Προς το περιεχόμενο

Φόβοι - φοβίες

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι ναι, θέλω κάπου να κλάψω. Ουαααααααααααααααααααααααα!!!! Άσχημο πράγμα είναι να ζεις με ψευδαισθήσεις, να ζεις στο Μάτριξ και να μην ξέρεις ότι κοιμάσαι. Η επίγνωση της πραγματικότητας μπορεί να είναι δυσκολοχώνευτη αρχικά αλλά μετά είσαι οκ. ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ (για να το συνδέσω με το θέμα μας) να μην ξυπνήσουν και χάσουν αυτά που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έχουν εξασφαλίσει ("τέλεια" σχέση ή τέλεια δουλειά ή τέλειους φίλους κλπ).

Δημοσ.

Ούτε τέλεια σχέση,ούτε τέλεια δουλειά,ούτε τέλειοι φίλοι υπάρχουν...Και γενικώς κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος...Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αποξενωθείς από όλο τον κόσμο και να μην ενδιαφέρεσαι για κανέναν.........

Τελος πάντων βγαίνουμε εκτός θέματος οπότε ας μην το συνεχίσουμε.Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θες.

Δημοσ.

Αφου σου είπα. Η πλειονότητα φοβάται περισσότερο από κάθε άλλο μη χάσει ότι νομίζει πως έχει εξασφαλίσει. Πχ έχω 2 φίλους εγκλωβισμένους σε σχέσεις που τους χαλάνε, παρόλαυτά τις διατηρούν γιατί δεν έχουν τη δύναμη να δράσουν και πολύ περισσότερο επειδή...φοβούνται το κενό! (το σύμπαν φοβάται το κενό;;;; ) Αν δεν έχεις προσκολληθεί σε τίποτα, δεν φοβάσαι τίποτα.

Δημοσ.

Μα εννοείται ότι δεν πρέπει να μένεις κολλημένος σε τίποτα...Πρέπει να προχωράς χωρίς να κοιτάς πίσω,αλλιώς χάθηκες.

Δημοσ.
Ούτε τέλεια σχέση' date='ούτε τέλεια δουλειά,ούτε τέλειοι φίλοι υπάρχουν...Και γενικώς κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος...Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αποξενωθείς από όλο τον κόσμο και να μην ενδιαφέρεσαι για κανέναν.........

Τελος πάντων βγαίνουμε εκτός θέματος οπότε ας μην το συνεχίσουμε.Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θες.[/quote']

η τελειοτητα ειναι κατι το υποκειμενικο που κατ`εμε καθοριζεται απο την φαση που περνας στη ζωη σου...Τελειο δεν υπαρχει τιποτα,μονο κατι πλασματικο που το πλαθεις εσυ στο μυαλο σου τελειο...το ωραιο ομως ειναι να παρεις κατι που δεν ειναι τελειο και να το κανεις εσυ τελειο...

Δημοσ.
η τελειοτητα ειναι κατι το υποκειμενικο που κατ`εμε καθοριζεται απο την φαση που περνας στη ζωη σου...Τελειο δεν υπαρχει τιποτα,μονο κατι πλασματικο που το πλαθεις εσυ στο μυαλο σου τελειο...το ωραιο ομως ειναι να παρεις κατι που δεν ειναι τελειο και να το κανεις εσυ τελειο...

Σσσσσσσσ....έγραψε.......:-D :-D

Δημοσ.
Ούτε τέλεια σχέση' date='ούτε τέλεια δουλειά,ούτε τέλειοι φίλοι υπάρχουν...Και γενικώς κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος...Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αποξενωθείς από όλο τον κόσμο και να μην ενδιαφέρεσαι για κανέναν.........

Τελος πάντων βγαίνουμε εκτός θέματος οπότε ας μην το συνεχίσουμε.Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θες.[/quote']

Και τέλεια σχέση υπάρχει και τέλεια δουλειά και τέλειοι φίλοι.

Εξαρτάται το τί περιμένει ο καθένας μας από όλα αυτά, το τι προτεραιότητες έχει.

Το «τέλειο» για τον καθένα μας είναι διαφορετικό. Σηκώνει πολύ ανάλυση για το ότι ένας άνθρωπος δυσκολεύεται να ικανοποιηθεί με αυτά που του συμβαίνουν στη ζωή του και δεν είναι του παρόντος.

Εμένα, για παράδειγμα, μου είναι σημαντικό να έχω με τον άνθρωπό μου καλή επικοινωνία, να μπορούμε να συζητάμε και να καταλαβαινόμαστε, να μην βαριόμαστε μαζί, να ταιριάζουμε ερωτικά, να έχουμε κοινά ακούσματα, να απολαμβάνουμε τις κοινές μας δραστηριότητες, να είναι τρυφερός και υπομονετικός, να έχει humor (να κάνει εμένα να γελάω), να είναι έξυπνος, ευχάριστος, αισιόδοξος, να δέχεται τις ιδιεταιρότητές μου χωρίς να προσπαθεί να τις αλλάξει. Και φυσικά να μην είναι ψώνιο, εξυπνάκιας και ξερόλας.

