blueviper Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 @Aigeas Συμφωνώ απόλυτα με όσα προηγουμένως έχεις καταγράψει ως συνήθη φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας. Βεβαίως ο Fan γνωρίζει καλύτερα ζώντας εδώ και 4.5 χρόνια στην Ιταλία...έχει παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις και συγχρωτίζεται καθημερινά με το μέσο Έλληνα...να 'ναι καλά οι ανταποκριτές. Μάλιστα θα έλεγα να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξ αποστάσεως αίσθησή του από κάτι ψωρο-ανεξάρτητες έρευνες που έχουν γίνει και αντανακλούν σαφέστατα το επίπεδο της διαφθοράς. @Fan Φεύγω για τους αγώνες και σε αφήνω στο γλυκύ σου ύπνο να μετράς γνήσια προβατάκια της ελληνικής υπαίθρου και να χαίρεσαι.
Fan Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Ετσί πρέπει αγαπητέ blueviper κάνε εσύ τους αγώνες σου (όπως μόνο εσύ ξέρεις να κάνεις). Πιστευώ ότι μπορείς να λύσεις κάθε πρόβλημα (εδώ έλυσες ήδη το Μακεδονικό στα άλλα θα κολλήσεις). Αντε χτύπα και μια φραπεδιά (ή μάλλον έναν freddo) για μένα εκεί που εργάζεσε σκληρά για να λύσεις τα προβλήματα του ελληνικού λαού. "Γιατί βαριόνται να δουλέψουν φιλαράκι. Γι' αυτό οι καφετέριες κάνουν χρυσές δουλειές. Έχει γεμίσει ο κόσμος μαμάκηδες και τεμπελόσκυλα." Πιστεύω σου ταιριάζει απόλυτα..... ακαταπόνητε εργάτη του λαού
nmtray2 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Η καφρίλα συνήθως αποτελεί επίκτητη ιδιότητα και φυσικά και είναι ζήτημα και περιβαλλοντικών συνθηκών. Η δε μείωσή της βασίζεται στην κουλτούρα και τις κοινωνικοπολιτικές προθέσεις. Η ρεμούλα, η ρουφιανιά, η λαμογιά, ο νεποτισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η διαπλοκή και η διαφθορά δεν ξεπήδησαν άξαφνα, ούτε διατηρούνται χάρη σε κάποιο μαγικό κουμπάκι. Ο καθένας βάζει λίγο πολύ το χεράκι του για να διαιωνίζονται κάποιες καταστάσεις.. Δεν καταλαβα πως εξηγεις την καφριλα. Δεν ειδα κατι το οποιο να βοηθα εμενα που ειμαι καφρος να ξεκαφριστω. Εχεις καμμια προταση περα απο καταρες? Πες μου κατι σαν το εξης: Την επομενη φορα που θα πας στο γηπεδο, αναρωτησου το μεριδιο σου στην καφριλα και σκεψου τι μπορεις να κανεις για να γλυτωσουν κι οι υπολοιποι απο το καφρισμα. Λοβοτομη? Ευνουχισμο? Δεν ξερω, ρωταω. Με τη φτηνότατη δικαιολογία (συνηθέστατο φαινόμενο) των μισθών και της αγοραστικής δύναμης (λες κι όλα τα υπόλοιπα κράτη που προανέφερα αποτελούν μεγιστάνες του πλούτου) πάλι σε ένα στείρο αδιέξοδο λογικής καταλήγουμε. Σκοπός δεν είναι να εξετάσεις τι σου κληροδότησαν ως κοινωνικές συνθήκες, αλλά και