blueviper Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Το "μυαλό και τα μάτια" δεν ανοίγουν διά της αστήριχτης πίστεως συνήθως, αλλά μέσα από αποδείξεις, ντοκουμέντα κι έρευνες. Άσε με λοιπόν εμένα να κοιτάω τις στατιστικές, όσο εσύ κοιτάς τη μαγική μπάλα για να καταλήγεις πως είναι η διαφθορά στην Ευρώπη και πόσο ρατσιστής είναι ο μέσος Έλληνας. Κι επειδή ούτε καν θυμάσαι τι λες, να "λαδώσω" λίγο τη μνήμη σου: Φίλε στην Ιταλία είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα από ότι στην Ελλάδα απλώς στην Ιταλία μπορεί να την πληρώσει και κάποιος μεγάλος ενώ στο Ελλάντα "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Εγώ δεν είπα ότι τα πράγματα είναι χειρότερα στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης
Fan Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Τώρα όσο για τις στατιστικές - γκάλοπ που πάλι αναφέρεις ποσός με απασχολεί. Θα μπορούσε να σου απαντήσω σε ένα ένα τα θέματα αλλά ειναι αργά και θέλω να πάω για ύπνο. Απλώς θα πω ένα πράγμα: ξέρεις πολλές φορές να έχουν γίνει πορείες εναντίον των μεταναστών ή να υπάρχουν πολλές επιθέσεις εναντίον ατόμων απλώς και μόνον επειδή είναι ξένοι; Για κοίτα τι γίνεται σε άλλες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία,κτλ) και θα καταλάβεις τι θα πεί ρατσισμός. Δηλαδή για σένα εγώ είμαι ρατσιστής που έσπασα στο ξύλο και έστειλα στο νοσοκομείο ένα αλητάκι που προσπαθούσε να κλέψει το μηχανακι ενός φίλου μου και τον τσακώσαμε στα πράσα; (το αλητάκι αργοτερα αποδειχτηκε ότι ήταν Αλβανός). Και Έλληνας να ήταν πάλι τα ίδια θα του κάναμε.
bandito Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 ... σεντόνι με αποδείξεις κτλ... Αν και διαφωνώ εντελώς με τον FAN οτι βρισκόμαστε σε έναν παράδεισο, οι μετρήσεις κοινωνικών μεγεθών και ο τρόπος που γίνονται δεν με πείθουν για τίποτα. Πριν επισκεφτώ Ευρωπαικές χώρες πιπίλιζα πολύ εύκολα την καραμέλα της ελληνικής κακομοιριάς. Οτι κακώς κείμενο και να έβλεπα σκεφτόμουν οτι οι Ευρωπαίοι το κάνουν σαφώς καλύτερα. Σήμερα έχω καταλήξει οτι σε όλες τις χώρες υπάρχει μια κανονική κατανομή καφρίλας σε διαφορετικούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Σε άλλες χώρες λιγοτερο, σε άλλες περισσότερο αλλα σε γενικές γραμμές οι βλάκες δεν λείπουν απο καμια χώρα/έθνος. (σε προσφατη επίσκεψη στην Βενετία, συνάντησα καφρίλα 100 φορες μεγαλύτερη απο αντίστοιχη ελληνική όταν μετα απο αγώνα ποδοσφαίρου και μικρή συναυλία τα σκουπίδια έκαναν ΒΟΥΝΟ). Στο Βερολίνο, άκουσα το "κωλότουρκος" ουκ ολίγες φορές (οτι τους μοιάζει με τούρκο το λένε κωλό-τουρκο). Οι μελέτες λοιπόν που βασίζονται σε ερωτήσεις "Θα δεχόσασταν ένας Αλβανός να μένει στην ίδια πολυκατοικία με εσάς", αν και μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλειο αναφοράς μιας και έχουν περίπου το ίδιο στατιστικό σφάλμα, δεν νομίζω οτι είναι ικανές να βγάλουν μαθηματικά συμπεράσματα του στύλ "Οι Γερμανοί ειναι δυο φορές πιο ρατσιστές απο τους Σουηδούς". Ούτε η διαφθορά μετριέται. Θυμάμαι έναν παλιό εργοδότη μου να μου περιγράφει πως λαδώνονται οι γερμανοί (είχε/εχει επιχειρήσεις στην Γερμανία ακόμα). Απλώς το κάνουν διακριτικά και με τάκτ. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω διαφορά στις συμπεριφορές των ελλήνων με τους άλλους Ευρωπαίους. Π.χ είμαστε με διαφορά τα μεγαλύτερα ζώα στο τιμόνι. Απλώς δεν μπορώ να δεχτώ αυτο το "είσαι περισσότερο ρατσιστής , οι έρευνες το λένε".
