Προς το περιεχόμενο

θέλω να καταλάβω αν είμαι ΟΚ με την ποιότητα των DVDιών που γράφω!


giankyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ τα TAIYO YUDEN DVD-R 8X CERAMIC CAKEBOX 50 NO NAME και είπα να τρέξω το CD/DVD Speed του Nero, όμως δεν καταλαβαίνω τι είναι καλό και τι κακό από τα αποτελέσματα που βλέπω.. Βασικά δεν ξέρω τί είναι το καθένα για να είμαι ειλικρινής και αυτό είναι που μου δημιουργεί τις απορίες. Για τα PΙ errors και PI failures ποιός είναι ο μέγιστος αριθμός πρίν ξεκινήσουμε να έχουμε προβλήματα και ..τι προβλήματα μπορεί να έχουμε δηλαδή? Παίζει ρόλο και η ταχύτητα που γίνεται η εξέταση Ποιότητας Δίσκου εντωμεταξύ?

 

Παραθέτω κάποια screenshots από ένα δισκάκι με 6 .avi που γράφτηκε σε 12x από το Nec ND-3540A με περασμένο το Firmware 1.W9.

 

yuden16vj.th.jpg yuden26ve.th.jpg yuden35lb.th.jpg yuden46nt.th.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


έψαχνα έψαχνα και τελικά βρήκα κάτι και διάβασα, αλλά μετά τη δημιουργία του thread :P http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=11382 anyway, από οδηγίες που βρήκα σ' αυτό το thread μείωσα το ΕCC interval από 8 σε 1 και παραθέτω ξανά τα αποτελέσματα για όποιον ενδιαφέρεται.

 

yuden62mu.th.jpg yuden52fd.th.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα είναι να σκανάρεις τα δισκάκια σου σε 4χ ταχύτητα , γιατί μειώνονται τα λάθη και έτσι θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα ποιότητας.

Και τα δισκάκια αφού είναι 8χ καλό θα είναι μην τα γραφείς με παραπάνω ταχύτητα (πχ στο nec σου πάνε μέχρι 12χ) τα δυο λεπτά που θα κερδίσεις δεν συνεπάγεται πάντα με καλή ποιότητα…

 

Πάντως όπως και να έχει τα δισκάκια και τα σκανς που παραθέτεις είναι πολύ καλά.

 

Και πιστεύω πως με τον οδηγό που διάβασες να κατάλαβες πως για την ποιότητα εγγραφής συντελούν πολλοί παράγοντες όπως: media,ταχύτητα,recorder,firmware,software εγγραφής.

 

Τέλος αν έχεις όρεξη για διάβασμα κάνε μια βόλτα από το http://club.cdfreaks.com/ θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, θρεντς σε δισκάκια, μάρκες, ποιότητες κτλ…

 

 

Αυτά καλημέρα, και καληνύχτα μου….!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα χρησιμο αρθρο που δεν θυμαμαι απο που το βρηκα..

 

Έχετε αχρηστεύσει ποτέ κάποιο CD-R χωρίς να προλάβετε να γράψετε ούτε το μισό; Φαίνεται ότι όλα λειτουργούν εντάξει στον υπολογιστή σας; Έχετε αναρωτηθεί τι φταιει; Μήπως τελικά φταινε τα ίδια τα φτηνά δισκάκια CD-R που αγοράσετε σε τιμή ευκαιρίας; Κι όμως, ένας πολύ σοβαρός λόγος για να μην κατηγορείτε άδικα την συσκευή σας ("καφτήρι" στην καθομιλουμένη) είναι και η ποιότητα των CD-R τα οποία χρησιμοποιείτε.

 

Κατ΄αρχήν πριν αγοράσετε ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες : Κρατήστε το δισκάκι (CD-R) προς μία φωτεινή πηγή και κοιτάξτε μέσα από αυτό.

