Προς το περιεχόμενο

φιλια

dkangel000039

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εδώ οι άνθρωποι έχουν ερωτικές (ανομολόγητες φυσικά) έλξεις για τους γονείς τους (βλέπε Οιδιπόδειο σύμπλεγμα κτλ)

η αληθεια ειναι οτι αυτο ισχυει-γενιεσε ανθρωπος με ενστικτα=>ερωτικες ορμες

δε γενιεσε με γνωσεις και αντιληψεις του στυλ με αυτον εχω συγγενια με αυτον οχι,αρα με τον ενα κανω ερωτα με τον αλλο οχι.

ολα τα υπολοιπα ειναι προσανατολισμοι και δημιουργια συνειδησης που δεχεσαι στη πορεια της ζωης.-αν ζουσες σε μια κοινωνια που δεν σου ειχαν πει οτι ειναι ''απαγορευμνες'' αυτες οι σχεσεις πιστευεις δε θα ακολουθουσες τα ενστικτα σου?

ποσες φορες ατομα εχουν αναπτυξει ερωτικες σχεσεις με συγγενικου αιματος προσωπα μονο και μονο επειδη δεν γνωριζαν τη συγγενια.

το οτι λεμε την αληθεια δεν σημαινει οτι την υποστηριζουμε παντα

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ'αρχην, προυποθετει και το "μισος" για τον γονιο του ιδιου φιλου. κατα τον φροιντ, ειναι κατι που βιωνεται απο 2,5-6 ετων (απο ολους) και μετα αναλογα τις προυποθεσεις ξεπερνιεται. Πολλοι συγχρονοι του δεν συμφωνουν και υποστηριζουν οτι υπαρχει αμεση σχεση με το περιβαλλον.

Αν συνεχιστει, τοτε μαλλον παει στην ψυχοπαθολογια. Επισης, καποιοι υποστηριζουν οτι το βασικο κινητρο ειναι το μισος προς το ιδιο φυλο κι οχι η ελξη απο το αλλο που δημιουργει το συμπλεγμα.

Και ναι, πιστευω οτι αν δεν ηταν απαγορευμενες αυτες οι σχεσεις, δεν θα ακολουθουνταν τα ενστικτα (οπως και εγινε-ειναι γνωστο οτι οδηγουν αμεσα σε γενετικο εκφυλισμο).

Αλλο η αγαπη στη μανα, αλλο η ερωτικη ελξη.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και μιας γυναίκας.

Στην πόλη που σπουδάζω άλλωστε η παρέα μου αποτελείται από άντρες.

Αυτό σημαίνει ότι τους βλέπω όλους ερωτικά??Δεν είμαστε ζώα ώστε να κυριευόμαστε μόνο από ορμές, κάπου μπαίνει και ο πράγοντας "λογική".

Δεν είδα τον κολητό μου ερωτικά εξαρχής, γιατί δεν είναι ο τύπος του άντρα που με έλκει,οπότε και γίναμε φίλοι.Δεν βλέπω τον κολλητό του γκόμενού μου ερωτικά γιατί πολύ απλά είναι ο κολλητός του.Λόγω συμβατότητας στη μαλακία γίναμε και μ'αυτόν φίλοι.

Σε κάθε περίπτωση επομένως μπαίνουν διαφορετικές παράμετροι που σε οδηγούν στη φιλία και όχι στο ερωτικό στοιχείο.

Και θα ταν κρίμα στην τελική,αν το πάρουμε θεωρητικά και μόνο και όχι βάσει εμπειρίας,να μην μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους φιλία, γιατί μπορούν να δώσουν πολλά τα δύο φύλα μεταξύ τους από άποψη νοοτροπιών.

Και στην τελική,κάτι ακούγεται περί ανυπαρξίας "φιλίας μεταξύ γυναικών",(είμαι πραγματικά τυχερή που έχω δύο και καλές).....Δηλαδή οι γυναίκες δεν έχουν κανένα φίλο/φίλη ρε παιδιά??? :mrgreen:

Δημοσ.

...και πάει να μπει στην αισθητική της κοινωνίας ο άνδρας ως ερωτικό πρότυπο.

Μακάρι...Γιατί και οι γυναίκες έχουν ψυχή(ψυχή = μάτια)!!!:-D

Και για να αγαλλιάσει αυτή η ψυχή,δεν χρειάζονται το γυναικείο γυμνό

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μακάρι...Γιατί και οι γυναίκες έχουν ψυχή(ψυχή = μάτια)!!!:-D

Και για να αγαλλιάσει αυτή η ψυχή' date='δεν χρειάζονται το γυναικείο γυμνό[/quote']

it doesn't go exactly like this. Εμένα δε με πειράζει να βλέπω γυναίκες να φιλιούνται. Εσένα θα σου άρεσε να δεις δύο άντρες να φιλιούνται; Δε μιλάω για θέμα γούστου, αλλά αισθητικής. Τι σου φαίνεται πιο περίεργο από τα δύο;

Δημοσ.

Το να ειναι φιλοι μια γυναικα με εναν αντρα εχει τις δυσκολιες του.Υπαρχει μια κοπελα η οποια ειναι κολλητη μου.Γνωριζομαστε γυρω στα 13 χρονια , περναμε καλα , βγαινουμε και γενικα ειμαστε πολυ καλα μαζι.Εχουμε κοιμηθει παμπολλες φορες μαζι αλλα ποτε δεν εχει συμβει τιποτα παραπανω απο κατι πεταχτα χαδια και αγκαλιτσες σε φιλικο επιπεδο αλλα μεχρι εκει.Μια μερα ειχα παει απο το σπιτι της και εκει που μιλαγαμε μου το πεταει.."με εχεις δει ποτε σαν γκομενα???" και της απανταω οτι αν δεν σε ειχα δει σαν γκομενα θα πρεπει να ειμαι gay. ( επειδη ειναι και πολυ ωραιο παιδι ).Την ρωταω και εγω το ιδιο και μου απανταει θετικα .Απλα φοβομαστε και οι δυο να προχωρησουμε σε κατι παραπανω μηπως κανουμε κακο στην φιλια μας.Βεβαια εχω και φιλες αλλα οχι τοσο κολλητες που δεν τις εχω δει σαν γκομενες αλλα εχει παιχτει κατι.

