ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Καλησπέρα σε ολους και χρονια πολλά.Γηράσκω αει διδασκομενος λεει ενα παλιο ρητό και αποφασισα επιτελους να το εφαρμοσω.Θέλω να πάρω μια ηλεκτρακουστική κιθαρα και να αρχισω να μαθαινω σιγά σιγά μερικά κομματακια.Δεν εχω ιδεα από μουσικη και νοτες και θελω να ρωτησω αν υπάρχει κανενα site το οποιο θα με βοηθησει να κανω τα πρωτα βηματα.βεβαια ψάχνωντας στο google βρηκα αρκετα αλλά θελω να μαθω αν εχει καποιος εδω μεσα μια παρομοια εμπειρια. Ευχαριστω ΥΓ Ευτυχως έχω καλη ηχομονωση σπιτι και δεν θα φαω μηνυσεις για διαταραξη κοινης ησυχιας....
cassidy Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Πρόγραμμα guitar pro. Τραγούδια θα βρεις στο http://www.mysongbook.com, θα βρεις κι άλλα site αν ψάξεις λίγο. Mε τα αρχεία guitar pro θα βλέπεις παρτιτούρα/ταμπλατούρα και συγχρόνως θα ακούς και το τραγούδι (για να διαβάσεις ταμπλατούρα δε χρειάζεται να ξέρεις νότες, σου λέει απλώς ποιο τάστο να πατήσεις και σε ποια χορδή). Οπότε βάζεις το guitar pro αρχείο να παίζει στη μισή ταχύτητα και το παλεύεις κι εσύ μαζί Για τα πολύ βασικά νομίζω καλύτερα θα ήταν να κάνεις λίγα μαθήματα ή να σου δείξει κάποιος φίλος.
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δυσκολη η κιθαρα και δε παλευεται μου φαινεται. Ειδικα η λεπτη χορδη μου σχεδον μου ματωνει το δαχτυλο. Ποτε στο καλο θα περασει αυτο το πραγμα, περναω ενα τεταρτο παιζοντας και μετα μια ωρα με το δαχτυλο στον παγο..? Αν αλλαξω τις χορδες απο συρματινες σε αλλο υλικο θα δω διαφορα; (αν γινεται κιολας) Yeap, αρχαριος και στη κιθαρα. Καποιος οδηγος στο ιντερνετ για τα πρωτα βηματα;
metmat Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δυσκολη η κιθαρα και δε παλευεται μου φαινεται. Ειδικα η λεπτη χορδη μου σχεδον μου ματωνει το δαχτυλο. Ποτε στο καλο θα περασει αυτο το πραγμα, περναω ενα τεταρτο παιζοντας και μετα μια ωρα με το δαχτυλο στον παγο..? Αν αλλαξω τις χορδες απο συρματινες σε αλλο υλικο θα δω διαφορα; (αν γινεται κιολας) Yeap, αρχαριος και στη κιθαρα. Καποιος οδηγος στο ιντερνετ για τα πρωτα βηματα; Όσον αφορά τις χορδές μπορείς να δοκιμάσεις πλαστικές κλασικής κιθάρας. Αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω παίζεις ακουστική, συνεπώς καλό είναι να συνηθίσεις τις συρμάτινες. Προσωπικά μου αρέσει και ο ήχος τους πολύ περισσότερο από τις πλαστικές. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πάρεις πιο μαλακές συρμάτινες χορδές. Θα σου πρότεινα να ζητήσεις σε ένα μαγαζί χορδές ακουστικής 10άρες μαλακές. Πάλι βέβαια θα πονάει λίγο αλλά θα το συνηθίσεις μέχρι να γίνουν λίγο πιο σκληρά τα άκρα των δαχτύλων σου. Όσον αφορά τώρα οδηγούς (αυτό αφορά και τον φίλο Μανώλη) μέσω internet θα σου πρότεινα να μπεις στο http://www.chordbook.com/guitarchords.php για να μάθεις συγχορδίες. Υπάρχουν και κάποια e-books με διάφορες μεθόδους και ακόμα και μεριά video tutorials. Βέβαια το καλύτερο είναι να πας και σε έναν δάσκαλο που σίγουρα θα μπορεί να σε καθοδηγήσει καλύτερα από ένα βιβλίο ή ένα video και θα είναι εις θέση να σου πει πότε είσαι έτοιμος να προχωρήσεις παρακάτω και να μάθεις νέα πράγματα. Κι εσύ Μανώλη μπορείς να πας να δεις τις συγχορδίες και μετά να γράφεις στο google "τιτλος τραγουδιού chords" και θα βλέπεις τους στίχους από το κομμάτι με τις συγχορδίες από πάνω για να μπορείς να συνοδεύσεις ένα τραγούδι με την κιθάρα.Για ελληνικά τραγούδια υπάρχει και το http://www.kithara.vu που είναι πολύ καλό. Αν σε ενδιαφέρει ειδικά το να τραγουδάς ταυτόχρονα είναι το καλύτερο να ψάχνεις τις συγχορδίες γιατί το να παίζεις τις νότες ακριβώς που έχει το κομμάτι και να τραγουδάς μαζί, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ελπίζω να βοήθησα.
