admin.iekep Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 και οσα αφορουν το "ψωμι + παιδεια + ελευθερια" και τις διαφορες πορειες που λες ενα πραγμα θα σου πω φιλε απο την ιταλια αλλα και στους αλλους φιλους/ες. δικαιωμα του καθενος ειναι να διαδηλωνει και να διευκδικει τα δικαιωματα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. δικαιωμα του καθενος ειναι να απεργει και να διευκδικει τα δικαιωματα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. οταν κανεις πορεια και κλεινεις τους δρομους ειτε διαδηλωνεις ειρηνικα ειτε οχι ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ειναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να παω στην δουλεια μου η στο σπιτι μου κανεις δεν μπορει να μου το απαγορευσει ειτε με εμμεσο τροπο ειτε με αμεσο.
yiah Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 offtopic αντμιν,εχεις αδικο! κανεις δεν υπερασπιζεται τα 100 πραγματικα αλητακια που σπανε κ λεηλατουν χωρις λογο κ αιτια![/b'] μακαρι σε αυτους επανω,να μπορουσε η αστυνομια αφου τους μαζεψει,να εφαρμοσει καποιες τεχνικες του μεγαλου γεωργιου(ειπαμε βρε,του παπαδοπουλου)!!! αν διαβασει καποιος τις σελιδες του τοπικ που εχουν γραφτει και αυτες που θα γραφτουν μπορει καποιος να βρει πολλους λογους και αιτιες! στην τελικη προτιμω να τα σπανε παρα να μη γινετε τιποτα λες δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο μικρο μας παραδεισο απο την αλλη παντα κρινουμε με δυο μετρα και δυο σταθμα. Απο τη μια καθε μερα συνενουμε στη σηψη γυρω μας και απο την αλλη οταν βλεπουμε να τα σπανε ξυπναει μεσα μας Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και θελουμε να δειξουμε το ενδιαφερον μας για την κοινωνια κρεμωντας τα αλητακια διπλα απο τα μακ Ντοναλντς στο Συνταγμα αλλα ακομα και ετσι ξυπνουν για λιγο καποιες συνειδησεις τι να κανουμε ακριβω σπορ η "δημοκρατια". Χρειαζονται πολλα λεφτα για να κρατας μισοκοιμησμενους τοσους πολλους ανθρωπους μετα οταν βλεπουμε να τα σπανε στο Σηατλ και τη Γενοβα ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ να δηλωνει οτι ειναι μαζι τους και ολοι οι κουλτουριαρηδες να λενε για νεολαιες με οραματα και λοιπες μπουρδες οταν γινονται εδω ειναι για κρεμασμα ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ μακαρι σε αυτους επανω,να μπορουσε η αστυνομια αφου τους μαζεψει,να εφαρμοσει καποιες τεχνικες του μεγαλου γεωργιου(ειπαμε βρε,του παπαδοπουλου)!!! μην ανησυχεις φιλε μου η αστυνομια δεν εχει αλλαξει τακτικες, απλα τωρα τα πραγματα εχουν γινει πιο επαγγελματικα. πρωτα οι business και μετα η διασκεδαση. αχχ!! αχχ!! αυτος ο παπαδοπουλος ομως μας αφησε!! αλλα γυρισε σε εκατομμυρια!!:roll: :oops:
stone Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 @Fan Ουτε εγω ειχα στο μυαλο μου τους "γνωστους αγνωστους" αλλα ο admin το συνδυασε ισως και απο δικο μου λαθος.Τελος παντων παρεξηγηση αλλα μου θυμιζει αυτο που κανουν τα ΜΜΕξαπατησης που παντα επικεντρωνονται στα σπασιματα των τραπεζων,των McDonalds,των μαγαζιων στην Ερμου.Ολης της φτωχολογιας δηλαδη.Τελος παντων η πλακα ειναι οτι και εγω πιστευω οτι ΙΣΩΣ και να μην γινοταν καθολου πορειες αλλα για τελειως διαφορετικους λογους απο τους δικους σου. Απ'οτι καταλαβαινω αντιμετωπιζεις μεγαλο προβλημα να πας στην δουλεια σου απο τις πορειες οι οποιες γινονται στο κεντρο(μαλλον ολοι εκει δουλευουν τελικα) και ειναι τεραστιος συμβιβασμος να κανεις μια παρακαμψη η να παρεις το μετρο βρε αδελφε η ακουσον ακουσον να περπατησεις.Παρ'ολα αυτα δεν εχεις προβλημα να συμβιβαστεις με τους πολιτικους σου.Χαρισμα σου η βουρτσα.