τι έπραξες ο ίδιος για να το βελτιώσεις. Πως διάολο προχωράνε άλλοι λαοί και κράτη και βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο κι εμείς συνεχίζουμε να σφυράμε αδιάφορα για όλα τα στραβά κι ανάποδα που μας περιβάλλουν, με την επωδό μάλιστα "ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου"; Κάποιοι μάλιστα αναπαράγουν την καραμελίτσα ζώντας σε Ιταλίες, Γαλλίες, Αγγλίες και Γερμανίες. Συνεχίζω να τους προσκαλώ εις μάτην να επιστρέψουν στον τοπικό μας παράδεισο, αλλά περιέργως δε βλέπω να εγκαταλείπουν την ξένη διαφθορά κι αναξιοκρατία. Το κόβω όπου να' ναι να μου προτείνουν να μεταναστεύσω μια και δεν αντέχω τα χίλια κακά που βλέπω ολόγυρα...το 'χουμε ξαναδεί το έργο.. Κι απο οτι βλεπω , πιο πριν παρεθεσες στοιχεια για τους δεικτες αναπτυξης. Σωστα? Να υποθεσω οτι δεν ξερεις τι σου γινεται? Το γεγονος οτι εζησα εξω μου εδειξε οτι κι αλλοι λαοι εχουν τα προβληματα τους. Να σου θυμισω τι λεν : 1) Οι Γαλλοι για τους Βελγους 2) Οι Ισπανοι για τους Βασκους 3) Οι Γερμανοι για τους Αυστριακους 4) Οι Αγγλοι για τους Ιρλανδους και τους Σκωτσεζους. Δειξε μου εναν ελληνα που λεει οτι ζει στην καλυτερη χωρα. Οχι πολλους. Εναν. Μπορει να το ακουσεις απο μεταναστες. Πανε πεστους οτι ειναι καφροι. (Αν κι επαναλαμβανω, θελω να μου πεις πως θα ξεκαφριστω. Περιμενω). Ακόμα κι οι μαφιόζοι Ιταλοί με τον πλέον διαπλεκόμενο πρόεδρο που έχει περάσει από την ΕΕ' date=' κατάφεραν και αποκάλυψαν ένα ποδοσφαιρικό σκάνδαλο. Με την εγχώρια παράγκα έγιναν αναλύσεις επί αναλύσεων για χρόνια από τηλεοπτικά παράθυρα και δημοσιογραφικές έρευνες, αλλά η πολιτεία ούτε είδε, ούτε έμαθε...μάλλον δε θα έγινε τίποτα μεμπτό τελικά (γαύρος είμαι παρεμπιπτόντως). Βούιξε ο τόπος για Vodafone, Σάμινα και τόσα άλλα που αφορούν κεφάλια διοικητικά κι όχι μούτσους κι εργάτες της σειράς, αλλά ουδείς πλήρωσε τη νύφη. Έχει ποτιστεί το αίμα μας από το ρουσφέτι, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί. Η δικαιολογία πάντα έτοιμη πάντως...σιγά και μη φταίει για τίποτα ο Έλληνας! Έχει πιάσει σκόνη ο καθρέφτης τόσο καιρό που έχουμε να τον κοιτάξουμε.[/quote'] Για την Ιταλια, θελω να δω αν θα πεσει στην Γ εθνικη. Αν πεσει, τοτε μαζι σου. Αν το κουκουλωσουν τι θα πεις? Γιατι μαθαμε το εξης: Οταν βγαινουν σκανδαλα εδω, ειναι προς κουκουλωσιν. Οταν βγαινουν στην Ιταλια ειναι γιατι λαμπει η διαφανεια ε? ΕΛΕΟΣ Βλεπεις κανεναν να λεει οτι τα παντα ειναι ροδινα? Δεν καταλαβα? Αν σου πει κανενας οτι τα παντα στην Ελλαδα ειναι οκ, η βιομηχανος ειναι η ο Κοκκαλης...Το σκεφτηκες ποτε? Αμφιβαλλω.
