Tetix Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Ρωτάω πόσες μεταβλήτές έχει το prob διότι κάτι βρωμάει ..Αν δεις TETIX την λύση που δίνεις έχεις το γινόμενο ( a * a' ) όπου θα είναι πάντα 0. Ακόμα ββ'=1<--- περιττό στον σχεδιασμό Κάτι δε παεί καλά με το πρόβλημα To πρόβλημα δεν έχει κανένα πρόβλημα Που γράφω εγώ a*a' δεν το βρίσκω για δείξε μου! Επίσης ο mano το έχει για εκπαιδευτικούς πιστεύω λόγους εκεί πέρα. Αν δεις στα παραδείγματα χρησιμοποιεί τον τρόπο που ανέλυσα πιο πάνω
Tetix Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Apla auto pou me apasxolei san teleutaio thema einai to eksis... ama exoume a' simainei NOTa To NAND tha itan (aa)' to opio einai isodynamo me to a'... afou a*a=a Όχι ακριβώς... Η πύλη NAND συνήθως έχει 2 εισόδους. Όταν εμείς λέμε ότι χρησιμοποιούμε μόνο τη μία' date=' στην ουσία χρησιμοποιούμε και τις 2, απλά δίνουμε τιμή στη μία είσοδο πάντα 1, άρα [b']NAND του a=(a*1)'=a'=NOT a[/b]. Συμπέρασμα: Η πύλη NAND μιας εισόδου είναι ίδια με μία NOT. Γι'αυτό εκεί που κατέληξα πριν μπορείς να το υλοποιήσεις με NAND. Επειδή, δηλαδή, οι a', b', c' μπορούν να αναπαρασταθούν και με πύλες NAND μονής εισόδου. Καλή επιτυχία
FaNt0M Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 ΔΈτσι: (a+ + (ab'+c)= [[(a+ + (ab'+c)]']'= [(a+b)'(ab'+c)']'=[(a'b')(ab')'c']' Κ ως γνωστόν ισχύει η επιμεριστική αντιμεταθετική κλπ κλπ
Tetix Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Κάνε μου τις πράξεις και βρες που έχει aa' τότε... Αν εννοείς εδώ υπάρχει και ένας τόνος, τον βλέπεις; (a'b')(ab')'c' Επίσης, άλλο πράγμα ab' και άλλο (a'b)' Kαι μια άλλη λύση είναι: (a+ + (ab'+c) = a+b+ab'+c = a(b'+1)+b+c = a + b + c = [(a+b+c)']'= ... ...
FaNt0M Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Όχι δεν το Βλέπω κυριολεκτικά όμως.. Άτιμα Bold σώζουν κόσμο κ κοσμάκη..
FaNt0M Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Kαι μια άλλη λύση είναι: (a+ + (ab'+c) = a+b+ab'+c = a(b'+1)+b+c = a + b + c = [(a+b+c)']'= ... ... Που είν και το πιο λογικό κ εύκολο.. 1/8 δεν χρησιμοποιείται και είναι το πιο λογικό να κάνει κανείς..
FaNt0M Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Επίσης' date=' άλλο πράγμα [b']ab'[/b] και άλλο (a'b)' Έκανα edit στο λανθασμένο post...
Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 τι μαθηματικα ειναι αυτα; αλλο Morgan και αλλο DeMorgan; και τι ειναι το NAND; φανταζομαι οτι ειναι πανεπιστημιου, ετσι;
Sta Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 τι μαθηματικα ειναι αυτα; αλλο Morgan και αλλο DeMorgan; και τι ειναι το NAND; φανταζομαι οτι ειναι πανεπιστημιου, ετσι; Είναι Άλγεβρα Boole και έχει να κάνει με λογικές πράξεις, συναρτήσεις, μεταβλητές κ.τλ. Με το "Morgan" και "De Morgan" εννοείται το ίδιο πράγμα και συγκεκριμένα οι δύο περίφημοι νόμοι του κ. De Morgan για το συμπλήρωμα της τομής και της ένωσης δύο συνόλων. Η συγκεκριμένη ύλη διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια στην εισαγωγή κυρίως σε λογικά ηλεκτρονικά κυκλώματα. Κάπου έχει πάρει το μάτι μου λογικές πύλες σε σχολικό βιβλίο αλλά μάλλον θα είναι εκτός ύλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.