Προς το περιεχόμενο

programatismos........

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

re pedia kanoume sto sxolio ena ma8ima onomati "programatismos sto sxoliko peribalon" i kapos etsi....

to 8ema einai pos mou aresi poli to ma8ima alla i glosa pou ma8enoume einai ...bip...

e kai 8elo na emploutiso tis gnosis mou me kamia glossa tis prokopis, xerei kaneis pos mporo?

Δημοσ.

mi to kaneis, i enoia tis basic i tis psevdoglwssas pou mathainetai einai na sas valei sti logogiki tou algorythmikou programmatismou. diladi na mathetai na skeutaiste kai na kataligetai se mia diadikasia epilusis enws provlimatos me austika kathorismenes diadikasies kai prakseis.

Dwse vasi kai mathe kala auto pou sou prosfairoun kai otan teleiwseis kai theleis to ksekina me eukoli ekpaideutiki glwsa opws pascal, delphi kai meta vlepeis...

Δημοσ.

swsta. Einai eisagwgi sti logiki tou programatismou, den einai glwssa.

Panw se auti to logiki 8a basisteis gia na asxoli8eis meta an 8eleis me kapia alli px c++, assembly i kapia glwssa grafikwn html klp

Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι έχεις κατανοήσει κάποιες βασικές αρχές του προγραμματισμού, ξεκίνησε με Pascal και συνέχισε με C. Μετά μπορείς να κάνεις πιο συγκεκριμένες επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

ok

tnx gia ton xrono pou spasalisate gia mena kai tis apantisis,

{simfono autes i "glosses" aplos se bazoun stin logiki tou programatiamou...basika auti pou ma8eno einai...bip...[mia metafrasi einai] }

alla pos mporo na ma8o mia glossa opos p.x. "Pascal" i "basic" yparxei kanena biblio i kanena site pou na se "bazei" se kamia apo aftes tis glosses?

exei kaneis na protinei kanena site i biblio? {an exei kaneis ipopsin tou kanena site na einai sta ellinika...

Δημοσ.

Λοιπόν να προτείνω κι εγώ τη Java καθώς πιστεύω πως είναι αρκετά εύκολη, και σίγουρα ευκολότερη από την C++. Όσο για Pascal δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω. Πάντως την Java στη συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς κι εγώ φέτος άρχισα με προγραμματισμό και ήταν η πρώτη μου γλώσσα.

Αν θες βιβλίο το "Εισαγωγή στη Java" του Γιώργου Λιακέα απ' τις εκδόσεις Κλειδάριθμος είναι πολύ καλό εισαγωγικό.

Δημοσ.
Λοιπόν να προτείνω κι εγώ τη Java καθώς πιστεύω πως είναι αρκετά εύκολη' date=' και σίγουρα ευκολότερη από την C++. Όσο για Pascal δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω. Πάντως την Java στη συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς κι εγώ φέτος άρχισα με προγραμματισμό και ήταν η πρώτη μου γλώσσα.

Αν θες βιβλίο το "Εισαγωγή στη Java" του Γιώργου Λιακέα απ' τις εκδόσεις Κλειδάριθμος είναι πολύ καλό εισαγωγικό.[/quote']

file papo malon 8a akolou8iso tin "simbouli" sou...Java sou erxome....!!!!!!!!

Δημοσ.

Η Java δεν νομιζω οτι ειναι καλη για αρχή...

Σε σχολειο πας, δηλαδη στην Γ Λυκειου?

Τοτε προσπάθησε να βρειs τον compiler της ΓΛΩΣΣΑΣ που ειναι σαν Pascal και να αρχισεις να γραφεις μερικα απλα προγραμματακια.

Η πιο καλή σειρα, πιστευω, ειναι Pascal, next C και μετα Java or C++ για αντικειμενοστραφή...

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον dimitrios67 στη σειρα αν εξαιρεσουμε την Pascal. :)

H C ισως να φαινεται καπως δυσκολη στην αρχη, ομως ειναι μια γλωσσα με αρκετα δομημενο τροπο προγραμματισμου και με σωστη λογικη, κατα την αποψη μου παντα.

Η ουσια στον προγραμματισμο ειναι να μαθεις να σκεφτεσαι την λογικη και οχι να υλοποιεις το προγραμμα. Αφου μαθεις την αλγοριθμικη λογικη, κατι που πιστευω σου προσφερει το σχολικο μαθημα, μπορεις να περασεις σχετικα ανετα σε οποιαδηποτε γλωσσα και να μαθεις να την χρησιμοποιεις.

Mερικα Tutorials:

1) http://dide.flo.sch.gr/Plinet/plinet.html

Εχει πολυ καλη συλλογη, αν και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Πολλα απο αυτα ειναι και στα Ελληνικα.

2) http://www.allfreetutorials.com

Συλλογη απο δωρεαν tutorial, απο καποιες δημοφιλεις γλωσσες.

Και φυσικα μην ξεχασεις να κοιταξεις το thread μεσα στο Insomnia για turorials, ειναι αρκετα πληρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...