Προς το περιεχόμενο

Πόσα έδειξε το κοντέρ σας?

aGka8l

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3 φορές που είχα πάει στο νοσοκομείο πιο πολλούς είδα να έχουν φάει τα μούτρα τους από αυτοκίνητο (και από καταστάσεις που δεν σας έρχονται στο νου) παρά από μηχανή.

όσοι φίλοι & γνωστοί ξέρω & έχουν πάει από μηχανή είναι γιατί κάποιος νόμιζε πως είναι πιο ασφαλής με το αυτοκίνητό του και ο δρόμος του ανήκε ...

ΥΣ: στο νοσοκομείο είχα πάει λόγο πτώσης με μηχανή, εμένα τουλάχιστον μου έφταιγε η πινακίδα χιχιχι

για να γελάσουμε και λίγο η περιοχή που έπεσα λέγετε Ίσωμα lol

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι ναι η αλλη κλασσικη συνηθεια , Απαιτηση των μηχανακιδων...

Πως μια ζωη οι οδηγοι πρεπει να τους προσεχουν....

Ελεος δλδ....

Εγω απο την αλλη σε 3 νοσοκομεια που εχω παει αναμεσα σε αυτα και το ΚΑΤ 8 στους 10 με βαριες περιπτωσεις ηταν πτωση απο μηχανη.

Δημοσ.

και εγώ εαν πάω στο ωνάσειο 8/10 θα είναι με καρδιακό...

δεν είπα να τους προσέχουν, απλώς να κοιτάνε τα χάλια τους και να ανάβουν τα φώτα το βράδυ στην εθνική, να μην αλλάζουν λωρίδα στα φανάρια εφόσουν ούτε φλάς άναψαν ούτε πράσινο έχει, να μην στρίβουν όποτε τους καπνίσει κα . (φυσικά δεν ισχύουν για όλους τα σχόλια μου).

Δημοσ.

Τα μηχανακια καλο ειναι να μην κανουν την κλασσικη μαλακια με προσπερασεις απο δεξια και το περασμα αναμεσα στην Κατεχακη.Δεν νομιζω οτι ο ΚΟΚ λεει πουθενα οτι τα δικυκλα εχουν εξτρα δικαιωματα και μπορουν να μην περιμενουν στο φαναρι η να απαιτουν να υπαρχει χωρος αναμεσα στα αμαξια για να περνανε

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες Καιζερ.

Χθες παραλίγο να πατήσω έναν μαλάκα ντελιβερά που μου πετάχτηκε χωρίς να κοιτάξει πουθενά παραβιάζοντας την προταιραιότητα μου και πλακώθηκα εγώ στα φρένα με την καρδιά μου να χτυπάει υπερωρίες! Και μέτα αντε τρέχα να βρεις το δίκιο σου...

Δημοσ.

Εσύ ήσουν ρε που μου έκοψες τη χολή χτές και από τη μανούβρα που έκανα να σε αποφύγω πήγαν όλα τα pepperoni από τη μια μεριά της πίτσας και η coka cola ήταν κουνημένη και παραπονιόταν ο πελάτης???? Άμα σε ξαναπετύχω να περνάς όταν έχεις προτεραιότητα θα σου πω εγώ..... :D

Δημοσ.
Εσύ ήσουν ρε που μου έκοψες τη χολή χτές και από τη μανούβρα που έκανα να σε αποφύγω πήγαν όλα τα pepperoni από τη μια μεριά της πίτσας και η coka cola ήταν κουνημένη και παραπονιόταν ο πελάτης???? Άμα σε ξαναπετύχω να περνάς όταν έχεις προτεραιότητα θα σου πω εγώ..... :D

Από σουβλατζίδικο ήσουν αν δεν το θυμάσαι ή μήπως μπέρδεψες τις δουλειές σου??? Διπλοθεσίτη! Και σου ζητώ ειλικρινα συγνώμη... που δε σε πάτησα! :P

Δημοσ.

KaizerSoze & sniper_206, λίγο με τις εκφράσεις σας προσοχή γιατί έχουμε και ανήλικους.

Σπάνια οδηγώ μηχανάκι, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι μηχανάκι πρέπει να το προσέχουμε περισσότερο. Αντίστοιχα όπως πρέπει να μας προσέχουν τα μεγάλα φορτηγά και οι νταλίκες.

