yiah Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 για το περιβαλλον του ο ελληνας δεν εχει καμμια ευθυνη; και οι "αλλοι" που θελουν το κακο του ελληνα βρισκουν και τα κανουν! αλλα ποιοι ειναι αυτοι οι αλλοι; ο ελληνας ειναι κουτοπονηρος και δειλος, ειναι σαν τον κυνηγημενο δραπετη που ψιλοκαβαντζωνετε σε πλοιο και πιστευει οτι δε θα τον πιασουν ποτε! το μονο που δεν εχει παρει χαμπαρι ειναι πως το πλοιο βουλιαζει!! ενταξει απο παιδεια ειμαστε χαμηλα αλλα αυτο δε ειναι και λογος να καμαρωνουμε ή να κρυβομαστε πισω απο αυτο. Ποτε θα ξεπερασουμε τα κομπλεξ και τις μικροπολιτικες μπας και...
blueviper Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Είναι προφανές πως για το λάδωμα φταίει κυρίως η χάλια οικονομική μας κατάσταση...γι' αυτό άλλωστε και χώρες όπως Argentina, Bulgaria, Bosnia and Herzegovina, Colombia, Croatia, Kosovo, Macedonia, Malaysia, Nicaragua, Panama, Philippines, Poland, South Africa, Turkey, Venezuela, οι οποίες ζούνε μες στον πλούτο και τους υψηλότατους μισθούς, ρουσφετο-έγειραν λιγότερο. Εμένα πάλι μ' αρέσουν οι περιπτώσεις εκείνες που για κάθε πρόβλημα έχουν μια βολικότατη δικαιολογία. Τα πάντα αρκεί να βγει λάδι ο μη περιούσιος λαός. Καταραμένη στατιστική...δε σε αντέχουν πολλά στομάχια.
nmtray2 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Σωστα ολα αυτα που λετε αλλα θελω μια εξηγηση για την καφριλα. Ρωταω παλι: Γεννιεται η γινεται στην πορεια? Αν γινεται στην πορεια γιατι γινεται (και πως)? Και πριν κοιταξεις τις στατιστικες που αποδεικνυουν αυτα που λες, κοιτα και λιγο και τις αλλες στατιστικες για τους μισθους και την αγοραστικη δυναμη. Αυτα. (και αλλα)
Fan Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Είναι προφανές πως για το λάδωμα φταίει κυρίως η χάλια οικονομική μας κατάσταση...γι' αυτό άλλωστε και χώρες όπως Argentina' date=' Bulgaria, Bosnia and Herzegovina, Colombia, Croatia, Kosovo, Macedonia, Malaysia, Nicaragua, Panama, Philippines, Poland, South Africa, Turkey, Venezuela, οι οποίες ζούνε μες στον πλούτο και τους υψηλότατους μισθούς, ρουσφετο-έγειραν λιγότερο. Εμένα πάλι μ' αρέσουν οι περιπτώσεις εκείνες που για κάθε πρόβλημα έχουν μια βολικότατη δικαιολογία. Τα πάντα αρκεί να βγει λάδι ο μη περιούσιος λαός. Καταραμένη στατιστική...δε σε αντέχουν πολλά στομάχια. [/quote'] Εάν δεν σου αρέσει πήγαινε στο Macedonia να ζήσεις και άσε εμάς.
