Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για φθηνές ψηφιακές φωτογραφικές


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Edw kai ligo kairo exw mpei sto tripaki na psaksw gia pshfiakh fwtografikh mhxanh. Thelw auto pou theloun kai oi perissoteroi...poiothta apodoshs/timhs...Dedomenou oti den thn thelw gia epaggelmatikoys skopous, psaxnw gia kati oxi idiaitera akrivo...(austhra oxi panw apo 400 Euro to paketo...mhxanh,battaria,mnhmh 512MB,thikh).

Thn prosoxh mou trabhksan ta ekshs montela...Canon Powershot A700 kai Canon Ixus 60...

Tha hthela th gnwmh sas, kai fysika tis protaseis sas...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα διαφωνησω μεινε σε canon οπως λες μακρια απο e-shop επισης δεδομενου οτι η konica minolta αποσυρεται απο τις φωτογραφικες μηχανες αλλα θα καλυπτει την εγγυηση για ολες τις αγορες μεχρι τον Σεπτεμβρη θα σου προτεινα να παρεις καμμια konica minolta . Αν δεν κωλυεσαι ιδιαιτερα με το μεγεθος στα 350 ευρω βρισκεις την konica minolta z6 ( εχω την ζ5) η οποια ειναι slr - likeμε αντικραδασμικο συστημα 12χ οπτικο zoom στα 6 mps και αλλα πολλα ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα που δεν στα αναφερω για να μη σε μπλεξω με ορους που μπορει να μη γνωριζεις. Η μηχανη δεχεται εξωτερικο φλας εχει παρα πολυ καλη ποιοτητα χρωματος και καλη εγγυηση. Θ α σε ικανοποιησειι απολυτα. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ τη βρισκεις 350. Αν δεν θες κατι τετοιου μεγεθους κινησου προς καποια canon ή Nikon. Οι sony ειναι καλες αλλα εχουν οι περισσοτερες μικρο φακο ενσωμαομενο στο σωμα και οχι ιδιαιτερα φωτεινο. Αν παρεις καποια με τον φακο να βγαινει απο το σωμα θα ειναι σε λιγο μεγαλυτερο μεγεθος οποτε τοτε θα σου συνιστουσα την minolta. Επισης καλυτερα δες στα μαγαζια στην ΠΛ Καννιγγος διοτι θα τις βρεις τις μηχανες στη μιση σχεδον τιμη σε σχεση με ΠΛΑΙΣΙΟ ή αλλους παρομοιους κλεφτες. Και μπορει να σου δωσουν και δωρο κανεναν εκτυπωτη. Μπορω να διαφωτισω πληρως πανω στις μηχανες. αν θες πες μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο θέμα φωτογραφία προτιμώ τις καθαρά φωτογραφικές εταιρίες όπως Canon,Nikon,Olympus...κτλ...

Οι Α700 κ Canon Ixus 60 είναι και οι δύο κορυφαίες μηχανές και αν έχεις δίλημα ποιά να διαλέξεις αν θέλεις να ασχοληθείς με την φωτογραφία σε βάθος και γενικά έχεις απαιτήσεις σε manual ρυθμίσεις τότε Α700 αλλιώς αν θέλεις να τραβάς φώτο σε αυτόματα προγράμματα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να σε απασχολεί το γιατί τότε ξεκάθαρα Canon Ixus 60.

Δική σου η απόφαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ψηφιακές μηχανές που έχουν αναφερθεί δεν θέλουν και πολύ συζήτηση. Όλες τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης.

 

Είμαι Canonάκιας, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός της σαφέστατης ανωτερότητας που παρουσιάζουν οι Α700 & IXUS 60/65 που έχουν αναφερθεί. Είναι μακράν οι καλύτερες μηχανές της κατηγορίας τους γιατί απευθύνονται σε ένα κοινό με μεγαλύτερο εύρος ενδιαφερόντων λόγω επιπλέον δυνατοτήτων - πολλές από αυτές μοναδικές στην κατηγορία τους.

 

Σχετικά αξιόπιστο site για να βλέπετε head-to-head συγκριτικά και να κρίνεται μόνοι σας είναι το http://www.dpreview.com το οποίο σε σχετικά πρόσφατο review της A700 παραδέχεται ότι η μηχανή απλά δεν έχει ανάλογο από καμία εταιρία.

 

Φυσικά από ποιότητα κατασκευής είναι στα ίδια με όλες της μηχανές σε αυτή την κατηγορία τιμής, τόσο η Ixus όσο και η σειρά Αxxx, προσφέροντας επιπλέον εξαιρετική ταχύτητα λειτουργίας (εστίαση/απόκριση στο κλείστρο) και φυσικά κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας. Προσωπικά ελάχιστα μοντέλα της Sony πιστεύω ότι έχουν ξεπεράσει το look "εικόνα από handycam" στην απόδοση των χρωμάτων, και βέβαια όλα τους ήταν πανάκριβα (717, R1 κτλ). Δεν μετράνε τα MP.

 

Συμφωνώ με τον Rebel λοιπόν.

 

Δοκιμάστε και το http://www.dpgr.gr ...λέμε και εκεί πολλές χαζομάρες, αλλά υπάρχουν και σοβαρά topic και πιθανά galleries με λήψεις από αυτές τις παραπάνω φωτογραφικές. Κατόπιν PM μπορεί να λάβετε και full Jpegs ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το dpreview δείχνει πόσο ανώτερη είναι η Fuji f10 σε αυξημένα iso, που είναι χρήσιμα. Ετσι δεν είναι η καλύτερη η a700.