blueviper Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Τώρα όσο για τις στατιστικές - γκάλοπ που πάλι αναφέρεις ποσός με απασχολεί. Θα μπορούσε να σου απαντήσω σε ένα ένα τα θέματα αλλά ειναι αργά και θέλω να πάω για ύπνο. Με βιάζεσαι...κι αύριο μέρα είναι. Αλλά βέβαια αφού δε σε απασχολούν, δε χρειάζεται καν να μου απαντήσεις. Απλώς θα πω ένα πράγμα: ξέρεις πολλές φορές να έχουν γίνει πορείες εναντίον των μεταναστών ή να υπάρχουν πολλές επιθέσεις εναντίον ατόμων απλώς και μόνον επειδή είναι ξένοι; Για κοίτα τι γίνεται σε άλλες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία,κτλ) και θα καταλάβεις τι θα πεί ρατσισμός. Με αποστόμωσες...το ομολογώ. Fan Vs EUMC σημειώσατε 1...ο κάτοικος Ιταλίας τα βάζει με τις έρευνες της ίδιας της ΕΕ για τα μέλη της και -ναι- βγαίνει νικητής! Να με συμπαθάς Fan...μάλλον θα επιστρέψω στο σκοταδισμό των σχετικών ερευνών αντί να δεχθώ τα εμπεριστατωμένα σου συμπεράσματα, προϊόντα ενδελεχούς σκέψης κατά τη διάρκεια της αφόδευσης.
Fan Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Το "μυαλό και τα μάτια" δεν ανοίγουν διά της αστήριχτης πίστεως συνήθως' date=' αλλά μέσα από αποδείξεις, ντοκουμέντα κι έρευνες. Άσε με λοιπόν εμένα να κοιτάω τις στατιστικές, όσο εσύ κοιτάς τη μαγική μπάλα για να καταλήγεις πως είναι η διαφθορά στην Ευρώπη και πόσο ρατσιστής είναι ο μέσος Έλληνας. Κι επειδή ούτε καν θυμάσαι τι λες, να "λαδώσω" λίγο τη μνήμη σου: Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο Fan Φίλε στην Ιταλία είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα από ότι στην Ελλάδα απλώς στην Ιταλία μπορεί να την πληρώσει και κάποιος μεγάλος ενώ στο Ελλάντα "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο Fan Εγώ δεν είπα ότι τα πράγματα είναι χειρότερα στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης [/quote'] Καλά εσύ μου φαίνετε δεν ξέρεις και να διαβάζεις; Το είδες καλά αυτό που έγραφε παραπάνω και απάντησα ότι στην Ιταλία είναι χειρότερα από την Ελλάδα; Φυσικά και όχι γιατί είπαμε ότι δεν μπορείς να ανοίξεις να μάτια σου. Δεν πειράζει θα σε βοηθησω εγώ στο να λαδώσεις λίγο τα ματάκια σου. Ο χρήστης Υiah γράφει : "μιλαμε για την Ναπολι στην Ιταλια; Δε ξερω και παρα πολλα για τη Ναπολι αλλα στην Ιταλια ειχαν και μια πραγματικη καθαρση. Πηγαν βουλευτες, υπουργοι κα στην φυλακη! Ομαδες επεσαν κατηγοριες! Βλεπε και τωρα με τη Γιουβε! Θα μου πεις ειναι παραδεισος η Ιταλια; Οχι! Ομως εμεις εδω στο Ελλαδισταν ουτε καν μπορουμε να συγκριθουμε μαζι τους και ας εχουμε μερικα κοινα σαν νοοτροπια με τους Ιταλους." Και εγώ του απαντάω: "Φίλε στην Ιταλία είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα από ότι στην Ελλάδα απλώς στην Ιταλία μπορεί να την πληρώσει και κάποιος μεγάλος ενώ στο Ελλάντα "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Προφανώς η απάντηση είναι ολοφάνερο ότι πηγαίνει για τα γεγονότα που συμβαίνουν στο ιταλικο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να τα ξέρεις για να μην κάθομαι να σου εξηγώ τώρα. Εάν χρειάζεσε κάποια άλλη βοήθεια πές μου.
