nmtray2 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Συζητηση γινεται οταν ακους τι εχουν να πουν ολοι. Οχι οταν προσπαθεις να τους πεισεις οτι εχουν αδικο (και ειδικοτερα οταν λες οτι δεν βλεπουν μπροστα τους)
Johnnie Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Θέματα θρησκευτικής πίστης έτσι κι αλλιώς δεν αποδεικνύονται, γι'αυτό την αποκαλούμε "δογματική πίστη". Αν πάντως αποδεικνυόταν ότι το Άγιο Φως είναι απάτη, τότε, πιστεύω, θα κατέρρεε ο Χριστιανισμός ως θρησκεία. 8) 8) 8)
Lucifer Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Προσωπικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα. Με συμφέρει να περιστοιχίζομαι από αυτούς που εγώ θεωρώ ηλίθιους και εύκολα εκμεταλλεύσιμους.
bandito Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιοι δεν θελουν να αφησουν τους υπολοιπους στην "ηλιθιοτητα" τους.Δικαιωμα τους και κανεις δεν χρειαζεται εργολαβους διανοιξης ματιων και μυαλου. Ο φανατισμός είναι διαφορετικό πράγμα απο την πίστη. Η δεύτερη είναι σεβαστή, ο πρώτος το μόνο δυστυχίες έχει φέρει σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Όσο λοιπον ο Ευαγγελάτος έχει το δικαίωμα να μας τρομοκρατεί για να ξυπνήσουμε, άλλο τόσο εχω και εγώ, ο boom-boom, ο Lucifer και ο οποισδήποτε άλλος να πασάρουμε διπλα στον μύθο και μια εναλλακτική επιστημονική εξήγηση. Αν θες να πιστεύεις οτι εκεί μεσα γίνεται ένα θαύμα και οτι οι άγιοι δεν λιώνουν, μπορείς. Δεν μπορείς ομως να το διαλαλείς ώς θαύμα. Απλό δεν είναι ;
nmtray2 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δεν ειπα οτι γινεται θαυμα. Δεν πιστευω στα θαματα. Λεω οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οτι θελει (και για οποιονδηποτε λογο). Αν θελει να πιστευει οτι ειναι θαυμα, προβλημα του. Αν θελει να πιστευει οτι καποιοι πανε να τον κοροιδεψουν, παλι προβλημα του. Μικρη ιστορια: Φιλος της μανας μου εχασε το γιο του σε ατυχημα. Δεν πιστευε σε τιποτα αλλα μετα το ατυχημα τρεχει απο εκκλησια σε μοναστηρι γιατι θελει να πιστευει οτι ο γιος του ειναι κοντα στο θεο στο παραδεισο. Εχετε τα @@ να του πειτε οτι η θρησκεια παει να τον κοροιδεψει? Εγω δεν τα εχω (ασχετα αν αυτο πιστευω) Κοινως, αν καποιος θελει να πιστευει κατι , μαγκια του (ισως και προβλημα του). Το θεμα imho δεν ειναι αν γινεται το συγκεκριμμενο θαυμα η οχι. Ειναι γενικοτερο και πιανει το γενικοτερο θεμα θρησκεια (to or not)
_BASSstarlet_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Καλά εντάξει,άλλα λέει η γιαγιά μου άλλα ακούν τ'αφτιά μου Και βέβαια έχουν όλοι το δικαίωμα να πιστεύουν σε θαύματα..αφού και επιστήμονες σαν τον Γιαμαρέλο ωρύονται πως είναι θαύμα αυτό το οικτρό θέαμα που "απολαύσαμε" στην tv,γιατί να μην το πιστεύουν και οι γιαγιούλες.. Και βέβαια οι παπάδες,ως άλλοι μαφιόζοι διαχειρίζονται "τα θαύματα" με τον καλύτερο τρόπο,και η ραγιαδο-ελλαδίτσα ναυλώνει αεροπλάνο για να φέρει την φλόγα η οποία θα μοιραστεί(και καλά)σε όλη την ψωροκώσταινα. Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε ότι θαύμα θέλει,όπως είναι και δικαίωμα των υπολοίπων να μην είναι αφελείς και κορόιδα. Μόνο στην ελλάδα και στην λατινική αμερική τέτοια καραγκιοζιλίκια..άντε και εις ανώτερα.
nmtray2 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Οκ, στη Brugge στο Βελγιο υπαρχουν 2 αδελφοτητες 1) του Αγιου Αιματος που προστατευει ενα φιαλιδιο με Αγιο Αιμα. Δεν πιστευω οτι ειναι αγιο αλλα τεσπα. 2) Golden Fleece. Προστατευει μια εκκλησια οπου υπαρχει μια θαυματουργη εικονα της Παναγιας. Κατα τα αλλα μονο στην Ελλαδα και την Λ.Αμερικη τετοια καραγκιοζιλικια ε? Α,ναι, αν πατε brugge δειτε και ποσα φραγκα μαζευουν καθε χρονο απο τους "πιστους".
corsakias Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 λέγεται, ομως, ότι λιγα λεπτα αφού αναψει, δεν καίγεσαι με απο την φλόγα!!
