yiah Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Όπως είπα και πριν' date=' όταν σε βάζουν φυλακή ή σου κάνουν οτιδήποτε, ποτέ δε λένε ότι το κάνουν για τις απόψεις σου. Σου λένε για παράδειγμα ότι ήσουν ανάμεσα στους αναρχικούς που σπάγαν τζάμια.[/quote'] αποκλειετε να γινονται τετοια πραγματα στην ελλαδα!!
worldcitizen Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 @yiah Κι όμως γίνονται.. Υπάρχει σχετικό δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία.. @all Το άσυλο δεν είναι μόνο να μην μπαίνουν οι μπάτσοι, είναι και για να γίνονται κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές ομάδες και παραστάσεις, είναι ένας χώρος των φοιτητών αλλά και της κοινωνίας.. Κι εγώ έχω (τεράστιο) πρόβλημα να μπαίνουν τα πρεζάκια μέσα και να φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ (μ'έχουν ληστέψει κι όλας στο πανεπιστήμιο), μου τη δίνουν τα πιτσιρίκια που παίζουν "ανταρτοπόλεμο" με τους μπάτσους και την επόμενη βρωμάει δακρυγόνο και δεν μπορείς να περπατήσεις.. Γενικά έχω πρόβλημα με όλους αυτού που καπηλεύονται το άσυλο και δεν νοιώθουν το πανεπιστήμιο δικό τους χώρο.. Αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα θα είχα να δω ένα μπάτσο στο πανεπιστήμιο (φανταστείτε μπάτσο στο Μετσόβειο...) Απλά τώρα τελευταία δεν "πολυπάει" το άσυλο στα πανεπιστήμια (η κουβέντα μας γίνεται της μοδός..) γιατί θέλουν να φυσήξει νέος αέρας και να μοιάζουν πιο πολύ με σχολεία.. Μπες-Σπούδασε-Βγες..
ntountou Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Κι εγώ έχω (τεράστιο) πρόβλημα να μπαίνουν τα πρεζάκια μέσα και να φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ (μ'έχουν ληστέψει κι όλας στο πανεπιστήμιο)' date=' μου τη δίνουν τα πιτσιρίκια που παίζουν "ανταρτοπόλεμο" με τους μπάτσους και την επόμενη βρωμάει δακρυγόνο και δεν μπορείς να περπατήσεις.. Γενικά έχω πρόβλημα με όλους αυτού που καπηλεύονται το άσυλο και δεν νοιώθουν το πανεπιστήμιο δικό τους χώρο.. Αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα θα είχα να δω ένα μπάτσο στο πανεπιστήμιο (φανταστείτε μπάτσο στο Μετσόβειο...)[/quote'] Και τι προτείνεις φίλε worldcitizen για να μην είναι τα πανεπιστήμια ξέφραγκα αμπέλια ? (ωραίο nickname) Γιατί αν απλά λέμε τι ΔΕΝ θέλουμε και όχι τι προτείνουμε δε πρόκειται ποτε να φτάσουμε πουθενά.. δεν απευθύνομαι μόνο σε εσένα με αυτό
worldcitizen Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Η άρνηση είναι το πιο εύκολο πράγμα.. Και με την άρνηση συμφωνούν πολλοί.. Έχεις δίκιο όμως σ'αυτό, πρέπει να προτείνουμε.. Εγώ για να είμαι ειλικρινής θέλω φοιτητές.. Φοιτητές να προασπίζονται το πανεπιστήμιο γιατί και σε αυτούς ανοίκει κυρίαρχα (καθημερινά τον περισσότερο χρόνο τους τον περνάνε εκεί, θέλοντας και μη).. Αν το πανεπιστήμιο ζωντανέψει με διάφορες εκδηλώσεις τα βράδυα και οι φοιτητές υπάρχουν και αυτές τις ώρες στα πανέπ. και νοιώθουν τον χώρο δικό τους τότε θα τον υπερασπιστούν κι όλας.. (Έγινε ένα χοντρό σκηνικό πριν κάτι βδομάδες στο ΠΛΤ Θεσ/νίκης και έπεσαν κορμιά για το άσυλο..) Φυσικά δύσκολο αυτό γιατί ο κόσμος κινείται προς την αντίθετη κατ/νση, αλλά και αναγκαίο ταυτόχρονα.. Όσο για την εγκληματικότητα, υπάρχει περισσότερη έξω από το πανεπιστήμιο παρά μέσα, και με τους μπάτσους μέσα δεν θ'αλλάξει και πολύ η κατάσταση...
