mjmj Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Ρε παιδια που θα παει η κατασταση με αυτα τα ρημαδιασμενα τα windows? Χτικιασα πια! Εχω win xp pro με sp1. Τωρα τελευταια, μου εχει τυχει σε διαφορες εγκαταστασεις προγραμματων που δεν ειναι και αγνωστα ούτε noname ουτε freeware, με αλλα λογια εχουν μια οντοτητα στη software community, να μου ξεσκιζουν το συστημα. Κι οταν λεω ξεσκισμα, εννοω οτι δεν μπαινει καν στα windows. Ουτε system restore λοιπον, ουτε safe mode, ούτε τιποτε. Ολικη καταστροφη. (ευτυχως τα images-backups προσφερουν χειρα βοηθειας). Και μιλαμε οτι εχω ενα συστημα τακτοποιημενο (καθοτι πολυ παλιος χρηστης υπολογιστων-20ετια-και ξερω τι παιζει), με τα antivirus-firewall κλπ, με λιγα και καλα προγραμματα εγκαταστημενα και ουτω καθεξης. Πχ. εβαλα την νεα εκδοση του προγραμματος του Vodafone mobile connect. Χαος. Πηρα το pc στα χερια... Αλλη φορα, εβαλα extensions για το Dreamweaver που ειναι commercial, και πολυ γνωστα στον χωρο των web designers. Μια απο τα ίδια... Ομως αυτο δεν μπορει να συνεχιστει. Θα φοβαμαι να εγκαταστησω ενα προγραμμα μην και διαλυθουν τα windows? Θα φοβαμαι να βαλω μια νεα εκδοση? Θα κανω μια εγκατασταση και δεν θα ξερω τι μου ξημερωνει? Τι χρωστω να περνω ολο αυτο το ψυχολογικο σοκ της καταστροφης του συστηματος και επιπλεον να χανω τον υπνο μου προσπαθωντας να ξαναστησω το συστημα? Κανω κατι λαθος ή τα windows είναι εντελως για τα πανηγυρια? Οσο ζω μαθαινω, πειτε μου να ξερω τι φταιει, τι να κανω να μην ξαναζησω τετοιες καταστασεις. Σοβαρα τωρα, πριν αυτομολησω προς τα Macintosh και το Mac os x! (αχ και να μπορουσα...)
silencer51 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 SP2 ίσως? Είπαμε, τα Windows ειναι ψιλοαπαράδεκτα, αλλα δεν διαλύονται τόσο εύκολα αν βάζεις τα διάφορα updates... ;-)
asmilon Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Πρεπει να φροντιζεις να ενημερωνεις τα windows και τα προγραμματα σου με τα τελευταια updates, ειναι σημαντικο για αυτο το λογο βγαινουν καθε λιγο και λιγακι. Για την ασφαλεια και την σταθεροτητα του συστηματος σου. Μπορεις να πεις ποιες εκδοσεις χρησιμοποιεις απο τα προγραμματα σου mjmj? Μπορει να ειναι λιγο παλιες και για αυτο να εχεις τοσα προβληματα. Καταρχας εχω να σου πω πως πρεπει να βαλεις το SP2 στα windows και τα system updates που βγηκαν μετα απο αυτο...
mjmj Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δηλαδη, επειδη θυμαμαι διαφορες τρελες ιστοριες οταν ειχαν κυκλοφορησει τα sp2, με το sp2 θα εχω μεγαλυτερη σταθεροτητα ή θα χάσω κι αυτη που εχω? Ρωτω γιατι με Microsoft εχουμε να κανουμε... Οσο για τα updates, τι ειναι βελτιστο να κανει κανεις? Οτι patch και update βγαζει η Microsoft να το κατεβαζει και να το περναει στο pc του?
mjmj Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Πρεπει να φροντιζεις να ενημερωνεις τα windows και τα προγραμματα σου με τα τελευταια updates' date=' ειναι σημαντικο για αυτο το λογο βγαινουν καθε λιγο και λιγακι. Για την ασφαλεια και την σταθεροτητα του συστηματος σου. Μπορεις να πεις ποιες εκδοσεις χρησιμοποιεις απο τα προγραμματα σου mjmj? Μπορει να ειναι λιγο παλιες και για αυτο να εχεις τοσα προβληματα. Καταρχας εχω να σου πω πως πρεπει να βαλεις το SP2 στα windows και τα system updates που βγηκαν μετα απο αυτο... Χρησιμοποιω παντα τελευταιες εκδοσεις.