blueviper Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Η καφρίλα συνήθως αποτελεί επίκτητη ιδιότητα και φυσικά και είναι ζήτημα και περιβαλλοντικών συνθηκών. Η δε μείωσή της βασίζεται στην κουλτούρα και τις κοινωνικοπολιτικές προθέσεις. Η ρεμούλα, η ρουφιανιά, η λαμογιά, ο νεποτισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η διαπλοκή και η διαφθορά δεν ξεπήδησαν άξαφνα, ούτε διατηρούνται χάρη σε κάποιο μαγικό κουμπάκι. Ο καθένας βάζει λίγο πολύ το χεράκι του για να διαιωνίζονται κάποιες καταστάσεις. Με τη φτηνότατη δικαιολογία (συνηθέστατο φαινόμενο) των μισθών και της αγοραστικής δύναμης (λες κι όλα τα υπόλοιπα κράτη που προανέφερα αποτελούν μεγιστάνες του πλούτου) πάλι σε ένα στείρο αδιέξοδο λογικής καταλήγουμε. Σκοπός δεν είναι να εξετάσεις τι σου κληροδότησαν ως κοινωνικές συνθήκες, αλλά και τι έπραξες ο ίδιος για να το βελτιώσεις. Πως διάολο προχωράνε άλλοι λαοί και κράτη και βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο κι εμείς συνεχίζουμε να σφυράμε αδιάφορα για όλα τα στραβά κι ανάποδα που μας περιβάλλουν, με την επωδό μάλιστα "ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου"; Κάποιοι μάλιστα αναπαράγουν την καραμελίτσα ζώντας σε Ιταλίες, Γαλλίες, Αγγλίες και Γερμανίες. Συνεχίζω να τους προσκαλώ εις μάτην να επιστρέψουν στον τοπικό μας παράδεισο, αλλά περιέργως δε βλέπω να εγκαταλείπουν την ξένη διαφθορά κι αναξιοκρατία. Το κόβω όπου να' ναι να μου προτείνουν να μεταναστεύσω μια και δεν αντέχω τα χίλια κακά που βλέπω ολόγυρα...το 'χουμε ξαναδεί το έργο. Ακόμα κι οι μαφιόζοι Ιταλοί με τον πλέον διαπλεκόμενο πρόεδρο που έχει περάσει από την ΕΕ, κατάφεραν και αποκάλυψαν ένα ποδοσφαιρικό σκάνδαλο. Με την εγχώρια παράγκα έγιναν αναλύσεις επί αναλύσεων για χρόνια από τηλεοπτικά παράθυρα και δημοσιογραφικές έρευνες, αλλά η πολιτεία ούτε είδε, ούτε έμαθε...μάλλον δε θα έγινε τίποτα μεμπτό τελικά (γαύρος είμαι παρεμπιπτόντως). Βούιξε ο τόπος για Vodafone, Σάμινα και τόσα άλλα που αφορούν κεφάλια διοικητικά κι όχι μούτσους κι εργάτες της σειράς, αλλά ουδείς πλήρωσε τη νύφη. Έχει ποτιστεί το αίμα μας από το ρουσφέτι, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί. Η δικαιολογία πάντα έτοιμη πάντως...σιγά και μη φταίει για τίποτα ο Έλληνας! Έχει πιάσει σκόνη ο καθρέφτης τόσο καιρό που έχουμε να τον κοιτάξουμε.
blueviper Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Εάν δεν σου αρέσει πήγαινε στο Macedonia να ζήσεις και άσε εμάς. Το κόβω όπου να' ναι να μου προτείνουν να μεταναστεύσω μια και δεν αντέχω τα χίλια κακά που βλέπω ολόγυρα...το 'χουμε ξαναδεί το έργο. Ούτε κληρονομικό χάρισμα να είχα ο άτιμος. Ήλθε ο "εδώ και 4.5 χρόνια κάτοικος Ιταλίας" να μας υποδείξει τη δέουσα λύση, βασιζόμενος μάλιστα σε άσχετες εθνοκεντρικές τοποθετήσεις. Το Macedonia σε χάλασε...οι πολιτικοί που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση τα πράγματα εδώ και δεκαετίες δε σε χάλασαν. Μα είπαμε...οι άλλοι φταίνε, ποτέ εμείς.
Fan Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Εμένα με χαλάνε άτομα σαν εσένα που ισοπεδώνουν τα πάντα ξεφτιλιζοντας τα. Έκανες εσύ (εγώ ή οποιοσδηποτε άλλος) κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση; Όχι! Γιατί φυσικά λες (λέμε) εγώ θα το κάνω βρε αδερφέ ας πάει κάποιος άλλος. Το ίδιο ισχύει για τις κυβερνησεις που με το που ανεβαίνουν προσπαθούν να πλουτίσουν και να βοηθήσουν τους δικούς τους και μετά βλέπουμε. Παραμερίζουμε σημαντικά θέματα όπως συντάξεις, Ιμια, Τσαμουρίες, Αλβανοβουλγαροσκοπιανομακεδονίες, μισθούς, βόλτες του Ποσειδώνα στο Αιγαίο, Κύπρο κτλ... από φόβο μη γίνει καμιά κρίση και χασουμε τη θέση μας. Αλλά εγώ σου λέω να πάς να δεις τι ωραία ειναι και σε άλλες χώρες εάν σε χαλάει στην Ελλάδα. Για βγές βόλτα στην Ιταλια με