yiah Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 και οσα αφορουν το "ψωμι + παιδεια + ελευθερια" και τις διαφορες πορειες που λες ενα πραγμα θα σου πω φιλε απο την ιταλια αλλα και στους αλλους φιλους/ες. δικαιωμα του καθενος ειναι να διαδηλωνει και να διευκδικει τα δικαιωματα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. δικαιωμα του καθενος ειναι να απεργει και να διευκδικει τα δικαιωματα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. οταν κανεις πορεια και κλεινεις τους δρομους ειτε διαδηλωνεις ειρηνικα ειτε οχι ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ειναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να παω στην δουλεια μου η στο σπιτι μου κανεις δεν μπορει να μου το απαγορευσει ειτε με εμμεσο τροπο ειτε με αμεσο. καταλαβαινω τι εννοεις και οντως στην ελλαδα οι πορειες ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο προκαλωντας τη δυσφορια μας και την αγανακτηση μας πολλες φορες. δε παιρνω τοις μετρητοις τα οσα γραφεις γιατι παιρναμε σχεδον στο αλλο ακρο ή σε ιδανικες καταστασεις στην ιαπωνια δηλωνουν οτι κανουν απεργια φορώντας τα καπελακια τους στο πλαι ενω δουλευουν κανονικα! σκεψου αυτο να το κανανε εργατες στην ελλαδα. θα τους εδινε καποιος σημασια; αλλα εδω ο εκαστοτε "διευθυντης" κανει πως δε βλεπει ή κοιταει αλλου σφυριζοντας αδιαφορα
admin.iekep Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 καταλαβαινω τι εννοεις και οντως στην ελλαδα η πορειες ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο προκαλωντας τη δυσφορια μας και την αγανακτηση μας πολλες φορες. δε παιρνω τοις μετρητοις τα οσα γραφεις γιατι παιρναμε σχεδον στο αλλο ακρο ή σε ιδανικες καταστασεις στην ιαπωνια δηλωνουν οτι κανουν απεργια φορώντας τα καπελακια τους στο πλαι ενω δουλευουν κανονικα! σκεψου αυτο να το κανανε εργατες στην ελλαδα. θα τους εδινε καποιος σημασια; αλλα εδω ο εκαστοτε "διευθυντης" κανει πως δε βλεπει ή κοιταει αλλου σφυριζοντας αδιαφορα ελα φιλε μου δεν θελω να τα παρεις τοις μετρητοις η να ειναι ιδανικες καταστασεις αυτα συμβαινουν ομως το ποιος φταει.....ολοι γνωριζουν
admin.iekep Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 οσο αφορα το να παω στην δουλεια το μονο προβλημα που εχω ειναι να απεργουν τα Μεσα Μαζικης Μεταφορας τιποτα αλλο δεν με επηρεαζει (4 διαφορετικους τροπους εχω) γιατι με αυτα κινουμαι τοτε απλα δεν παω δινω "αδεια" στον εαυτο μου καθοτι δημοσιος υπαλληλος και φυσικα δεν εχω σκοπο να παθω εκεινη την ημερα "νευρικο κλονισμο" απο την κατασταση που θα επικρατει.