Ίσως λίγο άτοπο, αλλά έχω χάσει πάνω από 6-7 γνωστούς/φίλους με μηχανάκια/μηχανές.

Δημοσ.

Δεν υποστηρίζω ότι όπου βλέπουμε μηχανάκι πρέπει να το πατάμε για να βάλουν μυαλό οι υπόλοιποι και ναι εννοείται ότι τα προσέχουμε περισσότερο γιατί είναι πιο δυσδιάκριτα απ'οτι ένα αυτοκίνητο ή ένα φορτηγό.

Όμως είναι πολύ προκλητικά κάτι σβουράκια που σε προσπερνάνε και το παίζουνε μάγκες κάνοντας σφήνες και διάφορες βλακείες (για να το πω λογοκριμένα) και όταν προκύψει ατύχημα άντε να ξεμπλέξεις έστω και αν δεν έφταιξες...

Τα μηχανάκια δηλαδή φίλε μου δε θα έπρεπε να προσέχουν ένα παραπάνω?

Δημοσ.

αντι απάντησης σε ολα αυτα τα χαριτωμενα που διάβασα σας παραθέτω ενα κείμενο που έχει δημοσιευτεί σε αρκετα μοτοσυκλετιστικά φορούμ και σε πολλές λέσχες.

"Ένα συνηθισμένο ατύχημα

Τα φώτα της μοτοσυκλέτας είναι αναμμένα. Φοράτε ένα πολύχρωμο μπουφάν και ένα εξίσου πολύχρωμο κράνος καθώς κινείστε αμέριμνος σε έναν επαρχιακό δρόμο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σταματήσει στην διασταύρωση και δείχνει να ελέγχει τον δρόμο κοιτώντας και προς το μέρος σας. Και ξαφνικά ξεκινάει, παραβιάζει την προτεραιότητα και διασχίζει την διασταύρωση, κλείνοντάς σας κάθε δίοδο διαφυγής! Η σύγκρουση είναι σφοδρή και μόνον η καλή σας τύχη μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε κάποιον βαρύτατο τραυματισμό ή ακόμη και τον θάνατο. Αργότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου «εξηγεί», εμφανώς σοκαρισμένος, στον τροχονόμο: «δεν τον είδα»!!!

Γιατί άραγε ένας μάλλον έμπειρος οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος σταμάτησε να ελέγξει τον δρόμο πριν τον διασχίσει, δεν είδε καθόλου την μοτοσυκλέτα που έρχονταν κατά πάνω του;

Ρωτήστε καλύτερα τα άτομα δεν είδαν τον γορίλα που πέρασε μπροστά τους.

Ας εξηγηθούμε όμως καλύτερα.

Μερικά ακόμη παραδείγματα

Εκτός από το παραπάνω, δυστυχώς αρκετά συνηθισμένο παράδειγμα με τον οδηγό του αυτοκινήτου και τον μοτοσυκλετιστή, υπάρχουν και χιλιάδες άλλα ανάλογα παραδείγματα όπου θεωρητικά έμπειρα και καλά εκπαιδευμένα άτομα έκαναν παρόμοια και πολλές φορές εξίσου θανατηφόρα λάθη.

Μια νοσοκόμα βγάζει ένα φιαλίδιο από το ντουλάπι όπως κάνει κάθε μέρα, χρόνια τώρα. Κοιτάζει την ετικέτα, γεμίζει την σύριγγα με το περιεχόμενο και κάνει την ένεση στον ασθενή. Ο άρρωστος δέχεται μια δόση από ένα λάθος φάρμακο και πεθαίνει «ανεξήγητα».

Ένας κυβερνήτης υποβρυχίου παρατηρεί από το περισκόπιο και δεν βλέπει τίποτα τριγύρω. Δίνει διαταγή για ανάδυση και ξαφνικά ακούει έναν δυνατό μεταλλικό ήχο και νοιώθει έναν ακόμη πιο δυνατό κραδασμό. Αντιλαμβάνεται ότι έχει αναδυθεί με ένα πλοιάριο ακριβώς από πάνω του, αλλά είναι ήδη πολύ αργά. Το πλοιάριο αναποδογυρίζει και βυθίζεται, παρασέρνοντας εννέα μέλη του πληρώματος του στον βυθό.