Silent Arrow Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Τωρα θα πω μια κουφη ιστορια που ισως βοηθησει....... Οταν πριν 4 χρονια αγoρασα ενα PIV 1,8GHz + 256 RAM ειχα Β-Α-Ρ-Ε-Θ-Ε-Ι να φτιαχνω το PC καθε φορα που εκανα install καποιο προγραμμα (π.χ. ετρεμα να βαλω το PowerDVD, κανενα antivirous και χιλια αλλα). Το PC με Windows XP δεν ανοιγε ουτε με safe mode ουτε με τιποτα. Format και παλι format, μπινελικια, νευρα και ολα τα σχετικα..... To συγκεκριμενο PC δεν το χρησιμοποιουσα πολυ επειδη σπουδαζα σε αλλη πολH. Και χαλαγε στα καλα καθουμενα χωρις λογο. Καθε βδομαδα και format σχεδον..... Τωρα δεν χαλαει ποτε. Γιατι? Ο σκληρος δισκος Seagate 40 GB, οταν εκανα format, δεν εδειχνει 8ΜΒ Unpartioned Space. Εσβησα το partition, εφταιξα καινουργιο, εμφανιστηκαν τα ρημαδια τα 8MB & απο τοτε ΟΥΤΕ ΕΝΑ FORMAT!!!!!
spymix Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Χωρίς να είμαι και κάνας ειδήμονας στα Winblow$ (Μόλις είδα τα δύσκολα την έκανα για την αντίπερα όχθη...) έχω να πω ότι (από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον άμα κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσουν οι experts...) To sp2 Μόνο προβλήματα φέρνει... Πιο βαρύ λειτουργικό, πολλά Conflicts με διάφορα προγράμματα, Σταθερότητα??? ναι... κλείνει μια τρύπα και ανοίγει δέκα.... Εξού και τα δεκάδες Patch μετά το sp2... Γνώμη μου: Με ένα καλό Firewall (βλ. Kerio...) με ένα καλό Antivirus (βλ Kaspersky) και ένα-δύο καλά antispyware (βλ. Spy sweeper - spybot) Δεν χρειάζεσαι SP2 Το πρόβλημα σου είμαι κατά 99% σίγουρος ότι δεν θα στο λύσει το Sp2... Δεν είναι αυτή η δουλειά του... (φαντάζομαι ότι κάθε φορά πριν κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα τσεκάρεις άμα δουλευεί ή όχι μόνο σε sp2.... Ναι υπάρχουν κάποια που λένε ότι δουλεύουν μόνο άμα το σύστημα έχει sp2... Αν δεν έχει όμως σου το λέει και δεν αρχίζει καν εγκατάσταση...) Εξάλλου άμα το πρόβλημα ήταν το sp2 τότε γιατί δεν παρουσίαζε νωρίτερα τα ίδια προβλήματα.... Τι πιστεύω εγώ ότι φταίει??? 1. Κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό σου... (ίσως αυτό που αναφέρει ο φίλος Silent Arrow) 2. Κάποιο Conflict μεταξύ κάποιων προγραμμάτων που εγκαθιστάς... (π.χ έχεις εγκατεστημένο το Nero και αυτό κάνει conflict με το winamp... Λέμε τώρα...) 3. Από ότι κατάλαβα ΔΕΝ κάνεις format έτσι??? απλά μεταφέρεις το image που έχεις πάρει με κάποιο πρόγραμμα... Αν ναι τότε ίσως αυτό το Image όταν το πήρες να είχε γίνει καμμιά μαλ..ια (π.χ με το Registry) και τώρα μεταφέρεις κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα.... Συμβουλή: Όποτε βρεις χρόνο ρίξε ένα καθαρό Format και ξαναστήσε τα παραθύρια από την αρχή...
mjmj Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Tην τελευταια φορα που το συστημα κρεμασε, ηταν φρεσκο απο format. Ομως, αν θυμαμαι καλα, την τελευταια αυτη φορα που εκανα φορματ και περασα win απο την αρχη, νομιζω(δεν ηξερα οτι εχει τοση σημασια, βιαζομουν να φτιαξω το συστημα) οτι ειδα κατι 7-8mb unpartitioned space. Εγω εντωμεταξυ, ποτε δεν χρησιμοποιησα partitions στο σκληρο μου. Πως δημιουργηθηκαν αυτα? Τι σημαινουν? Δημιουργουν προβλημα? Πως διαπιστωνω οτι οντως υπαρχουν(ειπαμε δεν θυμαμαι)? Και εν τελει, αν δημιουργουν προβλημα, πως τα διωχνω? Δεν θυμαμαι να υπηρχε επιλογη να 'διωχθουν' κατα το περασμα των win. Μονο επιλογη που να εγκατασταθει το λειτουργικο. Και φυσικα δεν επελεξα τα 8mb...
