Προς το περιεχόμενο

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

FW: ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του

στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολο

μβιανή) υπηκοότητα;

1.. Απελαύνεται από την χώρα.

2.. Φυλακίζεται.

3.. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.

4.. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

5.. Πληρώνει 14.000 δρχ. και γίνεται στη χώρα αυτή, Πρόεδρος Τμήματος

Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής

Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας (1981-1982), Πρόεδρος

Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (1979-1981), διευθυντής του

διεθνούς αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα)

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης

στη χώρα καταγωγής;

1.. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.

2.. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.

3.. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.

4.. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000 δρχ. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ

και έχει υπό τις εντολές του ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες

αγορών πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα που εάν του

δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάννη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος

στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό

ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (

Πράγμα που έγινε)

1.. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.

2.. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης

3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής

4.. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της Ελλάδος με

80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο

χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του π

ρώτου όπλου, μετά από λίγο διάστημα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και

τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή ταρζάν

στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;

1.. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.

2.. Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.

3.. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.

4.. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.

5.. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος

:mrgreen:

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παρτε οτι σας αξιζει και μην τα ριχνετε σε κανενα πολιτικο συστημα ειτε ειναι η δημοκρατια ειτε ο κομμουνισμος ειτε οποιοδηποτε αλλο.Κοιταχτε καλα τους αρχηγους σας και τους υπασπιστες τους διοτι ειναι ο καθρεφτης σας.Παντως αυτο με την θητεια δεν το καταλαβα.Καλα κανανε και δεν υπηρετησανε εφοσον ειστε εσεις οι υπηρετες τους.

Δημοσ.

για μένα είναι μεγάλη τιμή να είσαι αντιρρησίας συνείδησης, δεν καταλαβαίνω γιατί οι ίδιοι αποφεύγουν να το αναφέρουν.

ο Θάνος είναι τρισμέγιστος, και δεν τον προσδιορίζει το αν πήγε να κάνει τον τσάτσο του κάθε κομπλεξικού στρατόκ*λου

Δημοσ.

Το αν είναι τιμή ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Οι συγκεκριμένοι τύποι δεν μίλησαν για κάτι τέτοιο (το οποίο και συνεπάγεται διπλή θητεία, άοπλη) αλλά το έπαιξαν κουκουρούκου. Άρα σίγουρα δεν είναι τιμημένοι αλλά κότες λυράτες (για να πει κάτι άλλο που κάνει ομοιοκαταληξεία με το τιμημένοι)

Δημοσ.

Μία ψήφος σε Aigeas και LL. Αν είχα και εγώ την δυνατότητα της επιλογής θα ήταν όλα καλά. Αλλά γιατί τώρα να κάτσω 1 ώρα παραπάνω σκοπιά και δεν ξέρω εγώ τι άλλο επειδή κάποιος άλλος προτιμάει να κάτσει να γράψει μουσική για να πλουτίσει. Και λέω τον καλύτερο από τους τέσσερις γιατί οι άλλοι τρεις δεν πήγαν στρατό απλά για να έχουν χρόνο να μας μαμάνε και να τα παίρνουν χοντρά.

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι εχει σημασια σε ποια θεση βρεθηκε ο καθενας παρολο που δεν πηγαν φανταροι.Γενικα ειμαι εναντιον της πολιτικης και δεν γουσταρω να ασχολουμαι καθολου για το ποιος βρεθηκε σε καποια θεση αξιοκρατικα η μη.Εμενα μου την σπανε ολοι αυτοι οι διασημοι που πηγαν φανταροι μονο και μονο για να πουν πως πηγανε.Απο κει και περα ανοιχτο φυλλο πορειας και τα σχετικα.Πχ ο Τσαλικης οταν κυνηγαγαν τον Παπακαλιατη για να υπηρετησει ειχε πει το εξης κουφο σε ενα δημοσιογραφο.'' Ενταξει λεει πως κανει ετσι ο Χριστοφορος ? Ολοι πηγαμε φανταροι.Αυτος γιατι να μην παει?Λες και θα υπηρετουσε καθολου ο Παπακαλιατης και φοβοτανε να παει.Εγω ημουνα σειρα με ενα ποδοσφαιριστη.Ερχοταν στο κεντρο οταν ειμασταν 9 το πρωι , κοιμοτανε μεχρι τις μια και μετα εφευγε.Μια φορα λογω εμπλοκης τον βαλάν υπηρεσια στα μαγειρια.Καθοταν και τα εξυνε.Δεν του ειπε κανενας τιποτα.Μετα εμαθα πως πηγε Εβρο , παρουσιαστηκε και του δωσαν κατευθειαν ανοιχτο φυλλο πορειας και εφυγε.Αυτα ειναι τα σπαστικα .Να ειμαι εγω και να πηζω μαγειρια , σκοπια καπακι και να με παει εμπλοκη και να τα βλεπω αυτα.Και δεν μπορουσες να πεις και τιποτα.

