EXARXEIA_CITY Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 1. Υπάρχουν περισσότερες απο μια θρησκείες , σωστα ? 2. Όσοι δεν πιστευουν στην θρησκεία (μας) θα πάνε στην κόλαση, σωστα ? 1+2 = Αρα όλοι Θα καουμε στην κόλαση !!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_BASSstarlet_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 ..και επίσης 1+2=να καταλάβουν το μάταιο της πίστης.
Cromb Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 1. Υπάρχουν περισσότερες απο μια θρησκείες ' date=' σωστα ? 2. Όσοι δεν πιστευουν στην θρησκεία (μας) θα πάνε στην κόλαση, σωστα ? 1+2 = Αρα όλοι Θα καουμε στην κόλαση !!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote'] To 2 δεν ισχύει.
sa1901 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 To 2 δεν ισχύει. Υπαρχει στον παράδεισο κανένα ειδικό τμήμα για αλλόθρησκους; Από περιέργεια ρωτάω. Δεν ειρωνεύομαι.
Cromb Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Υπαρχει στον παράδεισο κανένα ειδικό τμήμα για αλλόθρησκους; Από περιέργεια ρωτάω. Δεν ειρωνεύομαι. Αν είσαι σωστός και δε κάνεις κακό σε κανένα θα πας στον παράδεισο ανεξάρτητα το Θεό που πιστεύεις. Έτσι τουλάχιστον νομίζω πως αναφέρει ο χριστιανισμός. Εγώ πάντως δε θέλω να πάω στον παράδεισο... όλοι οι φίλοι μου θα ναι στην κόλαση!
BadBoy Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Αν είσαι σωστός και δε κάνεις κακό σε κανένα θα πας στον παράδεισο ανεξάρτητα το Θεό που πιστεύεις. Έτσι τουλάχιστον νομίζω πως αναφέρει ο χριστιανισμός.Εγώ πάντως δε θέλω να πάω στον παράδεισο... όλοι οι φίλοι μου θα ναι στην κόλαση! Και με ποια κριτήρια κρίνεται το αν είσαι καλός ή κακός; Με του χριστιανικού θεού ή αυτού στον οποίο πιστεύεις; Γενικά, υπάρχουν πολλά τέτοια κενά στις θρησκείες, τα οποία αν καθήσει κανείς να τα εξηγήσει με τη λογική, θα τρελαθεί. Φυσικά, το αντίδοτο σε αυτά είναι η θεωρία του υπέρλογου, ότι δηλαδή είναι κάτι πέρα από την ανθρώπινη λογική και σκέψη, που δεν πρέπει να το αγγίζουμε (πίστευε και μη ερεύνα, με λίγα λόγια). Παράλογοοοοοοοο........
kostelo Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Εκει που τελειωνει η λογικη, αρχιζει η πιστη στο Θεο λεω εγω. Δε μπορεις να την εξηγησεις με την λογικη γιατι ειναι κατι το υπερλογο (οχι παραλογο...τι εσταξα παλι ο ποιητης...) Και οσον αφορα στη φραση πιστευε και μη ερευνα, το κομμα πηγαινει μετα το μη, εννοωντας οτι ειτε πιστευεις ειτε οχι, να το ψαχνεις. Οι ιδιοι οι ιερεις το λενε σε αυτη τη version που ειναι και η σωστη.
Luxx Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 καλυτερα να παω στην κολαση. στον παραδεισο θα ειμαι εγω, οι αγιοι και ο κουκος!! φιλαρακια ετοιμαστε τα ρακια και σας ερχομαι!!