admin.iekep Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 @Fan Ουτε εγω ειχα στο μυαλο μου τους "γνωστους αγνωστους" αλλα ο admin το συνδυασε ισως και απο δικο μου λαθος.Τελος παντων παρεξηγηση αλλα μου θυμιζει αυτο που κανουν τα ΜΜΕξαπατησης που παντα επικεντρωνονται στα σπασιματα των τραπεζων' date='των McDonalds,των μαγαζιων στην Ερμου.Ολης της φτωχολογιας δηλαδη.Τελος παντων η πλακα ειναι οτι και εγω πιστευω οτι ΙΣΩΣ και να μην γινοταν καθολου πορειες αλλα για τελειως διαφορετικους λογους απο τους δικους σου. Απ'οτι καταλαβαινω αντιμετωπιζεις μεγαλο προβλημα να πας στην δουλεια σου απο τις πορειες οι οποιες γινονται στο κεντρο(μαλλον ολοι εκει δουλευουν τελικα) και ειναι τεραστιος συμβιβασμος να κανεις μια παρακαμψη η να παρεις το μετρο βρε αδελφε η ακουσον ακουσον να περπατησεις.Παρ'ολα αυτα δεν εχεις προβλημα να συμβιβαστεις με τους πολιτικους σου.Χαρισμα σου η βουρτσα.[/quote'] μην φοβασαι φιλε μου δεν εχω παρεξηγησει κανεναν και ουτε εχω μπλεξει τιποτα εννοω οτι ακριβως λεω στα μηνυματα μου.
Fan Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 δικαιωμα του καθενος ειναι να διαδηλωνει και να διευκδικει τα δικαιωματα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. δικαιωμα του καθενος ειναι να απεργει και να διευκδικει τα δικαιωματα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. οταν κανεις πορεια και κλεινεις τους δρομους ειτε διαδηλωνεις ειρηνικα ειτε οχι ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ειναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να παω στην δουλεια μου η στο σπιτι μου κανεις δεν μπορει να μου το απαγορευσει ειτε με εμμεσο τροπο ειτε με αμεσο. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΛΟΓΙΑ γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ εδώ πέρα. Αυτά ακριβώς είχα και εγώ στο μυαλό μου.
admin.iekep Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 ΝΑΙ φιλε μου ακουγονται σωστα λογια την αποψη την δικια σου δεν εχω δει εκτος απο διαφορα σχολια σε αλλους χρηστες?? ειτε καλοπροαιρετα ειτε οχι περιμενω να δω την δικη σου αποψη εκτος αν δεν εχεις οποτε παω πασσο.
Fan Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 ειτε καλοπροαιρετα ειτε οχι περιμενω να δω την δικη σου αποψη εκτος αν δεν εχεις οποτε παω πασσο. Πες μου πάνω σε ποιό θέμα και θα στην πώ.
nmtray2 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Επιτελους βρηκα λιγο χρονο να γραψω για τις προηγουμενες “κλανιες” μου. Φιλε bandito, η συγκεκριμμενη τσουβαλοποιηση (=οσοι πιστευουν οτι κι οι αλλοι λαοι εχουν προβληματα σαν ανθρωποι και σαν κουλτουρα, το πιστευουν γιατι θελουν να λενε οτι οι Ελληνες ειναι οι μαματοι της υποθεσης) πιστευω οτι ειναι αδικη. Κατ'αρχην, θελω να σου στειλω ΠΜ με ενα αρθρο που ειχα γραψει για να δεις κατα ποσο τα χωνω στον καναπε και το σκεμπε του ελληνα. Ειναι πολυ απλο αρθρο και πιστευω αρκετα επικαιρο