Fan Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Αν και διαφωνώ εντελώς με τον FAN οτι βρισκόμαστε σε έναν παράδεισο' date=' οι μετρήσεις κοινωνικών μεγεθών και ο τρόπος που γίνονται δεν με πείθουν για τίποτα. Πριν επισκεφτώ Ευρωπαικές χώρες πιπίλιζα πολύ εύκολα την καραμέλα της ελληνικής κακομοιριάς. Οτι κακώς κείμενο και να έβλεπα σκεφτόμουν οτι οι Ευρωπαίοι το κάνουν σαφώς καλύτερα. Σήμερα έχω καταλήξει οτι σε όλες τις χώρες υπάρχει μια κανονική κατανομή καφρίλας σε διαφορετικούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Σε άλλες χώρες λιγοτερο, σε άλλες περισσότερο αλλα σε γενικές γραμμές οι βλάκες δεν λείπουν απο καμια χώρα/έθνος. (σε προσφατη επίσκεψη στην Βενετία, συνάντησα καφρίλα 100 φορες μεγαλύτερη απο αντίστοιχη ελληνική όταν μετα απο αγώνα ποδοσφαίρου και μικρή συναυλία τα σκουπίδια έκαναν ΒΟΥΝΟ). Στο Βερολίνο, άκουσα το "κωλότουρκος" ουκ ολίγες φορές (οτι τους μοιάζει με τούρκο το λένε κωλό-τουρκο). Οι μελέτες λοιπόν που βασίζονται σε ερωτήσεις "Θα δεχόσασταν ένας Αλβανός να μένει στην ίδια πολυκατοικία με εσάς", αν και μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλειο αναφοράς μιας και έχουν περίπου το ίδιο στατιστικό σφάλμα, δεν νομίζω οτι είναι ικανές να βγάλουν μαθηματικά συμπεράσματα του στύλ "Οι Γερμανοί ειναι δυο φορές πιο ρατσιστές απο τους Σουηδούς". Ούτε η διαφθορά μετριέται. Θυμάμαι έναν παλιό εργοδότη μου να μου περιγράφει πως λαδώνονται οι γερμανοί (είχε/εχει επιχειρήσεις στην Γερμανία ακόμα). Απλώς το κάνουν διακριτικά και με τάκτ. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω διαφορά στις συμπεριφορές των ελλήνων με τους άλλους Ευρωπαίους. Π.χ είμαστε με διαφορά τα μεγαλύτερα ζώα στο τιμόνι. Απλώς δεν μπορώ να δεχτώ αυτο το "είσαι περισσότερο ρατσιστής , οι έρευνες το λένε".[/quote'] Ακριβώς αυτά προσπαθώ να εξηγήσω στον Blueviper αλλά δεν θέλει (δεν μπορεί ίσως) να καταλάβει. Έχεις όμως δύο φάουλ ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος και δεύτερον και κυριότερο είναι πασίγνωστο ότι οι χειρότεροι οδηγοί ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ είναι οι Ιταλοί. Αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν μπορεί ούτε στο playstation να τα κάνει ο πιο αλητάκος οδηγός στην Ελλάδα.
Fan Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Αντε θα απαντήσεις γιατί θέλω να πάω και να κοιμηθώ (ή γράφεις πάλι καμιά έκθεση; )
blueviper Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 @Fan Όχι ευχαριστώ...όχι άλλες επεξηγήσεις. Θέλω να διατηρήσω κι ένα μίνιμουμ λογική δυνατότητας. Χαίρομαι μάλιστα που φρόντισε ο bandito, άθελά του φυσικά, να σε βοηθήσει να επεξηγήσεις εις βάθος το σκεπτικό σου, μια κι ο ίδιος αδυνατούσες. Βέβαια κι εκεί κατόρθωσες να βρεις πεδίο να διαφωνήσεις, αλλά δε βαριέσαι...συνήθισα! Edit: Αντε θα απαντήσεις γιατί θέλω να πάω και να κοιμηθώ (ή γράφεις πάλι καμιά έκθεση; ) Sorry...νόμιζα πως κοιμόσουν ήδη, απ' όταν ξεκινήσαμε τη στιχομυθία μας. @Bandito Δεν έχω καμία αυταπάτη πως κοινωνικές παθογένειες οικείες στον Έλληνα, θα ταλανίζουν κι άλλους λαούς. Αν μη τι άλλο μονοπώλειο στην ανοησία, τη διαφθορά και την καφρίλα δεν διαθέτουμε, δυστυχώς για την παγκόσμια πραγματικότητα. Ούτε θεωρώ πως οι όποιοι ξένοι υπερέχουν σε κάθε επίπεδο της ελληνικής προσπάθειας κι αυτό μπορώ να το βασίσω σε μια προσωπική αίσθηση αποκλειστικά ή/και προτίμηση να σκέφτομαι έτσι αν θες. Δε μου αρκεί όμως η αίσθηση. Ούτε μια λιγότερο ή περισσότερο επιπόλαιη προσωπική βίωση της κουλτούρας και των συνηθειών ενός άλλου έθνους μέσα από μια συνήθως βραχυχρόνια παραμονή στη χώρα του. Είναι πολύ εύκολο να καταλήξω σε παραπλανητικά συμπεράσματα που δε θα απεικονίζουν τίποτα άλλο παρά μέρος μόνο της συνολικής εικόνας. Ένας μέσος Γερμανός που μας επισκέφθηκε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, πιθανότατα να πίστεψε πως έτσι πάνω κάτω θα λειτουργούν σε επίπεδο