spymix Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Βάζεις το Cd των Winblow$ και ξεκινάς κανονικά σαν να πας να κάνεις εγκατάσταση τα Winblow$.... Μόλις φτάσεις στην σελιδά που σου δείχνει τα Partitions, Κοιτάς άμα υπάρχουν unpartioned MB πατάς εκεί και τα formaρεις και ενώνονται αμέσως αυτόματα με το μεγάλο partition... Και μετά βγαίνεις έξω από το cd εγκατάστασεις χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο... Άμα δεν έχεις καθόλου unpartioned MB βγαίνεις και αναζητάς κάπου αλλού την ρίζα του κακού :) ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην formaρεις το κανονικό Partition ;) Αν δεν βγει κάτι... Εδώ είμαστε να σκεφτούμε κάτι άλλο... (Για να μην σε πάρω και στον λαιμό μου, περίμενε και κάποιον άλλο να σου πει την γνώμη του...) Good Luck...
mjmj Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Ok, θα περιμενω κι αλλη γνωμη. Ομως, γιατι τα unpartioned μπορει να δημιουργουν προβλημα? Και κατι αλλο: σχετιζεται ισως με οσα ανεφερα στην αρχη?
gbras Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 file mou tin ram tin exeis testarei pote? an ena dimm apo ola einai xalasmeno tote tha exeis sigoura ta problimata pou perigrafeis. Pantos ego toso kairo pou exo ta xp den mporo na po oti eixa kapio problima idiaitero pou na min ofeilete se hardware. Kane gia kalo kai gia kako ena complete test ston ipologisti sou. Elegxe kai tis thermokrasies.
jasoewrjaafdoas Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 είναι της πλάκας το σύστημα, και οι microsoft για πολλές, μα πάρα πολλές κλωτσιές...εμένα αυτός που μου κάνει σαπορτ και το πληρώνω μου δήλωσε ότι αδυνατεί παρότι είναι συμβεβλιμένος τη τη μικρομάλακη γιατί το πρόβλημα είναι στο κώδικα. Τους πήρα τηλ. και τους ζήτησα να μου κάνουν εκείνη εξυπηρέτηση, και αφού περίμενα 20 λεπτά στο τηλέφωνο, μου παν ότι δε γίνεται και ότι κακώς αδυνατεί ο σαπορτάς μου να τους δώσω το όνομα του. Τους είπα εγώ χαφιές σας δε γίνομαι. Τουλάχιστον πείτε μου πόσο πάει να πληρώσω να μου δόσετε βοήθεια. Και ξέρετε τι μου παν ρε παιδιά; Ξέρετε τι μου παν οι καραξεφτιλισμένοι; Μου λένε 50 ευρώ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ 12 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ!!! Τους λέω, ρε μπαγάσες, σας πληρώνω και θα περιμένω κιόλας, δε μπορώ να μιλήσω τώρα με κάποιον. Και τι μου λεν οι γύφτοι; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ!!!! Οι αλήτες, που τους πληρώνει όλη η υφείλιος. Τους λέω, και πλεον ούρλιαζα, ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 50 ΕΥΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. Σα να πας στο συνεργείο αυτοκινήτων, να τους πληρώσεις, και να σου που, κοίταξε, πλήρωσε εσύ, και ξανάλα μετά μετά από κανά διήμερο γιατί το πρόβλημα σου δεν είναι πρωταιρεότητα για μας, και ας μη μπορείς ξέρω γω να βάλλεις μπρος.... Για τέτοιους αλήτες μιλάμε, που λόγο κενόν νομοθετηκών έχουν γίνει καθεστώς και έχουν διαλύσει τη προτωπορεία και την εξέλιξη των υπολογιστών, και μας έχουν δεσμεύσει με τα τριτοκλασάτα προιόντα τους....
Silent Arrow Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Παιδες αν υπαρχει ενδειξη 8ΜΒ Unpartitioned Space ειστε Ο.Κ!!!!!! Ολα τα προβληματα εμενα λυθηκαν απο τη στιγμη που φτιαχτηκε αυτο το partition!!! Επαναλαμβανω: Εμενα η οθονη του setup των XP εδειχνε μονο ενα partition 40 GB. Το εκανα delete, εφτιαξα καινουργιο και δημιουργηθηκαν δυο νεα: ενα 40GB και ενα 8ΜΒ Unpartiotioned Space. Απο τοτε ουδεν προβλημα. Για κανα χρονο το μονο προβλημα που ειχα ηταν μερικα ξαφνικα restarts (2-3 σε ενα χρονο). Εκανα memtest, βγηκαν μερικα errors, η 256 RAM που ειχα την εβγαλα, εβαλα 2 x 512 καινουργιες και το μηχανημα απο μαπα που ηταν εγινε Α-Σ-Τ-Ε-Ρ-Ι!!!!
kakli Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Ta 8mb yparchoun(Unpartiotioned Space) gia tin asfaleia ton kefalon tou sklirou ,ara ine aparetito na yparchi.
jasoewrjaafdoas Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 δε το ξέρα αυτό για τα 8 μέγκα, παρότι το φανταζόμουν, τι ακριβώς κάνουν δηλαδή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.