babbar Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 exei parei kaneis tis parakatw lampes ? SHARKOON COLD CATHODE LIGHT 4 IN 1 UV posa cd/m^2 einai? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804235
dkangel000039 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 δε καταλαβαινω τι εννοεις με "posa cd/m^2 einai?"-αν θες καντο απλο και για εμας τους θνητους να σου πω γιατι θα ξερω τις εχω... αα και επισης να σου πω οτι ακριβες ειναι ψαξε στη στουρναρη σε καταστημα απο την απεναντι πλευρα απο το πολυτεχνειο-ΔΕΝ ειναι τα multirama-ονομα δε λεω για ευνοητους λογους(ε και γιατι δε θυμαμαι)...πριν μια εβδομαδα τις πηρα 9,00ε-
babbar Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 candela ana tetragoniko metro monada metrisis tou fotos (to poso fwteino einai) katevasa ta manuals apo ti sharkoon alla den leei siggekrimena gia tis UV.... esy tis UltraViolet exeis? pws tis vlepeis, fwtizoun kala? Einai san to black light, i apla einai mwv.....? S'efxaristw P.S. kavala eimai twra...opote mono e-shop..... exw kollisei sto na einai UV giati exw dfi lanparty....
dkangel000039 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 περι μοναδας μετρησης δε το κατεχω/δε ξερω θα πω βλακεια δε μιλαω καθολου χοχοχο dfi lanparty ultra d εχω φιλε μου... λοιπον μαζι με τα uv καλωδιακια της mobo και τη mobo ολη γιατι βασικα ολοκληρη ειναι περασμενη uv φωτιζουν τελεια! αν θες ανεβαζω και φοτο να τα δεις στη συγκεκριμενη μητρικη sorry που αργω απλα διαβαζω παραλληλα
babbar Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 gia kane enan kopo filie k anevase kamia pic na dw... exw psithei arketa gia na tis valw..... S'efxaristw!
dkangel000039 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 δυστυχως δε θα καταλαβεις και πολλα απο ευτες ειναι απο κινητο δεν περιγραφουν τη πραγμτικοτητα εννοω οτι αδικειται πολυ η ολη φαση λογο του φακου του κινητου που δεν ειναι και τοσο καλος. αγορασε τες ανεπιφυλακτα ειναι πολυ καλες!.
Dr_Slump Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μ'αρέσει που ο κόσμος πήρε TFT για να αποφύγει την ακτινοβολία και τώρα την πληρώνει ξεχωριστά ενυσχημένη και μάλιστα βγαίνει από το case του.
tvagge Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μ'αρέσει που ο κόσμος πήρε TFT για να αποφύγει την ακτινοβολία και τώρα την πληρώνει ξεχωριστά ενυσχημένη και μάλιστα βγαίνει από το case του. Απο τις ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ επισημανσεις που εχω δει σ'αυτο το forum στα 3 χρονια που ειμαι member. Ακτινοβολια για το λαο. Παρε κοσμε!
Bigi444444 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Εντωμεταξύ αυτό που μόλις αναφέρατε είναι κάτι που ήθελα να ρωτήσω από καιρό, αλλά όλο το ανέβαλλα.Με απασχολούσε ειλικρινά το θέμα της ακτινοβολίας που βγάζουν αυτές οι λάμπες.Σκέψου ότι αποφεύγουμε πλέον να εκτιθέμεθα στον ήλιο χωρίς αντιηλιακά και να σε βαράει μια λάμπα με υπεριώδη ακτινοβολία δέκα ώρες τη μέρα!Απλά δεν ξέρω ακριβώς την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας που βγάζουν.Γνωρίζει κανείς κάτι;Είναι όπως οι uv ακτίνες που ξέρουμε; Λίγο άκυρο για εδώ, αλλά...
ItsToasted Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Einai vlaveri i katinobolia sto UV fasma.To lene kai ta antiliaka! Den nomizw omos oti i isxis tis lambas kai to filtrarisma apo to plastiko parathiro tis kanoun toso vlabveres.Apl protimise kati pou den "fotizei" olo to domatio alla mono to case sou.
