποδεικνύεις αυτά που έλεγα πριν!

szaf:

Για την ενεργοποίηση και το πόσο θα καθυστερήσει παίζει ρόλο σε ποια περιοχή είσαι!Εμάς στην Νέα Σμύρνη γιατί μέσα σε 10-15 εργάσιμες μας ενεργοποιούν;Γιατί το ίδιο έχει γίνει και σε άλλες περοχές;Αυτα δεν τα λένε κάποιοι αλλά τονίζουν μόνο τα αρνητικά.Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Vivodi αλλά για όλες τις εταιρείες!Ένα ακόμη επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι εταιρείες να είναι τόσο ΚΑΚΕΣ προς τον ΟΤΕ και αυτός να το κάνει λόγω αυτού.Για το "σαμποτάζ" που λέγαμε πριν πάει αυτό!Σε ποια περιοχή είσαι μήπως και μπορεί να σου πει κάποιο παιδί.

Δημοσ.

runner1, symfwnw oti to peristatiko pou anafereis deixnei ena mpaxalo... klassiki periptwsi dimosiou pou o enas se stelnei ston allo kai telika kaneis den exei eythini... gia to thema twn xrimatwn, egw epimenw sti thesi mou... kai epipleon, de vlepo na mou deixneis kapws ayto pou ypostirizeis... kai sou ksanaleo oti apo tin arxi katalava to ti ennoeis, alla ap'oso gnwrizw kai fantazomai, kati tetoio de ginetai kai gi ayto sou zitisa kai parapanw na "apodeikseis" pws yparxei ayti i proteraiotita tou ote sto na diathetei portes gia ton eayto tou, enw oi alles etaireies ton plirwnoun kanonika gia na tous dinei theseis sto dslam... ektos tou ti pisteyw, skepsou poso "sti mpouka" einai o ote ta teleytaia 1-2 xronia (kyriws logw eyrwpaikis enwsis)... an ypirxe apodeiksi gia kapoia tetoia energeia, me tosa dikastiria pou exei me tis ypoloipes etaireies, tha tous eixan kopsei ton k#lo...

sto thema tis kathe perioxis kai to poso syxna mpainoun kainouria dslam, paizei rolo fysika kai i zitisi... an sti n.smyrni p.x pou menei o runner1 ginontai 100 aitiseis ti mera gia dsl, den yparxei periptwsi na yparxei elleipsi, giati poly apla yparxei megali zitisi! tora, an teleiwsoun oi portes se mia perioxi pou ginetai 1 aitisi kathe 2-3 meres, den asxoleitai idiaitera kaneis...

PS: otan ennow perioxi, ennow "perioxi pou antistoixei se tilefwniko kentro ote"... gia paradeigma ama menei kaneis n.smyrni, mporei na anhkei se 3-4 tilefwnika kentra...

Δημοσ.

Απτές αποδείξεις δεν μπορείς να βρεις αν δεν έχεις κάποιον μέσα να σου τις "φέρει"(που είσαι ρε Ευαγγελάτε;;;)!!Η προτεραιότητα που λες φαίνεται από τις διάφορες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα:

Ένας φίλος μου αγόρασε το Conn-x και μεσα σε λιγότερο από εβδομάδα (ούτε 5 εργάσιμες για την ακρίβεια!) από τηνσ τιγμή που ο ΟΤΕ παρέλαβε την αίτηση είχε DSL!Στην ίδια περιοχή,ίδια περίοδο,σε σπίτια το ένα πολύ κοντά στο άλλο με εταιρεία Forthnet ένας άλλος φίλος μας περίμενε γύρω στις 3 εβδομάδες!!!!Σου φαίνεται λογικό αυτό εσένα;Τέτοιες περιπτώσεις έχουν ακουστεί πολλαπλές φορές και σε πολλά forums εκτός από προσωψπικές περιπτώσεις!

Μπορεί να τον έχουν στην μπούκα αλλά για όλα υπάρχουν δικαιολογίες και γλυτώνουν τα δικαστήρια και τα πρόστιμα.Ένα παράδειγμα σε περίπτωση που καθυστερούν την ενεργοποίηση της γραμμής;;;Δεν έχουμε πόρτες!Και αν τους πεις και γιατί έγινε ενεργοποίηση σε αυτόν,μπορεί να σου πουν και το κουλό....ήταν από τους τελευταίους που πρόλαβαν!Αυτό είναι μια μπακαλίστικη διακιολογία αλλά σκέψουν όταν την "χειρίζονται" δικοιγόροι κ.α.!

Να σου πω και κάτι ακόμα για να δεις ότι δεν είναι δυνατόν για κάποια πράγματα να έχεις αποδείξεις αλλά εννοούνται:ΟΛΟΙ ξέρουμε για την κλίκα των 3 εταιρειών κινητής τηλεφωνίας!Ότι οικονομική κίνηση κάνει ο ένας το κάνει και ο άλλος....όπως αυξήσεις στα μηνύματα!Μπορείς να το αποδείξεις;;;;ΟΧΙ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...