plato Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Επειδη ειμαι εντελως ασχετος με dsl μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες γιατι θελω να βαλω? :oops: Κοιταξα πολλα απο τα μηνυματα και αναφερουν για modem και router.To router τι κανει ακριβως?Το modem ειναι usb?Eκει που γινεται αναφορα για isdn και pstn αφορα στη συνδεση που εχουμε πριν την τοποθετηση dsl, δηλαδη εγω που εχω μια 56αρα ταλαιπωρη κοιταω εκει που αναφερεται pstn? Ψαχνω για μια 3μηνη dsl που να περιλαμβανει ολα τα εξοδα (εξοπλισμο,παγια,κτλ) με την αγορα του πακετου, δηλαδη για ενα 3μηνο να μην με ζαλισουν "τραβα πληρωσε εδω κι εκει" ή να ερχονται μεσα στο λογαριασμο του ΟΤΕ διαφορα. Γινεται? Εχετε να μου προτεινετε κατι?Πρεπει να δωσω τιποτα πληροφοριες ακομα?Αν υπαρχουν καπου συγκεντρωμενες οι απαντησεις και δεν τις ειδα sorry,απλα υποδειχτε μου που.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 To Router είναι δρομολογητής.Με απλά λόγια μπορείς να συνδέσεις παραπάνω από 1PC και να μοιράζονται την σύνδεση. Επίσης ενσωματώνει και firewall, ενώ πρέπει να ανοίγεις ports για τις εφαρμογές που θέλουν πρόσβαση στο internet(όχι όλες αλλά αρκετές) Πολλά πακέτα σύνδεσης έρχονται με modem usb που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις,αφού δεν δέχονται παραπάνω από 1 pc και ούτε μπλέκεις με NAT και ιστορίες. Τώρα για τα πακέτα υπάρχουν καλές προσφορές στα Conn-x και OnDSLKit.
Phoinix Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 To Router είναι δρομολογητής. Με απλά λόγια μπορείς να συνδέσεις παραπάνω από 1PC και να μοιράζονται την σύνδεση. Δρομολογητής = συσκευή που μπορείς και συνδέεις παραπάνω από 1PC και να μοιράζονται την σύνδεση? :shock: Δρομολογητής = συσκευή που προωθεί-δρομολογεί πακέτα ανάμεσα σε δύο δίκτυα. Ένας δρομολογητής είναι συνδεμένος σε δύο(ή και περισσότερα) διαφορετικά δίκτυα(συνήθως WAN-LAN) . Επίσης ενσωματώνει και firewall, ενώ πρέπει να ανοίγεις ports για τις εφαρμογές που θέλουν πρόσβαση στο internet(όχι όλες αλλά αρκετές) Δεν έχουν ΟΛΟΙ οι δρομολογητές firewall. Τις πόρτες τις "ανοίγεις" (προωθείς είναι το σωστό) αν θες ο έξω κόσμος(internet) να μπορεί να συνδεθεί σε κάποια εφαρμογή που "ακούει" σε συγκεκριμένη πόρτα στο μηχάνημα σου. Υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν χρειάζεται-και δεν πρέπει να "ανοίγεις" πόρτες στον δρομολογητή σου.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Tα ίδια λέμε,και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν(προς το παρόν)τον plato τεχνικοί όροι.. Μόνο που δεν κατάλαβα ποιές είναι οι φυσιολογικές συνθήκες που όταν συντρέχουν δεν χρειάζεται να ανοίγουμε ports.
kallair Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 oso ligotera ports anoixta, toso ligotero evalotoi eimaste se kakovoulous xristes k oxi mono...
Phoinix Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Tα ίδια λέμε' date='και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν(προς το παρόν)τον plato τεχνικοί όροι..Μόνο που δεν κατάλαβα ποιές είναι οι φυσιολογικές συνθήκες που όταν συντρέχουν δεν χρειάζεται να ανοίγουμε ports.[/color'] Δεν νομιζω οτι λέμε τα ιδια... Και το σωστό δεν ειναι παντα "τεχνικοί όροι". Φυσιολογικές συνθήκες=web browsing-email-ftp. Αν ήταν οπως τα λές, θα καναμέ forward ΟΛΕΣ τις πορτες στο μηχάνιμά μας, και είδικά αν τρέχεις windows-χωρις firewall "u are in a world of shit..." Γενικά αν θές να κάνεις το PC σου server,web server,ftp server,proxy server,mail server, να ανίξεις την 6881 θύρα για να κατεβάζει γρηγορότερα το azureus, τοτε κάνεις port-forwarding. http://bt.degreez.net/firewalled.html
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Ok. Αλλά αυτό που λες φυσιολογικό, είναι..αφύσικο για πάρα πολλούς χρήστες,αφού δεν αρκούνται μόνο σε αυτές τις χρήσεις. Ξεφύγαμε όμως...
d.a.k. Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Ερωτηση??? Εκανα Συνδεση ONDSL kit η οποια δεν περιεχει router. Ποσο επικινδυνο ειναι για να τσιμπησω ιο ? Παρεπιπτοντως xρησιμοποιω το F-secure το οποιο προτεινει κι ο ...ΠΟΤΕ
tone Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Αμα εχεις σωστα ρυθμισμενο software firewall δε κινδυνευεις κατα 99,9% (σε σχεση με το router). Αν τσιμπησεις ιο θα ειναι απο κανα προγραμμα που ετρεξες, ή απο περιεργη ιστοσελιδα, αρα το router δε σε σωζει εκει. Τωρα για το F-secure, μη το ψαχνεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.