Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασμοδαίος*

H αστυνόμος Σαλλιάρα μπήκε στο γραφείο του διευθυντή Κολυμβητή , της εφημερίδας»Ασμοδαίος»Το θύμα καθόταν σε μία δερμάτινη καρέκλα με γυρισμένη την πλάτη στην πόρτα.

Ένας αστυνομικός στεκόταν στην άκρη του γραφείου.

Πλησίασε .Στον αυχένα έβλεπες τις ματωμένες τούφες κολλημένες γύρω από την τρύπα .

-Το τραύμα προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο που δεν έχει βρεθεί, ψιθύρισε ο αστυνομικός.

-Τι ώρα ήρθε το πρωί;

-Στις 10 όπως πάντα. Υπάρχει ένα κενό στο βιβλίο εισερχομένων γύρω στις 10.20 Το παιδί της ασφάλειας είχε βγει έξω γιατί δεν είχε σήμα το κινητό του.

-Τι ώρα τον βρήκανε;

-Στις 11 η γραμματέας του.

Η αστυνόμος κοίταξε πάνω στο γραφείο τις διαβασμένες πρωινές εφημερίδες ,τον μισοτελειωμένο καφέ φίλτρου, τέσσερις γόπες στο τασάκι, την τηλεόραση χωρίς ήχο γυρισμένη στο MEGA .Το μαξιλάρι στην πολυθρόνα για τους επισκέπτες ήταν γουβιασμένο.

-Θέλω την λίστα των ατόμων που πέρασαν αυτή την πόρτα .

-------

Ο κυρ-Νίκος ο καφετζής.

Το καφενείο βρισκόταν στο δεύτερο όροφο της εφημερίδας .Δούλευε εκεί από μικρό παιδί.Στους τοίχους φωτογραφίες από προσωπικότητες. Έφτιαχνε καφέ στο μπρίκι ,όταν η αστυνόμος Σαλλιάρα μπήκε στο μικρό δωμάτιο.

-Του πήγα τον καφέ όπως κάθε πρωί στις 10.15.

-Κάθισες στην καρέκλα απέναντί του;

-Μερικές φορές αλλά σήμερα.. μπα δεν νομίζω.

-Συνάντησες κανέναν;

-Ψυχή ,όπως κάθε μέρα δεν σήκωσε το κεφάλι του να με δει .Διάβαζε εφημερίδα και κάπνιζε. Ααα μου είπε ότι είχε πονοκέφαλο .Η γραμματέας του δεν είχε έρθει ακόμη, συνήθως έρχονται μαζί…

-------

Η γραμματέας δεσποινίς Λούση έπαιζε νευρικά με ένα χαρτομάντηλο. Τα μάτια της ήταν κόκκινα από το κλάμα.

-Δεν έχω ξαναδεί νεκρό. Άργησα λόγω της κακοκαιρίας και μετά ένα φορτηγό είχε κλείσει την είσοδο στο πάρκινγκ και αναγκάστηκα να κάνω τον γύρο 20 φορές.

-Είχατε σχέση με το θύμα;

-Δεν θα του έκανα ποτέ κακό. .δεν οδηγούσε πουθενά αυτή η ιστορία ,δεν είχε σκοπό να χωρίσει την γυναίκα του

Άλλωστε , έχω μάρτυρα, ήμουν μαζί με τον κ. Άθλιο.

-Σας ζήτησα να ελέγξετε το γραφείο του. Λείπει κάτι;

-Ο σελιδοκόπτης του, δεν πρόσεξα κάτι άλλο.

-Είχε συχνά πονοκεφάλους;

Χαμογέλασε .

-Το χρησιμοποιούσε σαν δικαιολογία, αν ήθελε να ξεφορτωθεί κάποιον.

-Για πείτε μου τι έγινε.

-Όπως σας είπα καθυστέρησα. Όταν μπήκα στο γραφείο-η πόρτα ήταν όπως πάντα κλειστή-τον είδα που κοιτούσε έξω .Τον καλημέρισα και εξήγησα γιατί καθυστέρησα. Δεν απάντησε ,και κάπως ενοχλημένη τον ρώτησα τι κοιτούσε τόσην ώρα από το παράθυρο. Όταν δεν απάντησε πάλι πλησίασα και το είδα .Ήταν τρομερό.