φιλοξενίας τα πράγματα στην Ελλάδα. Έπεσε βέβαια σε μια ευτυχή συγκυρία. Αν δε ζήσει για ένα επαρκές χρονικό διάστημα όπως ο ντόπιος και δε συγχρωτισθεί μαζί του σε κάθε καθημερινή έκφανση, τότε η άποψή του δε θα αντικατοπτρίζει το σύνολο της πραγματικότητας. Δε λέω κάτι που δεν αντιλαμβάνεσαι φυσικά. Ακόμα κι αν η στατιστική μπορεί εύκολα να παραπλανήσει, αν εστιάσει μερικώς στα πράγματα, δυσκολεύομαι αφενός να δεχθώ πως έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση, αφετέρου δε θεωρώ πως τα συμπεράσματά της είναι μη συγκρίσιμα στο βαθμό που τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Αν μάλιστα οι ίδιοι επέλεξαν να καταλήξουν σε μαθηματικής φύσεως συγκριτικά μοντέλα, η δική μου αμφισβήτηση της ουσίας της σύγκρισης, μάλλον ακυρώνει την στατιστική συνολικά. Το δέον ενδεχομένως να είναι ένας συνδυασμός βαθιάς προσωπικής μελέτης και στατιστικής κάλυψης που θα προσδώσει μεγαλύτερη εγκυρότητα στις όποιες εμπειρίες...αν αρκεσθούμε μονάχα σε όσα εμείς οι ίδιοι μπορούμε να επικυρώσουμε, τότε μηδενίζουμε τη διαφορετικότητα αποδοχής των κοινωνικών ερεθισμάτων. Αναφέρεις πως η διαφθορά δεν μετριέται; Με ποιοτικά ή ποσοτικά κριτήρια; Το ζητούμενο είναι αν κάποιος πχ λαδώνει με τακτ και το μαλακό ή αν λαδώνει, οπότε κι εξετάζεται ως στατιστικό στοιχείο; Τα μέσα κι οι τακτικές που χρησιμοποιούνται μπορούν να τεθούν σε μια κοινωνιολογική βάση, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως τα ίδια τα μαθηματικά στοιχεία μπορούν να αποκαλύψουν το βαθμό διαφθοράς που επικρατεί σε μια χώρα κι αυτός να είναι συγκρίσιμο μέγεθος με βάση τον επικρατούντα σε μια άλλη. Αν ήταν έτσι, φαντάζομαι -αφελώς ενδεχομένως- πως δε θα είχαν μπει καν στον κόπο να καταλήξουν πως οι 8 στους 10 στην Ελλάδα λάδωσαν μέσα στο τελευταίο χρόνο, όταν στη Γαλλία το έκαναν μόλις οι 5 στους 10. Προκύπτουν συμπεράσματα, που χρήσιμο είναι να εξετάζονται ως συγκερασμός παραγόντων. Αυτό μπορώ να το δεχτώ...αυτό που δεν μπορώ είναι να πάρουμε τις έρευνες ως έχουν και να τις πετάξουμε στα σκουπίδια, βασιζόμενοι συνήθως σε μια αίσθηση που έχουμε για τα πράγματα. Αν ο μέσος Έλληνας στατιστικά είναι ξενόφοβος και ρατσιστής και σε αντιδιαστολή με έναν άλλο Μεσόγειο ή ξένο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί, όπως μπορεί να αποδειχθεί πως ένας Ισπανός προτιμά να πλένει τα δόντια του με Colgate, ενώ ο Έλληνας με AIM. Αυτό που μπορούμε κι αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε μετά είναι τους λόγους της επιλογής και αντίστοιχα γιατί ο Έλληνας είναι πιο αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Τα συμπεράσματα πάντως που διάβασα επικύρωσαν την άποψη που είχα σχηματίσει κι ο ίδιος για το μέσο συντοπίτη μου. Κι αν δεχτώ πως όλα αυτά δεν τον καθιστούν πιο ρατσιστή από το Νορβηγό, δεν παύει να με λυπεί το υψηλότατο ποσοστό ρατσιστικών συναισθημάτων σε απόλυτο μέγεθος.
Fan Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Ρε blueviper έλεος πια. Δεν μπορείς να παραδεχτείς ποτέ ότι υπάρχει περίπτωση να κάνεις έστω και λίγο λάθος. Δεν πειράζει, ελπίζω να μην είσαι έτσι και στην προσωπικη σου ζωή γιατί θα πρέπει να είσαι πολύ δυστυχισμένος. Αντε να συμφωνήσω μαζί σου μπάς και χαρείς λιγο. Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στην ΕΕ. Οι κάτοικοι είναι εξαφλιωμένοι και ζούνε πάνω στα δέντρα, κλέβουν σκοτώνουν βιάζουν και τους μαθαίνουν ψεύτική ιστορία για Σωκράτη, Δημόκρατία, Μεγαλέξανδρο και Βυζάντιο. Ως γνωστων οι Έλληνες προέρχονται από την Μαυριτανία και τη Β. Αφρική (το απέδειξαν οι έρευνες σλαβομακεδόνων, εάν θέλεις εσύ κόψε το σλαβο-, επιστημόνων). Και φυσικά το χειρότερο όλων είναι ότι είμαστε ρατσιστές. Κάθε μέρα πορείες κατά των ξενων, ομαδικές επιθέσεις εναντίον αλβανων από πολίτες, ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου, κάψιμο τζαμιων και ναών ξένων θρησκειων. Τώρα σε έκανα λίγο χαρούμενο; Ελπίζω πώς ναι. Καλημέρα.