Ένας πιλότος και ο συγκυβερνήτης του παρατηρούν μια λυχνία να αναβοσβήνει στον πίνακα οργάνων. Είναι αρκετά προσηλωμένοι σ' αυτό και δεν παρατηρούν ότι χάνουν γρήγορα ύψος, με αποτέλεσμα την συντριβή του αεροσκάφους, με πάνω από εκατό θύματα.

Το πείραμα του γορίλα

Όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι αληθινά και μαζί με πολλά άλλα ώθησαν τον Daniel Simons και τον Christopher Charbis, καθηγητές ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ να ψάξουν να βρουν τα αίτια που προκάλεσαν αυτά τα «ανθρώπινα λάθη» και κάποια πιθανή σύνδεση μεταξύ τους. Τα απέδωσαν σε ένα φαινόμενο που ονόμασαν «Τύφλωση Απροσεξίας» αν μπορούμε να μεταφράσουμε έτσι τον αγγλικό όρο Inattentional Blindness. Ένα φαινόμενο που είναι γνωστό από χρόνια, αλλά οι πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι είναι πολύ πιο συνηθισμένο από ότι κανείς φαντάζεται και ότι είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για ατυχήματα που οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Τα πειράματα και τα συμπεράσματά τους μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί σε όλα τα παραπάνω η κοινή δικαιολογία είναι: «δεν το είδα». Το άτομο που έκανε το λάθος συχνά χαρακτηρίζεται με ευκολία «απρόσεκτο». Όμως το να κατηγορείς κάποιον για απροσεξία, βλακεία ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει μια «συναισθηματική κάθαρση» αλλά δεν βοηθάει στο να εξηγηθεί γιατί τέτοια ατυχήματα είναι τόσο κοινά. Γιατί έξυπνοι, επιμελείς, προσεκτικοί άνθρωποι τόσο συχνά αποτυγχάνουν να δουν το προφανές;

Ένα συγκεκριμένο πείραμα με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν το «πείραμα του γορίλα» στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω. Σ' αυτό οι δύο καθηγητές έβαλαν μια μεγάλη ομάδα φοιτητών και άλλων συμμετεχόντων στο πείραμα να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με δύο ομάδες των τριών αθλητών οι οποίοι αντάλλασσαν πάσες μεταξύ τους με μια μπάλα του μπάσκετ.

Ένα μέρος των συμμετεχόντων είχε αποστολή να μετρήσει πόσες πάσες αντάλλαξαν οι παίκτες (η «εύκολη αποστολή») και οι υπόλοιποι έπρεπε να μετρήσουν πόσες πάσες χτύπησαν το έδαφος και πόσες όχι (η «δύσκολη αποστολή»). Κατά τη διάρκεια του βίντεο μια κοπέλα κρατώντας μια ομπρέλα διασχίζει την σκηνή. Σε μια άλλη εκδοχή του βίντεο η κοπέλα είναι ντυμένη με στολή γορίλα και πάλι διασχίζει τη σκηνή. Τέλος σε μια τρίτη βέρσιον η κοπέλα-γορίλας σταματά στη μέση της σκηνής και αφού χτυπήσει δύο-τρεις φορές το στήθος της (όπως κάνουν συνήθως οι γορίλες) συνεχίζει τον δρόμο της μέχρι την άλλη άκρη.

Εδώ αρχίζει το τρομακτικό μέρος του πειράματος: Το σαράντα έξι τοις εκατό (46%) των συμμετεχόντων ΔΕΝ είδαν την κοπέλα με την ομπρέλα ή τον γορίλα στα δύο πρώτα βίντεο. Στο τρίτο βίντεο το πενήντα τοις εκατό (50%) ΔΕΝ πρόσεξε τον γορίλα!

