Προς το περιεχόμενο

Αγορα Hardware και παζάρια στις τιμές

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπερδεύεις μάλλον την τιμή που αγοράζει αυτό που πολάει 1000 Nec 3550 το χρόνο και την τιμή που αγοράζει αυτός που πουλάει 50.

Για σκέψου το.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχω σκεφτεί και την πόσοτητα όπως είπες και τα έξοδα ενος κανονικού καταστήματος σε σχέση με ενα ηλεκτρονικό κατάστημα και με μια μεγάλη αλυσίδα τύπου Πλαίσιο.

Και προσπαθω να συγκρίνω όσο γίνεται παρόμοια πράγματα. Τις "μεγάλες" διαφορές σίγουρα θα τις δείς σε ενα συνοικιακό κατάστημα πληροφορικής σε σχέση με ενα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα ή κατάστημα αλυσίδας πληροφορικής.

Δημοσ.
Μπερδεύεις μάλλον την τιμή που αγοράζει αυτό που πολάει 1000 Nec 3550 το χρόνο και την τιμή που αγοράζει αυτός που πουλάει 50.

Για σκέψου το.

Και τοτε γιατι το πλαισιο που προμηθευεται και στοκαρει μεγαλες ποσοτητες απο το καθετι, δεν ειναι φτηνο, και πολλες φορες μπορει να βρεις φτηνοτερο στο συνοικιακο μαγαζι?

Οχι παντα φυσικα. Μιλουσα με συνοικιακο μαγαζατορα για ενα φαξ που το αγοραζε χονδρικη 300 ευρω και θα το πουλουσε λιανικη 320, ενω το πλαισιο το πουλουσε λιανικη 250!!! Ο φιλος μαγαζατορας παραδεχθηκε οτι το πλαισιο καποια προιοντα τα πουλα λιανικη πιο κατω απο οσο αγοραζει αυτος χονδρικη!!!

Αλλα υπαρχουν και προιοντα που τα μεγαλα μαγαζια τα εχουν υπερτιμημενα. Και δεν νομιζω μπορεις να παζαρεψεις να κατεβει τιμη ή να τσιμπησεις κανενα δωρακι.

Δημοσ.

Ομολογώ οτι δεν καταλαβα τίποτα.

τελικά μπλοφάρει κανεις στις διαπραγματεύσεις του ή ειμαστε τα εύκολα θύματα;

ξεφεύγουμε απο το θέμα, και εμπειρίες δεν βλέπω...

Δημοσ.

μα το θέμα είναι απλά να πούμε τις εμπειρίες μας ή να δούμε αν όντος μπορούμε να κάνουμε παζάρια?ο λόγος που το λέω είναι κάτι ακουστικά που θέλω να αγοράσω.Στην Ελλάδα τα Sony MDR-V700 στο Discobol τα πουλάνε 196,8 euro ( http://www.discobole.gr/product.asp?pid=93704 ) και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα απο ένα site(δεν μπορώ να το βρω αυτη την στιγμή) στον Καναδά τα βρίσκω 60 euro...

η διαφορά ειναι τεράστεια(χωρίς να ξέρω πόσα δίνουν στο τελονείο για κάθε παραγγελεία τους)και αναροτιέμαι δεν σε πέρνει να κάνεις παζάρι αν πας να πάρεις αυτά τα ακουστικά απο εδώ?

Δημοσ.

Για να σταματήσουμε αυτή την ιστορία, σας λέω ξανά ότι τα περιθώρια κέρδους πλέον είναι ελάχιστα.

Προσωπικά, δεν δέχομαι παζάρια στη δουλειά μου, γιατί όπως ξέρετε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές και η αγορά είναι ελεύθερη.

Σε όποιον δεν αρέσω εγώ και οι τιμές μου, μπορεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Σε ότι αγορά κάνω, (ακόμα και στη δουλειά μου) ρωτάω 3-4 προμηθευτές/καταστήματα και αν μου αρέσει η τιμή, αγοράζω.

Δεν μου αρέσει η λογική να βρω το φθηνότερο και μετά να πάω στον πωλητή να του πρίξω τα αυτιά.

Το να κερδίσω 5 ευρώ και να με καταριέται ο άλλος επειδή του έκανα το κεφάλι καζάνι, δεν το θέλω.

mjmj, το Πλ@ίσιο ειναι ακριβό σε προϊόντα που δεν είναι hot, το ξαναλέω.

Στα hot προϊόντα, παίζουν σε λεπτά οι τιμές με το e-sh0p.

random, θύμα είναι όποιος δεν ψάχνει γενικά. Αλλά ξαναλέω ότι στην πληροφορική δεν υπάρχουν περιθώρια, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων και σε ειδικά προϊόντα.

Xvipes, μην συγκρίνεις το εξωτερικό με την Ελλάδα.

Και πόσο μάλλον την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις τρίτες χώρες.

Ξέρεις τι ωραία πραγματάκια έχω δει America ;

Ενα εργαλείο που πήρα για τη δουλειά μου πριν 2 χρόνια, στοίχισαν περισσότερο τα μεταφορικά, από όσο έκανε το ίδιο.

/Highlander

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ας απαντήσω και εγώ σε ένα ακόμα inquiring thread του mjmj :mrgreen:

Παζάρια δεν παίζουν καθόλου, εκτός από μη-franchised καταστήματα, ή πολύ μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς, τα οποία όμως θα έχουν ούτως ή άλλως τσιμπιμένες τιμές, οπότε και δεν θα πάει κανείς να ψωνίσει από κει, εκτός από μια ώρα ανάγκης.

Είναι θέμα και του πελάτη. Δεν θα ταλαιπωρηθεί κανένας πελάτης με παζάρια. Θα κάνει ένα search στο skroutz και θα ψωνίσει από το φθηνότερο.

οσο για το...

Παντως στο ολο θεμα παιζει πολυ η ψυχολογια.

Ο καθένας όπως νομίζει. Την επόμενη φορά θα διαβάσω λίγη ψυχολογία πρίν πάω για αγορά.

Επίσης θα ρίξω τα χαρτιά, θα πάρω μαζί μου ένα εκκρεμές και θα το κουνάω μποστά από τον πωλητή καθώς τα κίτρινα μάτια μου θα τρυπάνε το μυαλό του ψάχνοντας για την κατώτατη τιμή αγοράς και θα μουρμουρίζω σαν εγγαστρίμυθος: "Πιο φθηνά... Πιο φθηνα..."

**Edit**

Ευγενική, (μα πολύ όμως) χορηγία: Ψάξε στο google: "Ορθολογικός Καταναλωτής" , "Ελεύθερη Αγορά", καθώς επίσης "Marketing"

(είμαι πολύ καλός fellow insomniacs, το ξέρω)

Δημοσ.

Φυσικα δεν πιστευω οτι το παζαρεμα μπορει να γινει με ηλεκτρονικο τροπο με τα e-shops. Οποτε μιλαμε για ...περπατημα.

Επίσης το εναλλακτικό μου κόστος δεν μου το επιτρέπει' date=' γι αυτό και δεν άντεξα πολύ στο Καπαλί Τσαρσί.

Θα ανοίξω ένα thread για να ποστάρετε σχετικά με την μείωση του πάχους των σελίδων για εκτύπωση κατά 0.0000001cm. Επίσης οι κρίκοι στις κουρτίνες θα μπορούσαν να προέρχονται από μπαγιάτικα pizza mexicana. Μπορούμε να σώσουμε τη γη σήμερα, και ας αρχίσουμε από τα πιο δραστικά μέτρα. Απορώ πως δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι σήμερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...