blueviper Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Ρε blueviper έλεος πια. Δεν μπορείς να παραδεχτείς ποτέ ότι υπάρχει περίπτωση να κάνεις έστω και λίγο λάθος. Ρε Fan...άμα δε σε χωράει η συζήτηση, δε σε εξαναγκάζει κανείς να συμμετέχεις. Σα θιγμένη Λουκά αντιδράς, που μόλις της ανακοίνωσαν πως νίκησαν οι Lordi. Άσε τους υπόλοιπους στην τελική να καταθέσουν τις σωστές ή λάθος απόψεις τους, χωρίς να χρειάζεται να ανεχθούν τα "έλεος" και την ανούσια συμμετοχή σου. Δεν πειράζει, ελπίζω να μην είσαι έτσι και στην προσωπικη σου ζωή γιατί θα πρέπει να είσαι πολύ δυστυχισμένος. Αν ήσουν ο Νταλάρας, θα είχες λάβει ως απάντηση τη γνωστή προτροπή. Όπου να 'ναι ο κάτοικος Ιταλίας θα μας κάνει και το ψυχογράφημά μας και θα ρίξει και τα χαρτιά για να αποκαλύψει πόσες φορές επισκεπτόμαστε την τουαλέτα καθημερινά. Μόνο αυτό λείπει. Τώρα σε έκανα λίγο χαρούμενο; Η συνύπαρξη με τη βλακεία δε με κάνει ποτέ χαρούμενο. Μάλλον δυστυχής γίνομαι από το συγχρονισμό με αυτή, μπας και γίνω κατανοητός.
yiah Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δεν ειχα καμμια ορεξη να σου απαντησω αλλα τεσπα...Το οτι ο Μπερλουσκονι ειναι πρωθυπουργος της Ιταλιας' date=' δεν το θεωρεις διαφθορα...οκ Το οτι ο Μπλερ ειναι πρωθυπουργος της Αγγλιας δεν το θεωρεις διαφθορα...οκ. Το οτι ο Μπους ειναι Πρεζιντεντ οφ δε Γιουναιτεντ Στειτς οφ Αμερικα (και ο τροπος που βγηκε) δεν το θεωρεις διαφθορα... Να χαρω... Η διαφορα μας ειναι η εξης: Πιστευω οτι καποια πραματα ειναι παγκοσμια. Κοινως, βλεπω τα πραματα οτι εχουν μια συνεχεια μεταξυ τους. Μια ερωτηση μονο: Πιστευεις οτι ενα τελειως αδιαφθορο κρατος θα επιβιωνε? Δεν ξερω, ρωταω. Και μην μου πεις οτι στο ελλαντα ειμαστε χαλια γιατι ειναι ακριβο το dsl καλα?[/quote'] φιλε νομιζω εισαι ο πιο επαναστατης εως τωρα! αυτο που λες για μπους & σια ειναι μια γενικοτερη παρακμη της δυτικης κοινωνιας. ομως στις χωρες αυτες δε χρειαζετε τις περισσοτερες φορες (ή εστω αρκετα σπανια) να λαδωσεις για να κανεις μια δουλεια που ειναι καποιοι υποχρεωμενοι να σου κανουν ετσι και αλλιως. εχω την εντυπωση οτι η συζητηση κινειται κυριως στις σχεσεις των πολιτων μεταξυ τους και σε σχεση με το κρατος και αλλες οντοτητες εντος συνορων. στις εντος συνορων σχεσεις η διαφθορα ειναι πολυ μεγαλη στην ελλαδα. ολοι συμφωνουμε σε αυτο. επιπλεον αυτα που αναφερεις δεν διαφοροποιει την ελλαδα σε τιποτα με τις χωρες που αναφερεις. εμεις εδω εχουμε 2-3 φαμιλιες στην πολιτικη αλλα και στο επιπεδο που θετεις το θεμα, ειμαστε ιδιοι με τις παραπανω χωρες, αφου σε οτι και αν κανουν, βλεπε βασεις πολεμους κλπ, παντα ναι, λεμε. ουτε καν μας ρωτανε ποια. ασε που αυτοι εχουν και ενα συμφερον εμεις τρεχουμε απο πισω μπας και μας ριξουν κανα κοκκαλο. πριν εγραψες για το περιστατικο με τον σιρακ. [το γεγονος το αφηνω ασχολιαστω] αλλα ακομα και το Θιβετ (αν ηταν κρατος) και ειχε τη δυναμη και τα συμφεροντα της γαλλιας, τα ιδια, χειροτερα ή παρομοια πραγματα θα εκανε σε αυτον το κοσμο. οποτε μη κρινεις εκ του ασφαλους δε μπορουμε και δε τα κανουμε. κοινως οσα δε φτανει η αλεπου.... Edit Για να συνεχισω περι διαφθορας:Ανεφερα