bandito Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Επισης,το οταν σου κολλανε ενα ΧΟ στην ταυτοτητα,οταν σε βαφτιζουν τσαμπουκαλιστικα και οταν στο σχολειο οχι απλα γινεται κατηχηση αλλα γινεται και υπερ μιας μονο θρησκειας,οταν ακομα και αν μεγαλωσει και αναπτυξεις την κριτικη σου σκεψη λιγο παντα ζεις σε ενα Χριστιανοκεντρικο κοσμο (2 παραδειγματα..οταν στον στρατο σας ρωτησαν θρησκευμα ειπατε ναι η οχι Χρ.Ορθοδοξος?Και ενα δευτερο,πως θα με αντιμετωπισουν τωρα που σκεφτομαι να ζητησω να αλλαξω ταυτοτητα και να παρω την καινουρια?) ε νομιζω δεν μιλαμε και για πληρη ανεξιθρησκεια Αυτό είναι το λιγότερο. Σύμφωνα με κάποιον νόμο, για να "ανοίξεις" οποιοδήποτε ναό ή τελοσπάντων χώρο λατρείας ή διαλογισμού χρειάζεσαι άδεια απο τον μητροπολίτη (1 § 3 β.δ. 20.5/2.6.1939. Ναι , ναι απο το 1939). Η Χαρά Καλομοίρη , εγγονή του γνωστού Καλομοίρη καταδικάστηκε λεει γιατι διατηρούσε βουδιστικό ναό. Στην συνέχεια η ελλάδα καταδικάστηκε απο τα Ευρωπαικά δικαστήρια για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά εμείς που μουλάδες ΔΕΝ είμαστε, αλλα στις ΜΟΥΛΑΔΙΕΣ πρώτοι και καλύτεροι ουτε που ίδρωσε το αυτί μας. Στην Γερμανία πληρώνεις φόρους μόνο για την θρησκεία σου, και αν δεν έχεις τέτοια δεν πληρώνεις. Εκτός του οτι είναι δίκαιο, είναι και μια απόδειξη της πίστης. Η ελλάδα δεν ειναι Αφγανιστάν, αλλα δεν εχει και ανεξιθρησκεία. Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα ωφελούσε κυρίως την εκκλησία και την θρησκεία, αλλά είναι δύσκολο να το καταλάβουν αυτό οι καλοθρεμμένοι κοιλαράδες της Συνόδου.
KaizerSoze Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Kαι κυριως θα κανει καλο και στην ιδια τα θρησκεια...πολλα στραβα πηγαζουν απο αυτο το δεσιμο Εκκλησιας-Κρατους,αρκετα εκ των οποιων εχουν να κανουν με το χρημα. Πολλυς κοσμος θα ερχοταν κοντα στην Εκκλησια αν κοβοντουσαν τα πολλα-πολλα με το κρατος
Sadako Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Εχμ σορρυ κιολας αλλα αυτο τοχεις εξακριβωσει?Διοτι ας πουμε ο φιλος μου ο Τουρκος πουχα στην Αγγλια δεν ειχε καποιο τετοιο θεμα.Και μην μου πεις για τιποτα Ιραν και τετοια γιατι εσυ ειπες να μην μπερδευουμε την θρησκεια με την δομη του κρατους/εκκλησιας Επισης' date='το οταν σου κολλανε ενα ΧΟ στην ταυτοτητα,οταν σε βαφτιζουν τσαμπουκαλιστικα και οταν στο σχολειο οχι απλα γινεται κατηχηση αλλα γινεται και υπερ μιας μονο θρησκειας,οταν ακομα και αν μεγαλωσει και αναπτυξεις την κριτικη σου σκεψη λιγο παντα ζεις σε ενα Χριστιανοκεντρικο κοσμο (2 παραδειγματα..οταν στον στρατο σας ρωτησαν θρησκευμα ειπατε ναι η οχι Χρ.Ορθοδοξος?Και ενα δευτερο,πως θα με αντιμετωπισουν τωρα που σκεφτομαι να ζητησω να αλλαξω ταυτοτητα και να παρω την καινουρια?) ε νομιζω δεν μιλαμε και για πληρη ανεξιθρησκεια[/quote'] Kαι κυριως θα κανει καλο και στην ιδια τα θρησκεια...πολλα στραβα πηγαζουν απο αυτο το δεσιμο Εκκλησιας-Κρατους,αρκετα εκ των οποιων εχουν να κανουν με το χρημα. Πολλυς κοσμος θα ερχοταν κοντα στην Εκκλησια αν κοβοντουσαν τα πολλα-πολλα με το κρατος Να ρωτήσω κάτι? Γιατί με έχεις μπερδέψει κάπως. Εσύ είσαι άθεος? Δηλαδή δεν πιστεύεις σε τίποτα? Με το Χριστιανισμό τα έχεις?? Ή με ό,τι λαμογιές γίνονται στους κόλπους της εκκλησίας??
