Προς το περιεχόμενο

Εμπειριες με ζωα

nmtray2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και ειδα οτι πολλοι εδω ειναι φιλοζωοι (με την πραγματικη εννοια) ειπα να ανοιξω το παρον.

Παραθετω καποιες εμπειριες μου με τα γατια που ειχα

1) Μια θηλυκια φροντιζε ολη την οικογενεια.

Γυρισα τυφλα μια φορα σπιτι και με πηρε ο υπνος στο καναπε. Η εν λογω κυρια εκανε τρελλη φασαρια για να ξυπνησει η μανα μου.

Ηταν αρρωστη η αδερφη μου απο ανεμοβλογια. Μια βδομαδα το "ζωο" δεν εφυγε απο διπλα της. Ακομα και στην αμμο τρεχοντας πηγαινε.

Ξεχασε ο πατερας μου ενα βραδυ το καναρινι εξω. Το "ζωο" στεκοταν στη μπαλκονοπορτα και ηταν πολυ ανησυχο. Ηρεμησε μολις καταλαβαμε τι γινοταν και βαλαμε το καναρινι μεσα.

Εκανε κι αλλα...

2) Αρσενικος, νταης και μαγκακος.

Καταγουσταρα οταν ξεχνουσα το φαγητο του και μετα μου ειχε μουτρα για κανα 2ωρο. Με κοιτουσε με ενα βλεμμα "θα μου βαλεις φαι ρε? Η να παω να βρω μονος? Που νομιζεις οτι σε εχω κι αναγκη".

Μια φορα ειχε παρει στο κατοπι ενα σκυλο. Τρελλο γελιο. Μετα μου φανηκε οτι παραμαγκεψε και οταν τα εβαλε με ενα αλλο αρσενικο τις εφαγε χοντρα...

3)Ο "πυροσβεστης". Ειχε ξεχασει μια γνωστη μου το ματι της κουζινας αναμμενο και πηρε φωτια (ειχε νομιζω μια πετσετα επανω). Το γατι πηδηξε πανω κι αρχισε να χτυπαει τη φωτια για να τη σβησει.

Του εμεινε το "πυροσβεστης".

Υπαρχουν κι αλλα. Αυτα για αρχη και μετα βλεπουμε.

Εν αναμονη για τις δικες σας.

Δημοσ.

Ιστορία με γατάκια:

Στην αυλή μας είχε ...στρατοπαιδεύσει η γάτα ενός γείτονα που ήταν ολίγον άγρια (δεν ήθελε χάδια ...από μακριά κι αγαπημένοι). Η οποία σε μια αλτάνα της αυλής γέννησε 5 πανέμοργα γατιά! Εγώ κι ο αδέρφος μικρότεροι που ήμασταν παρατηρούσαμε πόσο καλή μάνα ήταν. Τα μάθαινε να πιάνουν ποντίκια, να κυνηγούν κατσαρίδες και είχε ένα μοναδικό τρόπο να τα μαζεύει γύρω της για να τα ταίσει. Ήταν κι απίστευτο το γεγονός ότι δέχθηκε τα χάδια μας χωρίς να μα γρατζουνά, πάντα γουργουρίζοντας και χωρίς ποτέ να γίνει ενοχλητική. Δεν ζητούσε φαγητό... Πάντα έφευγε και έβρισκε γι'αυτήν και τα μικρά της! Απ'τα 5 κρατήσαμε τα 2 και τα άλλα 3 τα 'παρκάραμε' σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων εκτός πόλης, μιας και ο άνθρωπος -ήμασταν πελάτες- ήθελε γατάκια!

Τα 2 γατάκια λοιπόν ήταν άξιοι ποδοσφαιριστές και πολύ παιχνιδιάρικα και καλοί κυνηγοί! Ότι ποντίκι έβρισκαν το έπνιγαν και το άφηναν ως τρόπαιο στο πατάκι της εισόδου στην βεράντα (κάθε πρωί το ξέραμε θα βλέπαμε ποντίκι στην είσοδο πνιγμένο).

Τρελαίνονταν να παίζουν με ένα καρύδι που τους είχαμε για 'μπάλα'! Τα ενθουσίαζε ο θόρυβος του καρυδιού στο μωσαϊκό και δεν τα ένοιαζε για το αν χτυπούσαν τα κεφάλια τους στην πόρτα της εισόδου -ήταν σιδερένια- ή στους τοίχους, ή στις πήλινες γλάστρες, αρκεί να μην έχαναν το καρύδι απ'τα μάτια τους! Δεν προλάβαμε να τα χαρούμε όταν θα μεγάλωναν περισσότερο... Ξαφνικά χάθηκαν!

Ένας άλλος γάτος που είχαμε του άρεσε να χώνεται κάτω απ'τα κιλίμια! Όποτε σκούπιζε η μάνα μου με την γνωστή ψάθινη σκούπα αυτός κοίταζε να βρει μια 'τσάκιση' για να χωθεί από κάτω! Όπου άκουγε τον θόρυβο της σκούπας την ακολουθούσε! Επίσης του άρεσε να κοιμάτε στο στήθος μας! Κάθε πρωί ξυπνούσαμε με το γουργουρητό του στα πνευμόνια μας και την φάτσα του στην μύτη μας! Είχε και λίγο στραβισμό και ήταν χαριτωμένος! Το αρνητικό του; Ήταν πολύ ζημιάρης!