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 πολυ ωραιο το site! Θα τσεκαρω και αυτο που ειπες για τις πιο μαλακες χορδες, ελπιζω να μπορεσω να την ξανασεταρω μετα την κιθαρα Οσον αφορα το Μανωλη, ελπιζω να εμαθε κανενα τραγουδι απο τον Απριλη του 2006 χωρις δασκαλο (τελειως ερασιτεχνικα το αντιμετωπιζω το θεμα αλλα νομιζω σιγα σιγα κατι ψιλα θα τα μαθω, που θα παει; )
metmat Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Αν σε δυσκολεύει το σετάρισμα μπορείς να αγοράσεις ένα κουρδηστήρι. Είναι πολύ φθηνά. Σίγουρα όλο και κάτι θα μάθεις αρκεί να έχεις διάθεση, υπομονή και να σου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνεις. Και καλά κάνεις και το αντιμετωπίζεις ερασιτεχνικά γιατί αυτό είναι το σωστό. Στην πορεία βλέπεις αν προκύψει κάτι άλλο.
Fidelio Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Για να παίξει κάποιος ακουστική κιθάρα , ρυθμική , να κάνει αρπισμους(φοβερός ήχος και χρώμα για μια κιθάρα) ή να σολάρει , δεν χρειάζεται να είναι μουσικός. Ούτε χρειάζονται χρόνια σε ωδείο κτλ Πολύ καλοί καλλιτέχνες , Πορτοκάλογλου , Πλειάτσικας πχ ήταν αυτοδίδαχτοι. Χρειάζονται βέβαια κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις μουσικής , αλλά το πιο βασικό είναι ο ρυθμός , το μέτρο. Φυσικά και η συνεχόμενη εξάσκηση των χεριών. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να προχωρήσει κάποιος είναι να του δείξει ένας δάσκαλος ή φίλος που να ξέρει καλή κιθάρα. Επίσης εκτός από κάποιο κουρδιστήρι στην αρχή θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε και μετρονόμο , στην αγορά πωλούνται συσκευές ηλεκτρονικές που κάνουν και τα δύο, κουρδίζουν και κρατάνε μέτρο. (από 25ε ) Αυτά τα δύο είναι τα πιο βασικά για να ξεκινήσει κάποιος . . σωστά , αμα θέλει η όλη ιστορία να τον βγάλει κάπου! Τα site που παράθεσαν παράνω είναι καλά , ειδικά το kithara.gr. Θα βρείτε τα πάντα! Τα τελευταία χρόνια η ακουστική μουσική είναι εμμονή για μένα, καθαροί ήχοι φωνητικά και άλλα έγχορδα , φυσικοί ήχοι δηλαδή . . . κόλλημα γερό και φοβερός κιθαρίστας αλλά και περίεργα φωνητικά είναι ο Jose Gonzalez. Για ακούστε τον , στο portal έχει δείγματα της δουλειάς του και πείτε μου. Επίσης πολύ καλός είναι και ο Jack Johnson. Επίσης έχει δείγμα του δικού του ήχου στο παραπάνω link. Στο net υπάρχουν των δύο παραπάνω όλες οι ταμπλατούρες των κομματιών τους, και μάλιστα πολλά κομμάτια είναι για το quitar pro. Ωραία θα ήταν όσοι ασχολούνται με την ακουστική μουσική να κάνουν τις δικές τους προτάσεις , να μοιράσουμε απόψεις . . . (αν και κολλάει περισσότερο στο section της μουσικής ε; )
tntdynamite23 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Επισης το ειναι πολυ καλο.. kithara.vu εννουσα λολ.