panos78 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Θα πω μια τελευταία κουβέντα γιατί ούτε είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε ούτε αυτοί που θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα (από όποια μεριά και αν το δεις). Το πανεπιστημιακό «άσυλο» και κάθε είδους άσυλο έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να προστατεύσει και να προφυλάξει ανδρώπους και δραστηριότητες για το χώρο που αναφέρεται. Εγώ 5 χρόνια φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, ο εν λόγω θεσμός δεν με προστάτεψε, αντίθετα μπορώ να πω ότι μου έκανε τη ζωή δύσκολη ακριβώς επειδή υπάρχει. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το, μόνο ΄κατά όνομα πανεπιστημιακό, άσυλο κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκούς πολίτες προστατεύει. Αν θέλω να διαδηλώσω, το κάνω εκτός πανεπιστημίου οπότε εκεί και να με δέρνουν μπορούν και να με αφήσουν ήσυχο. Το παραπάνω κατ' όνομα άσυλο δεν με προστατεύει εκεί που θέλω εγώ να διαμαρτυρηθώ (πρεσβεία ΗΠΑ, υπουργεία κλπ). Την κατάργηση του ασύλου, την επικροτώ για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί δεν έχει λόγο ύπαρξης Τώρα θα μου πείτε που το στηρίζω αυτό. Παραθέτω. 1. Θέλω να κυκλοφορώ το βράδυ στο πανεπιστήμιο να μπορώ να αφήσω το αυτοκίνητο μου κάτι που δεν μπορώ να κάνω σήμερα για λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί παραπάνω τόσο από μένα όσο και από άλλους. 2. Δεν αισθάνομαι ούτε αισθάνθηκα ποτέ ότι απειλούμε από αστυνομικό ή ΜΑΤ όταν τον είχα δίπλα μου, αντίθετα το δηλώνω ότι με προστάτεψε. 3. Δεν λέω ότι ο πανεπιστημιακός χώρος θα γίνει ο παράδεισος της νομιμότητας αν καταργηθεί το άσυλο αλλά με την παρούσα κατάσταση επιτρέπεται να μπαίνουν οι πάντες εκτός από την αστυνομία. Δηλαδή, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση αφήνουμε να εννοηθεί ότι δεν εμπιστεύοστε την αστυνομία αλλά εμπιστευόμαστε τους εμπόρους ναρκωτικών και το σινάφι τους. Αυτό το θεωρώ τουλάχιστο προσβητικό για την νοημοσύνη μου. 4. Αν θέλω να κάνω πορεία, μπορεί να την αρχίσω μέσα από το πανεπιστήμιο αλλά δεν θα μείνω εκεί, θα βγω έξω που το άσυλο δεν ισχύει οπότε μπαρμπούτσαλα θα προστατεύσει το άσυλο για να κάνω πορεία χωρίς να με δείρουν τα ΜΑΤ. Αυτά. Συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου. Δεν ζητάω απάντηση σε αυτά που λέω γιατί στη μέχρι τώρα κουβέντα δεν έχω ακούσει κάτι το πειστικό. Αν νομίζετε ότι το άσυλο σας προστατεύει, τότε έτσι είναι αν έτσι νομίζετε! Καλό βράδυ!
