Προς το περιεχόμενο

Σταθεροποιητής τάσης


antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τωρα που ερχεται καλοκαιρι,και οι αυξομειωσεις τασεως ρευματος είναι ΠΟΛΥ συχνες (τουλαχιστον στη δικη μου γειτονια), αλλα και τα ups πολυ ακριβα (τουλαχιστον για τη δικη μου τσεπη), και επειδη σε ολα αυτα πρεπει να προσθεσετε το δεδομενο οτι η σχεση μου με την τεχνολογια, περιοριζεται στα παιχνιδια και στα download, θελω τη γνωμη σας,αν αξιζει να αγορασω σταθεροποιητη,για τα εξης:

1)τροφοδοτικο 350w. (το μοναδικο που ξερω ποσα watt ειναι)

2)μονιτορ παλιας τεχνολογιας 17αρα οθονη

3)Ολο το υπολοιπο συστημα του υπολογιστη (συν εκτυπωτη,αλλα μονιμα κλειστο, συν ρουτερ)

4) τηλεοραση 25 ιντσων

 

Είδα το παρακατω,πως σας φαινεται?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701041

 

Όποιο παλικαρι θελησει να μου δωσει τα φωτα του,αν δε βαρεθει,ας μου πει,σε περιπτωση που το ρευμα κλεισει ΤΕΛΕΙΩΣ, ο υπολογιστης θα κλεισει ομαλα,ή εχω με σταθεροποιητη τασης,τις ιδιες πιθανοτητες για "καψιμο" όπως κ τωρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οθονη CRT 17"=~50W

εκτυπωτης inkjet=~40W-70W

εκτυπωτης laser(Αναλογα με το μοντελο)=~100W-300W+

τηλεοραση 25 δεν ξερω ακριβως αλλα υπολογιζω το πολυ 100W(αν ξερει καποιος ας με διορθωσει)

Για το δευτερο ερωτημα αν παρεις σταθεροποιητη με περισσοτερα βατ απο αυτα που καταναλωνεις ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να καει κατι(διαφορετικα για πιο λογο να υπαρχουν:))και να υπολογιζεις χρονο λειτουργειας χωρις ρευμα απο 7~20λεπτα αναλογα ποσες συσκευες δουλευεις..

Το συγκεκριμενο μοντελο δεν λεει μεχρι ποσα Watt αντεχει οποτε ψαξτο καλα πριν το αγορασεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σχεδον ιδιο μοντελο,με ελαχιστες διαφοροποιησεις,ειναι το:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701046

 

το οποιο λεει μεγιστη ισχυς 2500W. αυτο πρακτικα σημαινει οτι ΥΠΕΡκαλυπτομαι για αυτα που θελω,συμφωνα με οσα μου ειπε ο φιλτατος κλεαρχος! απλα αλλη μια ερωτηση...

υποθεση: Κοβεται το ρευμα για μια ωρα. Εγω λειπω, κ ο υπολογιστης λιωνει στο download.

Ο σταθεροποιητης λοιπον,παιρνει μπροστα,αλλα περνουν τα λεπτα,κ το ρευμα δεν εχει ερθει. Οταν τα παιξει η "λειτουργια" χωρις ρευμα του σταθεροποιητη, ο υπολογιστης θα κλεισει ομαλα , ή θα κλεισει σαν να κανει εκεινη τη στιγμη διακοπη ρευματος? σε εκεινο το σημειο, υπαρχει περιπτωση να καει κατι,αν προκληθει απο τον σταθεροποιητη αποτομη διακοπη ρευματος ας πουμε??

 

ελπιζω να εγινα κατανοητος....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη, αλλά ο σταθεροποιητής-πολύπριζο που δίνεις στο link,δεν κάνει τίποτα άλλα από να σταθεροποιεί την τάση.