blueviper Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δεν καταλαβα πως εξηγεις την καφριλα. Δεν ειδα κατι το οποιο να βοηθα εμενα που ειμαι καφρος να ξεκαφριστω. Εχεις καμμια προταση περα απο καταρες? Πες μου κατι σαν το εξης: Την επομενη φορα που θα πας στο γηπεδο, αναρωτησου το μεριδιο σου στην καφριλα και σκεψου τι μπορεις να κανεις για να γλυτωσουν κι οι υπολοιποι απο το καφρισμα. Λοβοτομη? Ευνουχισμο? Δεν ξερω, ρωταω. Είναι σίγουρα ενοχλήτικό να σε εξαναγκάζει ο συνομιλητής σου να τον υποτιμάς με βάση τις αξιώσεις και τα επιχειρήματα που θέτει. Ήλπιζα να μη χρειάζεσαι μασημένη τροφή, αλλά φαίνεται τα όσα ειπώθηκαν έμμεσα ή άμεσα περί παιδείας και κοινωνικής συνειδητοποιήσης δε σου αρκούσαν και πρέπει να καταφύγω στη Μιλούπα πάλι για να γίνουν ευκολοχώνευτα τα πράγματα. "Κάφρισμα";! Αποτυχημένος νεολογισμός, αλλά δε θα κολλήσουμε κι εκεί. Οι γηπεδικές εκδηλώσεις είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε βαθμό κοινωνικής παρουσίας...πρώτιστα με αφορά το επίπεδο που εκδηλώνεται σε καθημερινές συνθήκες, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό βαθμό. Κι η κοινωνική μας παιδεία υποδηλώνεται σε κάθε μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια, όπως το να πετάξουμε ένα σκουπιδάκι στο δρόμο, αντί να το κρατήσουμε για μερικά δευτερόλεπτα στη χούφτα μας και να το ρίξουμε στον επόμενο κάδο σκουπιδιών που θα συναντήσουμε, ή στη θέση που θα παραχωρήσουμε στο λεωφορείο στο διπλανό μας αναξιοπαθούντα. Στοιχεία ενδεικτικά υψηλού πολιτισμικού υπόβαθρου. Η δε διαφθορά, ως άλλο ένα κοινωνικό καρκίνωμα, δε λύνεται ούτε με ευχολόγια, ούτε εθελοτυφλώντας..πολύ περισσότερο δε λύνεται με ένα "δε βαριέσαι...παντού γίνονται". Χρειάζεται πολιτική βούληση κι ευαισθησία, μέριμνα από την οικογένεια ακόμα προκειμένου να εμφυσήσουν στο παιδί κάποιες κοινωνικές αξίες, οι οποίες όμως πρέπει και να αγκαλιάζονται από τα ανάλογα πολιτειακά όργανα ως ο κοινός τόπος, ειδάλλως απλώς θα καταφύγει στη ρεμούλα όπως βλέπει να πράττει κι ο διπλανός του και να επιβραβεύεται γι' αυτό. Έχω ξεχάσει πόσες φορές έχω ακούσει τη φράση από γνωστούς κι αγνώστους σε διάφορες συζητήσεις που αφορούν εξόφθαλμα απαράδεκτες ενέργειες, "σιγά και μη γίνει τίποτα", αποδεχόμενοι μοιρολατρικά χαρακτηριστικά και τακτικές που δύσκολα ξεριζώνονται. Είμαστε η κοινωνία που συνεχίζει να προβάλλει ως οικεία πρότυπα τον Κούγια, το Μπέο, την Άντζελα, τη Λουκά, το Μικρούτσικο, το Γωγουλίνι και τη Ναστάζια, ενώ ταυτόχρονα δημοσιογραφίσκοι έχουν υποκαταστήσει θεσμούς κι έχουν γίνει κράτος εν κράτει ελέω φυσικά και της πολιτειακής αδυναμίας και της ανικανότητας να των πρώτων να υπηρετήσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους. Το σπρώξε, γλύψε, πάτησε δίνει και παίρνει. Ο μπάρμπας στην Κορώνη να 'ναι καλά και την ακρούλα μας τη βρίσκουμε... Κι απο οτι βλεπω , πιο πριν παρεθεσες στοιχεια για τους δεικτες αναπτυξης. Σωστα? Να υποθεσω οτι δεν ξερεις τι σου γινεται? Δεν έχεις βαρεθεί τις υποθέσεις; Η πολιτική ορθότητα μας μάρανε. Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρυθμούς ανάπτυξης...η αλήθεια είναι πως ήμασταν τόσο υπανάπτυκτοι που αυτό δεν κάνει μεγάλη εντύπωση. Έρχεται φυσικά να επιβεβαιώσει πως οι ρυθμοί ανάπτυξης και το υψηλό βιοτικό επίπεδο σε υλιστικούς όρους δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν τα επίπεδα διαφθοράς. Αν ήταν έτσι η Εσθονία δε θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση σε βαθμό διαφθοράς από το Μπαχρέιν που αποτελεί και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Μέσης Ανατολής. Η Πορτογαλία πάλι που βρίσκεται σε δεινότερη θέση από εμάς και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αγοραστική μάλιστα δύναμη χαμηλότερη (για να καταρρίψουμε και το επιφανειακό επιχείρημα περί μέσου εισοδήματος), τα καταφέρνει αποτελεσματικότερα στην καταπάτηση της διαφθοράς. Με μαγικό ραβδάκι; Ίσως... Το γεγονος οτι εζησα εξω μου εδειξε οτι κι αλλοι λαοι εχουν τα προβληματα τους. Να σου θυμισω τι λεν :1) Οι Γαλλοι για τους Βελγους 2) Οι Ισπανοι για τους Βασκους 3) Οι Γερμανοι για τους Αυστριακους 4) Οι Αγγλοι για τους Ιρλανδους και τους Σκωτσεζους. Και που ακριβώς με είδες να αναφέρω πως οι άλλοι λαοί έχουν λύσει άπαντα τα προβλήματά τους; Χρειάζεται και περαιτέρω συζήτηση για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως κάθε κράτος αντιμετωπίζει μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε μια πλειάδα θεμάτων; Διότι προσωπικά δεν είχα ποτέ και καμία αμφιβολία επ' αυτού. Ουδόλως όμως με ενδιαφέρει να βαυκαλίζομαι αναμασώντας τα χάλια των άλλων, όταν υπάρχουν και περιπτώσεις καλύτερες τις οποίες το ουσιώδες είναι να τις χρησιμοποιούμε ως υποδείγματα. Χίλιες φορές να μεγενθύνεις ένα πρόβλημα και να υπερβάλλεις, παρά να κάνεις πως δεν το βλέπεις και να το εξωραΐζεις με μύριες όσες δικαιολογίες, γιατί σου θίγουνε τη φυλή και το έθνος και χτυπάει καμπανάκι το πατριωτικό σου αίσθημα. Δεν πρόκειται να ανεχθώ κανέναν πατριδοκάπηλο να μου υποδεικνύει αν πρέπει να φύγω από τη χώρα καταγωγής μου, τη στιγμή μάλιστα που εστιάζω στα προβλήματα και τα μελανά της χρώματα ακριβώς για να διορθωθούν και να αλλάξουν. Παραινέσεις και προτροπές από μονοπωλούντες το εθνικό φρόνημα που δε με γνωρίζουν προσωπικά για να μπορούν να μαρτυρούν τι κάνω και πως λειτουργώ στην καθημερινότητά μου, είναι κι αποδέκτες της χλεύης και της καταφρόνιας μου. Δειξε μου εναν ελληνα που λεει οτι ζει στην καλυτερη χωρα. Οχι πολλους. Εναν. Μπορει να το ακουσεις απο μεταναστες. Πανε πεστους οτι ειναι καφροι. Έχω έναν-δυο γνωστούς, αλλά που να τρέχω τώρα να σου κλείνω ραντεβού. Δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη άποψη πάντως. Και στις τηλεοράσεις παίζει συχνά πυκνά. Για τους μετανάστες πάντως δεν ορκίζομαι κι όλας...