worldcitizen Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 1. Δηλαδή άμα καταργηθεί το άσυλο θα μπορεί να μπαίνει ο μπάτσος μέσα να "ρίχνει και καμμιά ματιά" στο αμάξι σου...Εμένα σχεδόν όλοι οι φίλοι το αφήνουν στο ΑΠΘ.. Μάλλον που δεν θα μπορείς να το παρκάρεις αν καταργηθεί, γιατί ή θα γίνεται πανικός ή θα έχει μπεί και "ταρίφα".. Σιγά μην κάνουμε το πανεπιστήμιο παρκινγκ.. 2. Με τα ΜΑΤ μόνο ασφάλεια δεν νοιώθω.. Νομίζεις πως ξεχωρίζουν ποιον έχουν απέναντι? Εντολές έχουν και καμμιά φορά ξεφεύγουν κιόλα... Δες σε εφημερίδες πότε αναφέρονται τα ΜΑΤ και τα κατορθόματά τους.. (Συνταξιούχοι κτλ..) 3. Οι έμποροι και όλα τα υπόλοιπα είναι "έξω" δεν είναι μέσα.. Μέσα είναι το πολύ "μικροαπατεώνες".. Και μην τα φορτώνουμε όλα στο άσυλο, θα καθαρίσει δηλαδή αν μπούνε μέσα? Έξω είναι καθαρά?? Αν είναι δυνατόν.. Δες και σε άλλες περιοχές τις Θεσ/νίκης που έχουν πραγματικά ανάγκη την αστυνομία και που βρίσκεται... 4. Αν κάνω μια κατάληψη για να την έχω ορμητήριο για τις πορείες και τα σχετικά να μπαίνουν μέσα ? Εκεί που η γνώση γεννιέται και μεταφέρεται θα μπούν μπάτσοι? Εκει που το πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας, μέσα από τον ελεύθερό του χρόνο και μια σχετική ελευθερία σκέψης μπορεί να παράγει μια άποψη, θα βάλεις αστυνομία να τριγυρνάει ? Ας μην λύνουμε τα προβλήματα που γεννά η κοινωνία μας με τη μέθοδο πονάει-κεφάλι κόβει-κεφάλι.. Για τα ναρκωτικά και τις παράγωγες πράξεις πρέπει να επιλυφθεί η κοινωνία.. Αλλά όλοι κάνουμε τουμπεκί και έχουμε φτάσει στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.. Κι αυτή η "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" δεν είναι στη σφαίρα του φανταστικού, εξασφαλίζουν ακαδημαϊκές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.. Κι αν λέμε πως σήμερα "δεν είναι Χούντα", Ναι, όντως δεν είναι χούντα, αλλά και οι κυβερνώντες δεν διοικούν και προς όφελος των "υφισταμένων" και πολλές (πραγματικά πολλές) φορές χρειάζονται κάποιον να τους "την πει" (δες Γαλλία 2006) και το άσυλο έχει λειτουργήσει και στην μεταπολιτευση σαν "ασπίδα προστασίας" σε διάφορες τέτοιες κινητοποιήσεις..
getty Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Εγώ πάλι δε καταλαβαίνω τι σας χαλάει να υπάρχει το άσυλο και ειδική ασφάλεια του πανεπιστημίου η οποία θα αναλαμβάνει τη φύλαξη του χώρου και την εύρυθμη λειτουργία του ενώ θα αποφασίζει όταν δε μπορεί να ελέγξει μια κατάσταση να άρει το άσυλο και να φέρει την αστυνομία επί τόπου. Έτσι και το άσυλο κρατάμε, και το πανεπιστήμιο δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.
bandito Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανένας, αλλα πολλές φορές οσο σπουδαζα εγω στο πολυτεχνείο είχε καταστραφεί εξοπλισμός εργαστηριων κατα την διάρκεια καταλήψεων. Επίσης θα ήθελα να ακουσω κάποιον νομικο ή κάποιον που να ξέρει, τι ακριβώς προσφέρει το άσυλο. Δηλαδη αν εγω δεν χωνεύω τον διπλανό μου γιατι καπνίζει στο αμφιθέατρο τον σπάω στο ξύλο και αυτός δεν μπορεί όυτε την αστυνομία να φωνάξει;
panos78 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 1. Δεν ζήτησα αστυνομική συνοδεία για το αυτοκίνητό μου. Δεν ήξερα ότι το άσυλο αποτελεί θετικό το ότι τολμάω να παρκάρω το αυτοκίνητό μου μέσα στο πανεπιστήμιο του τυγχάνει να ήμουν μέλος για 5 χρόνια. Και μην διαστρευλώνεις αυτά που λέω. Δεν είπα ποτέ το πανεπιστήμιο να γίνει χώρος στάθμευσης. 2. Αν εσύ δεν νιώθεις ασφάλεια με τα ΜΑΤ, εγώ δεν σου φταίω. Και αν υπάρχουν ανεγκέφαλοι που φοράν στολές αυτό δεν κάνει όλους τους ένστολους ανεγκέφαλους. Δεν καταλαβαίνω τι είδους τεκμήριο είναι τα άρθρα των εφημερίδων (θα κατάλαβες ότι ο τύπος δεν χαίρει της εμπιστοσύνης μου - όσο τους νοιάζει άλλο τόσο με νοιάζει). 