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Ρε παιδια γιατι ως συνηθως ξεφευγετε απο το θεμα που ειναι μονο το Αγιο Φως ????? Οποιος θελει να ανοιξει αλλο γενικοτερο θεμα ελευθερος ειναι να το κανει !!!!! :-D
daidalus Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Τόση ώρα κάθεστε και λέτε θεωρίες για το Άγιο Φώς που ναι μεν ΜΠΟΡΟΥΝ να συμβούν αλλά κανένας μέχρι τώρα, από όσο ξέρω, δεν έχει βγεί στην τηλεόραση π.χ. να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι όλα είναι ψέμματα.Ότι τα κεριά του Πατριάρχη είναι βουτηγμένα στο φώσφορο,οτι κρύβουν αναπτήρες/σπίρτα ή οτιδήποτε άλλο λόγο.Ή κάνω λάθος?Και αυτό με εκπλήσσει αν σκεφτεί κανένας τους πολέμιους της χριστιανοσύνης ανά τους αιώνες. Τον Πατριάρχη τον ψάχνουν μπροστά στον κόσμο οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας ακριβώς για να αποδείξουν ότι δεν μεταφέρει κάτι που να μπορεί να ανάψει φωτιά.Το ίδιο κάνουν και στον Πανάγιο Τάφο. Αλλά τι σκέφτομαι?Όντως όλα είναι στημένα και γίνονται για την τσέπη των παπάδων τελικά.Α ρε Έλληνα...
bandito Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Τόση ώρα κάθεστε και λέτε θεωρίες για το Άγιο Φώς που ναι μεν ΜΠΟΡΟΥΝ να συμβούν αλλά κανένας μέχρι τώρα' date=' από όσο ξέρω, δεν έχει βγεί στην τηλεόραση π.χ. να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι όλα είναι ψέμματα.Ότι τα κεριά του Πατριάρχη είναι βουτηγμένα στο φώσφορο,οτι κρύβουν αναπτήρες/σπίρτα ή οτιδήποτε άλλο λόγο.Ή κάνω λάθος?Και αυτό με εκπλήσσει αν σκεφτεί κανένας τους πολέμιους της χριστιανοσύνης ανά τους αιώνες.Τον Πατριάρχη τον ψάχνουν μπροστά στον κόσμο οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας ακριβώς για να αποδείξουν ότι δεν μεταφέρει κάτι που να μπορεί να ανάψει φωτιά.Το ίδιο κάνουν και στον Πανάγιο Τάφο. Αλλά τι σκέφτομαι?Όντως όλα είναι στημένα και γίνονται για την τσέπη των παπάδων τελικά.Α ρε Έλληνα...[/quote'] Το "καλό" για την θρησκεία ειναι να ΜΗΝ γίνεται θαύμα εκει μέσα. Μου φαίνεται αδιανότητο ο Πανάγαθος και Πανσοφος να κάνει κάθε χρόνο τον Χουντίνι για το φιλοθεάμων κοινό. Για να μην φωνάζει λοιπόν και ο Γιάννης, ούτε οτι ειναι θαυμα ούτε οτι είναι απάτη έχει αποδειχθεί. Νούλα και πάμε γι'αλλα. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορώ να εχω και εγώ έναν δικό μου θεο. Τον Cygnus XR1, τον καταπίνει μια μαύρη τρύπα όπως πιστεύουν οι χαζοί επιστήμονες , ενώ στην πραγματικότητα εκεί είναι η θεά μου. Άντε αποδείχτε το αντίθετο. And now on to the prayers: "Είσαι χοντρή πνιγμένη μεσ'το λίπος, ένα απαίσιο και αίμοβορο κοίτος..."