Δεν τροφοδοτεί με ρεύμα τις συσκευές όταν κοπεί το ρεύμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ , ηταν ενα απο τα αρχικα ερωτηματα μου αυτο,απλα ελαβα αλλη απαντηση. οποτε,αφου δεν σταθεροποιει, αν μπορεις να μου πεις εσυ, οταν θα εχω διακοπη ρευματος, τι θα συμβει στις συσκευες? τις κλεινει ομαλα, ή το κλεισιμο ειναι αποτομο, οποτε οταν πεσει τελειως το ρευμα,οταν κοπει, θα κλείσει αποτομα-βιαια κ ο υπολογιστης,με κινδυνο να καει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συγκεκριμενο μηχανημα που εδειξες απλα δεν αφηνει μεγαλυτερη ταση απο αυτη που πρεπει να περασει στην αλλη ακρη. Λιγοτερη μπορει, ομως η υποταση ποτε δε σου κανει ζημια. Ισως να μην ειναι αρκετη για να δουλεψει το pc σου, αλλα να το καψει αποκλειεται. Οποτε αν κοπει το ρευμα βιαια, οσα 'σκαμπανευασματα' και να κανει η ταση, δε θα καει τιποτα, γιατι εχεις προστασια απο την υπερταση. Δεν περιεχει ομως και μπαταρια ωστε να κρατησει το pc σου ανοιχτο. Επομενως, αν κοπει το ρευμα θα σου κλεισει αποτομα μεν το pc, αλλα με ασφαλεια. Τωρα το οτι τα windows θα τερματιστουν μη κανονικα ειναι αναποφευκτο. Οπως επισης το οτι μπορει να παθει καποια δυσλειτουργεια ενα προγραμμα που δεν πρεπει να τερματιζεται αντικανονικα (π.χ. αν κανεις defrag στο δισκο την ωρα που θα κοπει το ρευμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συγκεκριμενο μηχανημα που εδειξες απλα δεν αφηνει μεγαλυτερη ταση απο αυτη που πρεπει να περασει στην αλλη ακρη. Λιγοτερη μπορει, ομως η υποταση ποτε δε σου κανει ζημια. Ισως να μην ειναι αρκετη για να δουλεψει το pc σου, αλλα να το καψει αποκλειεται.

 

Είναι πολύ πιθανότερο τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα να καούν από βυθίσματα τάσης παρά από μικρές υπερτάσεις.

 

Αυτό γίνεται γιατί την στιγμή της βύθισης αυξάνει το ρεύμα (μιας και η ισχύς τείνει να παραμείνει σταθερή) με αποτέλεσμα το κάψιμο των ηλεκτρονικών.

Βέβαια μας έχουν περάσει την εντύπωση πως οι υπερτάσεις είναι οι μόνες επικίνδυνες ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ...

Εξάλλου οι βυθίσεις είναι πιο συχνές από τις υπερτάσεις ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

hralman, αν ησουν γυναικα θα σε φιλουσα,αλλα τωρα θα περιοριστω σε ενα ευχαριστω!!!!!!!!!!

απαντησες ακριβως σε οτι ζητουσα,και μιλωντας απλα ελληνικα!

μου εξηγησες οτι ηθελα,και μαλιστα τα νεα ηταν καλα!!! δηλαδη,οτι δε θα καει το μηχανημα μου...απο κει κ περα,αν χαλασει καποιο προγραμμα,ας χαλασει,δε με ενδιαφερει,αρκει να μη μου καει το συστημα (μη γελατε που ειμαι χεσμενος με αυτο, πριν 3 χρονια,μου καηκαν τα παντα,συμφωνα με το πλαισιο,λογω αποτομης διακοπης του ρευματος, κ μου βγηκε ενα μαλλι,να παρω σχεδον ιδιο υπολογιστη,ελαχιστο καλυτερο,με 220 ευρωπουλα παραπανω...)!!! και παλι ευχαριστω!

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε gv μιλησα για 'ταση' ωστε να μη μπω σε ωρολογια. Το παλλικαρι απλα ηθελε να μαθει τι ακριβως κανει το μηχανημα που θελει να παρει. Αν παρουμε τα πραγματα με το ονομα τους, ειναι ετσι οπως τα λες, γιατι αφου πεφτει η ταση και μενει σταθερη η ισχυς, σημαινει οτι ανεβαινουν τα ampere. Παντως το κατι 'παραπανω' κανει τη ζημια. Αυτο το μηνυμα ηθελα να περασω στο φιλο παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς ορολογίες : Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα δεν χωνεύουν τα απότομα, αν τους πασάρεις ομαλές μεταβολές δεν έχουν πρόβλημα. (κάτι σαν τις Γυναίκες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...αλλα και τα ups πολυ ακριβα (τουλαχιστον για τη δικη μου τσεπη)...