KaizerSoze Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Υποτιθεται οτι θα πας παραδεισο εφοσον κρατας τα χριστιανικα ιδεωδη ακομα και αν δεν ανηκεις στην συγεκριμενη θρησκεια ΕΦΟΣΟΝ δεν εχεις ερθει σε επαφη με τον Χριστιανισμο(κοινως,αν υπαρχει ιεαροποστολος και εχεις μαθει τον χριστιανισμο αλλα αποφασισεις να μην αλλαξεις θρησκεια,τοτε τον πουλο,ειχες την ευκαιρια σου αλλα την εχασες)
Cromb Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Και με ποια κριτήρια κρίνεται το αν είσαι καλός ή κακός; Με του χριστιανικού θεού ή αυτού στον οποίο πιστεύεις; Γενικά' date=' υπάρχουν πολλά τέτοια κενά στις θρησκείες, τα οποία αν καθήσει κανείς να τα εξηγήσει με τη λογική, θα τρελαθεί. Φυσικά, το αντίδοτο σε αυτά είναι η θεωρία του υπέρλογου, ότι δηλαδή είναι κάτι πέρα από την ανθρώπινη λογική και σκέψη, που δεν πρέπει να το αγγίζουμε (πίστευε και μη ερεύνα, με λίγα λόγια). Παράλογοοοοοοοο........[/quote'] Πάνω κάτω τα κριτήρια είναι τα ίδια για τις περισσότερες θρησκείες... Δεν είμαι πάντως ο καταλληλος να μιλήσω γι αυτά καθώς δε πιστεύω να υπάρχει ούτε θεός, ούτε παράδεισος.Επίσης έχω πάψει προ πολλού να εμπιστεύομαι εκκλησίες,παπάδες κτλ. Απλά μίλησα θεωρητικά. Οπώς είπε και κάποιος... "Πηγαίνω στις εκκλησίες όλων των θρησκειών.δε θέλω να χασω την αιώνια ζωη για τεχνικες λεπτομέριες".
Cromb Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Υποτιθεται οτι θα πας παραδεισο εφοσον κρατας τα χριστιανικα ιδεωδη ακομα και αν δεν ανηκεις στην συγεκριμενη θρησκεια ΕΦΟΣΟΝ δεν εχεις ερθει σε επαφη με τον Χριστιανισμο(κοινως,αν υπαρχει ιεαροποστολος και εχεις μαθει τον χριστιανισμο αλλα αποφασισεις να μην αλλαξεις θρησκεια,τοτε τον πουλο,ειχες την ευκαιρια σου αλλα την εχασες) Αυτό που λες αναφέρεται πραγματικά στα βιβλία του χριστιανισμού ή το λες αστειευόμενος;
GT1807 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Μα ουτως ή αλλως οπως προειπατε το καλο ειναι διαφορετικο αναλογα με την θρησκεια που αναλυεις.Ολο κ σε καποιες θρησκειες θα εχω κανει κατι κακο.Εδω για τον χριστιανισμο εχω παραβιασει το δογμα των προγαμιαιων σχεσεων.Τεσπα στην κολαση θα ειναι μαλλον καλυτερα.Θα ειναι o Curt,o Jim κ αλλοι πολλοι. Τα σέβη μου
Cromb Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Γιατί, ανησυχείς? Μπά, καμία ανησυχία... απλά από περιέργεια...
Cromb Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Δημοσ. 3 Απριλίου 2006 Exw dyo atoma sto genikotero periballon papades.Otan eimoun mikroteros kai eixa orexi gia tetoies kouventes auti itan i apantisi kai twn 2.Se paraxeneuei isws i emmonh ths Ekklhsias na gineis melos tis(na symmetexeis sta mystiria,na ekklisiazese ktl) se shmeio pou na ypostirizei oti an den prositilisteis den kerdizeis logw kalis diagwgis alla den einai toso periergo,sto finale pelateia psaxnei kai i Ekklisia,ti na to kanei na eisai kalos an den eisai melos tis?Gia "to kalo tou athlimatos"?:twisted: Κάπως έτσι είναι... Αν και αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα εγκλήματα που έχει κάνει κατά καιρύς η εκκλησία... ΥΓ. KaizerSoze, το ποστ σου σβήστικε μάλλον λόγω greeklish αλλα το πρόλαβα στο quote μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.