KWSN_Men Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Φίλε Fidelio, τον Jose Gonzalez τον ήξερα ομολογώ μόνο από το διαφημιστικό της Sony Bravia και δεν τον είχα ψάξει περισσότερο. Ομολογώ ότι κατέβασα κάποια κομμάτια του και μάλλον θα πάω να πάρω το CDάκι λίαν συντόμως.
Fidelio Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Ναι μια από τα ίδια , έτσι τον άκουσα και εγώ πρώτη φορά, λόγω sony , τραγικό το ξέρω! Μερικά καλά και της τηλεόρασης , φαντάζομαι τι άλλο υπάρχει και δεν το ξέρω , για αυτό άμα υπάρχουν άλλες προτάσεις για ακουστικό ήχο, δύο κιθάρες κτλ ,έγχορδα κλασικής μουσικής κτλ φωνητικά πρώτες φωνές δεύτερες κ.ο.κ Ρίχτε στο τραπέζι . Τις προάλλες κοιτάτε τι βρήκα στο tube :
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Τις προάλλες κοιτάτε τι βρήκα στο tube : :o :o :o :o :o
KWSN_Men Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Φαντάζομαι έχεις ακούσει το Passion, Grace and Fire άλμπουμ και ειδικά το ομώνυμο των John McLaughlin, Al Di Meola και Paco De Lucia;
Str Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 ξεκινιστε καλυτερα με μια φθηνη κλασικη πιο απαλες οι χορδες, λιγο πιο ανοικτα τα ταστα αλλα θα μαθουν τα δακλυλα να ανοιγουν (του αριστερου) γενικα ΑΝ μπορεις πανε σε κανα ωδειο για κανα χρονο να ξεκινισεις μαθηματα κλασικης...απο κει ξεκινησα και γω και νομιζω πως ειναι πολυ βοηθητικα να ξερεις τουλαχιστον τα βασικα
Fidelio Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Φαντάζομαι έχεις ακούσει το Passion, Grace and Fire άλμπουμ και ειδικά το ομώνυμο των John McLaughlin, Al Di Meola και Paco De Lucia; Όχι δεν είχα ακούσει, απο κάποιο search που έκανα (McLaughlin, DeLucia, Meola ) είδα πολύ ψωμί. Χε χε ρε τι μπορεί να χωράει ένα cd μόλις των 10? ! Επίσης στο ίδιο κύμα με το Ross αφου παίζουν εξάλλου είναι και ο (είναι οι ίδιες μελωδίες). Πρώτη φορά βλέπω επίσης να χρησιμοποιείται καποτάστο (Mckee) με τις δυό πρώτες χορδές ανοιχτές! Μου άρεσουν πολύ οι κιθαρίστες αυτοί που χρησιμοποιούν παράξενους δρόμους-κουρδίσματα και ο gonzalez το κάνει αυτό, τρελός ήχος.
geovard Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Βλέπω ότι ο φίλος ΜΑΝΩΛΗΣ έγραψε πριν ένα χρόνο το ερώτημά του καί έκτοτε δεν απάντησε.Καλό είναι να μας πεί τι απέγινε με τα μουσικά του ενδιαφέροντα καί αν απέδωσαν οι προσπάθειές του να μάθει μουσική.Γιατί αν ματώνουν ακόμη τα δάκτυλά του τού συνιστώ να φορέσει γάντια τού μποξ καί να...πλακώσει στις μπουνιές την κιθάρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.