εξαρτάται αν ο μετανάστης πέρασε στη δούλεψη της Αθηνάς Ωνάση ή την έβγαζε ξεχορταριάζοντας την Ομόνοια. Γιατί όμως να τους πω κάφρους; Μόνο και μόνο επειδή μπορεί να πιστεύουν πως ζουν στην καλύτερη χώρα του κόσμου; Παραληρούντες ίσως...αιθεροπτεριστές ενδεχομένως...κάφρους όμως, γιατί; (Αν κι επαναλαμβανω, θελω να μου πεις πως θα ξεκαφριστω. Περιμενω). Αν δε σε βοηθήσουν όσα ανέφερα, τότε υπάρχει και το υπόθετο. Για την Ιταλια, θελω να δω αν θα πεσει στην Γ εθνικη. Αν πεσει, τοτε μαζι σου.Αν το κουκουλωσουν τι θα πεις? Κατάπτυστοι οι αρμόδιοι αν το κουκουλώσουν. Νομίζεις πως έχω καμία πρόθεση να εξυψώσω την Ιταλία και την κάθε Ιταλία ντε και καλά; Μην ξεχνάμε βέβαια πως και μια υπόθεση καθαρά χέρια έπαιξε σε μια από τις πλέον διεφθαρμένες πολιτικά ευρωπαϊκές χώρες, που η μαφία κινεί τα νήματα σαν κουκλοθέατρο στο παρασκήνιο. Εσύ αλήθεια για την περίπτωση Σώκρατες, γνωστός κι ως "κατάσκοπος" από κάποιους κακεντρεχείς τι έχεις να πεις; Γιατί αν είχαν δίκιο, τότε υπάρχει έλλειμμα νομικό...αν πάλι είχαν άδικο, διασύρθηκε ο χριστιανός από κάθε μέσο. Ο Σερίφης του ποδοσφαίρου μας! Ας μην παραθέσω και τόσες άλλες υποθέσεις που βούιξε η κοινή γνώμη, τα κανάλια αφιέρωναν ώρες επί ωρών, οι εφημερίδες δεκάδες άρθρα, αλλά τελικά όλα ξεχάστηκαν μετά από κανένα μήνα χωρίς μάλιστα ενόχους. Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα... Γιατι μαθαμε το εξης: Οταν βγαινουν σκανδαλα εδω, ειναι προς κουκουλωσιν. Οταν βγαινουν στην Ιταλια ειναι γιατι λαμπει η διαφανεια ε? ΕΛΕΟΣ Βλεπεις κανεναν να λεει οτι τα παντα ειναι ροδινα? Δεν καταλαβα? Αν σου πει κανενας οτι τα παντα στην Ελλαδα ειναι οκ, η βιομηχανος ειναι η ο Κοκκαλης...Το σκεφτηκες ποτε? Αμφιβαλλω. Η αμφιβολία είναι η κινητήριος δύναμη της κριτικής σκέψης, αλλά μάλλον δε σε οδηγεί καλά. Για τα λάθος πράγματα αμφιβάλλεις, ενδεχομένως πιεσμένος από εγωιστικά κίνητρα. Τα στοιχεία περί διαφθοράς (στα οποία, ας το ξαναπούμε, δεν πιάνουμε ούτε τη βάση) τα παρέθεσα όταν ο καλός μας Fan φρόντισε να μας ενημερώσει πως στην Ιταλία τα πράγματα είναι "πολύ χειρότερα". Κι αφού το είπε ο Fan, ο "κάτοικος Ιταλίας", έτσι θα είναι. Ας κόψουν το λαιμό τους τα ερευνητικά κέντρα κι ας μετατραπούν σε σουβλατζίδικα και χασάπικα. Μπορώ να καταλάβω το τι ακριβώς δε σ' αρέσει. Να σου εξομολογηθώ λοιπόν κι ο ίδιος πως απεχθάνομαι τους ανθρώπους εκείνους που διπλώνονται σαν το σκατζόχοιρο σε άμυνα, αν τυχόν αισθανθούν πως τους θίγεις τα ιερά και τα όσια. Μου θυμίζουν κάτι φανατίλες οπαδούς ποδοσφαιρικών σωματείων ("ιδεών" κατά άλλους), που μόλις ασκήσεις κριτική για την κακή διαχείριση του Πρόεδρου και τονίσεις τα αρνητικά του στοιχεία, σε βγάζουν πουθενά, καναπεδάκια, εγκάθετο, δόλιο, βαλτό κι αλλόθρησκο για να βλάψεις την ομάδα. Φυσικά την επόμενη Κυριακή, εσύ ο "καναπές", δε θα έχεις στοιχίσει στην ΠΑΕ μερικά εκατομμύρια € από τα σπασμένα καθίσματα και τους κεκλεισμένων των θυρών επόμενους αγώνες, αλλά ο "αγαπητικός" και προστάτης της ομάδας.