αλλαζοντας μια λεξη (αντι για Ιρακ, βαζεις Ιραν). Αν σου αρεσει, θα μπορουσα να σου στειλω κι ενα 2ο αρθρο που ειχα γραψει για να δεις κατα ποσο τα χωνω στον ωχαδερφισμο (σουπιτσα αλλα ισχυει) του ελληνα. Κι αυτο ειναι πολυ απλο αρθρο και επισης αρκετα επικαιρο (συμφωνα παντα με τις τελευταιες τεχνικες παρακολουθησεις που πανε καποιοι να μας επιβαλλουν). Αν θες επισης, μπορω να σου στειλω κι ενα 3ο αρθρο για την χαζομαρα του ελληνα να ψηφιζει στηριζομενος σε διαφημισεις κι εξαγγελιες κομματων για το υπεροχο μελλον μας αν τους ψηφισουμε. Επισης, μπορω να σου στειλω κι ενα 4ο αρθρο που εγραψα για την καταναλωτικη μανια (σουπιτσα αλλα ισχυει) του ελληνα που δειχνει και την σκεψη του πανω στο τι του χρειαζεται και τι καταναλωνει. Κι αν θες επισης, μπορω και να τα σκαναρω για να τα δεις δημοσιευμενα. Κι ελπιζω τοτε να με δεις λιγακι διαφορετικα απο ενα κλανιαρικο παιδακι. (φιλικα, οκ?) Οπως επισης θεωρω οτι δεν με βλεπεις σαν ενα κλανιαρικο παιδακι τωρα που σου απανταω. Στο θεμα μας τωρα: Το γεγονος οτι πολλοι βλεπουν τους αλλους σαν ηλιθιους (βλαμμενους, καφρους κτλ) δεν ειναι απαραιτητο οτι εκφραζει οοοοοοολους τους ελληνες. Εισαι κι εσυ ενας απ'αυτους, σωστα? Επισης δεν εκφραζει και πολλους σε αυτο το φορουμ. Γιατι (λοιπον) να θεωρησω οτι ειναι η επικρατουσα αποψη? Εχω κανει απειρες τετοιες συζητησεις και ποτε (μα ποτε) δεν εχω ακουσει μια τετοια αποψη. Αυτο που διαρκως ακουω ειναι η “μλκια” του ελληνα. Διαρκως. Και να με συγχωρεις αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν λενε οι Ιταλοι οτι οι ελληνες πιστευουν οτι ειναι ευρωπη ενω στην ουσια ειναι τουρκοι, πρεπει να θεωρηθει “υψηλη διαννοηση” (με 2 ν δεν γραφεται?). (αν και συμφωνα με μια αλλη αποψη, οι τουρκοι ειναι σε πολλα θεματα ανωτεροι απο εμας). Θα μπορουσα να διακρινω μια μικρη δοση ρατσισμου? (Προς θεου, οχι για τους ελληνες αλλα για τους τουρκους). Ο λογος που παρεθεσα το τι λενε οι αλλοι λαοι για καποιους αλλους βρισκεται στο οτι (κατα την ταπεινη μου αποψη παντα) ολοι οι λαοι εχουν τα “θεματα” τους και που πρεπει να αλλαξουν. Πουθενα ομως στην ευρωπη (και την εχω γυρισει ολη για αρκετο χρονο-εκτος απο 2-3 χωρες) δεν ειδα τις καταρες που βλεπω εδω. Μηπως ειναι κι αυτο κατι που πρεπει να αλλαξουμε σαν λαος? Γιατι, κατα την ταπεινη μου παντα αποψη, τα στραβα πραγματα αλλαζουν αξιοποιωντας το ΘΕΤΙΚΟ δυναμικο καποιου κι οχι βριζοντας τον. ΠΧ για να αλλαξουν τα θεματα που εχουν σχεση με τη διαφθορα στις υποδομες του κρατους, απαιτειται παντα (σχεδον) καθολικη συμμετοχη. Να το θεσω αλλιως, ο κοινος σκοπος ειναι αυτος που θα ενωσει τη μαζα και θα την κανει να κινηθει προς κατι καλυτερο. Δλδ ΔΕΝ ειναι οι καταρες κι οι αφορισμοι αλλα το να δωθει καποιος σκοπος. Απ'οσο γνωριζω (και παντα κατα την ταπεινη μου αποψη) με το να βριζεις ενα παιδι δεν το βοηθας. Και δυστυχως, αυτο ειδα στον ελληνα γυριζοντας απο