«Βασικά οι άνθρωποι όταν είναι συγκεντρωμένοι σε ένα καθήκον δεν παρατηρούν κάτι άσχετο με αυτό διότι δεν το περιμένουν», εξηγεί ο καθηγητής Simons. «Η αίσθηση των ανθρώπων είναι ότι αν κάτι διαφορετικό εμφανιστεί ξαφνικά στο προσκήνιο θα το παρατηρήσουν» προσθέτει ο καθηγητής «αλλά αυτή η αίσθηση τελικά δεν είναι σωστή». Τα ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του μοτοσυκλετιστή. Σε μια «θάλασσα» αυτοκινήτων μια μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι το «κάτι διαφορετικό» που ο οδηγός δεν περιμένει να δει, ελέγχοντας τον δρόμο για πιθανά επερχόμενα αυτοκίνητα, και κατά συνέπεια δεν το βλέπει. Το κλειδί είναι η προσοχή, η προσήλωση. Στο πείραμα του Χάρβαρντ πολύ λιγότεροι άνθρωποι που ήταν επιφορτισμένοι με την «δύσκολη αποστολή» εντόπισαν τον γορίλα από αυτούς που είχαν την «εύκολη αποστολή». Η προσοχή τους ήταν συγκεντρωμένη πολύ περισσότερο στην αποστολή τους και οι πόροι του εγκεφάλου τους πολύ περισσότερο απασχολημένοι, οπότε ήταν δυσκολότερο να παρατηρήσουν κάτι άσχετο. Ο Simons επισήμανε ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο πείραμα δεν πίστευαν καν ότι υπήρχε γορίλας στο βίντεο, μέχρι που έκπληκτοι το είδαν για δεύτερη φορά, μην πιστεύοντας ότι δεν πρόσεξαν κάτι τόσο οφθαλμοφανές. Η παραπάνω έρευνα δείχνει να φέρνει πολύ άσχημα μαντάτα για τους μοτοσυκλετιστές. Αποδεικνύει πως, ότι κι αν κάνουμε, κάποιοι οδηγοί δεν πρόκειται να μας δουν. Και εμπλέκει άμεσα με το αντικείμενο οτιδήποτε αποσπά μέρος της προσοχής του οδηγού, όπως η χρήση τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η συζήτηση με τους συνεπιβάτες, η ακρόαση μουσικής κ.λπ. Εν τω μεταξύ μια άλλη έρευνα με το ίδιο θέμα στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ στην Αγγλία ανακάλυψε ότι οι έμπειροι οδηγοί έχουν στην πραγματικότητα λιγότερες πιθανότητες να εντοπίσουν ενδεχόμενους κινδύνους από μη αναμενόμενες καταστάσεις. Η εν λόγω έρευνα, που ανέλυε τις κινήσεις των ματιών οδηγών που παρακολουθούσαν βίντεο με προσομοίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, δείχνει ότι η πολυετής οδηγική εμπειρία «εκπαιδεύει» κάποιον να βλέπει το αναμενόμενο, πολλές φορές ακόμη κι αν αυτό δεν είναι εκεί."

πηγή

http://www.lemot.gr/themata/thema_0008.html

Δημοσ.

Εγω παιδες μια μερα ειμουν σε δρομο και ενω ειχα βαλει φλας για δεξια να στριψω στο στενο περασε απο δεξια μηχανη και πηγαινε ευθεια ! Παραλιγο να τον πατησω και αντι να ζητησει συγνωμη γυρισε πισω με εβρισε μεσα απο το παραθυρο και εφυγε !

Ειχε την γκομενα απο πισω και γιαυτο δεν τον πατησα με το αμαξι, ακου εκει την κοτα. Με εφτασε στα ακρα !

Papadakn εγω οσα αμαξια εχω δει που πιανουν αληθινα 250+ τα κοντερ τους γραφουν τουλαχιστον 280+...

Εσενα γραφει 240 και πιανει 250 με κοφτη ? Πιο πολυ μου μοιαζει πως εισαι σε κατηφορα και το εχεις τελικιασει παρα να τα πιανει αυτα.

( Εμενα πχ πιανει 215 αληθινα και το κοντερ γραφει 260 ενω στο αλλο πιανει 230 αληθινα και το κοντερ παει 260+ 1 κουτακι )

Δημοσ.

Και εγω ειχα μια παρομοια περιπτωση με τον sniper. Ετοιμος να στριψω στο εταιρικο παρκιν με φλας αναμενο δεξια, και ξαφνικα ακουο μια κορνα και βλεπω ενα παπι να προσπαθει να μου χωθει απο τα δεξια την ωρα που στριβω!!!Αντε του λεω περνα...Και οπως περναει ο παπις μου τραβαει και μια μουτζα...Ε ειναι να μην τον πατησεις τον Π.....η

Δημοσ.