την Greenpeace πιο πανω. Ειδες καμμια Greenpeace στον πολεμο του κολπου? Ειδες καμμια Greenpeace στην εισβολη στο Ιρακ? Ειδες καμμια Greenpeace στην εισβολη στο Αφγανισταν? Ειδες καμμια Greenpeace στον πολεμο στην Γιουγκοσλαβια? Νομιζεις οτι θα δεις καμμια Greenpeace αμα μπουν στο Ιραν? Ξερεις ποσοι τονοι απεμπλουτισμενο ουρανιο επεσαν? Ειδες εσυ καμμια Greenpeace να διαμαρτυρεται? Περι διαφθορας ο λογος. Οφ' date=' εχασα τον υπνο μου για σενα[/quote'] πηγαινε στο site της greenpeace και ψαξε για το ιρακ, το ιραν, τη γιουγκοσλαβια κλπ επιπλεον τη σχεση εχει η διαφθορα με την greenpeace, μπορεις λιγο να το κανεις ποιο λιανα; δηλαδη τι να πουμε για τον ΟΗΕ που ειναι θεσμοθετημενος να προστατευει και να κανει καποια πραγματα. αλλα και παλι αυτο δεν ειναι επιχειρημα. δηλαδη τι θες να πεις οτι αλλοι εχουν οσοι διαφθορα ή αξιοκρατια εχουν αλλα κοιτα τι κανουν; δηλαδη πχ στην αγγλια δεν υπαρχει μεγαλη διαφθορα, αλλα κανουν πολεμο στο ιρακ. οκ γεγονος αλλα το να χρησιμοποιουμε το γεγονος αυτο για να νιωθουμε εμεις καλυτερα ή για να δικαιολογουμε τα στραβα μας σιγουρα δε μας βοηθαει. εκτος αν εννοεις πως πρεπει και εμεις να τη πεσουμε στο ιρακ για να μειωθει η διαφθορα. λογικη μπους δηλαδη μονο που ο μπους εχει προβληματα με την τρομοκρατια υγ. μιας και το εφερε η κουβεντα πηγαινετε στο google και γραψτε τη λεξη FAILURE και πατηστε το κουμπι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ :mrgreen:
nmtray2 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 φιλε νομιζω εισαι ο πιο επαναστατης εως τωρα! αυτο που λες για μπους & σια ειναι μια γενικοτερη παρακμη της δυτικης κοινωνιας. ομως στις χωρες αυτες δε χρειαζετε τις περισσοτερες φορες (ή εστω αρκετα σπανια) να λαδωσεις για να κανεις μια δουλεια που ειναι καποιοι υποχρεωμενοι να σου κανουν ετσι και αλλιως. Η παρακμη, τουλαχιστον στες ΗΠΑ, εχει γινει ιδεολογια. Δεν θεωρουν διαφθορα το να στηριζεται ο Μπους σε εταιρειες για την χρηματοδοτηση του προεκλογικου αγωνα. Για μενα αποτελει (τουλαχιστον) ενδειξη οτι μας κυβερνουν εταιρειες. Κοινως, μεγιστη διαφθορα. Και δυστυχως, δεν με νοιαζει ντιπ το τι αποκαλουν διαφθορα αυτοι. Μην ξεχνας τοσους πολεμους για τα πετρελαια. ΑΝ μη τι αλλο, σκεψου ποσοι αμαχοι φαγαν μπομπιτσες χωρις να φταιν σε τιποτα. Και τελευταια, δεν κρατουν καποιοι ουτε καν τα προσχηματα. Δλδ να το ξαναπω, προτιμω την ελληνικη διαφθορα που ο καθενας βγαζει το ματι του αλλου απο την διαφθορα που διαλυει κρατη για πετρελαια. (Πρεπει να απολογηθω? Οκ, αυτο δεν σημαινει οτι γουσταρω την ελληνικη διαφθορα και οτι την εχω αποδεχτει - που οντως υπαρχει παντου, μεχρι και στο πλεξιμο της γιαγιας μου). επιπλεον αυτα που αναφερεις δεν διαφοροποιει την ελλαδα σε τιποτα με τις χωρες που αναφερεις. εμεις εδω εχουμε 2-3 φαμιλιες στην πολιτικη αλλα και στο επιπεδο που θετεις το θεμα' date=' ειμαστε ιδιοι με τις παραπανω χωρες, αφου σε οτι και αν κανουν, βλεπε βασεις πολεμους κλπ, παντα ναι, λεμε. ουτε καν μας ρωτανε ποια. ασε που αυτοι εχουν και ενα συμφερον εμεις τρεχουμε απο πισω μπας και μας ριξουν κανα κοκκαλο.