Δημοσ.

Η γατα μου η Πανδωρα, οταν διαβαζα, προσπαθουσε να ακολουθησει το παραδειγμα μου. Ημουν συνηθως ξαπλα, μπρουμυτα, και εμπαινε αναμεσα στα χερια και το βιβλιο, και κοιτουσε για ωρα αποσβολωμενη τις σελιδες, μεχρι που την επαιρνε ο υπνος.

Οταν γεννησε, ημουν το μοναδικο ατομο που αφηνε να πλησιασει τα μικρα της. Και φυσικα εγω την ταιζα, σε οποιαδηποτε αλλη παρουσια, εκανε επιθεση και κατι αποκοσμους θορυβους.

Τον πιο κωμικο ομως θορυβο, τον εκανε οταν κυνηγουσε μυγες, σαν ντοναλντ ντακ σε υστερια, με ταυτοχρονο "κροταλισμα" των δοντιων.

Ο Μαρκος, ο σκυλος του αδερφου μου, δεν ανεχεται με τιποτα να βλεπει τους αγαπημενους του στεναχωρημενους/κατεβεβλημενους. Αν τυχον πετυχει καποιον με σκυφτο κεφαλι, ορμαει να του το σηκωσει. Αν "μυριστει" λυπη, κανει ο,τι μπορει προκειμενου να τονωσει το ηθικο και να ανεβασει τη διαθεση. Ακομη και αγριαδα πουλαει, ωστε καποιος να βγει απο τις μαυρες σκεψεις του.

Το ιδιο ζωντανο, εκανε καποτε κατι αξιοσημειωτο. Ενα ανηψακι σε βρεφικη ηλικια ζοριζοταν στον υπνο του, και πριν το αντιληφθει η μανα του, χαλασε τον κοσμο να παμε στο μωρο.

Δημοσ.

γάτα να ανοιγει το πόμολο της πόρτας για να μπεί στο δωμάτιο εχετε δεί;...ε λοιπον αυτοκρατορικό σιαμ 10 χρόνων απο τα 8 του χρόνια κάνει αυτό το πράγμα κάθε βράδυ..επίσης πίνει νερό απο την βρύση και κάνει το πιπί του στο νυπτήρα...και άλλα πολλά...

Δημοσ.

Θυμαμαι πως εκανε ο αρσενικος που ειχα οταν ηταν μπεμπης.

Κυριως ανεβαινε στις κουρτινες (μου τις ειχε κατασκισει το τσογλανι) και μετα με φωναζε γιατι δεν μπορουσε να κατεβει. Μια φορα τον αφησα στην κουρτινα κανα δεκαλεπτο κι οταν αποφασισε να κατεβει εφαγε τα μουτρα του. Δεν ξανανεβηκε.

Ο ιδιος μικρος εβλεπε τηλεοραση. Αν θυμαμαι καλα του αρεσαν οι διαφημισεις.

Δημοσ.
Παιδιά αλλάξτε το όνομα του τόπικ, είναι λες και ρωτάτε πως ήταν η πρώτη μας φορά με άλογο.

για την πρωτη θα ηθελα να μην απαντησω...το θυμαμαι και ακομα ποναει ο κ@#$ς μου...οι επομενες ομως ηταν θαυμα...may the horse be with you luci...

Δημοσ.

Είχα την τύχη να ζήσω με γατί 8 χρόνια. Περριτό να πω πως αν και δεν έχω εμπειρία απο άλλα κατοικίδια, ώρες ώρες ένοιωθα πως είχα να κάνω με άνθρωπο και όχι με ζώο.

γάτα να ανοιγει το πόμολο της πόρτας για να μπεί στο δωμάτιο εχετε δεί;

3-4 μήνες επαναλαμβανόταν το ίδιο σκηνικό. Επειδή στο σαλόνι έχουμε κάπως ευαίσθητα, για τα νύχια του γλυκύτατου αιλουροειδές, έπιπλα, όταν φεύγαμε απο το σπίτι για λίγο διάστημα το γατί παρέμενε στο δωμάτιό μου. Έλα που όμως ως εκ θαύματος εμφανιζόταν στο σαλόνι να τρίβεται στα χαλιά.

Η απάντηση δόθηκε λίγες μέρες αργότερα... εκεί που νόμιζα πως τα έχω δεί όλα, να βλέπω το γατί να πηδάει και να προσπαθεί να κρατηθεί στο πόμολο 2-3 φορές, ώσπου άνοιγε την πόρτα και έβγαινε σαν κύριος...

Ένα λιγότερο απίστευτο σκηνικό συνέβη όταν τον πρωτοφέραμε στο σπίτι. Επι περίπου 10 λεπτά προσπαθούσε να βγεί στο μπαλκόνι... μέσα απο κλειστή μπαλκονόπορτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...