Γερμανια. Ενα παιδι που προσπαθει να ξεπλυνει τη ρετσινια (αυτο δεν θελεις κι εσυ?) και να δειξει οτι κατι μπορει κι αυτος να κανει (ρε γαμωτο). Και ειλικρινα πιστευω οτι ΚΑΤΙ μπορει να κανει (οχι βεβαια θαυματα. Αλλα κατι). Γνωριζω οτι τετοιες αποψεις αποτελουν μειοψηφια. Τουτεστιν (πως τα λεω ετσι ε?), πρεπει εγω να αποδειξω τους ισχυρισμους μου κι οχι οι “πολλοι”. Θα σου ζητησω ομως να μου συγχωρεσεις το οτι εκνευριστηκα διαβαζοντας γενικολογιες για το τι πρεπει να γινει ωστε να αλλαξει η κατασταση. Ειναι πολυ ωραια λογια τα “μια εκ βαθρων αναδομηση και ανοικοδομηση των υποδομων που στηριζουν και διαιωνιζουν την καθεστηκυια κατασταση” αλλα εμενα προσωπικα δεν μου δινει τιποτα τετοια μορφη λογου. Κοινως, δεν μου δινει πραξεις παρα μονο ωραια λογια. Κι απ'αυτα εχω χορτασει αρκετα (ειδικα σε προεκλογικους αγωνες). Και ρε φουστη μου, νομιζα οτι διαβαζα προεκλογικο λογο. Παρ'ολα αυτα, εγω στα αρθρα μου παραθετω καποιους (εστω ακραιους) τροπους αντιδρασης. Σου προτεινω να διαβασεις εστω ενα. Οσο για την διαφθορα, συγχωρατε με ολοι αλλα πιστευω οτι δεν εχει μετρο συγκρισης (ειναι αιρετικο, το ξερω. Αλλα τι να κανω? Αυτο πιστευω γαμωτο). Κι εξηγουμαι: Προτιμω την ελληνικη διαφθορα που βγαζει ο ενας το ματι του αλλου, απο την διαφθορα του γαλλου πρωθυπουργου που βυθισε το πλοιο της Greenpeace. (κι ομως βγηκε απο “ανταποδωση” των αμερικανων για τον πολεμο) Κι εννοω επισης οτι το να θεωρουμε τους ξενους ως μετρο συγκρισης (στη διαφθορα) δεν μπορει να ισχυει γιατι η διαφθορα τους ανηκει σε αλλα επιπεδα. ΔΕΝ λεω οτι τα πραγματα στην ελλαδιτσα δεν ειναι χαλια, οκ? Αλλα οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε τιποτα πιστευοντας οτι δεν υπαρχει διαφθορα αλλου (η οτι η διαφθορα οξω βρισκεται στα ιδια σημεια των υποδομων με την ελλαδα). Και ναι, τα πραματα στην ελλαδα ειναι χαλια, σκ@τ@, ηλιθια, βαρεμενα, καφρικα, μ@λ@κισμενα. (αλλαξε τιποτα τωρα? Εριξα κι εγω τις καταρες μου ελπιζοντας σε ενα καλυτερο αυριο). Σορυ αλλα παω για υπνο. Ηθελα να γραψω κι αλλα, ομως το τελευταιο διωρο τα ωραια λογια δεν ειναι το φορτε μου. Φιλικα, (και γνωριζοντας οτι φλερταρω με το banακι – ελπιζω να ειναι δροσιστικο).
blueviper Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Οσο για την διαφθορα, συγχωρατε με ολοι αλλα πιστευω οτι δεν εχει μετρο συγκρισης (ειναι αιρετικο, το ξερω. Αλλα τι να κανω? Αυτο πιστευω γαμωτο). Κι εγώ πάλι πιστεύω πως το να καταθέτεις την αρνητική σου άποψη για διάφορα ελληνικά τεκταινόμενα σε ένα forum (άλλοι το ονοματίζουν κατάρες...