Tα μεγκαπίξελς κάνουν την διαφορά γιατί μπορείς να κάνεις ζουμάρεις και να κόψεις την φωτογραφία και να παραμείνει ωραία. Σε πολλές φωτογραφίες το κάνω και αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ψάχνω κι εγώ στην κατηγορία τιμής που ανέφερε ο φίλος (compact κάτω από 400 και μαζί με όλα τα παρελκόμενα 512μνήμη, φορτιστές, θήκες και ότι άλλο είναι απαραίτητο), μπορείτε να προτείνετε 2-3 μηχανές εκτός της A700 ή να πάω κατευθείαν σε αυτήν χωρίς περαιτέρω ψάξιμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πήρα την fuji e900, 9 μεγκαπίξελς, φθάνει τα 800 iso με λίγο θόρυβο (όχι όμως σαν την f11), 4χ οπτικό ζουμ. έχει manual ρυθμίσεις και ευρύγώνιο φακό. Τα χρωματά των φωτογραφιών της είναι φυσικά και όχι παστελ σαν της κάνον (σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, σε μένα όχι!).

Τα κατά της είναι ότι έχει λίγο οπτικό (η πανασόνικ και η κοντακ έβγαλαν δύο compact με πολύ οπτικό) και δεν έχει σταθεροποιητή εικόνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Panasonic Lumix DMC-LZ 3, Fuji Finepix S 5600, Olympus SP-500UZ...όλες τους καλές μηχανές γενικής χρήσης με υπερ-αρκετά Megapixel που πραγματικά δεν θα πρέπει να σε απασχολούνε. Πάνω από 4-5 MP σε compact είναι υπερβολή, εκτός και αν μιλάμε για την Sony R1. Κάθε μία τους έχει πλεονεκτήματα και features που άλλες δεν έχουν. Εκεί που τις αφήνει πίσω η Α700 είναι σε χειροκίνητες ρυθμίσεις περισσότερο, όχι σε απόλυτη ποιότητα φωτογραφίας. Η τελευταία είναι γενικά υποκειμενική από ένα σημείο και πέρα, και άρα το απόλυτο δεν υπάρχει.

 

Οποιαδήποτε μηχανή στην περιοχή των 300 ευρώ θα σε ικανοποιήσει λοιπόν, με 100 ευρώ να περισσεύουν για την αγορά 1GB μνήμης (40~60 ευρώ, ανάλογα τον τύπο XD/SD/CF/MS κτλ), μίας θήκης (€10~€15) και ενός φθηνού τριπόδου στα €30-35. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να εξαντλήσεις τα €400. Καλό θα είναι τέλος να μάθεις εάν η μηχανή σου περιέχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στην τιμή αγοράς, αλλιώς αυτό θα είναι ένα ακόμα 30άρη~50άρη στο σύνολο (μπαταρίες + φορτιστής).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Best Value For Money αυτή τη στιγμή είναι το ολοκαίνουριο

sony dsc w50 (όχι w5)

Για δες Εδώ

 

Η φθηνότερη τιμή Εδώ

 

Εγώ οσα και να είχα αυτή θα έπαιρνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Man θα καταθέσω και εγω την αποψη μου ως απειρος.

ήμουν και εγω στη θεση σου πριν κανα μηνα και τελικα κατεληξα στην ixus 60.

Ολοι μου λενε οτι ειναι κορυφαια (παντα για την κατηγορια τση) και οντως δεν εχω κανενα προβλημα.

Σε αυτη την κατηγορια παντως πανω-κατω ολες, σχεδον ιδιες ειναι, δηλ. για ερασιτεχνικες ληψεις δεν εχουν μεγαλες διαφορες, οποτε εστιασε απο που θα την παρεις (οποια καταληξεις) ποιο φθηνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ψηφιακές μηχανές που έχουν αναφερθεί δεν θέλουν και πολύ συζήτηση. Όλες τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης.

 

Είμαι Canonάκιας' date=' αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός της σαφέστατης ανωτερότητας που παρουσιάζουν οι Α700 & IXUS 60/65 που έχουν αναφερθεί. Είναι μακράν οι καλύτερες μηχανές της κατηγορίας τους γιατί απευθύνονται σε ένα κοινό με μεγαλύτερο εύρος ενδιαφερόντων λόγω επιπλέον δυνατοτήτων - πολλές από αυτές μοναδικές στην κατηγορία τους.

[/quote']

Φίλε μου έχω σταντάρει την Α700 εδώ και καιρό αλλά έμαθα κάτι από το internet και ξενέρωσα.Κάτι για ένα πρόβλημα Ε10 ή κάτι τέτοιο στο οποίο κολάει η συσκεή και ο μόνος τρόπος να φτιαχτεί είναι με 200 ευρώ.Τι έχεις ακούσει εσύ.Επίσεις μου αρέσει πολύ η sony t9, κυρίως επειδή έχει την καλήτερη ανάλυση οθόνης.Αλλά έχω ακούσει ότι η sony έχει πρόβλημα με τη νυχτερινή λήψη.Τι πιστεύεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

καλο θα ηταν να δωθουν και μερικες συμβουλες για τις τιμες.

Και γω την εχω σταμπαρει την α700. Σε ε-shops την βρηκα απο 305-365 € και με παραξανεψε γιατι στους υπολογιστες δεν ειχαν τοσο μεγαλες διαφορες.

σε αληθινα καταστηματα παιζει να την βρω και φτηνοτερα, και εαν ναι που (καλα μην πεις ονομα π.χ. στουρναρη ή αλλου)

για δωστε καμια δυμβουλη γιατι απο αυτα ειμαστε ασχετοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...