[/quote'] Απαντησα παραπανω. Να προσθεσω μονο οτι πιστευω οτι ενα αδιαφθορο κρατος δεν θα επιβιωνε (με τις παρουσες συνθηκες παντα, οκ?) Να απολογηθω παλι: Αυτο που ειπα δεν σημαινει οτι θεωρω τη διαφθορα κατι απαραιτητο. Τη βλεπω σαν γενικοτερη απορροια του παγκοσμιου κλιματος που θελει τους Επικυριαρχους να ελεγχουν τα παντα .Και για να απολογηθω παλι: μη σκεφτεις για εβραικα λομπι και πρασινους εξωγηινους. Θα το πω απλα για να μην καψω ασφαλειες: Η λυση ειναι μονον (το λεω ξανα: μονον) η καταργηση και η εξολοθρευση του κρατους γιατι εχει παρει τη μορφη δυσκινητου τερατος με ενστικτο επιβιωσης και ενστικτο αναπαραγωγης. Και δυστυχως, αυτο μονο παγκοσμια μπορει να γινει. Και ξερω οτι ειναι ανεφικτο τουλαχιστον για καποιες γενιες να αλλαξει κατι. πριν εγραψες για το περιστατικο με τον σιρακ. [το γεγονος το αφηνω ασχολιαστω] αλλα ακομα και το Θιβετ (αν ηταν κρατος) και ειχε τη δυναμη και τα συμφεροντα της γαλλιας' date=' τα ιδια, χειροτερα ή παρομοια πραγματα θα εκανε σε αυτον το κοσμο. οποτε μη κρινεις εκ του ασφαλους δε μπορουμε και δε τα κανουμε. κοινως οσα δε φτανει η αλεπου....[/quote'] Ειδες που συμφωνουμε οτι τα πραματα ειναι σε παγκοσμιο επιπεδο? Για να απολογηθω παλι: Η εξουσια διαφθειρει. Περισσοτερη εξουσια τι κανει? Απολυτη εξουσια? (Σουπιτσα αλλα ισχυει) Γι'αυτο πιστευω οτι πρεπει να βλεπεις τι γινεται στην ελλαδα πρωτιστα αλλα ταυτοχρονα και τι γινεται σ'ολο το κοσμο. Να μην καταπινουμε την καμηλο δλδ οκ? πηγαινε στο site της greenpeace και ψαξε για το ιρακ' date=' το ιραν, τη γιουγκοσλαβια κλπ επιπλεον τη σχεση εχει η διαφθορα με την greenpeace, μπορεις λιγο να το κανεις ποιο λιανα; δηλαδη τι να πουμε για τον ΟΗΕ που ειναι θεσμοθετημενος να προστατευει και να κανει καποια πραγματα. αλλα και παλι αυτο δεν ειναι επιχειρημα. δηλαδη τι θες να πεις οτι αλλοι εχουν οσοι διαφθορα ή αξιοκρατια εχουν αλλα κοιτα τι κανουν; δηλαδη πχ στην αγγλια δεν υπαρχει μεγαλη διαφθορα, αλλα κανουν πολεμο στο ιρακ. οκ γεγονος αλλα το να χρησιμοποιουμε το γεγονος αυτο για να νιωθουμε εμεις καλυτερα ή για να δικαιολογουμε τα στραβα μας σιγουρα δε μας βοηθαει. εκτος αν εννοεις πως πρεπει και εμεις να τη πεσουμε στο ιρακ για να μειωθει η διαφθορα. λογικη μπους δηλαδη μονο που ο μπους εχει προβληματα με την τρομοκρατια [/quote'] Κατ'αρχην, ο μπους δεν εχει προβλημα με την τρομοκρατια. Εχει προβλημα με τις υποσχεσεις που εδωσε σε εταιρειες (προεκλογικα η μετα - δεν με ενδιαφερει). Greenpeace: Τους εστελνα λεφτα γιατι χαιρομουν να τους βλεπω να φωναζουν για τις πυρηνικες δοκιμες της Γαλλιας. Αλλα περιμενα να φωναξουν και για τους βομβαρδισμους ΠΡΙΝ ξεκινησουν. Ο λογος ειναι απλος. Αν δινοταν και μια οικολογικη χροια στους "αντιδραστικους", τα πραματα θα ηταν πολυ πιο δυσκολα για το μπους και την παρεα του. Ο μπους και η παρεα του λοιπον, hesτηκαν πατοκορφα για το "ηθικον μερος" του πολεμου. Κι αυτο γιατι δεν θα ειχαν καμμια εσωτερικη αντιδραση. Αν δλδ υπηρχε και μια οικολογικη συνειδηση στην ολη κινηση, πιστευω οτι οι εσωτερικες αντιδρασεις θα ηταν πολυ μεγαλυτερες (μην ξεχνας πως δικαιολογηθηκε η μη υπογραφη του Πρωτοκολλου του Κυοτο). Αλλα δεν υπηρξε. http://informationclearinghouse.info/article12903.htm Λες να μην τα ηξερε αυτα η GP? Τωρα στηριζω (με τον τροπο μου) τους http://www.seashepherd.org/