 

Φίλε antreaslam θα ήθελα να σου πώ σαν κάτοχος ups οτι αυτά είναι πολύ καλύτερα απο ενα σταθεροποιητή τάσης. Για να σου αποδείξω λοιπόν αυτό που λεω σκέψου οτι τα ups έχουν πρόγραμμα για να κάνουν το κλείσιμο του Υ/Η σου σαν να ήσουν εσυ εκεί. Δηλαδή πέφτει το ρεύμα όπως είπες για μία ώρα ενώ εσύ λείπεις στην περιπτώση του σταθεροποιητή που ΕΧΕΙ μπαταρία μόνο στην περίπτωση που έχει θύρα σύνδεσης με τον Η/Υ σου τότε θα γίνει κανονικό κλείσιμο του υπολογιστή σου αλλιώς θα κλείσει σαν να γινόταν κανονικότατη διακοπή ρεύματος με συνέπεια να υπάρχει η πιθανότητα να έχεις χαλασμένα αρχεία. Ενώ στην περίπτωση του ups συνδέεις το ups με τον Η/Υ σου μετά απο 2,3 ή 5 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται απο τα watt του ups σου) χωρίς ρεύμα απο την ΔΕΗ το ups θα "πει" στον υπολογιστή σου να κάνει απενεργοποίηση σαν να την έκανες εσύ.Όπως καταλαβένεις στην δεύτερη περίπτωση είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις κάποιο πρόβλημα όταν γυρίσεις σπίτι εκτός του ότι σταμάτησει το downloading.

 

Πιστεύω οτι τα ups δεν είναι εξαιρετικά ακριβά ώστε να μην αγοράσεις ένα. Μπορείς να διαλέξεις κάποιο το οποίο να σου παρέχει και δύο μπρίζες για να συνδέσεις την τηλεόραση η τον εκτυπωτή σου χωρίς όμως να πέρνουν ρεύμα απο την μπαταρία του ups. Με αυτό τον τρόπο θα δουλεύει σαν σταθεροποιητής για τις συσκευές αυτές.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλεξανδρε,ναι,βοηθησες και ευχαριστω πολυ..οταν ομως μου λες οτι δεν ειναι ακριβο το ups, ποσο εννοεις οτι εχει?

και επειδη δεν καταλαβα ακριβως αυτο με τις 2 πριζες?εννοεις να εχει το ups mono 2 πριζες,ή να εχει το ups px.5, και σε μια αυτες να συνδεσω ενα πολυπριζο που θα βαλω πανω τηλεοραση κ εκτυπωτη? γιατι ο υπολογιστης μου θελει αν θυμαμαι καλα 4 ή πριζες (ηχεια,μοντεμ,μονιτορ κλπ)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά εννοώ οτι το καλώδιο που πέρνουν τα UPS είναι αρσενικό με 3 βύσματα. Άν όμως κόψεις το καλώδιο 5 cm πριν το βύσμα θα δεις ότι μέσα έχει 3 καλώδια. Άν κάνεις ακριβώς το ίδιο στο καλωδίο του πολύμπριζου με βύσμα σούκο θα δείς ότι έχει ακριβώς τα ίδια καλώδια. Γυμνώνεις λοιπόν και τα δυο καλώδια και μετά ενώνεις το θυληκό βύσμα στο UPS σου. Τόσο απλό!

Όσο για τις μπρίζες μερικά UPS παρέχουν 2 από τις 4 εξόδους χωρίς υποστήριξη απο την μπαταρία (σε ρόλο σταθεροποιητή δηλαδή). Αυτό το έχουν συνήθως UPS με λίγα watt.

Το κουτί πάντως και την οθόνη θα την συνδέσεις με τα κανονικά καλώδια στο UPS και όλα τα άλλα περιφερειακά στο πολύμπριζο που θα φτιάξεις.

Πόσα watt θέλεις να καλύψεις για να βρούμε ενα UPS κατάληλλο ρωτάω. Μην υπολογίσεις τα ηχεία και τους εκτυπωτές αφού και να πέσει το ρεύμα δεν σε πειράζει αν δεν δουλεύουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το pc σου χρειαζεται πολλες πριζες, τοτε ριξε στη μια εξοδο του ups ενα πολυμπριζακι που θα εχεις πανω τα παντα απο το pc, ενω στις υπολοιπες εξοδους που σου δινει το ups μπορεις να βαλεις τηλεορασεις/dvd, κλπ κλπ. Φυσικα αυτα αν κοπει το ρευμα και τελειωσει η μπαταρια θα σβησουν. Δε ειναι σαν τον υπολογιστη που προγραμματιζεται να κανει shut down. Απλα να ξερεις οτι οσο περισσοτερες συσκευες εχεις λογικο ειναι να σου διαρκει και λιγοτερο η μπαταρια την ωρα της διακοπης.

 

Ολα αυτα αν υποθεσουμε οτι θα παρεις ενα ups που εχει υποστηριξη με μπαταρια σε ολες τις εξοδους του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...