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Κύριοι ας μην το τραβάμε παραπέρα. Ακόμα και αν δεχόντουσαν να μπουν κάμερες, ειδικοί, περίεργοι,άσχετοι κλπ για να δουν τι γίνεται τέλος πάντως εκείνη την στιγμή,και έβλεπαν πως ο πατριάρχης βγάζει από το στόμα του αναπτήρα για να ανάψει,οι θρησκόληπτοι πάλι θα φώναζαν με μια φωνή "θαύμα!" Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Κύριοι ας μην το τραβάμε παραπέρα.Ακόμα και αν δεχόντουσαν να μπουν κάμερες' date=' ειδικοί, περίεργοι,άσχετοι κλπ για να δουν τι γίνεται τέλος πάντως εκείνη την στιγμή,και έβλεπαν πως ο πατριάρχης βγάζει από το στόμα του αναπτήρα για να ανάψει,οι θρησκόληπτοι πάλι θα φώναζαν με μια φωνή "θαύμα!" Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα.[/color'] Χωρις να ειμαι καθολου θρησκοπληπτος πιστευω οτι καποια πραγματα μονο με την λεξη θαυμα μπορουν να εξηγηθουν χωρις να συγκαταλεγετε υποχρεωτικα αναμεσα τους και το Αγιο Φως . Και το λενε και πολλοι αλλοι μη θρησκολοιπτοι. :-D
Sadako Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Κύριοι ας μην το τραβάμε παραπέρα.Ακόμα και αν δεχόντουσαν να μπουν κάμερες' date=' ειδικοί, περίεργοι,άσχετοι κλπ για να δουν τι γίνεται τέλος πάντως εκείνη την στιγμή,και έβλεπαν πως ο πατριάρχης βγάζει από το στόμα του αναπτήρα για να ανάψει,οι θρησκόληπτοι πάλι θα φώναζαν με μια φωνή "θαύμα!" Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα.[/color'] Όπως ακριβώς και το αντίθετο. Και να είχαν 35 κάμερες υπέρυθρες και μη μέσα, και να έβλεπαν μια φωτεινή σφαίρα να έρχεται να κόβει βόλτες στην αίθουσα και στο τέλος να ανάβει τα κεριά(γιατί κάπως έτσι έχω ακούσει ότι γίνεται), όλοι οι "επιστημονόπληκτοι" (αδόκιμος όρος το ξέρω, απλά για να εκφράσω την "αντίθετη" πλευρά), θα έλεγαν ότι κάτι έκαναν με φωτοκύτταρα και φωσφόρους και σιδήρους και μαγκάνια. Δηλ οκ, είναι αρκετοί που για να πιστέψουν, "απαιτούν" να γίνει προσωπικά σε αυτούς κάποιο αδιαμφησβήτητο θαύμα. Αλλά τότε, δεν θα πρόκειται στην ουσία για πίστη. Εγώ προσωπικά έχω συγγενείς που ήταν κομουνιστές με όλη τη σημασία της λέξεως, δηλαδή δεν πίστευαν ούτε στο Θεό ούτε σε τίποτα. Ώσπου τους συνέβη κάτι προσωπικά σε αυτούς. Τέλος πάντων. Και στην ίδια την εποχή του Χριστού, πολλοί αμφισβητούσαν τα θαύματα του. Και πολλοί τωρινοί θα τον έβγαζαν David Copperfield..