Παντως θα ηθελα να ξαναπηγαινα φανταρος.Μπορει να επηζες αλλα υπηρχε ανεμελια.Σε ενοιαζε μονο να τελειωσεις τη θητεια σου

Δημοσ.

...snip

Η πλάκα είναι οτι αν αύριο έβγαινε ενα διάταγμα που έλεγε "Με μια υπεύθυνη δήλωση οτι είστε [τρελός/ψυχάκιας/ναρκωμανής/ανάπηρος/fill at will] δεν είστε υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας", το 95% των στρατεύσιμων θα το υπέγραφε και με τα δυο χέρια.

Που είναι το κοτέτσι; Ο-Ε-Ο?

Υ.Γ

Προσωπικά, αν και υπηρέτησα κανονικά και οχι όπως υπηρετεί ο Ρουβάς, οι μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές, τα παιδιά των στρατιωτικων (ως γνωστόν οι γιοί των καραβανάδων που παίρνουν 350 μέρες άδεια και δεν τους μιλάει κανένας είναι ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ενώ οι γιωτάδες είναι αδερφές και κότες), αν μπορούσα να πάρω τρελόχαρτο ή whatever θα το έκανα. Ι'm a royal chicken and proud of it.

Δημοσ.
για μένα είναι μεγάλη τιμή να είσαι αντιρρησίας συνείδησης, δεν καταλαβαίνω γιατί οι ίδιοι αποφεύγουν να το αναφέρουν.

Γιατί απλούστατα δεν είναι.

ο Θάνος είναι τρισμέγιστος, και δεν τον προσδιορίζει το αν πήγε να κάνει τον τσάτσο του κάθε κομπλεξικού στρατόκ*λου

Η συζήτηση που μπορεί να ανοίξει είναι μεγάλη (πάλι). Το να είναι κάποιος καλός στην τέχνη που υπηρετεί και να προσφέρει μέσω αυτής στο κοινωνικό σύνολο δεν σημαίνει ότι όλα όσα κάνει είναι πάντα θετικά. Τρανό παράδειγμα ο Καζάν ο οποίος ήτο ρουφιάνος μέγιστος, αλλά σαν σκηνοθέτης ανυπέρβλητος. Ούτε όμως κι ότι ορισμένα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα τους ή πράξεις τους μπορούν να σκιάσουν το έργο τους.

Ο Θάνος επί παραδείγματι (διότι οι άλλοι ποσώς έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο), δεν έκανε κάτι το τόσο αρνητικό ώστε να σβήσει όσα έχει δημιουργήσει. Απλώς, για μένα, στη δεδομένη στιγμή της ζωής του, φάνηκε κι αυτός βολεψάκιας και παρτάκιας όπως τόσοι και τόσοι "τρελλοί" επώνυμοι και μη συμπατριώτες μας, όπως ο Λαζόπουλος, ο Σάκης, ο Παπακαλιάτης και άλλοι...

Δημοσ.
Η πλάκα είναι οτι αν αύριο έβγαινε ενα διάταγμα που έλεγε "Με μια υπεύθυνη δήλωση οτι είστε [τρελός/ψυχάκιας/ναρκωμανής/ανάπηρος/fill at will] δεν είστε υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας", το 95% των στρατεύσιμων θα το υπέγραφε και με τα δυο χέρια.