-Με τον κ. Άθλιο πως τα πήγαιναν;

-Μια χαρά ,κάθε βράδυ τα λέγανε στο γραφείο πίνοντας ποτό. Τον εκτιμούσε κάτι σπάνιο για τον κ. Κολυμβητή.

Θα συναντούσε κανέναν το πρωί;

-Τον δημοσιογράφο ,τον κ. Σέλλερη, είναι συνεργάτης ,έχει ξεμείνει από την εποχή του αγίου ποτέ. Ήθελε να τον σχολάσει,. Αλλαγές και εκσυγχρονισμός .Κούνησε σκεφτική το κεφάλι.

-Δεν σκεφτόταν ότι οι αποφάσεις του ήταν για κάποιους αβάσταχτες,

---

Ο δημοσιογράφος Άθλιος καθόταν στο γραφείο του και έπινε εσπρέσσο.

-Θέλετε καφέ, ρώτησε δείχνοντας την καφετιέρα πίσω του.

-Πότε είδατε τελευταία φορά το θύμα;

-Μισό λεπτό ,να σκεφτώ. Χθες βράδυ, αργά .Μετά τις 11.Περίπου 11.30 με 12.

-Τι ώρα φύγατε από την εφημερίδα;

-Γύρω στη μία παρά .

-Πως ήρθατε στην δουλειά σήμερα;

-Με αυτοκίνητο.

-Ποιος οδηγούσε;

-Η δεσποινίς Λούση ,η γραμματέας. Ξεροκατάπιε.

-Καταλαβαίνετε κ .Άθλιε ότι εδώ πρόκειται για ερωτική αντιζηλία;

-Είχε τελειώσει μαζί του εδώ και καιρό ,δεν υπάρχει τίποτα. Ξεροκατάπιε πάλι. Πάντα είχε σχέση με τις γραμματείς του και πάντα τις χώριζε ανώδυνα. Εκτιμούσε την δεσποινίδα Λούση αλλά δεν έτρεφε αισθήματα γι ’αυτή.

-Εσείς ;Είστε χωρισμένος νομίζω.

-Δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Τον Κολυμβητή τον γνώριζα χρόνια και τον εκτιμούσα. Διαφωνούσα με κάποιες επιλογές του και με τον τρόπο που αντιμετώπιζε τους κατωτέρους του μερικές φορές αλλά ήταν ο χαρακτήρας του …

----------------

Το παιδί της ασφάλειας ο Δεμεσάκης κοιτούσε σαν βρεγμένο σκυλί.

-Γράφουμε μόνο τους αγνώστους που μπαίνουν στα γραφεία .Τους συντάκτες και γενικά τους εργαζόμενους όχι.

-Πόσο απομακρύνθηκες;

-Εκεί πίσω στους θάμνους.

Τι ώρα επέστεψες στην θέση σου;

-Γύρω στις 10.30.

-Βγήκε κανένας άγνωστος από το κτήριο;

-Όχι.

-Είδες κάτι περίεργο, κάτι που να σου έκανε εντύπωση;

-Όχι, λόγω κακοκαιρίας αρκετοί καθυστέρησαν να έρθουν.

-Πως σου φάνηκε ο κ. Κολυμβητής το πρωί;

-Όπως πάντα .Λίγο σκεφτικός αλλά φαινόταν ευδιάθετος.

-Μιλήσατε;

-Τα συνηθισμένα ,με καλημέρισε και έκανε ένα σχόλιο για τον καιρό.

-------------

Ο εκδότης της «Ασμοδαίος» κ Σούλης, ένας ξερακιανός και πολύ επιβλητικός εβδομηντάρης ,καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έδειξε την πολυθρόνα απέναντί του.

-Πόσα χρόνια γνωρίζατε το θύμα;

-Από τότε που ανέλαβε την διεύθυνση ,δεκαπέντε χρόνια.

Άπλωσε το χέρι του στο πορσελάνινο φλιτζάνι και ήπιε ένα είδος αφεψήματος.

