Προς το περιεχόμενο

Μια βοηθεια με ρυθμισεις στο telindus 1131.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχας μια ερωτηση. παρατηρησα οτι οταν βγαζω το καλωδιο του router απο την usb Θυρα και το ξαναβαζω, οταν παω στις ιδιοτητες αλλαζει η Ip adress και η default gateway. απο 192.168.1.2 παει 192.168.1.3 και εναλλαξ. γιατι γινεται αυτο; θα πρεπει να αλλαζω ξανα και ξανα τις ρυθμισεις στο Port forwarding; επισης τι ακριβως πρεπει να βαλω στην εικονα που παραθετω; πριν κανω το format ειχα ip adress 192.168.1.2 και τωρα εχω 192.168.1.3 δλδ στις ρυθμισεις οπου υπηρχε το 2 θα βαλω τωρα 3;

telindusconfiguration1hy.jpg

τελος, ενω πατησα το κουμπι reset για να φυγουν ολες οι ρυθμισεις και να τις ξαναβαλω απο την αρχη, δεν εγινε τιποτα. πρεπει να ειναι και ανοικτος ο υπολογιστης ενω κανω το reset; ή πρεπει να εχω πατημενο το κουμπι για καποιο χρονικο διαστημα;

Δημοσ.

1)Αν ενοείς οτι αλάζει η ip του pc σου,αυτό είναι λογικό γιατί έχεις ενεργοποιήσει το Telindus να μοιράζει ips μέσω dhcp.Απενεργοποίησε τον dhcp απο το router.Προσοχή: άλλο πράγμα να μοιράζει ips μέσω dhcp και άλλο να παίρνει ip απο τον provider σου μέσω dhcp.

2)Το reset του router δεν έχει σχέση με το pc.Σιγουρέψου οτι το router είναι στο ρεύμα και ανοιχτό,και πάτα το reset για 2 sec.Έτσι θα γυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Δημοσ.

το 1 δεν το καταλαβα καθολου! τι ειναι το dhcp; δεν ξερω αν ειναι η Ip του υπολογιστη μου, παντως δεν ειναι αυτη που μου εμφανιζει αν παω σε site που λεει την Ip. ειναι η ip adress που την δειχνει αν κανω δεξι κλικ στο εικονιδιο της συνδεσης και μετα παω ιδιοτητες.

Δημοσ.

Ωραία,την ίδια ip ενοώ και εγώ. :) Μέσα στο μενού του router υπάρχει επιλογή να απενεργοποιήσεις τον dhcp.

ps.Ο ρόλος του dhcp είναι να δίνει μια τυχαία-διαφορετική ip σε κάθε pc που συνδέεται πάνω στον router.

Δημοσ.

τοτε δεν χρειαζεται να την απενεργοποιησω, αφου εχω ενα pc μονο.. τι να βαλω στα πεδια που δειχνω στην εικονα παραπανω; αυτα που εχει ειναι λανθασμενα.

Δημοσ.
καταρχας μια ερωτηση. παρατηρησα οτι οταν βγαζω το καλωδιο του router απο την usb Θυρα και το ξαναβαζω' date=' οταν παω στις ιδιοτητες αλλαζει η Ip adress και η default gateway. απο 192.168.1.2 παει 192.168.1.3 και εναλλαξ. γιατι γινεται αυτο; θα πρεπει να αλλαζω ξανα και ξανα τις ρυθμισεις στο Port forwarding; επισης τι ακριβως πρεπει να βαλω στην εικονα που παραθετω; πριν κανω το format ειχα ip adress 192.168.1.2 και τωρα εχω 192.168.1.3 δλδ στις ρυθμισεις οπου υπηρχε το 2 θα βαλω τωρα 3;

telindusconfiguration1hy.jpg

τελος, ενω πατησα το κουμπι reset για να φυγουν ολες οι ρυθμισεις και να τις ξαναβαλω απο την αρχη, δεν εγινε τιποτα. πρεπει να ειναι και ανοικτος ο υπολογιστης ενω κανω το reset; ή πρεπει να εχω πατημενο το κουμπι για καποιο χρονικο διαστημα;

na sta xedialino ola ena ena.exoume kai leme .to telindus apo mono tou exei ena sistima pou ama den doseis ip sto pc sou auto xekinaei kai mirazei pc se ola ta pc.diladi to proto pc tha parei tin 192.168.1.3 to deutero tin 1.4 kai outo kathexis.otan ebales esi to usb kalodio sou edose alli ip afou i 1.3 den ixe ginei expired akoma apo ton dhcp.kai tora na pame stin lisi gia na iremiseis.

tha pas sto menu enarxi pinakas elegxou sindeseis diktiou kai ekei ite to exeis usb sto pc ite ethernet tha breis ena local area connection.dexi klik kai properties kai meta properties sto tcp/ip.ekei tha sou bgalei obtain an ip address automatically.esi tha to baleis stin parakato epilogi na ta doseis xirokinita.stin ip tha doseis 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1.opote tha kaneis port forward stin 192.168.1.3 kai auto tha kratiseis mia zoi.MIN KLISEIS TO DHCP TOU TELINDUS DIOTI EINAI TOSO PARAXENO ROUTER POU THA SE DISkolepsei meta sto port forward.an doseis tin 192.168.1.3 sto pc me ton tropo pou sou ipa autin tha exeis panta.to pinakaki xexna to.xirotera tha se mperdepsei .ekei sou grafei kai tin gateway pou bgenei to pc sou sto internet diladi sou grafei to mixanima tis forthnet.kane auto pou sou ipa kai meta port forward stin 192.168.1.3 kai ise ok

Δημοσ.

episis gia na ginei reset sta default otan ine anixto to patas to mikro koumpaki gia 3-4 seconds mesa i alios tha pas apoe kei pou sozeis tis epiloges sto commands ama thimame sosta kai exei epilogi reset default.

Δημοσ.

Παντως δεν μπορω να καταλαβω πως μπορω να μπαινω και να κατεβαζω κανονικα, χωρις να εχω αλλαξει ακομα τις ρυθμισεις αυτες. μηπως δεν ειναι απαραιτητες; δεν μιλαω για το Port forwarding, αλλα για τις ρυθμισεις στην εικονα που παρεθεσα λιγο πιο πανω.

Δημοσ.

στο port forward εβαλα την Ip adress που εχω τωρα μετα το format δλδ 192.168.1.3 και σε τεστ που εκανα για τα Ports οι θυρες ειναι ανοικτες..

Δημοσ.
στο port forward εβαλα την Ip adress που εχω τωρα μετα το format δλδ 192.168.1.3 και σε τεστ που εκανα για τα Ports οι θυρες ειναι ανοικτες..

nai alla thakaneis kai auto pou ipa kai tha baleis tin 192.168.1.3 oste oti kai na ginei na min dothei sto pc sou alli ip kai meta ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...