KaizerSoze Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Βρε δικε μου το ποιντ ειναι απλο,να στο πω για μενα προσωπικα...με το θεμα του Αγιου Φωτος ειχα μπερδευτει...και δεν ηξερα και για τον φωσφορο.Επειδη λοιπον οι θρησκειες εχουν το πασπαρτου "Ετσι γουσταρει ο Θεος,αφου μπορει και εχει και ενα σχεδιο που δεν το ξερεις" πιστευω οτι χρειαζομαι επιχειρηματα και για την αλλη πλευρα. Τα παιδια λοιπον μας ειπαν για ενα τροπο που ΜΠΟΡΕΙ να γινεται η δουλεια.Εγω ομολογω πως ΔΕΝ ηξερα για την συγκεκριμενη ενωση. Και παραπαερα,αν ερθει καποιος χημικος με εντονο ομως το θρησκευτικο συναισθημα και μας πει "Παιδια ναι,ενταξυ,υπαρχει ο λευκος φωσφορος αλλα να γινεται αυτο και αυτο και αυτο εκεινη την στιγμη και αρα αποκλειεται να ειναι λευκος φωσφορος" θα του ελεγες "Ασε τα παιδια να πιστευουν στην Επιστημη της Χημειας"???Δεν νομιζω,θα ελεγες "Ειδατε που τα ελεγα" Κοινως ειναι πολυ πιο χρησιμο να λεει ο καθενας 5 πραγματα και μετα να τα αξιολογουμε παρα να λεμε "Καλα ειστε εκει που ειστε,καλα ειμαστε και εμεις εδω,ας μην μπλεκουμε τα μπουτια μας".Και στο λεω εχωντας επιγνωση πως στο φιναλε μπορει να πεθανουμε και τελικα να υπαρχει Θεος και να υπαρχουν ολες οι απαντησεις και να παρουμε τα παπαρια μας και εγω και ο Λουσι και ο οποιοσδηποτε και να καιγομαστε αιωνιως στο πυρ το εξωτερων.... Βασικα το καλο ειναι οτι θαχω και πολυ παρεα αν υπαρχει Κολαση
nmtray2 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Αν αναφερεσαι σε μενα θα ελεγα πιστευετε οτι θελετε. Ειδες πουθενα να λεω οτι ειμαι πιστος? Γνωμη μου ειναι οτι σκεψη μας ειναι πολυ σοβαρο πραμα για να την αφηνουμε σε εργολαβους (και το παπαδαριο μεσα οκ?) Οπως ειπα, imho το θεμα ειναι γενικοτερο. Κοινως, απο το αν ειναι θαυμα η οχι, θα κατεληγε σε γενικοτερη απορριψη. Οπως και εγινε (Ψωροκωσταινα κτλ)
_BASSstarlet_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δεν θυμάμαι σε καμία χώρα της ευρώπης να φεύγουν πούλμαν από όλη την επικράτεια,και να καταλήγουν σε μοναστήρια. Και με τους δημοσιογράφους να ρωτάνε τις γιαγιάδες "πιστεύετε ότι είναι θαύμα?" και να απαντάνε "ναι ναι είναι θαύμα" Και βέβαια το "αστείο" είναι με τα μεγάλα κεφάλια της διοίκησης της εκκλησίας που δεν έπαιρναν σαφή θέση. Το μόνο παρήγορο είναι πως με αυτές τις πρακτικές, οι έστω και λίγο υποψιασμένοι ξυπνάνε.. Το ίδιο θα γίνει και με την φλόγα όταν θα τρυπήσει η τσέπη του παπά,και θα κυλήσει ο αναπτήρας στα πόδια του.
palawiaris Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/agiofos1.htm εδώ γράφει ένα άρθρο για το Άγιο Φως.
Lucifer Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 ama de pisteyeis vriskeis ti lysi panta se epistimi. lol Αυτό θα έχεις τα @@ να το πεις όταν πάθεις κάποιο ατύχημα και θες χειρουργείο μάγκα μου? Ή μήπως τότε θα πεις "καλή η πίστη, αλλά κάτσε μην πεθάνω από αιμορραγία"? Αν όχι, σου εύχομαι καλή ανάσταση, θα την χρειαστείς.
bandito Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 [url=http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/agiofos1.htm]http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/agiofos1.htm[/url'] εδώ γράφει ένα άρθρο για το Άγιο Φως. δεν είναι άρθρο..
nmtray2 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Αυτό θα έχεις τα @@ να το πεις όταν πάθεις κάποιο ατύχημα και θες χειρουργείο μάγκα μου? Ή μήπως τότε θα πεις "καλή η πίστη' date=' αλλά κάτσε μην πεθάνω από αιμορραγία"? Αν όχι, σου εύχομαι καλή ανάσταση, θα την χρειαστείς.[/quote'] Αμα ψαξεις λιγο θα δεις και περιπτωσεις που οι γιατροι ειχαν σηκωσει τα χερια και ο αρρωστος τη γλιτωσε. Αλλοι το λενε θαυμα, αλλοι αυθυποβολη κτλ. Και γενικα απο αρχαια χρονια οτιδηποτε μη εξηγησιμο το ανηγαγαν στο θεικο. Δεν ελεγχει τα παντα η παρουσα επιστημη οκ? Ισως σε καποια χρονια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.