Προς το περιεχόμενο

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο Τσοχαντζόπουλος βρε παιδιά δικαιολογημένα δεν πήγε. Έκανε αντίσταση στην χούντα. Ήταν "εξόριστος" στο Βερολίνο από τη χούντα και όταν επέστρεψε αυτός αλλά και όλοι οι υπόλοιποι "εξόριστοι" από το εξωτερικό πλήρωσαν ένα συμβολικό ποσό και εξαγόρασαν τη θητεία τους. Τόσα κάναν για την Ελλάδα' date=' να μην κάνει κι αυτοί κάτι για αυτούς; Μη μου πείτε γιατί δεν πήγαν στη Γυάρο και τη Μακρόνησο αυτοί. Γιατί δεν τους χώραγε όλους, εντάξει;

[/quote']

Δεν ειναι να χαζευεις οταν καποιοι κανουν τη μλκια τους σημαια και λενε "ακλουθατε ρε" ?. Ειμαι γενικα κατα του στρατου αλλα ο εν λογω επρεπε να παει (κι αν γινοταν 2 φορες).

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αξιοκρατία η [aksiokratía] O25 : η επιλογή' date=' προώθηση ή επικράτηση εκείνων που αντικειμενικά είναι και θεωρούνται οι πιο άξιοι και ικανοί: H ~ στις προσλήψεις του δημοσίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες. ANT αναξιοκρατία. [λόγ. αξιο- + -κρατία μτφρδ. αγγλ. meritocracy (-cracy = -κρατία)'] Τριανταφυλιδης online

τι ακριβως εννοεις;

Έχεις δίκιο που απορείς, διότι έτσι που το έθεσα δεν βγαίνει νόημα μια και ο ορισμός της αξιοκρατίας είναι αυτός που αναφέρεις. Η αναφορά έγινε έχοντας στο μυαλό ότι η συζήτηση περί αξιοκρατίας σε αυτό το thread, έχει συνδυαστεί με την έννοια της ισονομίας και της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς του καθένα μας. Ελπίζω να το ξεκαθάρισα....

Δημοσ.

δεν ειναι απαραιτητο να εχει μια ιδεα μεγαλο ρευμα για να ειναι σωστη,ή τουλαχιστον σωστη κ στηριζομενη σε λογικη βαση!

δεν ακολουθω οσους νομους με ωφελουν μονο! πληρωνω κανονικα την εφορια μου,παροτι θεωρω οτι το κρατος δε μου ανταποδιδει οτι θα επρεπε ως κοινωνικες παροχες! πληρωνω το ικα μου,παροτι θεωρω οτι η ασφαλεια μου ειναι κατωτερης ποιοτητας!ομως,μου δινουν εστω ενα 30% πισω! ο στρατος δε δινει τιποτα!

ασε που ο στρατος ειναι ο ορισμος της ζουγκλας ουτως η αλλως!

κ το ζητημα (για μενΑ),ειναι παρομοιο με αυτο που εθεσα για τον παπ.

το ζητημα δεν ειναι αν θα μεινει η θα φυγει ο παπ.

το ζητημα ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να φυγει η οικογενεια απο τον ΠΑΟ.

ετσι κ εδω!

το ζητημα δεν ειναι αν θα λουφαρω η οχι απο τον στρατο!

το ζητημα ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια!

Δημοσ.

Όπως πολύ σωστά έλεγε ο παππούς της γυναίκας μου, "ο Θεός, άλλους τους έπλασε και άλλους τους έκλασε". Αυτό όμως κάποτε πρέπει να αλλάξει και δεν θα αλλάξει με επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος, η κάθε αλλαγή γίνεται απ' τον καθένα μας.

Και πρώτα πρώτα, αυτά τα καλόπαιδα που χρησιμοποίησαν το μηχανισμό για να ανέβουν, ας τα μαυρίσουμε στις εκλογές, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αλλά πού, ο Α που έβαλε τη τζίφρα για καταπάτηση του δάσους για να "σηκωθούν" ξενοδοχεία και βίλες, εκατοντάδες χιλιάδες σταυρούς, ο Β που έκλεισε την τάδε σύμβαση της Ολυμπιάδας με αδιαφανείς όρους, το ίδιο, ο Γ που έχει γνωστό "φρουτάκια" πάλι το ίδιο. Κι όλα αυτά επειδή κάθε ένας απ' αυτούς έχει στο πολιτικό του γραφείο κάθε μέρα μιλιούνια κόσμο για να ζητήσουν ρουσφετάκι, απ' τον ίδιο λαό που τους κατηγορεί για απατεώνες.

Για το Ρέμο που ήταν "έξυπνος", μην πας στο κέντρο που τραγουδάει φίλε μου, δείξε του ότι κατακρίνεις τον τρόπο που έδρασε, που σου λέει κατάμουτρα "εγώ ρε, εσένα που ήρθες, σ' έχω γραμμένο στ' αρκίδια μου ρε. Εγώ ρε βγάζω λεφτά, δεν προλαβαίνω να χάσω ούτε 2 μέρες ρε, ενώ εσύ που είσαι μ....κας και βγάζεις το ένα χιλιοστό από μένα, να τον χάσεις και να φορτωθείς και τη δικιά μου αγγαρεία". Μη δεις τη σειρά του Παπακαλιάτη που δεν προλάβαινε το παιδί να πάει κι αυτός ένα χρόνο φαντάρος, πεινάει βλέπεις και του χρειαζόταν η δουλειά (ή μάλλον έκανε χάρη στους υπόλοιπους μια και είχαν ανάγκη τις σειρές του). Του κυρίου που έχει πάρει την Αττική Οδό και μας έχει σκίσει τον πισινούλη, μην αγοράσεις την εφημεριδούλα του.

Φαντάζομαι θα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να δείξουμε τη δυσαρέσκεια μας σε πολιτικούς, βαρώνους των media και λοιπά τζιμάνια για όσα μας ενοχλούν, το θέμα όμως είναι ότι δεν το κάνουμε και αντίθετα τους χειροκροτάμε και τους θεωρούμε έξυπνους και μάγκες. Το μεγάλο μας μειονέκτημα σαν λαός είναι ότι έχουμε πλέον περιπέσει σε κατάσταση μοιρολατρίας που συνοδεύεται από απάθεια και αδιαφορία για κάθε έννοια νόμου και δικαίου. Είμαστε όλη μέρα σκυμμένοι με ανοιχτό κώλο και το μόνο που αποζητάμε δεν είναι το πώς θα σηκωθούμε όρθιοι αλλά το πώς θα βρούμε έναν πιό χαμηλοκώλη για να κάτσουμε από πάνω του...

Δημοσ.

το ζητημα δεν ειναι αν θα λουφαρω η οχι απο τον στρατο!

το ζητημα ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια!

Βεβαίως και πρέπει και μαζί σου. Μέχρι τότε όμως, όλοι υποχρεούνται να πάνε, τί να κάνουμε δλδ....

Δημοσ.
Έχεις δίκιο που απορείς, διότι έτσι που το έθεσα δεν βγαίνει νόημα μια και ο ορισμός της αξιοκρατίας είναι αυτός που αναφέρεις. Η αναφορά έγινε έχοντας στο μυαλό ότι η συζήτηση περί αξιοκρατίας σε αυτό το thread, έχει συνδυαστεί με την έννοια της ισονομίας και της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς του καθένα μας. Ελπίζω να το ξεκαθάρισα....

περα αν καποιος θελει ή δε θελει να παει στο στρατο,

το μεγαλο προβλημα ειναι πως και αυτοι που τελικα πανε (θελοντας ή μη) για να εχουν αυτο που αναφερεις και εσυ "σωστη κοινωνικη συμπεριφορα" μπαινουνε (θελοντας ή μη) σε εναν φαυλο κυκλο αναξιοκρατιας (παραδειγματα απειρα απο τον παλιο που ειναι αλλιως μεχρι τον γιο του διοικητη)

οποτε παμε "ολοι" (για το ολοι δειτε το Ομηροι) για να δειξουμε τη καλη μας συμπεριφορα αλλα στην ουσια μαθαινουμε να καβαντζωνομαστε για την παρτη μας. δε ξερω αν ειναι κακο αλλα ειναι σιγουρα υποκριτικο.

μια ζωη (τι μια 10 ζωες) εργα βιτρινας στην σαπιλα της νεοελληνικης νοοτροπιας!! το θεμα ειναι να φαινομαστε οκ, μαγκες κλπ να παρουμε τη eurovision και η ελλαδα ειναι παραδεισος

Δημοσ.

μια ζωη (τι μια 10 ζωες) εργα βιτρινας στην σαπιλα της νεοελληνικης νοοτροπιας!! το θεμα ειναι να φαινομαστε οκ' date=' μαγκες κλπ να παρουμε τη eurovision και η ελλαδα ειναι παραδεισος[/quote']

Για ποια νοοτροπια αναφερεις?

Φταιει η ιδιοσυγκρασια του Ελληνα γι'αυτο? Αν ειναι ετσι, τοτε ολοι πρεπει να πανε φανταροι.

Δημοσ.

Εγώ θέλω να πώ κάτι στο παλικάρι που είπε ότι ο στρατός είναι ανηθικος. Επειδή δεν το διευκρινίζει δεν κατάλαβα τι θέλει να πεί;

Εάν εννοεί ότι το σύστημα που επικρατεί στο στρατό είναι ανήθικο τότε ας συμφωνήσω, ΕΑΝ ΟΜΩΣ εννοει ότι γενικά ο στρατός είναι ανήθικος εννοώντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι στρατοί όλου του κόσμου τότε τι να πώ.... τέτοιες απόψεις έχουν μόνο οι γραφικοι γελιοι καραγκιοζηδες που σπάνε τις βιτρινες των καταστημάτων υπό την ανοχη-ανικανότητα της αστυνομίας.

Ένα πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει στο στρατό για τους στρατιώτες είναι έχουν έστω έναν χαμηλό μισθό 300-400 ευρώ ας πούμε το μήνα για τα προσωπικά τους έξοδα. Που θα βρουν τα λεφτά; Ας πάρουμε ΕΝΑ (ναι μόνο ένα) F16 λιγότερο.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να κάνουν εργασίες και καθαριώτητες οι στρατιώτες αφού πάνε για να εκπαιδευτούν και όχι για να καθαρίζουν. Ας βάλουν ένα συνεργείο καθαρισμού να έρχετε κάθε μέρα και να προσλάβουν εποχικούς εργατες για τις εργασίες. Αντι για αυτό έχουμε τον αποτυχημένο θεσμό των ΕΦΥΕΣ (εποχικοί φαντάροι δηλαδή). Πέρα βρέχει.

Όσον αφορά για την ρετσινιά του γιωτά αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός εάν θέλει να την κουβαλαει για μια ζωη.

Για αντιρήσιες και κακαρίες δεν το συζητάω καθόλου, γιατί εάν είναι να τρέχεις στα δικαστήρια τότε....

Δημοσ.
Εγώ θέλω να πώ κάτι στο παλικάρι που είπε ότι ο στρατός είναι ανηθικος. Επειδή δεν το διευκρινίζει δεν κατάλαβα τι θέλει να πεί;

Εάν εννοεί ότι το σύστημα που επικρατεί στο στρατό είναι ανήθικο τότε ας συμφωνήσω' date=' ΕΑΝ ΟΜΩΣ εννοει ότι γενικά ο στρατός είναι ανήθικος εννοώντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι στρατοί όλου του κόσμου τότε τι να πώ.... τέτοιες απόψεις έχουν μόνο οι γραφικοι γελιοι καραγκιοζηδες που σπάνε τις βιτρινες των καταστημάτων υπό την ανοχη-ανικανότητα της αστυνομίας.[/quote']

Το οτι ειναι ανεφικτο να καταργθουν οι στρατοι ειναι γνωστο. Αυτο ομως δεν εμποδιζει καποιον να πιστευει οτι ετσι πρεπει.

Και ναι, ο στρατος ειναι ανηθικος σαν ιδεολογια.

Οπως ειπα πιο πριν, μην κρινεις απο τους "εργολαβους" τετοιων ιδεολογιων γιατι τις πετανε μολις βρουν αλλη γελαδα να αρμεξουν.

Δημοσ.

Καταρχην,ο θεσμος του στρατου,ισως κ να ειναι απαραιτητος για ενα κρατος.

αλλα αν οπως λες φιλε Φαν, δωθει μισθος 300-400 ευρω,συν τις εργατοωρες αξιωματικων που απασχολουνται στην εκπ/ση καποιου τσογλανιου σαν εμενα, συν το οτι εμεις δεν προσεχουμε τον εξοπλισμο του στρατου γιατι δε μας ενδαφερει,συν το οτι δεν ειμαστε συνεργασιμοι,συν τα λεφτα που πετανε για τη σητιση κ τον ρουχισμο καθε σειρας,συν τα συνεργεια καθαρισμου που λες...βγαινει ενα ΠΟΛΥ μεγαλο κονδυλι,ικανο να φτιαξει εναν αξιοπρεπεστατο μισθο για ΜΟΝΙΜΟΥΣ στρατιωτες!

ΥΓ:α,παιδια,κ για μενα ο γιωτας δεν ειναι ρετσινια (κ το λεω ως Ι-1). ειδικα παιδια που ειχαν εστω κ μικρα ψυχολογικα προβληματα,ειδα στο στρατο να περνουν ΠΟΛΥ δυσκολες στιγμες.

για οσους απλα γουσταρουν να το παιξουν τρελα παλι,δε νομιζω οτι τους ενδιαφερει η ρετσινια!

Δημοσ.
τέτοιες απόψεις έχουν μόνο οι γραφικοι γελιοι καραγκιοζηδες που σπάνε τις βιτρινες των καταστημάτων υπό την ανοχη-ανικανότητα της αστυνομίας.

Κλείσε λίγο τους ορίζοντές σου γιατί κάνει ρεύμα.

Σχετικά με τον στρατό τώρα, οι οδηγίες ΝΑΤΟ και ΕΕ (με τις οποίες είμαι σύμφωνος ως προς την τροπολογία δομής) ζητούν ΜΙΚΡΟ αριθμητικά στρατό, ΚΑΛΑ εξοπλισμένο και με μεγάλη ευελιξία. Το "έχω από 2 φαντάρους σε κάθε εικονοστάσι και φυλάκιο με 1 G16 και κάνα AK16 καβάτζα" είναι καλό για την περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με την Γροιλανδία. Οι φαντάροι είναι απλά cannon fodder το 2006, και ούτε καν αυτό.

Δημοσ.
Καταρχην' date='ο θεσμος του στρατου,ισως κ να ειναι απαραιτητος για ενα κρατος.

αλλα αν οπως λες φιλε Φαν, δωθει μισθος 300-400 ευρω,συν τις εργατοωρες αξιωματικων που απασχολουνται στην εκπ/ση καποιου τσογλανιου σαν εμενα, συν το οτι εμεις δεν προσεχουμε τον εξοπλισμο του στρατου γιατι δε μας ενδαφερει,συν το οτι δεν ειμαστε συνεργασιμοι,συν τα λεφτα που πετανε για τη σητιση κ τον ρουχισμο καθε σειρας,συν τα συνεργεια καθαρισμου που λες...βγαινει ενα ΠΟΛΥ μεγαλο κονδυλι,ικανο να φτιαξει εναν αξιοπρεπεστατο μισθο για ΜΟΝΙΜΟΥΣ στρατιωτες!

[/quote']

Δεν γίνετε να υπάρξει τελείως επαγγελματικός στρατός στην Ελλάδα τουλάχιστον για την επομενη δεκαετία. Οι λόγοι είναι προφανείς οπότε δεν χρειάζετε να αναφερθουν.

Όσο για την μείωση που λένε ότι θα γίνει στο τέλος της επόμενης θητειας της κυβέρνησης 2012 δήλαδή (χέσε Μάι μου να φας τριφύλλι), δεν πιστεύω ότι είναι εφικτή γιατί με τόσα πολλά στρατόπεδα που έχει η Ελλάδα ποιό ευκολα κλείνεις τα μισά και καταργείς τη θητεία παρά κάνεις εξάμηνο και διαλύεται ο στρατός.

Τώρα γιατί κάποιοι ρομαντικοί μιλάνε για κατάργηση τόσο απλά λες και είναι παιχνιδάκι δεν ξερω. Απλώς το λένε μπας και το πιστεψουν και οι ιδιοι.

Σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι το οποίο είναι εφικτό όπως η καλυτερευση των συνθηκών διαβίωσης στο στρατό και όχι ανέφικτα ρομαντικά πράγματα που ακούγονται ωραία στα ωτά μας!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eπαναλαμβάνω πως το θέμα μας δεν είναι ο στρατός. Σκεφτείτε το ως εξής:

Μαζευόμαστε να φάμε ρεφενέ. Αφού έχουμε φάει όλοι, κάποιος πετάγεται και λέει "εγώ δεν πληρώνω γιατί είμαι μάγκας" ή ότι "εγώ δεν πληρώνω γιατί δεν πλήρωσε ούτε ο γυιός του υπουργού". Δεν συζητάμε αν αυτό είναι ανήθικο ή όχι.

Αν όμως ο ίδιος άνθρωπος θέλει να γίνει ο αρχηγός της "παρέας που τρώει ρεφενέ", τότε ναι, είναι ξεκάθαρα ανήθικο. Ο νόμος είναι για όλους, αλλιώς καλύτερα να μην υπάρχει. Και για τον Τσοχατζόπουλο και για τον Μικρούτσικο και για τον Τριανταφυλλόπουλο και για τον Βαϊτση.

Δημοσ.

Εχω σοκαριστει απο το γεγονος οτι ο Τριανταφυλλοπουλος δεν εχει παει φανταρος. Μονο να φωναζει για τους υπολοιπους ξερει. Τελικα αυτο που μετραει ειναι να φωναζεις πιο δυνατα απο τους αλλους και ετσι ολοι θα ασχολουνται με τα αυτα λες και οχι με αυτο που εισαι.

Δημοσ.
Eπαναλαμβάνω πως το θέμα μας δεν είναι ο στρατός. Σκεφτείτε το ως εξής:

Μαζευόμαστε να φάμε ρεφενέ. Αφού έχουμε φάει όλοι' date=' κάποιος πετάγεται και λέει "εγώ δεν πληρώνω γιατί είμαι μάγκας" ή ότι "εγώ δεν πληρώνω γιατί δεν πλήρωσε ούτε ο γυιός του υπουργού". Δεν συζητάμε αν αυτό είναι ανήθικο ή όχι.

Αν όμως ο ίδιος άνθρωπος θέλει να γίνει ο αρχηγός της "παρέας που τρώει ρεφενέ", τότε ναι, είναι ξεκάθαρα ανήθικο. Ο νόμος είναι για όλους, αλλιώς καλύτερα να μην υπάρχει. Και για τον Τσοχατζόπουλο και για τον Μικρούτσικο και για τον Τριανταφυλλόπουλο και για τον Βαϊτση.[/quote']

Να υποθεσω οτι ακολουθεις τους νομους κατα γραμμα?

Μηπως το οτι πηγες φανταρος σε κανει να λες "εγω γιατι πηγα? μλκς ειμαι?" γιατι καταλαβες τι εστι στρατος κι οτι κατα βαθος ηθελες να την κανεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...