-Θέλετε να πω στην γραμματέα μου να σας φτιάξει καφέ;

-Όχι, ευχαριστώ.

-Κοιτάξτε ,δεν ήταν συναισθηματικός άνθρωπος, τον αντιπαθούσαν και τον έτρεμαν όλοι .Ήξεραν πως είναι αναλώσιμοι .Σκληρός και αποφασιστικός έκανε σωστά την δουλειά του και κοίταζε το συμφέρον της εφημερίδας.

Είχε εχθρούς;

-Όλοι ήταν εχθροί του εδώ μέσα.Δύσκολες εποχές για την εφημερίδα.

-Ακούστηκε ότι θα πήγαινε σε μεγάλο κανάλι.

-Φήμες, ήταν εφημεριδάς που λέμε εμείς, δεν είχε λόγο να φύγει.

-Πότε μιλήσατε τελευταία φορά;

Σήμερα το πρωί κατά τις 10 ,μόλις είχε έρθει .Κάτι σχετικό με τις αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό που ήθελε να κάνει.

-Πως σας φάνηκε ;Σας είπε κάτι;

-Τίποτα ιδιαίτερο .Ευδιάθετος.

----------------

Η αστυνόμος Σαλλιάρα προχώρησε μέσα στην αίθουσα με τα μικρά γραφεία χωρισμένα μεταξύ τους με τζάμι και ξύλο.

Ο κ . Σέλλερης ήταν γύρω στα ογδόντα.

-Είχατε ραντεβού με τον κ. Κολυμβητή;

Στις 11,30 .

-Τι ώρα ήρθατε στην εφημερίδα;

-Κατά τις 10,30 ,η κακοκαιρία βλέπετε.. Γιατί ρωτάτε;

-Είδατε το θύμα όταν ήρθατε;

-Δεν τον είδα ,αφού είχαμε ραντεβού. Υπονοείτε κάτι αστυνόμε; Με ξέρουν και οι πέτρες, μπαινοβγαίνω χρόνια εδώ μέσα .Γέρασα μαζί με αυτό το κτήριο.

-Εδώ που τα λέμε ο φόνος του σας εξυπηρέτησε, ετοιμαζόταν να σας σχολάσει.

Η αστυνόμος Σαλλιάρα προχώρησε σκεφτική προς τις σκάλες.

Ήξερε τον δολοφόνο.

*Ασμοδαίος ήταν το όνομα της σατυρικής εφημερίδας του Εμμανουήλ Ροΐδη

Δημοσ.

χμμ ο καφες φιλτρου σιγουρα δεν ηταν δικος του...αφου γι αυτο φροντιζε ο Κυρ Νικος.....Τώρα αναφορικα με την γουβιασμενη πολυθρόνα τι ωρα την παρατηρησε η Αστυνόμος Σαλλιάρα? (εκτός αν δεν παίζει ρόλο)

Δημοσ.

Οι πληροφορίες στο κατεβατό καρφώνουν στεγνά τον δολοφόνο ή απλά δημιουργούν ένα σενάριο που θα μπορούσε να στέκει;

Δημοσ.

ο καφες φίλτρου πάνω στο γραφειο του θυματος ήταν του δημοσιογράφου Άθλιου....είμαι λάθος?

Επίσης η Γραμματεας έκανε 20 φορες το γυρω του κτιριου, γιατι το φορτηγο ειχε κλεισει το δρόμο όμως κανείς άλλος δεν παραπονεθηκε γι αυτο ,και ο φύλακας οταν ρωτηθηκε αν είχε δει κατι παραξενο δεν το ανεφερε...

Δημοσ.

Να είστε ευγενικοί.

Δεν το κοίταξε και κάποιος άλλος,οπότε μπορεί να έχω λάθη.

Στην πρώτη ατέλεια σε έχουνε κατασπαράξει.

Δημοσ.

ο καφες φίλτρου πάνω στο γραφειο του θυματος ήταν του δημοσιογράφου Άθλιου....είμαι λάθος?

Όχι.Του θύματος είναι.

Νομίζω ότι είναι εύκολο.Τώρα που το διάβασα πάλι.