Fan Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Ρε blueviper όσο και να προσπαθούν να σου εξηγήσουνε κάποια πραγματα δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Ξεκόλα λίγο. Σκέψου ότι ΙΣΩΣ μια φορά να έχεις και εσύ λάθος. Δεν γίνετε να είσαι συνέχεια σωστός. Δεν είπε κανένας ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος αλλά μην επαναλαμβάνεις ότι όλοι είναι καλοί εκτός από την Ελλάδα. Η κάθε χώρα εχει τα δικά της άσχημα και τα δικά της καλά. Ανοιξε λίγο το μυαλουδάκι σου.
blueviper Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Επειδή ισως και να έχω λάθος, αλλά ίσως και να έχεις εσύ, που στην τελική δε σε επικυρώνουν κι οι έρευνες, κόψε τα "ξεκόλα" και τα "άνοιξε λίγο το μυαλουδάκι σου". Κράτησέ τα για τίποτα μαθητούδια και 12χρονα, γιατί σε μένα τουλάχιστον δεν περνάνε. Να σε γλυτώσω λοιπόν κι από το περιττό χύσιμο ηλεκτρονικής μελάνης. Κι επειδή φοβάμαι πως εκεί στην Ιταλία ξέχασες και τα Ελληνικά σου, υποδείξεις του τύπου "μην επαναλαμβάνεις ότι όλοι είναι καλοί εκτός από την Ελλάδα. Η κάθε χώρα εχει τα δικά της άσχημα και τα δικά της καλά" καλό είναι να μην τις χρησιμοποιείς καν, όταν προηγουμένως έχω αναφέρει ρητά πως "χρειάζεται και περαιτέρω συζήτηση για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως κάθε κράτος αντιμετωπίζει μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε μια πλειάδα θεμάτων; Διότι προσωπικά δεν είχα ποτέ και καμία αμφιβολία επ' αυτού". Διάβαζε λοιπόν τι γράφει ο άλλος, πριν σε συνεπάρει ο γνωστός κοντόφθαλμος οίστρος...
bandito Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Ρε blueviper όσο και να προσπαθούν να σου εξηγήσουνε κάποια πραγματα δεν καταλαβαίνεις τίποτα..... Αν και δεν συμφωνώ με την ελαφρώς ισοπεδωτική λογική του blueviper, μπορώ να καταλάβω πώς είναι να μιλάς με επιχειρήματα και να σου απαντάνε με κλανιές. Και εσύ, τα έζησες μια στην "Μουσουλμάνα" τι την ήθελες την επανάληψη; Υ.Γ Παιχνιδάκι.... Γράφω τα τσιτάτα που ακούω απο παιδάκι για όλους τους Λαούς. Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος Άγγλοι: Φλεγματικοί,αδερφές Γάλλοι: Βρωμιάρηδες, σωβινιστές Ιταλοί: Μαφιόζοι Αλβανοι: (άσε, το πληρώνουμε το bandwidth) Τούρκοι: (δεν προλαβαίνω να τα γράψω όλα, το πρωί δουλεύω) Αμερικάνοι: Ηλίθιοι, βλάκες, φονιάδες, καθάρματα Γερμανοι: Ρομποτάκια, φασίστες. Λοιποί Βαλκάνιοι: Καθάρματα (το σέρβικο λόμπι κτλ). Θέλουν να μας φάνε και την χώρα. Ουυυυυυυ Ισπανοί: (χμμμ, δεν μου έρχεται κανένα. Πώς την γλύτωσαν αυτοί Ρώσοι: Μεθύστακες Ιάπωνες: ρομποτάκια Έλληνες: φιλόξενοι, πανέξυπνοι. Αυτοί έδωσαν τα φώτα στον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν αυτοί ακόμα θα σκαρφαλώναμε στα δέντρα. Πάνω απ'ολα καλά παιδιά. Μεξικάνοι: Τεμπέληδες και έμποροι ναρκωτικών. ... συμπληρώστε δεν μου έρχονται άλλα. EDIT: Και επειδή χρωστάω μια απάντηση (και μάλιστα on topic). Όσοι διαλέγουν να πάρουν I5 απο τον στρατό λίγο πολύ ξέρουν τις συνέπειες και τις αποδέχονται. Ξέρουν οτι ενδεχομένως να αποκλειστούν απο θέσεις ή αργότερα το οτι δεν πήγαν στρατό να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους (καλή η ώρα) είτε κάνουν έρευνα στα αυτοαναπαραγώμενα μαυρομάτικα φασόλια είτε ειναι δημοσιογράφοι, πρωθυπουργοί κτλ. Απο την άλλη, το καραβανο-υπουργο- λόμπι βολεύει τα παιδάκια του που κάνουν α-θητεία (ξέρετε για αυτες τις θέσεις καντηλα-ναύτη φαντάζομαι. Όπως και για τα λευκά φύλλα πορείας, τις άγραφες απο το γραφείο του υπουργού κτλ), τα οποία ξέρουν οτι θα την βγάλουν λάδι και ποτέ κανείς δεν θα θυμάται οτι ακόμα και αν έχουν ροζαλία, ουτε G3 έπιασαν, ουτε σκοπιά έκαναν ποτέ γιατι κάποιος άλλος που δεν είχε βύσμα (και θα ήθελε πολύ να είχε) την έκανε για αυτούς. Οταν λοιπόν aigeias μαζι με το κατεβατό της ντροπής , μου αραδιάσεις και μια λιστα με τα παιδάκια των στρατηγών και υπουργών που έκαναν 12 μήνες παραμεθώριο σπίτι τους, τότε θα βάλω και την υπογραφή μου απο κάτω να τους στείλουμε στο φεγγάρι δεμένους χειροπόδαρα. Μέχρι τότε, επέτρεψε μου να έχω μεγαλύτερη εκτίμηση σε αυτούς που υπηρέτησαν αξιοπρεπώς, και σε εκείνους που αντι να βάλουν τον μπάρμπα να καθαρίσει , έβαλαν μια σφραγίδα στο κούτελο που θα τους ακολουθάει όπου και αν πάνε. EDIT 2: @LL_NEO, όταν μυρίζουν σαν σκατά και φαίνονται σαν σκατα δεν χρειάζεται να τα βάλω στο μικροσκόπιο ούτε να τα φάω για να σιγουρευτώ Εσύ απο την άλλη μπορείς να βαυκαλίζεσαι οτι ο Έλληνας κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας και αν ποτέ η στρατιωτική θητεία γινόταν προαιρετική, τα στρατόπεδα θα ήταν γεμάτα απο χαρούμενους φαντάρους που θέλουν να ξεσκατίσουν τις τουαλέτες των αξιωματικών τους. Εις υγείαν
blueviper Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Και εσύ, τα έζησες μια στην "Μουσουλμάνα" τι την ήθελες την επανάληψη; Έχεις δίκιο...είμαι αδιόρθωτος! Μαζοχιστής μέχρι το κόκκαλο! Αυτό το καταραμένο link με τα ποσοστά της διαφθοράς με παραπλάνησε και με εξανάγκασε να το αντιμετωπίσω λίγο πιο ζεστά το ζήτημα. Έλεγα "δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα θορυβηθεί", αλλά φευ...το στερεότυπο που αναφέρεις παρακάτω είναι ισχυρότατο το ρημάδι. ... συμπληρώστε δεν μου έρχονται άλλα. Σκωτσέζοι: σφιχτοχέρηδες Εβραίοι: τσιγγούνηδες έμποροι Αφρικανοί: απολίτιστοι, βρώμικοι Λατίνοι: λάγνοι εραστές, παθιασμένα αγόρια Edit: Να προσθέσω και στους Έλληνες το "φιλότιμοι" για να δέσει το γλυκό.
bandito Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Εβραίοι: τσιγγούνηδες έμποροι Αφρικανοί: απολίτιστοι' date=' βρώμικοι [/quote'] Καλά αυτό πώς μου ξέφυγε: Οι εβραίοι είναι παντού και θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο (πασπαλίζουμε με εβραϊκό λόμπι και σερβίρουμε με σιών)
LL_NEO Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 @LL_NEO, όταν μυρίζουν σαν σκατά και φαίνονται σαν σκατα δεν χρειάζεται να τα βάλω στο μικροσκόπιο ούτε να τα φάω για να σιγουρευτώΕσύ απο την άλλη μπορείς να βαυκαλίζεσαι οτι ο Έλληνας κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας και αν ποτέ η στρατιωτική θητεία γινόταν προαιρετική, τα στρατόπεδα θα ήταν γεμάτα απο χαρούμενους φαντάρους που θέλουν να ξεσκατίσουν τις τουαλέτες των αξιωματικών τους. Εις υγείαν Πως λατρεύω το ισοπέδωμα....