Ε εντάξει τώρα. Κι εγώ μπορώ να σας πω άπειρα περιστατικά, πως με έχουν κλείσει αυτοκίνητα, που έτσι ξαφνικά αποφάσισαν χωρίς φλας να στρίψουν.

Κακοί οδηγοί υπάρχουν είτε οδηγούν 2 ρόδες είτε 4. Δεν μπορούμε όλους να τους βάζουμε στο ίδιο σακούλι.

Ας φροντίσουμε ο καθένας να προσέχει όσο μπορεί, να είναι συγκεντρωμένος και να έχει το νου του και στους γύρω του. Δυστηχώς, δεν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο.

Δημοσ.
Ναι ναι η αλλη κλασσικη συνηθεια ' date=' Απαιτηση των μηχανακιδων...

Πως μια ζωη οι οδηγοι πρεπει να τους προσεχουν....

Ελεος δλδ....

Εγω απο την αλλη σε 3 νοσοκομεια που εχω παει αναμεσα σε αυτα και το ΚΑΤ 8 στους 10 με βαριες περιπτωσεις ηταν πτωση απο μηχανη.[/quote']

Μην τα ισοπεδώνεις όλα με μια αράδα γραμματων μέσα σε αυτό το ΠΟΣΤ.

Μη ζητάς έλεος.(sic)

Σκέψου μόνο αυτό: Εάν κατά παράβαση του ΚΟΚ ...ΔΕΝ δώσεις προτεραιότητα στο Δίκυκλο,ως οφείλεις,τότε του κόβεις ,πολύ πιθανόν,την δυνατότητα,το μέσο θα έλεγα καλύτερα να ΑΠΑΙΤΕΙ!

Του κόβεις με λίγα λόγια τη ΖΩΗ!

Σκέψου το λίγο...

Οσο για το ΚΑΤ και το όποιο εφημερεύων Νοσοκομείο θα ευχόμουν πρώτα στον εαυτό μου και έπειτα σε όλους σας να μην αντικρίσετε ποτέ το θέαμα ρουτίνας που αντίκρισα κάποιες από τις φορές που μπήκα κι εγώ,να καθαρίζουν δηλαδή με τις σφουγγαρίστρες αυτό που "έσταζε" από γδαρμένο "μοτοσυκλετιστή" ο οποίος επιμένει να κυκλοφορεί με παντόφλα-σορτσάκι και να δίνει αυτό το άσχημο όνομα στην πιάτσα των αληθινών ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ.Και δυστυχώς δεν αναφέρομαι μόνο σε μια περίπτωση αλλά ομαδοποιώ καταστάσεις γιατί ο χώρος δεν ενδείκνυεται για τέτοιου είδους μακάβριες αναλύσεις.

Αααα ,και ,ΝΑΙ έχω κάνει και εγώ τις τρέλλες μου και τις μα...ίες μου...

Το οτι είμαι εδώ το χρωστώ μάλλον στο τυχερό μου αστέρι κάπου εκεί πάνω το οποίο που και που με βάζει στα ίσα μου και δεν "ψωνίζομαι"...<Allarich να'σαι καλά εκεί που είσαι...11 χρόνια τώρα και κανείς δε σε ξεχνά,έτσι;;>

Μεγάλη μου καβάτζα βέβαια ακόμη,για αν λέμε του στραβού το δίκιο,είναι και ο παράγοντας "κόφτης" που διαθέτει το μηχανάκι μου και γύρω στα 185~195 κόβει την ηλεκτρονική ανάφλεξη και επίσης ο χαρακτήρας CUSTOM που έχει η MAGNA μου ο οποίος δεν επιτρέπει ΤΙΣ ΤΑΡΖΑΝΙΕΣ αλλά που όμως ...κάνει διάφορα ...πραγματάκια!~!

Αρκετά μακρυγόρησα......αλήθεια έχει βρεθεί κανείς στις στροφές προ των ΣΕΡΡΩΝ με...όσα;Απίστευτη εμπειρία-σε βάζει αμέσως σε εγρήγορση για την πίστα που μετά από λίγο ακολουθεί!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...