Δημοσ.
it doesn't go exactly like this. Εμένα δε με πειράζει να βλέπω γυναίκες να φιλιούνται. Εσένα θα σου άρεσε να δεις δύο άντρες να φιλιούνται; Δε μιλάω για θέμα γούστου, αλλά αισθητικής. Τι σου φαίνεται πιο περίεργο από τα δύο;

Παρανόησα αυτά που είπες....Ναι,έχεις δίκιο σ'αυτό που λες.Εγώ το πήγα στο ότι το αντρικό σώμα δεν προβάλλεται τόσο όσο το γυναικείο γιατί όπως είπες τo γυναικείο είναι αυτό που εκφράζει ερωτισμό και το αντρικό τη ρώμη κι ότι είναι καιρός να αλλάξει αυτό....

Δημοσ.

Πείτε με τρελή :confused: , αλλά δεν βλέπω όλους τους άντρες που γνωρίζω ερωτικά. Έχω φίλους άντρες, όχι πολλούς αλλά έχω. Δεν ύπηρξε κάτι ερωτικό ανάμεσά μας και δεν νομίζω να υπάρξει στο μέλλον. (σε 10 χρόνια δεν θα είχε συμβέι κάτι?) Εννοείται ότι διαφορετική σχέση απ' ότι με μια γυναίκα, αλλά δεν παύει να είναι φιλία.

Ούτε κάθε άντρα που γνωρίζω τον βλέπω αρχικά ως πιθανό γκόμενο, ό,τι και όπως και να 'ναι.

Οι άντρες, γενίκα, μάλλον το κάνουν αυτό περισσότερο. Φαντάζομαι πως ένας άντρας αν δεν του προκαλεί ερωτικό ενδιαφέρον μια γυναίκα, δεν βρίσκει το λόγο και μπορεί να μην μπει στον κόπο να ασχοληθεί μαζί της ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Οι άντρες φίλοι σου, έχουν την ίδια γνώμη ;

Για κάνε πως την πέφτεις σε έναν από αυτούς. Θα σου πει όχι ;

Δημοσ.

Ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου.

Έχω μια κολλητή. Αντικειμενικά είναι πολύ ωραίο παιδί (περιέργο ε; συνήθως οι κολλητές μας είναι πιο ωραίες από τις κοπέλες μας!). Μια χαρά η σχέση μας, την έχει γνωρίσει και η κοπέλα μου και όλα καλα.

Καμιά φορά όμως, πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται "τι θα γινόταν εαν..."

Συμπέρασμα: Σαφώς και μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να είναι τελείως αποστειρωμένη από ερωτικές σκέψεις. Άλλο αν κανείς δεν κάνει το βήμα για να μην χαλάσει τη φιλία.

Δημοσ.

Για να υπάρξει φιλία θα πρέπει να υπάρξει σεξ,σαρκική απόλαυση και τίποτα παραπάνω ή ο ένας στα μάτια του άλλου να είναι μπάζο,πατζούρι,παντόφλα και να είναι αμοιβαίο.

Δημοσ.

Δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω ότι υπάρχει φιλία γυναίκας / άντρα.Και από προσωπική μου εμπειρία υπηρχαν κατα διαστήματα κάπια υποτιθέμενη φιλία εμένα με κάπιες γυναίκες αλλά ήταν για πολύ μικρά διαστήματα και πιο πολύ φιλίες "ανάγκης" ή κάποιου συμφέροντος,έστω αν αυτό το συμφέρον ήταν μέσω της "φιλίας" να γνώριζα κάποια άλλη.Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις με κυβερνούσε το κάτω κεφάλι από το πάνω :twisted: .Ακόμη ποτέ δεν θα ανεχόμουνα να παίζω τον ρόλο του ταξιτζή ή του φαναρτζή γιατί στις πιο πολλές περιπτώσεις φιλίας αυτό γίνεται.Εξαίρεση σε αυτά οι παντρεμένοι.

Δημοσ.
Οι άντρες φίλοι σου' date=' έχουν την ίδια γνώμη ;

Για κάνε πως την πέφτεις σε έναν από αυτούς. Θα σου πει όχι ;[/quote']

δεν έχω μοιριάδες φίλους. έχω έναν πολύ καλό και άλλους (κατηγορία γκόμενους-φίλων+φίλους-γκόμενου) που δεν είναι το ίδιο.

για αυτόν τον ένα φίλο μου όμως που τον ξέρω περίπου τη μισή μου τη ζωή, το να του την πέσω θα ήταν σαν να την πέφτω σε συγγενή μου. GROSS!

Αλλά το παραδέχομαι πως δεν είναι το σύνηθες.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως εννοείται ότι οι σχέσεις ανδρών-γυναικών κρύβουν έναν ερωτισμό, αλλά αν αποφασίσεις να το προσπεράσεις αυτό, μια φιλίκη σχέση δεν είναι ανέφικτη.

Αλλιώς θα έπρεπε να φλέρταρω με τον φίλο της φίλης μου, τον άντρα της ξαδέρφης μου κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...