Προς το περιεχόμενο

Αγορα Hardware και παζάρια στις τιμές

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανετε παζαρια οταν αγοραζετε απο μικρομαγαζα? Υπαρχουν περιθωρια συνδιαλλαγης και διαπραγματευσης ή οι τιμες ειναι στανταρντ?

Πως χειριζεστε το ολο θεμα? Πως πιεζετε(αν πιεζετε)? Μπλοφαρετε?

'Η απλα γυρίζετε σε 5-10 μαγαζια και -χωρις παζαρια-βλεπετε ποιος εχει φθηνοτερο το προιον που θελετε και πατε και ψωνιζετε απο εκει?

Φυσικα δεν πιστευω οτι το παζαρεμα μπορει να γινει με ηλεκτρονικο τροπο με τα e-shops. Οποτε μιλαμε για ...περπατημα.

Επισης μιλω για αγορες μια καποιας αξιας(πχ ενα laptop, ενας ακριβος εκτυπωτης) ωστε να ειναι αξιο λογου να μιλαμε για καποια εκπτωση.

Ποια η εμπειρια σας απο το θεμα?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ δυστυχώς λόγω χαρακτήρα κάνω το δεύτερο που είπες. Δηλαδή κάνω τη βόλτα μου, και παίρνω απο τον πιο φτηνό. Ενώ ξέρω πως μπορώ να γλυτώσω κάποια χρήματα ή να πάρω κάποιο μικρό έξτρα με μια μικρή πίεση ή παζάρι, ποτέ δεν έχω καταφέρει να το κάνω :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά ; Τι παζάρι να κάνετε στο hardware με τόσο μικρό κέρδος ;

Έχει δει κανείς τιμολόγιο αγοράς κάποιου προϊόντος ;

Ήμαρτον δηλαδή !

Αμάν πια βρε mjmj εσύ και οι απορίες σου !

Δημοσ.

Έχω ένα γνωστό μου που είναι ο ορισμός του σπασαρχ.... και του λαμόγιου. Ε λοιπόν αυτός ο τύπος δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει π.χ laptop χωρίς να τσιμπήσει δωρεάν τσαντούλα, ποντίκι, κανα παιχνίδι κ.λ.π. Γκρινιάζει ακατάπαυστα μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.

Κατα τη δική μου κοσμοθεωρία, αυτός γίνεται ρόμπα για 30-40 ευρώ, αλλά όμως στο τέλος, αυτός έχει και εγώ δεν έχω! Μηπως τελικά εγώ είμαι η ρόμπα; :P

Δημοσ.
Ρόμπα είναι αυτός που νιώθει ρόμπα όχι αυτός που γίνεται ρόμπα... ;)

Τι είπα πάλι... :-P

Ποιός είσαι, ο Miyagi? :) :)

Δημοσ.

χαχαχα

παιδια ακουστε εγω τι εκανα πριν 2 χρονια.

εψαχνα να βρω μια 19' CRT οθονη. ενω ειχα ψαξει παντου, σε ολα τα μεγαλα μαγαζια ειχε τελειοσει.

πως τυχενει μια μερα και 500 μερα απο το σπιτι βλεπω οτι το μαγαζι αυτο ειχε αυτη την οθονη στη βιτρινα!

μπενω μεσα και ρωταω τιμη. μου λεει 290 ευρω, ανω τα μεγαλα μαγαζια την ειχαν 280 ευρω. δε το αναφερω αυτο στο κυριο...

αρχισα να του κανω παζαρια και αυτος ουτε καν 1 ευρω δε κατεβαζε!

και του λεω, θα παρω αυτη την οθονη που εχεις στη βιτρινα αλλα σιγουρα θα μου κανεις καλυτερη τιμη γιατι την εχεις ανοιξει και την εχεις δουλεψει. οποτε του πρεπει να μου κανεις καλυτερη τιμη.

ΟΧΙ μου λεει δε γινεται, δεν την εχω δουλεψει ποτε, απλος την εβγαλα απο το κουτι.

νευριαζω εγω (απο μεσα μου) και κανω το εξης.

βγαζω απο τη τσεπη μου 250ευρω (που τα ειχα μετρημενα), χωρις να τα μετρησω μπροστα του και τα ακουμπαω πανω στο γραφειο του!

και του λεω: ολα αυτα δικα σου αν μου δωσεις την οθονη απο τη βιτρινα και δε θελω ουτε κουτια ουτε τιποτα! οπως ειναι τη περνω και φευγω του λεω. δεχεσαι?

τον πιανει κρυος ιδρωτας μολις ειδε το πακετο με τα ευρω.

πιανει το κομπιουτερακι και αρχιζει να υπολογιζει... και μου λεει αντε θα σου κοψω 10 ευρω!

και τοτε εγω του λεω ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! βρες αλλο κοροιδο να πουλησεις μεταχειρησμενη οθονη!

καπακι μπενουν κατι πελατες μεσα.

με το που παω να παρω τα λεφτα απο το γραφειο, με σταματαει και μου λεει:

Ενταξει κυριε Αλεξη, την οθονη σας την επισκευασα, δεν ειχε μεγαλο προβλημα, μπορειτε να τη παρετε!

δεν ακουμπησα τα λεφτα, παω μονος μου στη βιτρινα, τη περνω και φευγω!

Ετσι απλα, χωρις αποδειξη χωρις τιποτα!

Δημοσ.

@greekboy

δεν ακουμπησα τα λεφτα εννοω οτι τα αφησα επανω στο γραφειο.

@grigas

δεν ειναι 20. ειναι 40 ευρω συμφωνα με τη δικια του τιμη....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...