κακώς, κάκιστα!), φυσικά και δεν αποτελεί λύση κανενός προβλήματος, είναι απολύτως θεμιτό και φυσιολογικό όμως. Όσο λοιπόν δικαίωμα έχεις εσύ να καταγράφεις τις αιρετικές σου απόψεις, άλλο τόσο το έχει ο κάθε ένας να προσθέτει τις δικές του χωρίς να εγκαλείται γι' αυτό. Προτιμω την ελληνικη διαφθορα που βγαζει ο ενας το ματι του αλλου, απο την διαφθορα του γαλλου πρωθυπουργου που βυθισε το πλοιο της Greenpeace. (κι ομως βγηκε απο “ανταποδωση” των αμερικανων για τον πολεμο) Κι εννοω επισης οτι το να θεωρουμε τους ξενους ως μετρο συγκρισης (στη διαφθορα) δεν μπορει να ισχυει γιατι η διαφθορα τους ανηκει σε αλλα επιπεδα. Δε σου αρέσουν οι στατιστικές που θέτουν μάλιστα μέτρο σύγκρισης (ίσως γιατί δε μας συμφέρουν οι άτιμες...ας μας έβγαζαν πρώτο έθνος στην καταπολέμηση και θα σου έλεγα παντιέρες που θα τις κάναμε), αλλά στην ποιοτική τους εκφορά έχουμε λόγο. Καταλήγουμε μάλιστα πως υφίσταται συγκεκριμένα ποιοτική κλιμάκωση, ώστε να μπορούμε και να επιλέξουμε τη δέουσα...η γαλλική είναι χειρότερη από την ελληνική στα σίγουρα...δεν ξέρω τι γίνεται προσωπικά με την ισπανική και τη νορβηγική διαφθορά. Το σκεπτικό της διαβαθμισμένης διαφθοράς το βρίσκω ομολογουμένως πρωτότυπο. Να δω τι άλλο θα επινοηθεί προκειμένου να βγάλουμε λάδι τις βρωμιές μας... Πάντως άλλαξες άρδην την επιχειρηματολογία σου...αρχικώς αυτό που σε ενδιέφερε να ανακαλύψουμε είναι αν συνάδει η διαφθορά με το βιοτικό επίπεδο. Τώρα το γυρνάμε σε διαφθορά 1ης και 2ης κατηγορίας...κι όλα καλά! ΔΕΝ λεω οτι τα πραγματα στην ελλαδιτσα δεν ειναι χαλια, οκ? Αλλα οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε τιποτα πιστευοντας οτι δεν υπαρχει διαφθορα αλλου (η οτι η διαφθορα οξω βρισκεται στα ιδια σημεια των υποδομων με την ελλαδα). Και ναι, τα πραματα στην ελλαδα ειναι χαλια, σκ@τ@, ηλιθια, βαρεμενα, καφρικα, μ@λ@κισμενα. (αλλαξε τιποτα τωρα? Εριξα κι εγω τις καταρες μου ελπιζοντας σε ενα καλυτερο αυριο). Θα αλλάξει μήπως τίποτα με το να μην τα λέμε;! Ή μήπως ισχυρίστηκε κανείς πως η επανάσταση θα γίνει μέσα από το παρόν forum κι ενίστασαι; Και για να μπει επιτέλους μια τάξη...ο Fan ανέφερε πως τα πράγματα στην Ιταλία είναι "πολύ χειρότερα"...προσκόμισα στοιχεία που αποδεικνύουν πως δεν είναι έτσι...έλαβα ως απάντηση τη γνωστή καραμέλα περί διεθνιστών, κατήγορων της Ελλάδος, Αλαβάνων κλπ κλπ. Βγάλε τα συμπεράσματά σου... Κι από τη στιγμή που συμφωνείς πως τα πράγματα είναι "χαλια, σκ@τ@, ηλιθια, βαρεμενα, καφρικα, μ@λ@κισμενα", γιατί ακριβώς κάνεις τόσο ντόρο, όταν ο όποιος άλλος φρόντισε απλώς να ταυτιστεί μαζί σου; Ή μήπως όφειλε να σου παραθέσει και λύσεις στο πρόβλημα, που θα πρέπει μάλιστα να εφαρμοστούν από την επομένη λες κι αποτελεί τον υπουργό παιδείας ή ανάπτυξης; Ίσως πάλι να μη σε εκφράζει η θεωρητική προσέγγιση, αλλά μερικά ζητήματα δεν μπορούν παρά να έχουν μια τέτοια βάση. Το δε ζήτημα της διαφθοράς συγκεκριμένα δεν μπορεί να μη βασιστεί στον άξονα πολιτική βούληση, όσο αόριστο και γενικόλογο κι αν σου ακούγεται. Και για να γίνει κάποια τομή και να σπάσει ένα απόστημα πρέπει να βρεθεί και κάποιος που θα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και θα έχει τα κότσια και την παιδεία να το κάνει και να το μεταγγίσει ως νοοτροπία.