3. Όπως ήδη είπα ΑΝ καταργηθεί το άσυλο δεν θα γίνει το πανεπιστήμιο ο παράδεισος της νομιμότητας (να διαβάζεις τι γράφω και μετά να απαντάς για να έχει νόημα και η κουβέντα μας). Για το αν μόνο οι μικροαπατεώνες είναι μέσα αυτό δεν το ξέρεις αλλά το υποθέτεις. Εγώ απλώς λέω ότι γίνονται παράνομες πράξεις και εγώ που θέλω να προστατέψω αυτόν τον χώρο από τέτοια αποβράσματα δεν μπορώ να καλέσω την αστυνομία γιατί υπαρχει το περιβόητο άσυλο. Δεν συγκρίνω την εγκληματικότητα εντός και εκτός πανεπιστημίου γιατί δεν νομίζω ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Έχω δει αστυνομικό έξω από την φιλοσοφική να βλέπει διακίνηση ναρκωτικών να περνάω από μπροστά και να τον ρωτάω γιατί δεν επεμβαίνει και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: Μακάρι να μπορούσα. Δεν έχω το δικαίωμα. Η διακίνηση γινόταν τόσο κοντά στο φράκτη που οι «κύριοι» μας άκουσαν και άρχισαν να κοροιδεύουν γιατί δεν μπορούσε ο αστυνομικός να κάνει κάτι. Εκεί πραγματικά ντράπηκα για αυτό το αίσχος, να γίνεται εγκληματική πράξη με τον αστυνομικό δίπλα και να του έχω δέσει τα χέρια γιατί θέλω να έχω ΆΣΥΛΟ!!!! Ωραία λογική, μπράβο μας. 4. Όσο δικαίωμα έχεις να κάνεις κατάληψη εσύ σε ένα κτήριο άλλο τόσο έχω και εγώ που δεν έιμαι αστυνομικός να μπω και να σε βγάλω έξω. Και στις καταλήψεις που γίνονται εκτός πανεπιστημίου μπαίνουν οι αστυνομικοί μέσα;;; Πότε έγινε αυτό;;;; Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να διεκδικείς τα δικαιώματα σου με τον συγκεκριμένο τρόπο άλλο τόσο έχω και εγώ το δικαίωμα να μπω στο κτήριο (γιατί τυγχάνει να ανήκει και σε μένα ως κάτοικος αυτής της χώρας) και να σε πετάξω έξω γιατί διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεις τα δικά μου δικαιώματα στο κτήριο. Γιατί να μην με βοηθήσει ο αστυνομικός; Αν θες να έχεις ορμητήρια να έχεις το σπίτι σου ή να πας σε χώρες που έχουν πόλεμο. Εγώ δεν σου έφταιξα σε τίποτα αν εσύ θες να διαμαρτυρηθείς. Δεν ήξερα ότι εσύ κάνοντας κατάληψη σε ένα δημόσιο κτήριο για να διαμαρτυρηθείς παραγεις γνώση και την μεταδίδεις κιόλας. Για πες μας πως το κάνεις να το μάθουμε;;;;;; Προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας;;; Αυτό πράγματι είναι ποοοολύ μεγάλη κουβέντα. Έστω ότι υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί να περιφρουρεί την τάξη η αστυνομία; Ανατριχιάζεις βλέποντας αστυνομικό; Τον φτύνεις όταν τον βλέπεις; Τον θεωρείς υπάνδρωπο; Να τους καταργήσουμε τότε! Τι λες; Συνεχίζω να λέω ότι δεν διάβασες αυτό που έγγραψα. Ποιο είναι το κεφάλι που πονάει και ποιος το κόβει;;;; Η κοινωνία έχει συντεταγμένα όργανα (αστυνομία) για να επιληφθούν για τέτοια προβλήματα αλλά για σένα όχι μέσα στο πανεπιστήμιο. Η ελευθερη διακίνηση ιδεών κάθε άλλο παρά φανταστική είναι απλά δεν γίνεται μόνο μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά παντού. Τότε να εφαρμόσουμε άσυλο σε όλη τη χώρα και να καταργήσουμε την αστυνομία. Συμφωνείς;
panos78 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανένας' date=' αλλα πολλές φορές οσο σπουδαζα εγω στο πολυτεχνείο είχε καταστραφεί εξοπλισμός εργαστηριων κατα την διάρκεια καταλήψεων. Επίσης θα ήθελα να ακουσω κάποιον νομικο ή κάποιον που να ξέρει, τι ακριβώς προσφέρει το άσυλο. Δηλαδη αν εγω δεν χωνεύω τον διπλανό μου γιατι καπνίζει στο αμφιθέατρο τον σπάω στο ξύλο και αυτός δεν μπορεί όυτε την αστυνομία να φωνάξει;[/quote'] Δεν μπορεί. Η αστυνομία μπορεί να μπει εντός πανεπιστημιακού χώρου μετά από απόφαση της Συγκλήτου του οικείου πανεπιστημίου.
