Προς το περιεχόμενο

Voipbuster και MacOsX. Υπάρχει τρόπος!


Chupacabra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς έκανα πρόσφατα το switch, είχα ήδη πληρώσει 10 euros για να ελευθερώσω το Voipbuster. Τώρα, με λίγο ψάξιμο, βρήκα πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο Mac Os.

 

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί κάποιο "τρίτο" πρόγραμμα (MacOS native), στο οποίο θα μπουν οι ρυθμίσεις του VoipBuster, ώστε να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί αυτό αντί για τον client του VoipBuster (που είναι μόνο για Win). Μερικά από τα προγράμματα είναι τα εξής:

 

1) SjPhone (freeware, λίγο δύσχρηστο)

 

2) Asterisk (πολύ δύσχρηστο, command line)

 

3) X-lite (free) και EyeBeam (εμπορικό)

 

Όλα είναι διαθέσιμα εδώ: http://www.pure-mac.com/voip.html

 

Οι ρυθμίσεις που χρειάζονται περιγράφονται εδώ:

http://www.voipbuster.com/en/sip.html , καθώς και στο forum του VoipBuster για πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις για το κάθε πρόγραμμα χωριστά (η ενότητα του x-lite είναι αρκετά καλή)

 

Μέχρι τώρα, κατάφερα να δουλέψω με το X-lite και με το "σπασμένο" eyeBeam. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι μέτρια (αρκετό lag με την 512Kbps Vivodi Cube + παράσιτα, αλλά πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις και ευελπιστώ πως θα υπάρξει βελτίωση. Είναι πολύ πιθανό να είναι απαραίτητο και portforwarding (5065 UDP, 3478 UDP και άλλες), καθώς και αλλαγή του Outbound Proxy σε nat.voipfone.com:5065 ( θα καταλάβετε όταν διαβάσετε τις ρυθμίσεις από το forum του VoipBuster).

 

Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι άλλο η παρόμοιο που λειτουργεί, ας το αναφέρει. Καλό θα είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το VoipBuster, όσο είναι ακόμα free για Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν, παιδία, η καλύτερη λύση μάλλον έφτασε και λέγεται VoiPBuster Web Activated Calls. Πως λειτουργεί:

 

1) Κάνεις log in στον Voip Buster λογαριασμό σου μέσω της σελίδας (όχι από τον client)

 

2) Σε βγάζει σε μια οθόνη με 2 πλαίσια, όπου στο ένα βάζεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου (σταθερό) και στο άλλο, τον αριθμό του ατόμου που καλείς.

 

3) Μόλις πατήσεις "Call", θα χτυπήσει το σταθερό σου. Το σηκώνεις και τότε καλεί τον αριθμό του άλλου. Ουσιαστικά δηλαδή, το Voipbuster σε συνδέει με τον άλλο, μέσω του τηλεφωνικού του κέντρου!

 

Πλεονεκτήματα:

1) Δεν χρειάζεσαι software (x-lite η άλλο client) και headset, αφού πλέον μιλάς από την κανονική συσκευή σου !!

 

2) Η ποιότητα της συνομιλίας είναι ασύγκριτα καλύτερη από του client. Η μόνη διαφορά από κανονικό τηλεφώνημα μέσω ΟΤΕ, είναι ότι ακούγεται ελάχιστα πιο βαθιά. Lag δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ!!

 

3) Έχεις 150 λεπτά δωρεάν χρόνο ανά 7 μέρες. Αυτό ισχύει αν έχεις βάλει 10€ στον λογαριασμό.

 

Μειονεκτήματα:

1) Δουλευει μόνο με ADSL και ISDN, καθώς με την PSTN δεν θα προλάβεις να βγείς από το internet, για να σε καλέσει το VoipBuster και να σε συνδέσει! (εκτός και αν έχεις 2 χωριστές γραμμές)

 

2) Ενώ με τον client έχεις 300 λεπτά δωρεάν χρόνο την εβδομάδα, με το Web Activate Calls έχεις τον μισό, καθώς για κάθε κλήση υπολογίζει την σύνδεση α) προς ΕΣΕΝΑ (χτυπάει το τηλ σου) και β) προς τον άλλο. Άρα, για κάθε κλήση, υπολογίζει διπλό τον χρόνο...

 

3) Θέλει προσοχή για τις χρεώσεις, γιατί δεν τα αναφέρουν καλά στο site. Αυτά που ανέφερα στο 2 (μισός χρόνος ομιλίας), το βρήκα τυχαία στο forum τους. Σκεφτείτε να μιλούσα 300 λεπτά την εβδομάδα...θα με είχε χρεώσει κανονικότατα!

 

Αυτά για τώρα. Κατά την γνώμη μου, είναι μια καλή περίπτωση για εναλλακτική τηλεφωνία, καθώς προσφέρει γύρω στα 600 λεπτά τον μήνα (20 λεπτά την μέρα), αν χρησιμοποιηθεί με προσοχή.

Για τους χρήστες Mac δε, είναι ότι καλύτερο, αν δεν θέλετε να μπλέξετε με πατέντες τύπου x-lite.

Τονίζω πως το τζάμπα ισχύει για σταθερά Ελλάδας (από σταθερό σε σταθερό), καθώς και για αρκετές άλλες χώρες (σταθερές γραμμές πάντα).

Είναι μία καλή λύση για υπεραστικά τηλεφωνήματα+τηλέφωνα στο εξωτερικό. Για κουτσομπολιό με τις ώρες (για γκόμενες, αμάξια, WOW κλπ) με τα φιλαράκια, μάλλον δε φτάνει!

 

Μετά απ'ολα αυτά, μάλλον ο paredwse θα το μεταφέρει στην "Τηλεφωνία"...δικαίως! Πάντως είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για Voip, αν έχεις Mac.

 

Cheers!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...