 

Εάν έχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό διαφάνειας, δηλαδή βλέπετε πολύ εύκολα μέσα από αυτό, τότε απλά αφήστε το εκεί που το βρήκατε (κακή ποιότητα).

 

Εάν υπάρχουν πολύ μικρές τρυπίτσες επάνω στην επιφάνεια τότε μάλλον πρόκειται για προιόν κακής παραγωγής.

 

Αποφύγετε κάθε προϊόν με υβριδική επίστρωση. Τι σημαίνει αυτό; Απλά υπάρχουν μόνο τρείς τύποι επίστρωσης των CD-R:

 

- Αzu (Μπλε) επίστρωση - Πατέντα της Verbatim

- Cyanine (πράσινη) επίστρωση - Πατέντα της Taiyo Yuden

- Phthalocyanine (χρυσή) - Πατέντα της Mitsui.

 

Όλες οι υπόλοιπες επιστρώσεις που θα βρείτε σε CD-R οποιασδήποτε μάρκας ή είναι OEM (δηλαδή αγοράζουν οι περισσότεροι τα δισκάκια από τους τρεις παραπάνω χωρίς στάμπα και βάζουν την δική τους) ή είναι υβριδικές επιστρώσεις.

 

Αποφύγετε τα CD-R που έχουν μπόλικες ζωγραφιές στην μία πλευρά τους σαν στάμπα του κατασκευαστή. Έχει αποδειχθεί ότι αυτό επηρεάζει τη λειτουργία ανάγνωσης/εγγραφής. Επίσης μερικά CD-R μπορεί να έχουν βαμμένη σκούρα όλη την επιφάνεια τους. Αυτό είναι ύποπτο γιατί έτσι μπορεί να "καλύπτεται" η πολύ λεπτή επίστρωση

 

ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Όλες οι επιστρώσεις εκτός από αυτή της Phthalocyanine είναι ασταθείς (διάβασμα, κίνηση). Παρ' όλο που το CD Recorder μπορεί να επικυρώσει την σωστή εγγραφή (verify), η ασταθής επίστρωση μπορεί να έχει δημιουργήσει ένα μη ορθό "κόψιμο" έτσι ώστε το CD να μην διαβάζεται. Γι΄αυτό δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε από τη στιγμή που το CD-R έχει καεί. (Για να πάρετε μία ιδέα, πάρτε ένα χαρτί και προσπαθείστε να δημιουργήσετε μία ευθεία γραμμή ενώ κουνάτε το τραπέζι).

 

Τα φτηνά CD-R με πράσινη επίστρωση έχει παρατηρηθεί ότι χάνουν τα δεδομένα (κι όμως) μετά από μερικούς μήνες. Αυτού του είδους η επίστρωση δεν είναι ικανή να ανεχθεί ικανοποιητικά διαφορές στην θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία και υπεριώδη ακτινοβολία. Προσοχή, λοιπόν γιατί ακόμη και γνωστά ποιοτικά CD-R με πράσινη επίστρωση, μπορεί να χάσουν τα δεδομένα τους μετά από ένα χρόνο.

 

Για σοβαρά backup λοιπόν χρησιμοποιείτε πάντα τα γνωστά χρυσά CD-R τα οποία αντέχουν πραγματικά στον χρόνο, την υγρασία, την υψηλή θερμοκρασία, τις σκόνες, τον καφέ κλπ. Τα περισσότερα φτηνά CD-R φτιάχνονται στην Κίνα ή την Ταϊβάν. Οι κατασκευαστές για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος παραγωγής, μειώνουν και τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου με αποτέλεσμα τα CD-R που παράγονται να ικανοποιούν στο όριο τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Έτσι ποντάροντας και στην σκέψη των τελικών χρηστών ότι η εγγραφή των CD-R δεν είναι και 100% αξιόπιστη δεν έχουν πρόβλημα εμπορευσιμότητας. Αυτό είναι λάθος, γιατί η εγγραφή των CD-R εάν όλα γίνουν σωστά και χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα μέσα έχει σχεδόν μηδενικές απώλειες και είναι 100% προβλέψιμη.