Fan Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Κι επειδή φοβάμαι πως εκεί στην Ιταλία ξέχασες και τα Ελληνικά σου Καλά το ποιός ξέχασε τα ελληνικά του είναι προφανές Αντε τώρα που βρήκες και υποστηρικτές ποιός σε πιάνει. Εννοείτε φυσικά πως υποστηρίζεις την θεωρία πως οι Έλληνες έχουν καταγωγή από την Σαχάρα. Εγώ θα σε αφήσω στο μαγικό κόσμο της ισοπέδωσης που έχεις φτιάξει. "Αφού όλοι είναι καλοί εκτός από τους Έλληνες και μόνο με χώρες όπως Macedonia και Νικαράγουα μπορουμε να συγκριθούμε (δεν θυμάμαι και τις άλλες που είχες πεί)". Εγώ πάντως είμαι βέβαιος ότι θα έχεις και ανάλογες απόψεις και στα υπόλοιπα θέματα εθνοκοινωνικού περιεχομένου οπότε...
Fan Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Αν και δεν συμφωνώ με την ελαφρώς ισοπεδωτική λογική του blueviper' date=' μπορώ να καταλάβω πώς είναι να μιλάς με επιχειρήματα και να σου απαντάνε με κλανιές. Άγγλοι: Φλεγματικοί,αδερφές Γάλλοι: Βρωμιάρηδες, σωβινιστές Ιταλοί: Μαφιόζοι Αλβανοι: (άσε, το πληρώνουμε το bandwidth) Τούρκοι: (δεν προλαβαίνω να τα γράψω όλα, το πρωί δουλεύω) Αμερικάνοι: Ηλίθιοι, βλάκες, φονιάδες, καθάρματα Γερμανοι: Ρομποτάκια, φασίστες. Λοιποί Βαλκάνιοι: Καθάρματα (το σέρβικο λόμπι κτλ). Θέλουν να μας φάνε και την χώρα. Ουυυυυυυ Ισπανοί: (χμμμ, δεν μου έρχεται κανένα. Πώς την γλύτωσαν αυτοί Ρώσοι: Μεθύστακες Ιάπωνες: ρομποτάκια Έλληνες: φιλόξενοι, πανέξυπνοι. Αυτοί έδωσαν τα φώτα στον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν αυτοί ακόμα θα σκαρφαλώναμε στα δέντρα. Πάνω απ'ολα καλά παιδιά. Μεξικάνοι: Τεμπέληδες και έμποροι ναρκωτικών. [/quote'] Τα επιχειρήματα και οι κλανιές που λέγαμε.
antreaslam Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 blueviper,χαρα στο κουραγιο σου! ειλικρινα ρε φιλε,σε θαυμαζω! γραφεις ολοκληρο γραμμα,προσπαθεις (κατ εμε επιτυχημενα,για αλλους ισως οχι) να επιχειρηματολογησεις,κ να "αποδειξεις" οτι αν καποιοι ανοιξουν τους οριζοντες τους θα δουν καποια πραγματα διαφορετικα, και να παιρνεις απαντησεις "ουουουου,ο τζιμης πανουσης ειναι ο αντιχριστος"! οσο για σενα κυριε μπαντιτο, θεωρω απαραδεκτο οτι ξεχασες: κινεζοι -ιαπωνες : κιτρινιαρηδες(γιατι...ολοι ιδιοι ειναι),υπακουοι,αβουλοι,εχουν κατακτησει το παγκοσμιο εμποριο,ουουουου κ σε αυτους!! επισης,θα μπορουσες να εχεις βαλει κ τις ουκρανες : ως πουτ...νες, βεβαιως βεβαιως!
antreaslam Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 φαν,εχεις αδικο! o blueviper, προσπαθει να εξηγησει τη θεση του. εσεις, για καποιο ανεξηγητο λογο, ΔΕΝ δεχεστε επισημες ερευνες που παρουσιαζει ωστε να ενισχυσει την αποψη του! το οτι τα σκοπια ονομαστηκαν μακεδονια,o blueviper φταιει? και γιατι δε ρωτατε τους πολιτικους?και αφου τους ρωτησετε,μετα ρωτηστε το 80% που τους ψηφισαν,γιατι θα τους ξαναψηφισουν? αν δε φταιει για αυτο ο ελληνας,τοτε ποιος φταιει? η στοα των μασονων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.