getty Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Σε εγκλήματα κατά ζωής το άσυλο νομίζω ότι αίρεται από μόνο του.
panos78 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Βρήκα τον νόμο που το καθιέρωσε 1268/82: Παραθέτω τα άρθρα για το άσυλο: 5. Το Πανεπιστημιακό Άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι. και συνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημόσιας δύναμης στους χώρους αυτούς χωρίς την πρόσκληση ή την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., όπως αναφέρεται στη συνέχεια. 6. (α) Το όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον Πρύτανη ή το νόμιμο αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και των φοιτητών. (β) Ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Π. μαζί με έναν αναπληρωτή είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των συγκλητικών μελών του Δ.Ε.Π. Ο εκπρόσωπος των φοιτητών μαζί με τον αναπληρωτή του είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των φοιτητών συγκλητικών. (γ) Το όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία όλων των μελών του. Σε περίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος του Α.Ε.Ι. την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. Η τελική απόφαση παίρνεται με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των παρόντων. 7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής. 8. Οι παραβάτες των διατάξεων της παρ.5 για το Πανεπιστημιακό Άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών μετά από έγκληση του οργάνου της παρ.6 ή της Συγκλήτου.
beastgr Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 To ξαναλέω μπας και δεν έγινα κατανοητός. Αισθάνεται κανείς ότι δεν μπορεί να πει την άποψή του έξω από το πανεπιστήμιο, να διαμαρτυρηθεί εκτός πανεπιστημιακού χώρου, να διαφωνήσει με την εκάστοτε κυβέρνηση οπουδήποτε στην Ελλάδα χωρίς να τον μπαγλαρώσουν οι "μπάτσοι" ή να έρθει η ασφάλεια να τον βάλει μέσα για τις απόψεις του;;;; Ρε παιδιά για την Ελλάδα δε μιλάμε (ή μιλάμε για Τουρκία και δεν το πήρα χαμπάρι;; Σταματήστε πια να αναπαράγετε ιδέες των παππούδων μας και των πατεράδων μας σε εποχές που όντως η αστυνομία ήταν όργανο της κυβέρνησης και πραγματικά βασανίζονταν κόσμος για τις απόψεις του. Δεν μπορώ πια να ακούω οι "μπάτσοι αυτό, οι μπάτσοι εκείνο" .ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Τι είναι αυτό το πράγμα πια. Δεν αισθάνεσαι ασφαλής με την αστυνομία;;;; Δηλ τι θέλεις να πεις; Ότι φοβάσαι να πεις κάτι γιατί θα σου φέρουν τα ΜΑΤ να σε πλακώσουν (γενικά μιλάω) Πού τα είδατε αυτά ρε παιδιά. Λοιπόν άντε μια ακόμη φορά ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ (σε εποχές που ήταν δύσκολο). Αλλά και τότε επαναλαμβάνω τα καταπατούσαν ασύστολα. Τώρα ποιος διαφωνεί ότι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν υφίσταται;;; Είναι δεδομένο αγαθό και όντως κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ. Το αν επεμβαίνουν τα ΜΑΤ σε μερικές (και το τονίζω σε ΜΕΡΙΚΕΣ πορείες) είναι θέμα που που σηκώνει πολύ συζήτηση. Καταρχήν ξέρετε πόσες πορείες και διαμαρτυρίρες γίνονται στην Αθήνα κάθε