Προς το περιεχόμενο

Server resources..


GiorgosH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν IBM server με SBS2003 ο οποίος είναι SQL Dbase Server (Η βάση είναι κάπου 1,5giga), έχει Active Directory και τρέχει Norton Corporate ('μοιράζει' τα definitions στο δίκτυο) κ WSUS (για WindowsUpdate).

Επίσης, έχει μονίμως 2 remote users που τρέχουν μια εφαρμογή με Remote Desktop (με Terminal Services)

Η ερώτηση μου είναι terminal services τι ποσοστό των resources χρησιμοποιούν κ αν θα μπορουσε ο server να γίνει ΚΑΙ mail server (MS Exchange..).

Τι λέτε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Πιστεύω πως ήδη τον έχεις παραφορτώσει. Εγώ έχω άλλο μηχάνημα που μοιράζει τα definitions του antivirus, άλλο που είναι o SQL server ο οποίος 'τρώει' πολλά resources κάθε φορά που ανοίγει κάποιο session, και άλλο που έχει EXCHANGE. Οπότε νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να το βάλεις σε κάποιο άλλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μας γράφεις τα χαρακτηριστικά του server. Υποθέτουμε λοιπόν πως είναι ένας Xeon ή P4 με 1Gb ram

 

Κάνε log με τον performace monitor για να δεις τι γίνεται με τα resources.

 

Αυτή την στιγμή έχεις 15 χρήστες. Φαντάζομαι πως για να επιλέξεις και SBS δεν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των χρηστών.

 

Θέλεις εσωτερικό mail μόνο ή και internet mail ??

Θέλεις μόνο mail ή και τα υπόλοιπα services του exchange ??

 

Για μένα, το αν θα πας σε καινούργιο 2ο server δεν εξαρτάτε τόσο από τον exchange, αλλά από την χρήση του SQL που κάνεις.

Αν δηλαδή μέσα στο έτος αυξηθεί η βάση, αυξηθούν τα sessions, τα queries και γενικά όλη η δουλειά στον sql, ο server θα γονατίσει και θα δεις δραματική πτώση στην ταχύτητα.

Άρα θα ήταν καλύτερο ένας server sql μόνο και άλλος ένας για exchange και τις υπόλοιπες δουλειές.

Δεν ξέρω τι χρήση του exchange θέλεις να κάνεις. Ίσως κάτι άλλο, πιο ελαφρύ από τον exchange σου λύσει τα χέρια.

 

Δες επίσης και την άλλη πλευρά. Exchange, SQL, SBS, AD, όλα σε ένα μηχάνημα. Αν γίνει μία ζημιά, πόσο καιρό θα θέλεις να κάνεις τον server πάλι λειτουργικό. Πόση ώρα θέλεις για backup, για restore, για updates κτλ.

 

Γενικά, η προτεινόμενη λύση είναι, κάθε server σε ξεχωριστό μηχάνημα, αλλά πρέπει να μας πεις τις ανάγκες σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από προσωπική πείρα θα σου έλεγα να μη μπλέξεις τον Exchange Server με οτιδήποτε άλλο και ειδικά με Domain controller, όσο δυνατό και αν είναι το μηχάνημά σου.

 

Χρειάζεται δε αρκετή προσοχή και καλή προετοιμασία για να κάνεις σωστό first install του Exchange. Aν δουλέψει απρόσκοπτα εξαρχής δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, αν δεν πετύχει τότε θα έχεις γενικώς ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σωστά ειπώθηκε, καλό θα είναι να δεις πρώτα πόσα resources σου τρώει ο SQL. Κατά τα άλλα, αν γνωρίζεις πως θα εγκαταστήσεις σωστά τον Exchange δε θα έχεις πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας