anisixo_pnevma Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Καπου στην αρχικη σελιδα ειχε παρει το ματι μου που ελεγε "Δυσκολες στιγμες για το μουλαρι, συνεληφθη ο ιδιοκτητης" κλπ Πηγα να προσθεσω κι εγω σχολιο αλλα δε μπορουσα γιατι τοτε δεν ειχα εγγραφει ακομα. Τωρα δε το βρισκω. Θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει αυτο, δηλαδη εαν συνεχιζει να δουλευει, ή σταματησε, ή συνεχιζει με προβληματα. Οταν λετε "μουλαρι" εννοειται το emule ή το eDonkey? 'Η και τα 2? Αυτα τα 2 προγραμματα σχετιζονται μεταξυ τους? ειναι το ιδιο? ή μηπως δεν εχουν καμμια σχεση? Παντως εγω με το eDonkey τελευταια παρατηρω οτι δε δουλευει σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ!:-? :-|
_DiMoN_ Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δεν υπάρχει ιδιοκτήτης....διότι πρόκειται για δίκτυο... Από τότε που έγινε αυτό το συμβάν μπορώ να πω ότι έχει αναπτυχθεί αρκετά!
anisixo_pnevma Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Ποιος εχει αναπτυχτει? Φυσικα και υπαρχουν ιδιοκτητες. Ποιος νομιζεις οτι κερδιζει απ τις διαφημισεις, εγω?...
polaki Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Κατ'αρχας το emule δεν εχει διαφημισεις, οπότε για αρχή κακώς κανεις και χρησιμοποιείς το edonkey αντι για το emule, αφου στο emule επιλέγεις σε ποιον server θα συνδεθείς αφού σου λέει ποιος εχει περισσότερο κόσμο κλπ. Και γλιτωνεις και τις διαφημίσεις. Επίσης και εγω μπορεί να φτιάξω εναν torrent client και να δείχνει διαφημίσεις της ΦΑΓΕ, δεν σημαινει ομως οτι ειμαι ο ιδιοκτητης του bit torrent... Aυτο που ξέρω ειναι οτι συνέλαβαν και εκλεισαν τους Razorback servers, οι οποιοι μάζευαν τον περισσότερο κόσμο (και αρχεία), δεν εχει κλεισει το δικτυο σαν δίκτυο, γιατι υπαρχουν πολλοι αλλοι servers. _Dimon_ τί εννοεις εχει αναπτυχθει αρκετά? Σε φάση προγραμματισμού ή στο ζουμί για εμάς δηλαδή στα downloads? Γιατί σε καμια περιπτωση δεν μπορω να συγκρίνω τον ογκο που έβρισκα & κατέβαζα πριν με τα τωρινα δεδομενα. Εχω την τελευταία εκδοση του emule, υπαρχει κάτι πιο προχωριμένο που μου έχει ξεφύγει?
anisixo_pnevma Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Αν τελειωσατε με τα φιλολογικα, μπορειτε τωρα να απαντησετε στα ζητουμενα μου? Επίσης και εγω μπορεί να φτιάξω εναν torrent client και να δείχνει διαφημίσεις της ΦΑΓΕ, δεν σημαινει ομως οτι ειμαι ο ιδιοκτητης του bit torrent... Oxi, θα εισαι ιδιοκτητης του torent client που εφτιαξες μονο! Μη μπερδευεις τα πραγματα, δε μιλαμε για torrents αλλα για p2p ta οποια σαφως και εχουν ιδιοκτησιες.
polaki Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Ποια φιλολογικα? Στα δε ζητουμενα σου (1 ερώτηση με 15 διαφορετικές διατυπώσεις) απάντησα, ας απαντησω και εγω με άλλη μια διατύπωση........ Το emule χρησιμοποιεί το δικτυο του edonkey, και προσθέτει και αλλους servers (μερικούς πολυ καλύτερους) περα απο τους servers του edonkey. Συνεπώς πέτα το eDonkey client (το οποιο φυσικα και εχει διαφημισεις, εκτος αν εχεις κατεβασει την professional εκδοση που υποτιθεται πληρωνεις και δεν εχει) και βαλε eMule να δεις προκοπη στα downloads,γιατι αυτο που εχεις σε συνδεει ΜΟΝΟ με τους eDonkey servers.. Εσυ ας πουμε ποτε δεν ειχες διαθεσιμο το υλικο που ειχε καποιος που συνδεόταν στον Razorback. Οσο για το θεμα ιδιοκτησιας, να το πω με p2p client τοτε, το eMule παταει στο δικτυο του eDonkey το οποιο ΚΑΠΟΙΟΣ δημιουργησε οπως ΚΑΠΟΙΟΣ δημιουργησε το δικτυο που χρησιμοποιούσε το Kazaa, ή το Napster, τα οποια ανήκαν στις εταιρίες αυτες και δεν μπορούσα εγω πχ να σηκώσω Napster server... Εκλεισαν τη Napster, πάει και το δίκτυο, στο edonkey τωρα δεν εγινε κατι τετοιο οπότε σημασία δεν εχει να δουμε ποιος ειναι απο πίσω αλλά αν τα downloads παίζουν κανονικα. Στην περίπτωση του eDonkey λοιπόν μια χαρα ειναι, ενω το Napster (ή το Audiogalaxy όταν υπήρχε) οταν εκλεισε η εταιρία εκλεισε και το δίκτυο. Ακομα και να κλεισουν τελειως τους servers του eDonkey, ακομα θα υπάρχουν οι servers που παταει πανω το eMule γιατι πλεον δεν βασιζεται σε εναν κεντρικο server που κανει mapping τί data έχει ο κάθε χρηστης. Γι'αυτο και ειναι πιο δυσκολο να κλείσει απ'οτι έχω καταλάβει. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν υπαρχει καποιος κεντρικος server που εχει mapped τα data που "βρισκει" ο καθε ξεχωριστός server (σα να λειτουργει σαν router κατα καποιο τροπο δηλαδη) όταν επιλέγεις την επιλογη search GLOBAL. Τα δε λιγοστά εσοδα απτις διαφημισεις του κάθε client τις καρπώνεται αυτος που εφτιαξε το client, και όχι το δίκτυο/p2p protocol!
anisixo_pnevma Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 τι εννοεις "μια ερωτηση, 15 διαφορετικες διατυπωσεις"? Το edonkey η μονη διαφημιση που εχει ειναι ενα μικριο πλαισιο πανω δεξια. Σκοπευω να βαλω και το emule να το δοκιμασω. Και θα αναφερω τις διαφορες και αν ειναι το ιδιο καλο με το eDonkey, το οποιο εχει τεραστια ποικιλια σε ταινιες. Ο λογος που μου σερνεται μαλλον ειναι οτο εβαλα δεκαδες ταινιες να κατεβαινουν, με αποτελεσμα να...μπουκωσει. Οσο για τις διαφημισεις, ειπαμε, τις καρπωνονται οι ιδιοκτητες των p2p. Και φυσικα δεν ειναι καθολου λιγοστα, ειναι ο λογος που σου διαθετουν τα p2p δωρεαν!!
_DiMoN_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 τι εννοεις "μια ερωτηση' date=' 15 διαφορετικες διατυπωσεις"?Το edonkey η μονη διαφημιση που εχει ειναι ενα μικριο πλαισιο πανω δεξια. Σκοπευω να βαλω και το emule να το δοκιμασω. Και θα αναφερω τις διαφορες και αν ειναι το ιδιο καλο με το eDonkey, το οποιο εχει τεραστια ποικιλια σε ταινιες. Ο λογος που μου σερνεται μαλλον ειναι οτο εβαλα δεκαδες ταινιες να κατεβαινουν, με αποτελεσμα να...μπουκωσει. Οσο για τις διαφημισεις, ειπαμε, τις καρπωνονται οι ιδιοκτητες των p2p. Και φυσικα δεν ειναι καθολου λιγοστα, ειναι ο λογος που σου διαθετουν τα p2p δωρεαν!![/quote'] Δεν καταλαβες αυτά που σου είπαν πιο πάνω.
polaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Χαλαρά και δεν τα κατάλαβες.... Θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει αυτο' date=' δηλαδη εαν συνεχιζει να δουλευει, ή σταματησε, ή συνεχιζει με προβληματα.Οταν λετε "μουλαρι" εννοειται το emule ή το eDonkey? 'Η και τα 2? Αυτα τα 2 προγραμματα σχετιζονται μεταξυ τους? ειναι το ιδιο? ή μηπως δεν εχουν καμμια σχεση? [/quote'] Aυτες οι ερωτησεις που κανεις, ουσιαστικά μπορούν να απαντηθουν ως ΜΙΑ. Δεν εχεις καταλάβει τα βασικα, και δεν εχει νοημα να αρχισω παλι να εξηγω. Μια μια προταση, το eMule χρησιμοποιεί το δικτυο του eDonkey και σου δινει τη δυνατοτητα να συνδεθεις σε ΠΟΛΥ καλυτερους server. Τί θα πει να δοκιμάσεις το eMule και *αν* εχει το ιδιο αποτελεσμα θα το κρατησεις? Αφου ειναι κλάσεις ανώτερο. Το προβλημα σου ειναι οτι δεν βρισκεις υλικό ή ότι ειναι αργό? Το ότι πρέπει να κάνεις και εσύ καλό upload γιατί υπάρχει ratio και οτι πρέπει να αφήνεις το μηχάνημα ανοικτό γιατι σε βάζει σε σειρά το ξέρεις? Παίζει και αυτό πολύ μεγάλο ρόλο. Με το που κανεις install το πρόγραμμα για να ξεκινήσει ενα download θέλει καμιά ωρα minimum και θα κατεβάζεις με καμιά 20kb/sec το αρχείο που θες το ΠΟΛΥ.. Εγω που το έχω κάτι μήνες ανοικτό χωρίς καν να κατεβάζω (χρησιμοποιω torrents πιο πολυ), με το που πατάω ενα να κατέβει, αρχίζει και έρχεται με κάτι 80άρες γιατί μπαίνω απτους πρώτους στην σειρά... Και δεν εννοώ 80kb/sec μοιρασμένα σε 20 διαφορετικά αρχεία, αλλά έστω ΕΝΑ να επιλέξω έρχεται αμέσως! Σου ξαναλέω ότι τις διαφημίσεις ΔΕΝ τις καρπώνονται οι ιδιοκτήτες των p2p, αλλά των CLIENTS. Τωρα αν δεν θες να το καταλάβεις οκ...
polaki Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Ο λογος που μου σερνεται μαλλον ειναι οτο εβαλα δεκαδες ταινιες να κατεβαινουν, με αποτελεσμα να...μπουκωσει. Οταν εχεις βαλει καμιά 10αριά ταινίες με μια 512 γραμμή, αν υποθέσουμε οτι ερχονται ολες ταυτοχρονα θα έχεις MAX 6kb/sec στην καθε μία. Λογικό δεν είναι? Ουσιαστικά μονος σου κατέλειξες στο συμπέρασμα ότι δεν εχει να κάνει τίποτα με τη σύλληψη κανενός "ιδιοκτήτη".
CyberWalker Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Μια διευκρίνηση : Το Napster (ως εταιρία) δεν έκλεισε αλλά άλλαξε πολιτική. Πλέον μοιράζει μουσικά αρχεία επί πιστώσει. http://en.wikipedia.org/wiki/Napster Και νομίζω πως αυτό είναι και το 'κλειδί' στην αδυναμια του φίλου μας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ του δικτύου peer to peer και των εκάστοτε clients. Το Napster ήταν μια p2p υπηρεσία που στηρίχθηκε σε ένα (έως την εμφάνισή της) σχετικά ανεκμεττάλευτου πρωτόκολλου δικτύου [p2p]. Όταν έκλεισε, ταυτόχρονα άνοιξε το δρόμο για τους "αποκεντρωμένους" p2p servers και τα αντίστοιχα προγράμματα (clients) που εγκαθίστανται στους υπολογιστές και επιτρέπουν το μοίρασμα των αρχείων. Πιο συγκεκριμένα : Το Napster, από τη στιγμή που ήταν ρυθμισμένο να εκμετταλεύεται (και να ευνοείται αντίστοιχα από) κάποιους dedicated κεντρικούς servers δεν αποτελούσε (και δεν αποτέλεσε ποτέ) ένα 'καθαρόαιμο' p2p πρόγραμμα! Αυτοί οι κεντρικοί file servers ήταν φορτωμένοι με πολλά μουσικά αρχεία, εξοπλισμένοι με καλούς και γρήγορους επεξεργαστές και συνδεδεμένοι σε καλές και γρήγορες συνδέσεις. Έτσι εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του πρωτοεμφανιζόμενου εκείνου μέσου διαμοιρασμού. Πολύ γρήγορα ακολούθησαν και οι ιδιώτες χρήστες και το δίκτυο αναπτύχθηκε και ταυτόχρονα αποκεντρώθηκε. Η αυξανόμενη ζήτηση και οι ανάλογες αιτήσεις εξισσοροπήθηκαν με την προσεύλευση και τον αντίστοιχο εθελοντικό διαμοιρασμό. Όταν όμως οι 'κεντρικοί' (και μάλιστα εταιρικοί) servers έγιναν γνωστοί και αφού μετά από αρκετά δικαστήρια η νομοθεσία έδωσε το πράσινο φως, η Napster έπαθε μεγάλη ζημιά. Για να σωθεί η εταιρία αναγκάστηκε στη συμβιβαστική λύση της υπό πληρωμή διάθεσης της πραμάτειας των dedicated server της. Μαθαίνοντας από το πάθημα, οι επόμενοι προγραμματιστές (των KaZaA, Shareaza, Limewire, Bareshare κτλ) φρόντισαν να διατηρήσουν σε επίπεδο προγραμματισμού (μέσω της θέσπισης πιο αυστηρών κανόνων σχετικά με την κατανομή της πληροφορίας και την αξιοποίησή της) ένα όσο το δυνατόν πιο αμιγές p2p δίκτυο. Το δίκτυο πλέον το φτιάχνουν οι χρήστες και τα αρχεία που αυτοί μοιράζονται (κυρίως μουσικά). Όσο πιο πολλοί 'προσηλητιστούν' να χρησιμοποιήσουν διάφορους clients, τόσο πιο ισχυρό γίνεται το εκάστοτε δίκτυο. ΩΣΤΟΣΟ : Ορισμένοι clients, ακόμα και σήμερα, επιλεκτικά 'συμφωνούν' στο να συνδέσουν τους χρήστες σε μεγάλες βάσεις και μέσα από αυτές να τους παρέχουν την όποια πληροφορία... βλέπε Razorback. Σε ότι αφορά τις διαφημίσεις, αυτές προβάλλονται μέσω των clients, αλλά το ποιος καρπώνεται τα οφέλη δεν είναι πάντα τόσο προφανές! Σίγουρα πάντως δεν τα καρπώνονται οι μηχανικοί που σχεδίασαν (και πατένταραν) το πρωτόκολλο πριν κάποια χρόνια.
stratukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Προσ τον κ. Ψωμιαδη-polaki: Κανε ενα αφιερωμα στο μουλαρι αν σου ειναι ευκολο. Εχω συνδεση 512, εχω ανοιξει πορτες και κατεβαζω με την τρελη ταχυτητα των 45kb/sec. Πολυ σπανια να πιασω 80-στο συνολο των αρχειων που κατεβαινουν παντα. Ειμαι σε καλο δρομο η εχω μελλον και πρεπει να κανω προσπαθειες ακομα; Και πειτε στο ανησυχο πνευμα οτι στο μουλαρι εχω βρει απο την πιο παλια ταινια του Χατζηχρηστου μεχρι τα πιο προσφατα games. Και ενα μεγαλο ευχαριστω στα τυπακια που φτιαχνουν τα επεισοδια του "παρα 5".
anisixo_pnevma Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Πω πω παιδια, απο που ξεκινησε το thread και που κατεληξε... Ασχετα, πολλα ανακριβη και πολλες παρανοησεις. Θα χρειαζομουν καπου μια ωρα για να απαντησω σε αυτα που γραφτηκαν. Polaki, δεν εχεις καταλαβει αυτα που εγραψα, αν θες να σιυ εξηγησω οτιδηποτε στειλε pm. To να συνεχιζουμε εδω μονο περισσοτερο συγχιση στους τριτους μπορει να δημιουργησει. Stratoukos, mipws iparxei kai to "Drakulas & Sia" me ton Xatzixristo? Exoun polla xronia na ti valoun.
polaki Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Ρε φίλε sorry κιόλας αλλά είσαι τόσο άσχετος με το αντικείμενο που δεν ήξερες τη διαφορά μεταξύ eDonkey & eMule. Δεν ειναι κακό να μην ξέρεις, ο κόσμος όμως εδώ προσπαθεί να δωσει στον αλλο καποιες πληροφορίες, το αν ΚΑΠΟΙΑ απο αυτά που ειπαμε τα ξέρεις ήδη (ή νομίζεις ότι τα ξέρεις) είναι άλλο θέμα, αλλά αντί να εκτιμήσεις αυτόν τον χρόνο που έχουμε να σου εξηγούμε, κάθεσαι και ειρωνεύεσαι.. Να σου στείλω ΡΜ να μου εξηγήσεις ΕΣΥ κάτι σχετικό με τα p2p, άσε δε χρειάζεται, όχι γιατί έχω εμπειρία απ'το 1999 (Morpheus & μετα Napster) με ΟΛΑ τα p2p που έχουν κατα καιρούς μαζέψει χρήστες, αλλά γιατί δεν είχα ΕΓΩ απορία. Ξεχνάς ότι εσύ ξεκίνησες το thread? Αν είχα κάτι να ρωτήσω, θα άνοιγα εγώ καινούριο ή θα ρώταγα κάτι σε ένα ήδη υπάρχον. Αλλά μέχρι στιγμής εγώ μόνο απαντήσεις προσπαθώ να σου δώσω. Οπου κανω λαθος μπορει ο καθενας να με διορθωσει, και θα το εκτιμήσω και θα τον ευχαριστήσω, οπότε αν ξερεις κατι που μου διέφυγε γράψτο να ωφεληθούμε όλοι. Όσο για την ταινία Δράκουλας και Σια, εσύ κοροιδεύεις αλλά εν τέλει εσύ είσαι αυτός που διαμαρτύρεται ότι δεν έχει υλικό... Ο αλλος φίλος μια χαρά βρίσκει αυτά που ψάχνει.
tech25 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Polaki aporo giati kathesai kai asxoleisai peraitero.. P.S. Link gia clean servers. http://corpo.free.fr/server.met Afaireste aytous pou exete, apenergopoioiste to Update Server List after connection (kapos etsi an thimamai sosta) kai kante Update server.met from URL apo to parapano URL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.