Αν πληρεί αυτά, για μένα είναι ο τέλειος σύντροφος.

Για άλλες, μπορεί να είναι ένας βαρετός τύπος και για άλλες αντιπαθής και κουραστικός.

Δημοσ.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή και ιδιάζουσα προσωπικότητα,οπότε είναι λογικό να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα από κάποιον άλλο.Όσο περισσότερο ταιριάζουν δύο χαρακτήρες,τόσο καλύτερα.Όμως το τέλειο δεν προσεγγίζεται εύκολα,μη σου πω με τίποτα.Άν μπορέσεις να βρεις τον άνθρωπο που προσεγγίζει στο μέγιστο τη δική σου προσωπικότητα,τότε είσαι πολύ τυχερός/η...:-|

Δημοσ.
Και τέλεια σχέση υπάρχει και τέλεια δουλειά και τέλειοι φίλοι.

Εξαρτάται το τί περιμένει ο καθένας μας από όλα αυτά' date=' το τι προτεραιότητες έχει.

Το «τέλειο» για τον καθένα μας είναι διαφορετικό. Σηκώνει πολύ ανάλυση για το ότι ένας άνθρωπος δυσκολεύεται να ικανοποιηθεί με αυτά που του συμβαίνουν στη ζωή του και δεν είναι του παρόντος.

Εμένα, για παράδειγμα, μου είναι σημαντικό να έχω με τον άνθρωπό μου καλή επικοινωνία, να μπορούμε να συζητάμε και να καταλαβαινόμαστε, να μην βαριόμαστε μαζί, να ταιριάζουμε ερωτικά, να έχουμε κοινά ακούσματα, να απολαμβάνουμε τις κοινές μας δραστηριότητες, να είναι τρυφερός και υπομονετικός, να έχει humor (να κάνει εμένα να γελάω), να είναι έξυπνος, ευχάριστος, αισιόδοξος, να δέχεται τις ιδιεταιρότητές μου χωρίς να προσπαθεί να τις αλλάξει. Και φυσικά να μην είναι ψώνιο, εξυπνάκιας και ξερόλας.

Αν πληρεί αυτά, [b']για μένα[/b] είναι ο τέλειος σύντροφος.

Για άλλες, μπορεί να είναι ένας βαρετός τύπος και για άλλες αντιπαθής και κουραστικός.

μα φυσικα και η τελειοτητα ειναι εντελως υποκειμενικη...ο καθ ενας αναλογα με τα βιωματα που εχει καθοριζει το τι ειναι για αυτον τελειοτητα και ευτυχια...ενα απλο παραδειγμα,ενα παιδι που μεγαλωσε χωρις γονεις,σαν ευτυχια και ολοκληρωση θεωρει το να εχει μια οικογενεια,αντιστοιχα καποιος ο οποιος δεν ειχε καποια αλλα πραγματα θεωρει κατι αλλο σαν ευτυχια...χωρις βεβαια να ειναι απολυτο αυτο...

Δημοσ.
Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή και ιδιάζουσα προσωπικότητα,οπότε είναι λογικό να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα από κάποιον άλλο.Όσο περισσότερο ταιριάζουν δύο χαρακτήρες,τόσο καλύτερα.Όμως το τέλειο δεν προσεγγίζεται εύκολα,μη σου πω με τίποτα.Άν μπορέσεις να βρεις τον άνθρωπο που προσεγγίζει στο μέγιστο τη δική σου προσωπικότητα,τότε είσαι πολύ τυχερός/η...:-|

Εδώ είναι το μυστικό. Το πόσο θα σε καλύψει κάποιος άνθρωπος είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το τί ζητάς εσύ από αυτόν.

Το τί ζητάς εσύ από αυτόν, εξαρτάται απο πολλά, κυρίως από τα βιώματά που ορίζουν και τις απαιτήσεις σου και την κατάσταση την οποία βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή που καλείσαι να κάνεις μια επιλογή ή να πάρεις μια απόφαση.

μα φυσικα και η τελειοτητα ειναι εντελως υποκειμενικη...ο καθ ενας αναλογα με τα βιωματα που εχει καθοριζει το τι ειναι για αυτον τελειοτητα και ευτυχια...ενα απλο παραδειγμα,ενα παιδι που μεγαλωσε χωρις γονεις,σαν ευτυχια και ολοκληρωση θεωρει το να εχει μια οικογενεια,αντιστοιχα καποιος ο οποιος δεν ειχε καποια αλλα πραγματα θεωρει κατι αλλο σαν ευτυχια...χωρις βεβαια να ειναι απολυτο αυτο...

Με βρίσκεις σύμφωνη.

Δημοσ.
Πωπω το επίπεδο της συζήτησης ανεβαίνει επικίνδυνα ευχάριστα....:twisted:

αληθεια για σενα τι ειναι ευτυχια?τι την καθοριζει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...