μήνα; Έχετε δει πολλές φορές τα ΜΑΤ να βγαίνουν να χτυπάνε κόσμο;;;; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ για όσους δεν το κατάλαβαν. Όταν όμως σε μερικές γίνονται έκτροπα και καταστρέφονται περιουσίες τότε ΚΑΛΩΣ κάνουν και επεμβαίνουν. Ή όταν κάποιο "έξυπνοι" κλείνουν δρόμους με το έτσι θέλω κάθε τόσο και λιγάκι και με εμποδίζουν να πάω στη δουλεία μου τότε και ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ κάνουν. Όσο για τον αν τα πανεπιστήμια παράγουν γνώση και ιδέες ε λοιπόν τι να πω... Αν έχετε πάει πανεπιστήμιο όσοι το λέτε φαντάζομαι ξέρετε τι γίνεται. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Μην πω πως έχει καταντήσει το πανεπιστήμιο... Αν πάλι είστε τίποτα ακροαριστεροί που θεωρούν το κράτος τρομοκράτη και δυνάστη των πολιτών ε τότε όντως δε μιλάω άλλο γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση... Απλά διαφωνούμε σε πολύ βασικά θέματα... Και γνώμη μου είναι ότι τέτοιοι ακροαριστεροί κακώς κάθονται ελλάδα και χαραμίζονται. Υπάρχει και η Κούβα που ακόμα είναι σε φάση επανάστασης και εκεί δεν επεμβαίνουν τα ΜΑΤ να σε βάλουν φυλακή γιατί είπες κάτι στραβό (!). Όποιος κατάλαβε κατάλαβε ... Αυτά .... ουφ!
worldcitizen Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 @bandito Μήνυση.. Το που έγινε δεν έχει σημασία.. @panos78 Ξεκινάω λέγοντας οτι είχα διαβάσει καλά το post... 2. Αν δεν σ'αρέσει η ανάλυση που κάνουν οι εφημερίδες κράτα μόνο τα γεγονότα.. Ναι, δέρνουν.. Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης... Πως? Με διάλογο? Μάλλον όχι.. 3. Ωραία.. Θα γλιτώσει ο κόσμος απο 5 πρεζάκια και 2 ντιλεράκια.. Στη Ναυαρίνου το μεσιμέρι έχει πιο πολλούς.. Και γι'αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο... Το Πανεπιστήμιο δεν είναι άνδρο εγκληματιών επειδή δεν μπορούν να μπουν μπάτσοι, οι εγκληματίες δεν έχουν ανάγκη το άσυλο... 4. Δεν μιλάμε για ομάδες, αλλά για φοιτητικούς συλλόγους και όταν έχει να κάνει με συλλογικούς αγώνες το να προβάλλεις το προσωπικό σου δεν έιναι και ότι καλύτερο.. Χρειάζονται όμως μεγαλύτεη περιφρούρηση.. Δεν έχω πρόβλημα με τους αστυνομικούς, αρκεί να τηρούν τα δικαιώματά μου, γενικά δεν είναι και η μεγαλύτερη συμπάθειά μου.. Η συζήτησει θα πρέπει να μπει στο "που χρειάζονται και που όχι".. Η κοινωνία έχει συντεταγμένα όργανα (αστυνομία) για να επιληφθούν για τέτοια προβλήματα αλλά για σένα όχι μέσα στο πανεπιστήμιο. Αν το πρόβλημα των ναρκωτικών (και της εγκληματικότητας) το λύσει η αστυνομία θα καταστραφούν όλοι οι φούρνοι την ίδια ώρα.. Ολοσχερώς.. Θα γκρεμίζανε όλες τις σχολές κοινωνιολογίας και θα τις κάνανε σχολές αστυνομίας...
Fan Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Εγώ ρε παιδιά ένα δεν καταλάβαίνω. Το πως ανέχονται οι φοιτητητές στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί δηλαδή με το που βλέπουν αναρχικά στοιχεία να κάνουν ψευτοτσαμπουκάδες και να τα σπάνε να πιάσουν μερικούς και να τους παραδώσουν ή στην σύγκλητο ή στην αστυνομία. Εκτός και εάν φτάσαμε στο άλλο άκρο να λέμε ότι το άσυλο προκαλεί φόβο και στους ίδιους τους φοιτητές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.