Θες να κάνουμε ένα poll? Διότι φαντάζομαι ότι αν ζητήσω να μου δείξεις σχετική έρευνα, μάλλον δε θα έχεις κάποια πρόχειρη

edit:

Πέραν τούτου μάλλον χάνεις το Point. Εγώ σου λέω ότι σου δίνεται η δυνατότητα να το παίξεις φουλ για 414 απαλεψιόν και τα ρέστα. Το τρελό είναι ότι σε ένα νορμάλ άνθρωπο ένα Ι5 ψυχολογικό του κλείνει έναν περίδρομο δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης. Τι να λέμε τώρα εδώ στο Οικονομικό σώμα της Αστυνομίας δε μπορείς να μπεις ακόμα και αν έχεις Phd στα οικονομικά εαν δεν είσαι Ι1 Ι2. Και παρόλα αυτά όλοι αυτοί οι καλοί κύριοι κουτσά στραβά κάπως βολεύτηκαν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχετε δίκιο να λέτε ότι είναι δικαίωμά μας να είναι ο καθένας μας αντιρρησίας. Όσο για τον φίλο που είπε ότι όλοι θα υπόγραφαν για να πάρουν τρελόχαρτο θα έλεγα να μην βάζει όλους τους άντρες στο ίδιο τσουβάλι, γιατί για παράδειγμα εγώ υπηρέτησα στα αλεξίπτωτα ως εθελοντής.

Είναι επίσης δικαίωμά μας να πράτουμε όπως αντιλαμβανόμαστε, ασχέτως καραβανάδων, τσάτσων και λοιπών ζωϊφίων του στρατού. Αφού είμαι εγώ ωραίος με τον εαυτό μου, όλα είναι καλώς.

Το ζήτημα που θίγεται εδώ είναι άλλο. Ναι μεν είμαι αντιρρησίας, αλλά θέλω να γίνω ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ. Εεεε όχι. Ο νόμος είναι για όλους. Και για τον Θάνο Μικρούτσικο. Αν θέλει να πάρει τρελόχαρτο με γεια του με χαρά του. Θέλει όμως και θέση στην καμπούρα του δημοσίου.

Δημοσ.
Η πλάκα είναι οτι αν αύριο έβγαινε ενα διάταγμα που έλεγε "Με μια υπεύθυνη δήλωση οτι είστε [τρελός/ψυχάκιας/ναρκωμανής/ανάπηρος/fill at will] δεν είστε υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας"' date=' το 95% των στρατεύσιμων θα το υπέγραφε και με τα δυο χέρια.

[/quote']

δεν ξερω για το 95% παντως εγω δεν θα το υπεγραφα... (οχι δεν ειμαι army fan)

προσωπικες επιλογες ειναι αυτα....

Δημοσ.

"Όταν ο τελευταίος στρατοκράτης στραγγαλιστεί με τα έντερα του τελευταίου πατριώτη,τότε η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει!".

Ο κόκκορας που λαλεί στο σκοτάδι,παραφρασμένος

Εδώ που τα λέμε,τα σύνορα αποτελούν εφεύρεση....

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορεί να συμφωνήσω marie1957, αλλά αν θέλεις να γίνεις υπουργός αμύνης, τότε το πράγμα αλλάζει.

Δημοσ.

Μάριε αν πρόσεξες τουλάχιστον εγώ δεν τους κατηγορώ ως μη πατριώτες (και άρα δεν αναγάγω το θέμα σε πατριωτικό) αλλά ως λαμόγια.

Απο κει και πέρα γνωστές και των δυο μας οι θέσεις για αριστερούς δεξιούς πατριώτες κουμμουνιστές. Στο επόμενο meeting φέρε και το μαχαίρι σου μαζί :razz:

Δημοσ.
Θες να κάνουμε ένα poll? Διότι φαντάζομαι ότι αν ζητήσω να μου δείξεις σχετική έρευνα' date=' μάλλον δε θα έχεις κάποια πρόχειρη

edit:

Πέραν τούτου μάλλον χάνεις το Point. Εγώ σου λέω ότι σου δίνεται η δυνατότητα να το παίξεις φουλ για 414 απαλεψιόν και τα ρέστα. Το τρελό είναι ότι σε ένα νορμάλ άνθρωπο ένα Ι5 ψυχολογικό του κλείνει έναν περίδρομο δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης. Τι να λέμε τώρα εδώ στο Οικονομικό σώμα της Αστυνομίας δε μπορείς να μπεις ακόμα και αν έχεις Phd στα οικονομικά εαν δεν είσαι Ι1 Ι2. Και παρόλα αυτά όλοι αυτοί οι καλοί κύριοι κουτσά στραβά κάπως βολεύτηκαν.[/quote']

Αν κάναμε poll εκ του ασφαλούς όλοι θα απαντούσαν οτι θα υπηρετούσαν την μαμά πατρίδα.