Dr_Slump Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Είναι υπεριώδης και μια τέτοια λάμπα (20watt) εκπέμπει ποσότητα ακτινοβολίας όσο μια οθόνη CRT 20". Όμως το μήκος κύματος της αόρατης ακτινοβολίας των CRT είναι περίπου 380nm ενώ των blacklight είναι κάτω από 300nm, κάνοντάς τες περίπου 10 φορές πιο βλαβερές για το DNA. Με απλά λόγια 1 μικρή τέτοια λάμπα είναι σαν να έχουμε μπροστά μας 10 CRT, βάζοντας 3 έχουμε 30 και βάζοντας 5, έχουμε μια καθαρή ακτινογραφία στις 10 ώρες χρήσης του υπολογιστή.
Bigi444444 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Καλά, το ότι η υπεριώδης ακτινοβολία έχει επιπτώσεις είναι δεδομένο.Το θέμα είναι σε τι μήκος κύματος εκπέμπουν αυτές οι λάμπες στο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας γιατί μεταβάλλεται και η ενέργεια που μεταφέρουν έτσι.Και όπως λέει ο Dr_Slump, είναι αρκετά επικίνδυνες τελικά.Βέβαια δεν έχουν μεγάλη ισχύ οι λάμπες αυτές και μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα τελικά. Εγώ πάντως το θέμα το θεωρώ πολύ σοβαρό.Να μην τρώμε καρκίνο δηλαδή με το φτυάρι για να δείχενι το παλιομπρίκι μας λιγάκι πιο όμορφο.Μέχρι ενός σημείου, έτσι; Όταν πριν από κάπου ένα με ενάμιση χρόνο πήρα κι εγώ μια τέτοια λάμπα ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το αν τελικά θα έπρεπε να τη βάλω ή όχι.Δεν το έψαξα βέβαια το θέμα παραπάνω.Και την έβαλα μόνο και μόνο επειδή το κουτί είναι στα αριστερά μου και το παράθυρό του αριστερά, οπότε δε θα με χτύπαγε (είχε τοίχο βέβαια απέναντι, αλλά δε νομίζω πια να με έφτανε λόγω ανάκλασης!).Γι' αυτό παιδιά να είστε προσεκτικοί κι εσείς.Ειδικά τόσα άτομα που έχω δει και έχουν το κουτί επάνω στο γραφείο με το τζάμι δίπλα στον ώμο τους.Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε.Ακόμα και μια επιφύλαξη να έχουμε για το αν ισχύου όλα αυτά ή όχι, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να έχουμε ένα <<άσχημο>> pc παρά μια άσχημη ζωή. Είναι πολύ μικρότερης αξίας αυτό που έχουμε να χάσουμε από αυτό που διακυβεύουμε. Dr_Slump, προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Ήθελα να ανοίξω σχετικό θέμα αλλά φοβόμουνα μη με πούνε γραφικό, χέστρη ή ό,τι άλλο. Καλά δεν μπορούσε να φωτίσει ούτε το μισό κουτί εκείνη η λάμπα που είχα ήρθε ο καιρός της να πάρει πόδι (αν και βέβαια τους τελευταίους μήνες την είχα σβητή γιατί το οπτικό της αποτέλεσμα δεν ήταν καλό).Τώρα πια ούτε λόγος για νέες πιο δυνατές.Καλύτερα, να φύγει και κανά καλώδιο από 'κει μέσα.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Έχουμε κάνει και μετρήσεις στην σχόλη είναι πλήρως επικίνδυνες γιατί δεν έχουν είδικό προστατευτικό τζάμι (όπως πχ solarium console) αλλά απλο πλαστικό ούτε καν Plexiglass.Aκριβώς για αυτό προτιμάω τα απλά χρωματάκια σε λάμπες κι όχι τα UV.Tώρα το καλοκαίρι δεν βάζω τίποτα γιατί μαζεύουν κουνούπια.
ItsToasted Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Kikloforoun kati fanarakia UV/Blue pou mbenoun sto reuma kai psinoun kai ta kounoupia! ti kalitero?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.