 

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι μερικά CD-R με ασημί επιφάνεια είχαν υψηλό ποσοστό ανάκλασης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα κατά την ανάγνωση τους. Παρ' όλο που είναι "και καλά" σχεδιασμένα για audio εγγραφές τα Silver CD-R δεν μπορούν να αναπαράγουν σωστά τα δεδομένα που έχουν γραφτεί σε αυτά. Για παράδειγμα έχουν παρατηρηθεί κάποια "πεσίματα" σε συχνότητες μπάσων, ή αλλοιωμένη stereo εικόνα ή ακόμα και λίγος θόρυβος σε υψηλές συχνότητες.

 

Μην χρησιμοποιείτε CD-RW (επανεγγράψιμα δισκάκια) για αρχειοθετήσεις. Πρόκειται για ένα πρότυπο που αποτελεί μετάλλαξη άλλων προτύπων. Δεν υπάρχει κάποιο "χρωματιστό" βιβλίο που να αποτελεί το standard των CD-RW. Μπορεί δηλαδή να γραφτεί και να σβηστεί 500 φορές, μπορεί όμως και πέντε. Μπορεί να διαβάζεται σήμερα, αλλά όχι την επόμενη εβδομάδα. Μην κάνετε λοιπόν ποτέ backup σε επανεγγράψιμα CD-RW.

 

Τέλος, εάν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να καθορίσετε την ποιότητα του CD-R, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή εάν ο πρώτος έχει πιστοποίηση ISO 9001. Εάν "ναι" τότε μάλλον το υλικό που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε έχει τουλάχιστο κάποιες προδιαγραφές ποιότητας. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία δοκιμή σχετική με την ποιότητα των CD-R που πωλούνται στην αγορά. Για παράδειγμα στον χώρο του ήχου, υπάρχουν δοκιμές που αφορούν στην ποιότητα εγγραφής και αναπαραγωγής κασετών, DAT κλπ. Έτσι είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο ότι όλα τα CD-R είναι ίδια και δεν έχει παρά να βρει κάποιος τη καλύτερη τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε blackwar scanαρα σε 5x επειδή το drive μου δεν υποστηρίζει 4x. Ευχαριστώ για τη σελίδα, έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

 

Αλέξη ωραίο το αρθράκι αυτό, αλλά μιλάμε για DVDια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

giankyr, τα αποτελέσματα που παραθέτεις είναι πολύ καλά. Βέβαια δεν πολυεμπιστεύομαι το Nec για μέτρηση λαθών (έχω το ίδιο μοντέλο, 3540Α, με το official firmware) σε σχέση π.χ. με το Plextor 716 ή το LiteOn 451S που συνήθως χρησιμοποιώ για έλεγχο εγγραφών. Έχω παρατηρήσει ότι το Nec πάντα δίνει χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με τα άλλα δύο drives. Άρα οι εγγραφές σου με τα ΤΥ είναι -μάλλον- καλύτερες απ' ό,τι δείχνουν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

giankyr, τα αποτελέσματα που παραθέτεις είναι πολύ καλά. Βέβαια δεν πολυεμπιστεύομαι το Nec για μέτρηση λαθών (έχω το ίδιο μοντέλο, 3540Α, με το official firmware) σε σχέση π.χ. με το Plextor 716 ή το LiteOn 451S που συνήθως χρησιμοποιώ για έλεγχο εγγραφών. Έχω παρατηρήσει ότι το Nec πάντα δίνει χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με τα άλλα δύο drives. [b']Άρα οι εγγραφές σου με τα ΤΥ είναι -μάλλον- καλύτερες απ' ό,τι δείχνουν![/b]

 

δηλαδή τζάμπα αναστατώθηκα! κι εκεί που πίστευα πως κάνω εγγραφές με την μέση οικιακή ποιότητα με ανεβάζεις :) thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας