bandito Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Πριν μίλησες για οικονομικό πρόβλημα κτλ κτλ κτλ. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι άλλα παιδιά δεν είχαν γενικότερα τις ευκαιρίες που είχα εγώ και εσύ Δεν ξέρω για εσένα' date=' αλλά εγώ ΔΕΝ είχα ευκαιρίες. Τις δημιούργησα μόνος μου. Αντιθέτως ευκαιρίες θεωρώ οτι έχουν /είχαν οι βολεψάκηδες. Όχι δα. Δε θα μιλήσουμε για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για το σύνολο. Η πλειοψηφία δεν είναι ούτε κάτοχος 6 πτυχίων γλώσσας ούτε έχει στην κατοχή της διδακτορικό (αν και πολύ θα ήθελα να έχει δικτατορικό :razz:). Εκτός αν και εσύ έχεις ασπαστεί το δόγμα "μοντέρνου" στην εποχή μας πολιτικού χώρου "στους αγώνες παρέα, στη μάσα χωριστά" Μα τι λές; Είπα οτι όσοι αποφασίζουν να πάρουν τρελόχαρτο λίγο πολύ ξέρουν τις συνέπειες και τις έχουν αποδεχτεί. Δεν θέλουν να γίνουν κοιλαράδες αστυνομικοί να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής πάνω απο το "Φως". by definition αυτοί είναι γλύφτες. Γλύφτες or no, είναι περισσότερο συμπαθείς απο τους άλλους τους ακατανόμαστους. Και οι άλλοι; Αυτοί που δεν φιλάνε ποδιές και παίρνουν 800 μέρες άδεια; Έχεις να πεις κάτι για αυτούς; Για το συνάφι λεμε.... Αντιθέτως με σένα προτιμώ να μην κάνω αβάσιμες εκτιμήσεις Καλά δεν έγραψα και τον προυπολογισμό της Ελλάδας. Παρ'ολα αυτα , θυμάμαι το εξής νουμερο. Στο κέντρο ήμουν σειρά 83 (η πρώτη σειρά που έκανε 12άμηνο ήταν η 82). Η 83 ήταν 1200 άτομα, και η 82 1600 αν θυμάμαι καλά. Η 81 ξέρεις τι δύναμη είχε ; 140 άτομα. Oh yes..... Είχαν πάθει δυσεντερία όλα τα πουλάκια μου την μέρα της κατάταξης και έτσι με το ζόρι έκαναν 12άμηνο (ήθελαν να κάνουν 14 μήνες αλλά αυτο το σάντουιτς με συκώτια πουλερικών τους πείραξε). Μην έχεις αυταπάτες, εκτός απο τους στρατόκαυλους και αυτούς που δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο στρατός, κανείς δεν θέλει να κάνει τον χαμάλι για 12 μήνες. Δεν ειναι 95%? Είναι 80%? 60%? Το ίδιο και το αυτό είναι.
madsc Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Μάριε άσε τα μαχαίρια κ τις κονσέρβες, το αλυσοπρίονο από το χωριό πιάσε - έχω κάτι κούτσουρα εδώ απ' έξω για κόψιμο. ...λιγα λογια περι ΜΥΘΩΝ(γυρω απο το Ι5) -με Ι5 λογω του νομου περι προστασιας προσωπικων δεδομενων δεν φαινεται ΠΟΥΘΕΝΑ με πιο τροπο τελειωσες το στρατο παρα μονο αν τον τελειωσες! και επισης πλεον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ακομη και ιδιωτης να σε ρωτησει πως τελειωσες το στρατο. -Στο δημοσιο εχεις κανονικα δικαιωμα εργασιας οπως και ο Ι1' date='Ι2κτλ κανενας απολυτως διαχωρισμος. -Στον ιδιωτικο τομεα ακομη και αν πεσεις σε ελληναρα η σε στρατογκαυλο,παλι δεν υπαρχει προβλημα γιατι επισης απογορευεται να σε ρωτησει τι Ι ησουν στο στρατο. αν τους κανεις για την δουλεια τους νοιαζει ΜΟΝΟ ...[/quote'] Ενδιαφέρων. Αν βρεις κάποιο επίσημο link [π.χ. νόμο] πόσταρε το να διαβάσουμε κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό το θέμα. /sc
LL_NEO Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ ΔΕΝ είχα ευκαιρίες. Τις δημιούργησα μόνος μου. Αντιθέτως ευκαιρίες θεωρώ οτι έχουν /είχαν οι βολεψάκηδες. Ευκαιρία φίλε δεν είναι μόνο η χρηματική ικανότητα. Ευκαιρία είναι και ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, ευκαιρία είναι να μένεις σε αστικό κέντρο κτλ κτλ κτλ. Το γιατί όλα αυτά συντελούν στο να μπορείς να προοδεύσεις πιο εύκολα σε σπουδές νομίζω ότι μπορείς να το φανταστείς. Μα τι λές; Είπα οτι όσοι αποφασίζουν να πάρουν τρελόχαρτο λίγο πολύ ξέρουν τις συνέπειες και τις έχουν αποδεχτεί. Δεν θέλουν να γίνουν κοιλαράδες αστυνομικοί να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής πάνω απο το "Φως". Ρε παιδί μου, αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι το εξής: Χέσε αυτούς που έχουν αποδεχτεί τις επιπτώσεις. Μαγκιά τους στην τελική. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άλλα παιδιά που πραγματικά θα έδιναν χέρι για να τη σκαπουλάρουν και που τελικά δεν το έκαναν με το κόλπο του Ι5 επειδή δεν τους έπαιρνε. Γι' αυτούς δεν είναι άδικο όταν άλλα τσουτσέκια και τη σκαπουλάρουν (επειδή έτσι γουστάρουν) και βγαίνουν απο πάνω; Αυτοί που δεν φιλάνε ποδιές και παίρνουν 800 μέρες άδεια; Έχεις να πεις κάτι για αυτούς; Για το συνάφι λεμε.... Αν δε φιλήσεις κατουρημένες ποδιές και αρα δεν έχεις μέσο 2 πιθανότητες έχεις να πάρεις 800 μέρες άδεια α. Έχεις πέσει σε παρταλόταγμα (μαγκιά σου) β. Τις αξίζεις ή σε έχουν ανάγκη λόγω γνώσεων και σε έχουν στα ώπα ώπα (επίσης μαγκιά σου, αν φυσικά δε χώνεις άλλους) Είχαν πάθει δυσεντερία όλα τα πουλάκια μου την μέρα της κατάταξης και έτσι με το ζόρι έκαναν 12άμηνο (ήθελαν να κάνουν 14 μήνες αλλά αυτο το σάντουιτς με συκώτια πουλερικών τους πείραξε). Μην έχεις αυταπάτες, εκτός απο τους στρατόκαυλους και αυτούς που δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο στρατός, κανείς δεν θέλει να κάνει τον χαμάλι για 12 μήνες. Δεν ειναι 95%? Είναι 80%? 60%? Το ίδιο και το αυτό είναι. Ρε συ ξαναπες του HAL να σου αλλάξει nick και κάντο Ηλίας Νικολακόπουλος. Λολ τη επαγωγή ήταν αυτή πάλι; Btw και γω αν μπορούσα να γλυτώσω 2 μήνες θα το έκανα. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να το παίξω γειά σου για να τη σκαπουλάρω.
Kandinsky Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Νομίζω ότι το νόημα της συζήτησης χάνεται μια και πάλι πάμε σε μια αντιπαράθεση που αφορά το αν πρέπει να πηγαίνει κανείς στρατό ή όχι. Ο τίτλος "Αξιοκρατία" τα λέει νομίζω όλα. Ο φίλος που το άνοιξε, παρέθεσε απ' ότι αντιλαμβάνομαι παραδείγματα πολιτικών για να καταδείξει ότι άνθρωποι που είχαν τα κατάλληλα μέσα παρέκαμψαν τους νόμους του κράτους και αναδείχθηκαν σε ανώτατες μορφές της πολιτικής σκηνής της χώρας, κάτι που εάν ίσχυε ισονομία δεν θα είχε γίνει ποτέ ή θα είχε γίνει σε μικρότερο βαθμό. Αυτή πιστεύω είναι η ουσία της συζήτησης και όχι αν ο Μικρούτσικος είναι αντιρρησίας, τί είναι αντιρρησίας, τί είναι Ι5 και τα λοιπά. Άποψη μου είναι ότι υπό τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα, ένας άνθρωπος που δεν έχει άκρες, όσες ικανότητες κι αν έχει δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει ώστε να βοηθήσει και τη χώρα να πάει μπροστά. Τα παραδείγματα? Άπειρα, στη Δραπετσώνα πχ, στο Δημαρχείο, μέχρι πρότινος υπήρχε στο λογιστήριο πτυχιούχος Δημοτικού! Πείτε μου, πώς βρίσκει κανείς δουλειά στη χώρα μας? Ποιά είναι η πιό συχνή μέθοδος? Μα φυσικά ο "γνωστός". Ο "γνωστός", αν έχει θέση σε μια δημόσια υπηρεσία, θα σου πει ένα μήνα πριν βγει η προκήρυξη ότι αυτό θα συμβεί, ενώ αν έχει και καλή θέση θα σε προωθήσει κιόλας. Ακόμα και σε ιδιωτικές που έχουν πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας για την επιλογή προσωπικού, αν ένα μεγάλο στέλεχος πει "φέρνω μια κοπελίτσα για γραμματέα" ή "έχω ένα γνωστό που αξίζει" τη θέση θα την καταλάβει αυτός και όχι κάποιος που μπορεί να πέρασε από πολύωρες διαδικασίες με άλλα 400-500 άτομα. Τη γυναίκα μου πχ, έχει τύχει να τη διώξουν από ιδιωτική κλινική επειδή ήρθε συγγενής γιατρού που ήταν μέτοχος εκεί να δουλέψει και όπως περιμένει κανείς, ούτε τη δουλειά της έκανε καλά, ούτε συνεπής ήταν διότι είχε "πλάτες". Γνωρίζω διευθυντή δημόσιου ΙΕΚ ο οποίος ήταν και μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ. Πώς διάολο τα κατάφερε αυτός? Δεν ισχύει αυτό που λένε για διπλοθεσίτες, κλπ? Πρέπει να στερήσει ένα μισθό από έναν άλλο ώστε να παίρνει διπλόν αυτός? Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα : Το πώς θα καταφέρουμε να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοκρατία ώστε να μην αναγκάζεται κάποιος να φεύγει για άλλες πολιτείες όπου οι ικανότητες του θα εκτιμηθούν περισσότερο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς που είναι ο μεγαλύτερος καρκίνος της χώρας αυτή τη στιγμή. Και φυσικά, το παράδειγμα θα πρέπει να δοθεί πρώτα από πάνω διότι το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που υπάρχει σήμερα, η πολιτική ηγεσία να υιοθετεί συμπεριφορά φεουδαρχών καταπατώντας κάθε έννοια νόμου και κράτους, τότε δεν πρόκειται να βγει άκρη. Και για να καταλήξω στον στρατό, εφόσον καλώς ή κακώς υπάρχουν νόμοι, τότε θα πρέπει να εφαρμόζονται ή να αλλάζουν. Θα πρέπει δλδ ή να μην μπορεί να γίνεται πολιτικός όποιος στα νιάτα του επέλεξε να μεριμνήσει για την καριέρα του ή να αλλάξει ο νόμος και ο στρατός να μην είναι υποχρεωτικός. Ότι και να γίνει όμως, θα πρέπει να ισχύσει για άλλους. Εφόσον ακόμα (ευτυχώς) δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα ώστε να διαπιστώνουμε ποιανού η καριέρα και οι ανάγκες είναι πιό σημαντικές, δεν μπορεί ο νόμος να εφαρμόζεται επιλεκτικά. Τί με νοιάζει εμένα ο Μικρούτσικος και οι δημιουργίες του? Υπάρχει νόμος που να λέει ότι όποιος είναι καλλιτέχνης (διότι όταν ήταν να πάει στρατο ΔΕΝ ήταν αναγνωρισμένος και μεγάλος) απαλάσσεται? Και άσε τον Μικρούτσικο, υπάρχει νόμος που να λέει ότι ο Άκης που δεν ξέρει να πιάσει ούτε τα κυάλια, επειδή έχει γνωστούς και μπορεί να τα σκάσει, θα πρέπει να απαλάσσεται?
antreaslam Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 να πω μια αποψη για εναν απο τους κυριους,που τον γνωριζω καλα λογω πανεπιστημιου,τον βαιτση! παιδια,ειναι το στυλ των ανθρωπων,που λενε: εγω θα περασω το 20%,γιατι... ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ! εχει βαλει θεμα ακομα και απο τον οικον.ταχυδρομο το περιοδικο!και μετα ειπε,πρεπει να ενημερωνεστε σφαιρικα για την οικονομια,οταν τον εκραξαν οι φοιτητες! αυτα απλα για να δειξω το ποιον του συγκεκριμενου ανθρωπου! τωρα,γενικοτερα,ΟΠΟΙΟΣ μπορει να αποφυγει το στρατο,καλα κανει για μενα! ειμαι εντελως εναντια της υποχρεωτικης θητειας ενος αντρα,στην ΠΙΟ δημιουργικη του ηλικια,που υποχρεωνεται να ακουει καποια βλαχακια που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα,να το παιζουν εξουσια,κ να τον ριχνουν για καμψεις,ή να καθαριζει τουαλετες με τα ποντικια αγκαλια,κ να κανει μπανιο στους -5,με κρυο νερο! (προσωπικες εμπειριες ολα αυτα)! αυτο τον χρονο λοιπον,που κανω τα παντα εκτος απο το να μαθω να ριχνω με οπλο ας πουμε,χανω: περιπου 400*12 μηνες=4800 ευρω , που χαλαω σε φαγητα,εισητηρια,κ τις καταπληκτικες εξοδους! επισης: 700*12=8400 ευρω, που ειναι ο κατωτατος μισθος για αποφοιτο ΑΕΙ. συνολο : το λιγοτερο: 13000 ευρω περιπου! γιατι? για να υπηρετησουμε εναν απο τους πιο αρρωστους κρατικους μηχανισμους! μακαρι να μπορουσα να πληρωσω (οπως εκανε γνωστος μου,6800ευρω),κ να μου βρουν ας πουμε ενα χρονιο προβλημα στη μεση,πολυ σοβαρο,ωστε να με βγαλουν Ι5 παρακαλω! καλα εκαναν στο συγκεκριμενο ζητημα! απο τις λιγες φορες που παω με τα βυσματα-με το κεφαλαιο-με τους δυνατους(πειτε το οπως θελετε), ειναι αυτη!
Kandinsky Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 να πω μια αποψη για εναν απο τους κυριους' date='που τον γνωριζω καλα λογω πανεπιστημιου,τον βαιτση!παιδια,ειναι το στυλ των ανθρωπων,που λενε: εγω θα περασω το 20%,γιατι... ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ! εχει βαλει θεμα ακομα και απο τον οικον.ταχυδρομο το περιοδικο!και μετα ειπε,πρεπει να ενημερωνεστε σφαιρικα για την οικονομια,οταν τον εκραξαν οι φοιτητες! αυτα απλα για να δειξω το ποιον του συγκεκριμενου ανθρωπου! τωρα,γενικοτερα,ΟΠΟΙΟΣ μπορει να αποφυγει το στρατο,καλα κανει για μενα! ειμαι εντελως εναντια της υποχρεωτικης θητειας ενος αντρα,στην ΠΙΟ δημιουργικη του ηλικια,που υποχρεωνεται να ακουει καποια βλαχακια που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα,να το παιζουν εξουσια,κ να τον ριχνουν για καμψεις,ή να καθαριζει τουαλετες με τα ποντικια αγκαλια,κ να κανει μπανιο στους -5,με κρυο νερο! (προσωπικες εμπειριες ολα αυτα)! αυτο τον χρονο λοιπον,που κανω τα παντα εκτος απο το να μαθω να ριχνω με οπλο ας πουμε,χανω: περιπου 400*12 μηνες=4800 ευρω , που χαλαω σε φαγητα,εισητηρια,κ τις καταπληκτικες εξοδους! επισης: 700*12=8400 ευρω, που ειναι ο κατωτατος μισθος για αποφοιτο ΑΕΙ. συνολο : το λιγοτερο: 13000 ευρω περιπου! γιατι? για να υπηρετησουμε εναν απο τους πιο αρρωστους κρατικους μηχανισμους! μακαρι να μπορουσα να πληρωσω (οπως εκανε γνωστος μου,6800ευρω),κ να μου βρουν ας πουμε ενα χρονιο προβλημα στη μεση,πολυ σοβαρο,ωστε να με βγαλουν Ι5 παρακαλω! καλα εκαναν στο συγκεκριμενο ζητημα! απο τις λιγες φορες που παω με τα βυσματα-με το κεφαλαιο-με τους δυνατους(πειτε το οπως θελετε), ειναι αυτη![/quote'] Moυ κάνει εντύπωση που ενώ στο θέμα του ΠΑΟ αναφέρεις τις λέξεις ηθική, αξίες, κλπ, λέγοντας ότι δεν βάζεις το χρήμα πάνω απ' τις αξίες σου, εδώ τί γίνεται?
Snolly Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 So my point is: Είτε γιωτάς είτε βυσματίας είτε λαμόγιο το θέμα είναι οτι δεν αντέχεις/γουστάρεις να υπηρετήσεις. Κάθε τρόπος απο εκεί και πέρα είναι θεμιτός (btw' date=' το τρελόχαρτου του στρατού δεν έχει καμία μα καμία σημασία για την επαγγελματική σταδιοδρομία τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα). Τώρα για αστυνομίες και τα ρέστα, έλεος αν ήθελα να γίνω δημόσιος υπάλληλος θα πήγαινα φαντάρος να μπαίνω στο κλίμα της κωλοβαρεμάρας έτσι και αλλιως.[/quote'] λιγα λογια περι ΜΥΘΩΝ(γυρω απο το Ι5) -με Ι5 λογω του νομου περι προστασιας προσωπικων δεδομενων δεν φαινεται ΠΟΥΘΕΝΑ με πιο τροπο τελειωσες το στρατο παρα μονο αν τον τελειωσες! και επισης πλεον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ακομη και ιδιωτης να σε ρωτησει πως τελειωσες το στρατο. -Στο δημοσιο εχεις κανονικα δικαιωμα εργασιας οπως και ο Ι1' date='Ι2κτλ κανενας απολυτως διαχωρισμος. -Στον ιδιωτικο τομεα ακομη και αν πεσεις σε ελληναρα η σε στρατογκαυλο,παλι δεν υπαρχει προβλημα γιατι επισης απογορευεται να σε ρωτησει τι Ι ησουν στο στρατο. αν τους κανεις για την δουλεια τους νοιαζει ΜΟΝΟ[/quote'] Είμαι προγραμμάτιστης σε μια εταιρία που εγκαθιστά ERP σε μεγάλες εταιρίες. Μια Παρασκευή κατά τις 8 το βράδυ είμαι χωμένος σε έναν πελάτη, εταιρία που κάνει μελέτες για νέα φάρμακα που έρχονται στην Ελλάδα και πρέπει να πάρουν έγκριση ΕΟΦ. Ήμουν από το πρωί εκεί. Εκείνη την ημέρα είχαν interviews για να πάρουν νέο προσωπικό και έτυχε το δωματιάκι που δούλευα εγώ να είναι δίπλα στο δωματιάκι που γίνονταν τα interviews. Επειδή είχα φάει πολλές ώρες στον εν λόγω πελάτη είχα καλές σχέσεις με την διευθύντρια/ιδιοκτήτρια και κάναμε και κουβέντα άσχετη. Εμφανίστηκε λοιπόν ένα παλληκάρι στα 30 του με PhD σούπερ εντυπωσιακός και εντυπωσίασε όλους τους διευθυντές. Ήταν αυτός που θα παίρνανε το συζήταγαν όλη μέρα. Στις 8 και κάτι λοιπόν παίρνει η διευθύνρια μια άλλη φαρμακευτική που του είχαν κάνει interview και δεν τον πήραν, γιατί δεν τον πήραν. Και η απάντηση ήταν πως έχει πάρει απαλλαγή από το στρατό... Και φυσικά δεν τον πήραν τελικά. Λόγω λοιπόν θάρρους ρώτησα την διευθύντρια/ιδιοκτήτρια γιατί δεν τον πήραν και αν παίζει τόσο ρόλο που δεν πήγε φαντάρος. Και μου απαντάει: "όταν έχεις έναν υπάλληλο θέλεις να φερθεί ντόμπρα στην πρώτη δύσκολία και στις δύσκολες καταστάσεις για να κάνει τη διαφορά. Στα καθημερινά τα καταφέρνουν όλοι. Ε αυτός, όταν βρήκε τα δύσκολα του στρατού έκανε την πάπια. Είναι θέμα χαρακτήρα μου λέει...". Μάλιστα λέω εγώ και ρωτάω. Και που μαθεύτηκε το αν έχει απαλλαγή από το στρατό; Δεν είναι πλέον απόρρητο μεταξύ κράτους-πολίτη το απολυτήριο του στρατού; Και μου απαντάει: "Έλα ρε Γιώργο... στην Ελλάδα είμαστε. Ό,τι θες να μάθεις το μαθαίνεις..." ---- Οπότε από πρώτο χέρι ναι δεν θα ρίσκαρω να κάνω τον τρελλό για να γλιτώσω το στρατό λόγω σταδιοδρομίας κι ας το θεωρώ χάσιμο χρόνου και ανούσιο.
Kandinsky Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Για ορισμένους άλλους, η είδηση αυτή θα ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να τον πάρουν διότι θα εκτιμούσαν την καπατσοσύνη του....
dkangel000039 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Ενδιαφέρων. Αν βρεις κάποιο επίσημο link [π.χ. νόμο] πόσταρε το να διαβάσουμε κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό το θέμα. /sc λοιπον για να μην καθομαι και κατεβαζω ολοκληρα αρθρα απο εφημεριδες της κυβερνησης δες εδω εχει τα παντα χωρις αοριστολογιες και τα βρισκεις πολυ ευκολα και το καθενα σε παραπεμπει και στο σχετικο νομο/αρθρο http://www.omhroi.gr/faq_22.htm#226 πιστευω να λυθουν και οι τελευταιες απορροιες. βεβαια αν θες και αλλα πε μου απολυομαι φανταροι και θα γινω ρασταφαρι
Fan Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Εγώ δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αυτή η "αξιοκρατία" στην Ελλάδα μου γυρίζει τα άντερα. Δεν μπορώ να βλέπω άτομα να έχουν λιγότερες υποχρεώσεις από άλλους και παραπάνω δικαιώματα. Απορώ γιατί κανένας δεν αντιδράει. Ο Τριανταφυλλοπουλος έχει βαρεθεί να δίνει εξηγήσεις γιατί δεν πήγε φαντάρος. Όπως είπε και ο ίδιος "ήταν λάθος μου". Και τι έγινε ρε φίλε; Ας μην πληρώσω και εγώ φόρους για 3 χρόνια για παραδειγμα και μετά θα παραδεχτώ ότι ήταν λάθος μου. Όσο για Ι5 που ανέφεραν κάποιοι φίλοι εγώ θα αναφέρω ένα παράδειγμα για έναν γνωστό μου που βγήκε Ι5 (κάτι ψυχολογικό - συναισθηματικό). Το τι δούλεμα τρωει δεν λέγετε. Και είναι κρίμα γιατί είναι καλό παιδι. Τον έχω ακούσει να λέει ότι σκέφτετε να πάει να υπηρετήσει μόνο και μόνο για να φύγει η ρετσινιά! Και είναι ένα πραγμα που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή!
dkangel000039 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Όσο για Ι5 που ανέφεραν κάποιοι φίλοι εγώ θα αναφέρω ένα παράδειγμα για έναν γνωστό μου που βγήκε Ι5 (κάτι ψυχολογικό - συναισθηματικό). Το τι δούλεμα τρωει δεν λέγετε. Και είναι κρίμα γιατί είναι καλό παιδι. Τον έχω ακούσει να λέει ότι σκέφτετε να πάει να υπηρετήσει μόνο και μόνο για να φύγει η ρετσινιά! Και είναι ένα πραγμα που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή! ναι γιατι ειναι γνωστο πως οταν εχεις παρει Ι5 και περπατας στο δρομο το κεφαλι σου γραφει ειμαι μαλακας και ολοι γελανε.και ειδικα οι φιλοι σου!αυτοι ειναι φιλοι!ποσο μαλλον με πνευματικο επιπεδο αφου καταλαβαινουν οτι δεν ηθελες να πας στρατο(και για αυτο το επαιξες τρελιτσα)και σε κοροιδευουν.ΟΚΚΚΚEY
dkangel000039 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Οπότε από πρώτο χέρι ναι δεν θα ρίσκαρω να κάνω τον τρελλό για να γλιτώσω το στρατό λόγω σταδιοδρομίας κι ας το θεωρώ χάσιμο χρόνου και ανούσιο. μαλλον ετσι και αλλιως δεν θα το εκανες. *πανω απο 5.000 Ι5 καθε χρονο μετα το 2003 λες να μην ξεραν τετοια παραδειγματα σαν αυτα που λες?φυσικα και ειχαν ακουσει και αλλα τετοια ομως ειχαν ακουσει και πολλα απο την αντιθετη πλευρα απο κοσμο που δεν ειχε απολυτος κανενα προβλημα. συμπερασμα δεν μπορεις να κανεις κατι μονο και μονο απο ενα παραδειγμα που ακουσες...αλλα απο αυτα που πλεον ισχυουν
Kandinsky Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Αν ο άνθρωπος όντως έχει πρόβλημα, δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να πάει στο στρατό ότι και να λένε οι γελοίοι που τον κοροιδεύουν. Εμείς, είχαμε στο θάλαμο ένα παιδάκι που δεν ήταν πολύ στα καλά του και δεν μπορούσε να στρώσει το κρεβάτι του, ξεχνούσε, γενικά δεν ήταν καλά. Ε, αυτόν τον κορόιδευαν συνέχεια οι ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν καταλάβαιναν ότι αν μια μέρα ερχόταν η κακιά η στιγμή μπορεί να τρελλαινόταν τελείως και είτε να αυτοκτονούσε είτε να έπαιρνε ένα όπλο/μαχαίρι και να μας σκότωνε στον ύπνο μας! Και τους το έλεγα, "μην τον πειράζετε, δεν είναι καλά το παιδί, βοηθήστε τον, να του στρώνουμε εμείς το κρεβάτι, δεν τρέχει τίποτα για ένα κρεβάτι" αλλά που να καταλάβουν. Να του πεις του παιδιού να το ψάξει με γιατρό, διότι ο στρατός, όσο παιχνίδι κι αν έχει γίνει, δεν παύει να εμπεριέχει τις έννοιες "εγκλεισμός" και "καταναγκασμός", μαζί με την συγκατοίκηση με αρκετά ξένα προς εσένα άτομα.
Snolly Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 μαλλον ετσι και αλλιως δεν θα το εκανες.*πανω απο 5.000 Ι5 καθε χρονο μετα το 2003 λες να μην ξεραν τετοια παραδειγματα σαν αυτα που λες?φυσικα και ειχαν ακουσει και αλλα και πολλα απο την αντιθετη πλευρα απο κοσμο που δεν ειχε απολυτος κανενα προβλημα. συμπερασμα δεν μπορεις να κανεις κατι μονο και μονο απο ενα παραδειγμα που ακουσες...αλλα απο αυτα που πλεον ισχυουν Ρε δε λέω εγώ πως αυτό που ΕΙΔΑ και όχι άκουσα είναι η γενίκευση. Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν παίζει πρόβλημα κανένα. Το δε "μάλλον έτσι κι αλλιώς δεν θα το έκανες" από που το συμπέρανες; Και τι σημαίνει αυτό το συμπέρασμα έτσι κι αλλιώς; Πως είναι δυνατόν να με ψυχολογίσεις και να με κρίνεις;
dkangel000039 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Ρε δε λέω εγώ πως αυτό που ΕΙΔΑ και όχι άκουσα είναι η γενίκευση. Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν παίζει πρόβλημα κανένα. ουτε εγω λεω πως αυτο που ΖΩ καθημερινα,(απο τον αδερφο μου Ι5 δηθεν αγοραφοβικος Δουλευει εδω και 3χρονια στη vodafon),και οχι ειδα ειναι η γενικευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.