yiah Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 tray2 καταρχας δε σου ζητησε κανεις να απολογηθεις απλα επισημαινω καποιες διαφωνιες που εχω προς τα λεγομενα σου ως επιχειρηματα για να στηριξης τη θεση οτι στην ελλαδα ειμαστε καλυτερα στο θεμα της διαπλοκης απο αλλες χωρες. εστιαζεσαι, με το δικιο σου κιολας, στη παγκοσμια διαπλοκη της πολιτικης σκηνης. το οτι η πολιτικη εχει γινει σκια των επιχειρησεων εχει γραφτει εδω και πολλα χρονια και δε χρειαζετε να παμε και μακρυα για να το δουμε. και απο αυτα εχουμε εδω στη χωρα μας (μη μας πουνε οπισθοδρομικους κιολας). ολοι θυμουνται τα μεγαλα ΘΑ της σημερινης κυβερνησης για τη διαπλοκη. θα μου πεις διαπλοκη χωρις διαφθορα δεν υπαρχει, γιατι δε φταινε μονο οι επιχειρησεις αλλα και οι υπουργοι, δημαρχοι κλπ που διαπλεκοντε/διαφθειροντε. οκ συμφωνουμε, ολοι νομιζω. με λιγα λογια μου λες προτιμας να τα αρπαξει ο εφοριακος της γειτονιας μας ή ο υπουργος μας απο τον χ, ψ πρωθυπουργο μιας μεγαλης δυναμης που με την πραξη του αυτη θα σκοτωσει και μερικα εκατομμυρια αθωους. οκ και σε αυτο εν μερει μπορουμε να συμφωνησουμε αλλα και παλι ξαναλεω δεν ειναι επιχειρημα για να μας κανει να νιωθουμε καλυτερα ως λαος στο θεμα της διαφθορας ή της αξιοκρατιας επειδη οι αλλοι κανουν αλλα πραγματα χειροτερα απο εμας (ή που δε μπορουμε να κανουμε εμεις) σε αλλα θεματα και επιπεδα το οτι δε δοθηκε αυτη η οικολογικη χροια ειναι νομιζω προβλημα των "αντιδραστικων" αλλα και παλι εδω υπηρχαν πολυ πιο πειστικα επιχειρηματα και αποδειξεις για να μη γινει αυτος ο πολεμος που αναγκαστικα επεσε χαμηλα το οικολογικο. ασε που και στον πρωτο πολεμο του κολπου το θεμα οικολογια χρησιμοποιηθηκε απο την αναποδη.
yiah Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Και φυσικά το χειρότερο όλων είναι ότι είμαστε ρατσιστές. Κάθε μέρα πορείες κατά των ξενων, ομαδικές επιθέσεις εναντίον αλβανων από πολίτες, ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου, κάψιμο τζαμιων και ναών ξένων θρησκειων. κατα των ξενων; ποιοι ειναι αυτοι; αυτοι που τους βαζουμε να μας κανουν καμμια δουλεια; γιατι να κανουμε πορεια, ολοι συμφωνουμε πως πρεπει να μας κανουν τις δουλειες που θελουμε και να εξαφανιζονται απο τα ματια μας, σιγα μη τους δωσουμε και τοση σημασια. τωρα αμα τυχει και μπουμε σε κανα σπιτι απο αυτους την ωρα που κοιμαται και τον σκοτωσουμε δε τρεχει και τιποτα, γιατι αυτα γινονται αν χασει η ομαδαρα μας. αν τους αρεσει. ετσι ειναι εδω τα πραγματα στη χωρα του φωτος και της δημοκρατιας. καψιμο τζαμιων; μαλλον σπασιμο τζαμιων απο κανενα παραθυρο εννοεις, γιατι σιγα μη αφησουμε να μας χαλασει τη θεα αυτη η ορθια μμακια που θελουν να φτιαξουν αυτοι οι βρωμιαρηδες. εμεις ρατσιστες; τι παει να πει αυτο; αφου μονο εμεις υπαρχουμε, ξενους εννοεις αυτους τους βρωμιαρηδες τουριστες που τους ψιλοκλεβουμε αμα λαχει. ενταξει καλοι ειναι ερχονται λιγο μας τα σκανε, καλοι ειναι μωρε αλλα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.