Στην πρώτη ατέλεια σε έχουνε κατασπαράξει.

Θα τους κάτσω στο λαιμό.Μμ

Ο καφετζής το έκανε.

Τώρα το είδα.Συγνώμη.

Όντως, ο καφετζής.Τελικά το έκανα εύκολο. :-(

Υποθέτω θα μας πεις και το γιατί.

Δημοσ.

Ωραία, τα δεδομένα.

Είχε καπνίσει 4 τσιγάρα, άρα (αν δε κάπνιζε σα φουγάρο) ήταν ζωντανός τουλάχιστον μέχρι τις ~10.30.

Πράγμα που σημαίνει πως αν τον είχε καθαρίσει κάποιος άσχετος, θα το είχε δει ο Δεμεσάκης να βγαίνει από το κτίριο.

Αν θεωρήσουμε πως ο δολοφόνος έκατσε στο καναπέ πριν τον καθαρίσει (εξού και το βαθούλωμα), αποκλείουμε τον Σούλη που ήταν ανάπηρος.

Η Λούση έχει κίνητρο, αλλά έχει και άλλοθι.

Το ίδιο και ο Άθλιος.

Ο καφετζής δεν έχει άλλοθι, αλλά δεν έχει και κίνητρο.

Ο Σέλλερης έχει κίνητρο, έφτασε στο κτίριο περίπου την ώρα της δολοφονίας, δεν έχει άλλοθι, αλλά είναι too fuckin obvious να είναι αυτός.

Πώς καταλήξαμε στον καφετζή και όχι στον Σέλλερη;

Δημοσ.

Ωραία, τα δεδομένα.

Είχε καπνίσει 4 τσιγάρα, άρα (αν δε κάπνιζε σα φουγάρο) ήταν ζωντανός τουλάχιστον μέχρι τις ~10.30.

Πράγμα που σημαίνει πως αν τον είχε καθαρίσει κάποιος άσχετος, θα το είχε δει ο Δεμεσάκης να βγαίνει από το κτίριο.

Αν θεωρήσουμε πως ο δολοφόνος έκατσε στο καναπέ πριν τον καθαρίσει (εξού και το βαθούλωμα), αποκλείουμε τον Σούλη που ήταν ανάπηρος.

Η Λούση έχει κίνητρο, αλλά έχει και άλλοθι.

Το ίδιο και ο Άθλιος.

Ο καφετζής δεν έχει άλλοθι, αλλά δεν έχει και κίνητρο.

Ο Σέλλερης έχει κίνητρο, έφτασε στο κτίριο περίπου την ώρα της δολοφονίας, δεν έχει άλλοθι, αλλά είναι too fuckin obvious να είναι αυτός.

Πώς καταλήξαμε στον καφετζή και όχι στον Σέλλερη;

Για το κινητρο αναρωτιεμαι και εγω.....μήπως μας διαφευγει κατι.....

Δημοσ.

Λοιπόν, πιστεύω πως είναι ο καφετζής.

Τόσο η γραμματέας Λούση όσο και ο εκδότης Σούλης ανέφεραν πως ο κ.Κολυμβητής σχεδίαζε αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. Πολύ πιθανόν να ήθελε να απολύσει το καφετζή, τον οποίο θεωρούσε ασήμαντο, οπότε και δεν το είχε πει σε κανέναν. Αν είχαν όλοι καφετιέρες στα γραφεία τους όπως ο κ.Άθλιος, δεν υπήρχε λόγος να κρατάει τον κυρ Νίκο στην επιχείρηση. Τον κάλεσε στο γραφείο του, του είπε να κάτσει και του το ανακοίνωσε. Αυτός εν τω μεταξύ δούλευε από μικρός εκεί και το θεώρησε άδικο να τον διώξει. Λογικά ήξερε όμως, όπως και οι υπόλοιποι, πως σκόπευε να απολύσει και τον κ.Σελλέρη, οπότε σκέφτηκε πως όλοι θα θεωρούσαν εκείνον ως βασικό ύποπτο. Έτσι άρπαξε το σελιδοκόπτη και του το κάρφωσε στεγνά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...