Tetix Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Εγώ προσωπικά έχω συγγενείς που ήταν κομουνιστές με όλη τη σημασία της λέξεως, δηλαδή δεν πίστευαν ούτε στο Θεό ούτε σε τίποτα. Ώσπου τους συνέβη κάτι προσωπικά σε αυτούς. Εσύ αυτό έχεις καταλάβει; :confused:
^BOOMBOOM Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Γιατί όμως δεν πιστεύεις στον David Copperfield ? Και αυτός θαύματα (με εισαγωγικά για τους επιστημονικόπληκτους, χωρίς για εσένα) κάνει. Αν αύριο ο David ανακοινώσει 10 εντολές δικής του εμπνεύσεως θα τις ακολουθήσεις?
Sadako Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Εσύ αυτό έχεις καταλάβει; :confused: Δεν σε έπιασα.. τι εννοείς?? Γιατί όμως δεν πιστεύεις στον David Copperfield ? Και αυτός θαύματα (με εισαγωγικά για τους επιστημονικόπληκτους, χωρίς για εσένα) κάνει. Αν αύριο ο David ανακοινώσει 10 εντολές δικής του εμπνεύσεως θα τις ακολουθήσεις? Καλά τώρα αυτό ήθελες και το είπες? Ή σου ξέφυγε? Τώρα "βάζεις στην ίδια μοίρα" κάποιον που κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα σε show με σκοπό το κέρδος με κάποιον που έκανε θαυματουργίες και ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ μόνο σε περιπτώσεις που υπήρχε σοβαρός λόγος? Ήμαρτον.. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.. Btw, τον όρο επιστημονόπληκτοι τον έβαλα πριν σε εισαγωγικά και τον θεωρώ αδόκιμο, διότι αυτοί που πιστεύουν σε κάτι, δε σημαίνει ότι απορρίπτουν τις επιστήμες. Ούτε καν οι κληρικοί δεν το κάνουν αυτό. Εκτός απο ακραίες περιπτώσεις, με τις οποίες φυσικά διαφωνώ κι εγώ. Απλά εννοούσα αυτούς που απορρίπτουν το ο,τιδήποτε θεϊκό..
^BOOMBOOM Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Ο ιησούς σύμφωνα με τις γραφές πόσα άτομα έσωσε? 10? 20? Άρα με τη λογική αυτή ο εφευρέτης της πενικιλίνης πχ είναι εκατομμύρια φορές ανώτερος Εν πάση περιπτώση το θεμα είναι αν η αφή της φλόγας ΔΕΝ είναι θαύμα, εσύ θα ήθελες να το ξέρεις?
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Ο ιησούς σύμφωνα με τις γραφές πόσα άτομα έσωσε? 10? 20? Άρα με τη λογική αυτή ο εφευρέτης της πενικιλίνης πχ είναι εκατομμύρια φορές ανώτερος Και ποιος ισχυριζεται οτι ο ερχομος του Ιησου ηταν να σωσει 10' date='20 ή 1.000 ανθρωπους απο τον σωματικο θανατο ???[/color'] Ενω του Φλεμιγκ αυτος και μονο αυτος ηταν.Και τα καταφερε μια χαρα. :-D
Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Ρε βλάκα μπουμ μπουμ ο χριστός δεν θεράπευε μόνο τη σάρκα, θεράπευε και νουθετούσε και τα κακώς κείμενα της ΨΥΧΗΣ!!! Και για πες μου κι όλας, ανέστησε αυτός ο Φλέμιγκ Πενικιλίνης κανέναν? Γιατί ο Χριστός ανέστησε το Λάζαρο. Και αυτά δεν τα λέω εγώ, δεν τα λέει ο Λιακόπουλος, είναι εδώ γραμμένα στα βιβλία, ο Πέτρος το λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.