Το ίδιο ακριβώς ειχα συναντήσει όταν υπηρετούσα. Όσοι ΔΕΝ είχαν βύσμα λέγανε για το πόσο αγνοί είναι και πόσο γλύφτες είναι οι άλλοι. Όταν έβρισκαν μια άκρη (οποιαδήποτε, απο το κούρεμα του γκαζόν μέχρι την θεια τους της χορευτρια που είχε μια νύχτα πάρε δώσε με τον λοχαγό), γίνονταν σε μια ημέρα χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη.

Το τρελό είναι οτι σε έναν νορμαλ άνθρωπο χωρίς πλούσιο μπαμπα, το στρατιωτικό του γ@μάει την ζωή. 3-4 μήνες ρούχλα πριν πας (δεν σε θέλει και κανένας , εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις λένε), 12 μήνες κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων και άλλους 2-3 να φτιάξεις την ζωή σου (να βρεις δουλειά με 900 euro, να μένεις στο σπίτις της μαμάς, να πάρεις αυτοκίνητο με 700 δόσεις, τέτοια πράγματα). Καλώς ή κακώς κληρονόμησα χρέη απο τους γονείς μου, και φτύνωντας αίμα δουλεύοντας και σπουδάζοντας παράλληλα για να τα φέρω βόλτα η μαμα πατρίδα με έριξε 1 χρόνο σε κατάσταση εγκεφαλικής αδράνειας να βλέπω τον γιό ενός δίκα να παίρνει 20 μέρες άγραφη στο κέντρο και άλλες 200 μερες άγγραφη μετά (και τις υπόλοιπες στο πεντάγωνο μην είναι μακριά το παιδί).

So my point is: Είτε γιωτάς είτε βυσματίας είτε λαμόγιο το θέμα είναι οτι δεν αντέχεις/γουστάρεις να υπηρετήσεις. Κάθε τρόπος απο εκεί και πέρα είναι θεμιτός (btw, το τρελόχαρτου του στρατού δεν έχει καμία μα καμία σημασία για την επαγγελματική σταδιοδρομία τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα). Τώρα για αστυνομίες και τα ρέστα, έλεος αν ήθελα να γίνω δημόσιος υπάλληλος θα πήγαινα φαντάρος να μπαίνω στο κλίμα της κωλοβαρεμάρας έτσι και αλλιως.

Και παρόλα αυτά όλοι αυτοί οι καλοί κύριοι κουτσά στραβά κάπως βολεύτηκαν.

Το κουλό είναι οτι θεωρείται "κακό" που βολεύτηκαν αυτοί οι κύριοι. Και μερικοί απο αυτούς κόπιασαν για να βολευτούν.

Ααλλαααααααααα αν ήσουν ο γιός του τάδε καραβανά και έκανες θητεία χαρισάμενη (σαν διακοπές ενα πράγμα), με άδειες , εξόδους και τα ρέστα , ότι και να έκανες απο εκεί και πέρα στην ζωή σου θα ήσουν άξιος ΑΚΟΜΑ και αν , οπως και στην περίπτωση του στρατιωτικού, δεν είχες κάνει τίποτα για αυτο.

Και που καταλήγουμε; Αν οι παραπάνω 4 βρισκόνταν τυχαία και τους έπεφτε ενα πιάνο στο κεφάλι η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος

Μην σκέφτεσαι τους 1 δισεκατομμύριο βολεψάκηδες δημοσίους υπαλληλους, τους ρουσφετοπνίχτες κτλ.

Αυτοί οι 4 ειναι οι κατάπτυστοι που δεν υπηρέτησαν, και αυτοί είναι που εκφράζουν την έλλειψη αξιοκρατίας στην χώρα μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...