nmtray2 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δεν ειχα καμμια ορεξη να σου απαντησω αλλα τεσπα... Το οτι ο Μπερλουσκονι ειναι πρωθυπουργος της Ιταλιας, δεν το θεωρεις διαφθορα...οκ Το οτι ο Μπλερ ειναι πρωθυπουργος της Αγγλιας δεν το θεωρεις διαφθορα...οκ. Το οτι ο Μπους ειναι Πρεζιντεντ οφ δε Γιουναιτεντ Στειτς οφ Αμερικα (και ο τροπος που βγηκε) δεν το θεωρεις διαφθορα... Να χαρω... Η διαφορα μας ειναι η εξης: Πιστευω οτι καποια πραματα ειναι παγκοσμια. Κοινως, βλεπω τα πραματα οτι εχουν μια συνεχεια μεταξυ τους. Μια ερωτηση μονο: Πιστευεις οτι ενα τελειως αδιαφθορο κρατος θα επιβιωνε? Δεν ξερω, ρωταω. Και μην μου πεις οτι στο ελλαντα ειμαστε χαλια γιατι ειναι ακριβο το dsl καλα? Edit Για να συνεχισω περι διαφθορας: Ανεφερα την Greenpeace πιο πανω. Ειδες καμμια Greenpeace στον πολεμο του κολπου? Ειδες καμμια Greenpeace στην εισβολη στο Ιρακ? Ειδες καμμια Greenpeace στην εισβολη στο Αφγανισταν? Ειδες καμμια Greenpeace στον πολεμο στην Γιουγκοσλαβια? Νομιζεις οτι θα δεις καμμια Greenpeace αμα μπουν στο Ιραν? Ξερεις ποσοι τονοι απεμπλουτισμενο ουρανιο επεσαν? Ειδες εσυ καμμια Greenpeace να διαμαρτυρεται? Περι διαφθορας ο λογος. Οφ, εχασα τον υπνο μου για σενα
blueviper Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Το ξαναπέτυχα τυχαία κι απορώ πως έμεινε έτσι αναπάντητο: Οσον αφορά για το ρατσισμού που ανέφερες εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες, γενικά, είναι οι λιγότερο ρατσιστές στην ΕΕ. Πίστευε ακόμα και πως ο γάιδαρος πετάει ή πως ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη. Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω τι λένε οι επίσημες ευρωπαϊκές έρευνες και στατιστικές, για να μην πιστεύω απλώς βασιζόμενος σε μια αίσθηση...το European Monitoring Centre (EUMC) για το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία έχει βγάλει μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά (Report 2), στην οποία μπορούμε να μάθουμε εκτος των άλλων πως στη ΕΕ των 15, η Ελλάδα (με βάση τα Ευρωβαρόμετρα 1997-2000-2003) είναι: * Πρώτη (και με διαφορά) στην "αντίσταση στην ύπαρξη πολυπολιτισμικής κοινωνίας" (που συνιστά η πολιτισμική, εθνική και θρησκευτική ανομοιομορφία/ποικιλία). Μάλιστα το μέγεθος αυτής της "αντίστασης" συνεχώς μεγαλώνει και μάλιστα σημαντικά τα τελευταία 6 χρόνια. * Πρώτη στην πεποίθηση πως η κοινωνία της έχει φτάσει στα όρια της πολιτισμικής της ποικιλίας. Με άλλα λόγια, εμείς θεωρούμε πως έχουμε φτάσει στο αμήν της πολυπολιτισμικής μας ανοχής περισσότερο από κάθε άλλον. * Εντέκατη στην αρνητικότητα αναγνώρισης πολιτικών δικαιωμάτων στους νόμιμους μετανάστες. Εδώ τα πάμε καλά, δεν μπορώ να πω (χειρότερα όμως από τις άλλες μεσογειακές χώρες). * Προτελευταία στην αξίωση συμμόρφωσης των μεταναστών στους νόμους και τους κανόνες. (αυτό ομολογώ μου έκανε εντύπωση) * Πρώτη στην αξίωση εφαρμογής του δραστικού μέτρου του επαναπατρισμού των νόμιμων μεταναστών με το ποσοστό μάλιστα συνεχώς να μεγαλώνει. Και πάμε τώρα στο Report 4 (European Social Survey 2002-2003): * Πρώτη στην εναντίωση στην εισροή κι αποδοχή μεταναστών που ανήκουν σε διαφορετική φυλή ή εθνική ομάδα με δεύτερη την Ουγγαρία. Αφορά επίσης τους μετανάστες που προέρχονται από φτωχές χώρες εντός κι εκτός Ευρώπης. Η δε ερώτηση στο ερωτηματολόγιο τέθηκε ως εξής: Πρέπει η μεταναστευτική πολιτική απέναντι σε αυτούς τους μετανάστες να είναι "γενναιόδωρη" ή "ιδιαίτερα περιοριστική"; * 7η (μαζί με άλλες 4 χώρες) και ανήκουσα στο μέσο όρο σχετικά με την αντιμετώπιση λαθρομετανάστών που αναζητούν άσυλο στη χώρα. * Πρώτη στην προτίμηση ύπαρξης μονοπολιτισμικού περιβάλλοντος, όπου η πλειοψηφία θα μοιράζεται τα ίδια ήθη κι έθιμα, και στην αντίθεση στην πολυ-δογματική κοινωνία όπου ο καθένας θα λειτουργεί με βάση τα δικά του θρησκευτικά πιστεύω. * Πρώτοι (οι Έλληνες) στην διάθεση να αποφύγουμε την επαφή με μετανάστες (που μπορεί να είναι και προϊστάμενοί μας στον εργασιακό χώρο ή που γίνονται μέλη της οικογένειάς μας). Και με διαφορά πάλι... * 2η (ισοβαθμούμε με Τσέχους) πίσω από τους Ούγγρους στην απαίτηση επαναπατρισμού των εγκληματιών μεταναστών. * Πρώτη (και με διαφορά για πολλοστή φορά) στην αίσθηση πως οι μετανάστες αποτελούν συλλογική εθνική/κοινωνική απειλή. Τέλος πάμε λίγο πιο παλιά (2000) σε μια έρευνα του Ευρωβαρόμετρου: Εκεί μαθαίνουμε πως οι Έλληνες ενοχλούνται σε ένα ποσοστό της διόλου ευκαταφρόνητης τάξης του 38% από την παρουσία ανθρώπων άλλης εθνικότητας (ξένους)...οι αμέσως επόμενοι Δανοί φτάνουν το 24%. Τους φάγαμε λάχανο. Επίσης το 24% των Ελλήνων (δεύτεροι, πίσω από τους Βέλγους μόνο που έχουν 27%) ενοχλείται από την παρουσία ανθρώπων διαφορετικής ράτσας/φυλής. Τέλος παίρνουμε το χάλκινο μετάλιο στη δυσφορία από την παρουσία ανθρώπων διαφορετικού θρησκεύματος σε ποσοστό 21%, με τους Βέλγους να έχουν 26% και τους Δανούς 31%. Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν πως οι Έλληνες σίγουρα ΔΕΝ είναι οι λιγότερο ρατσιστές στην ΕΕ. Φυσικά ο καθένας μπορεί να συνεχίσει να πιστεύει ό,τι του κατέβει, όπως άλλωστε και προείπα. Το αν γίνεται γραφικός ή αστείος λίγη σημασία έχει.
Fan Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Και για να μπει επιτέλους μια τάξη...ο Fan ανέφερε πως τα πράγματα στην Ιταλία είναι "πολύ χειρότερα"...προσκόμισα στοιχεία που αποδεικνύουν πως δεν είναι έτσι...έλαβα ως απάντηση τη γνωστή καραμέλα περί διεθνιστών' date=' κατήγορων της Ελλάδος, Αλαβάνων κλπ κλπ. Βγάλε τα συμπεράσματά σου... [/quote'] Εγώ δεν είπα ότι τα πράγματα είναι χειρότερα στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης αλλά σου είπα ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ και να μην κοιτάς μόνο τις στατιστικές, γιατί εκτός από την Ελλάδα έχουν και οι άλλες χώρες προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία χώρα που να είναι παράδεισος γι'αυτο σου είπα πως εάν ακόμα πιστεύει ότι ΜΟΝΟ η Ελλάδα έχει προβλήματα στην Ευρωπη μπορείς να πας να δοκιμάσεις την τύχη σου και αλλού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.