αυτοκίνητο και θα παρακαλάς να το βρείς εκεί που το άφησες, για πήγαινε στην Ολλάνδια όλο γυναίκες με μαντηλες που μιλάνε τούρκικα, για πήγαινε Γερμανια από τη μια να αηδιάζεις για το πώς ζούν 4 εκατομμύρια Τούρκοι και από την άλλη να έχεις τους νεοναζί με τις αλυσίδες στο χέρι να σε αγριοκοιτάζουν. Στη Γαλλία στη Νίκαια πήγα σε τουαλέτα τοπικό fast food τύπου Goody's και με έδιωξαν κυριολεκτικά με τις κλοτσιες και με μπινελίκια χωρις να έχω κάνει κάτι (παρεπιπτώντος είχα αγοράσει από το μαγαζι). Να μην μιλήσω για Λονδίνο τώρα γιατί όλοι ξέρουμε. Από όσες χώρες έχω μείνει μόνο Σλοβακία και Σλοβενία μπορώ να πώ ότι άξίζει κάποιος να ζεί. Χαμηλές τιμές, ωραίες γυναίκες, πολύ καλή αστυνομευση και χωρίς παράξενα άτομα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Και το κυριώτερο που δεν πληρώνετε και δεν αλλάζει. Ο ΚΑΙΡΟΣ. Εσύ μπορεί να έχεις συνηθισει να ζείς με καλό καιρό αλλά για ρώτα και κάποιον που είναι αναγκασμένος να βάζει κοντομάνικο μόνο Ιούλιο και Αυγουστό. Αυτά πολύ επιφανιακά για να καταλάβεις ότι και στις άλλες χώρες δεν υπάρχει το "αμερικάνικο όνειρο" που φαντάζεσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Μόνο οι βασιλιάδες γεννιούνται, όλοι οι άλλοι γίνονται. Με την έλευση του ευρώ, ο πρώτος περιπτεράς που σκέφτηκε να πουλήσει το μπουκάλι με το νερό 1 ευρώ, απλώς δεν σκέφτηκε ότι ακολουθώντας το παράδειγμά του και οι υπόλοιποι έμποροι, θα δημιουργηθεί ένα ντόμινο που στο τέλος θα επιστρέψει το κακό στην κεφάλα του. Δεν έφταιγε ούτε ο Σημίτης, ούτε και καμία κυβέρνηση για το ότι ο καθένας κοίταξε πως θα πλουτίσει γρηγορότερα εις βάρος των άλλων. Φταίει η παιδεία. Και φυσικά ο πρώτος καταναλωτής που αγόρασε το μπουκάλι με το νερό 1 ευρώ, ήταν και ο ίδιος χαμηλής παιδείας αλλιώς δεν θα το αγόραζε καθόλου και από πουθενά, μέχρι να επανέλθει η τιμή του στα αρχικά επίπεδα. Αυτό νομίζω είναι ένα καλό παράδειγμα της τριτοκοσμικής νοοτροπίας του νεοέλληνα.
Fan Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Το Macedonia σε χάλασε...οι πολιτικοί που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση τα πράγματα εδώ και δεκαετίες δε σε χάλασαν. Μα είπαμε...οι άλλοι φταίνε' date=' ποτέ εμείς.[/quote'] Εσένα δεν σε χάλασε; Φυσικά και φταίμε εμείς αφού ανεχόμαστε ατομα σαν εσένα που αντί να βοηθάνε στα προβλήματα παραιτούνται από τα πάντα και αρχίζουν τις "αλαβανικες" αμπελοφιλοσοφίες. Να υποθέσω ότι δεν πήγες και φαντάρος γιατί ο στρατός είναι "κακός" και χρήσιμεύει μόνο για ιμπεριαλιστικούς σκοπούς;
blueviper Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Guten nacht κι έφεξε Fan. Δεν ξέρω από που να πιάσω το νήμα της ανοησιολογίας. Μιλάς για ισοπέδωση και κατόρθωσες μέσα σε 2-3 αράδες να με περιγράψεις άνευ αντιλόγου ως άτομο...από το τι ψηφίζω, μέχρι αν πήγα φαντάρος, σε άλλες χώρες κοκ. Δάσκαλε που δίδασκες. Εκτός κι αν είσαι ο Λεφάκης, φαντάζομαι πως δε με γνωρίζεις από χθες για να μου κάνεις κηρύγματα για το τι έχω πράξει και πως λειτουργώ στην καθημερινότητά μου. Παρακαλώ να μην κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια. Δεν είμαι φυσικά διατεθειμένος να κάτσω να σου παραθέσω τους προσωπικούς μου καθημερινούς αγώνες για να αλλάξω προς το καλύτερο εμένα και τα πλέον κοντινά μου πρόσωπα. Για το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι πως αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει προτείνοντας μονίμως τους άλλους ως υπεύθυνους για τα χάλια μας και βγάζοντας την ουρά μας απ' έξω. Στρουθοκαμηλίζοντας κι αποτινάζοντας κάθε προσωπική ευθύνη για τον τραγέλαφο που βιώνουμε σε κάθε επίπεδο, να το ξαναπώ, διαιωνίζεις το φαινόμενο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω την αυτοκριτική μου και να γίνω αυστηρός με τον εαυτό μου...πρόβλημα έχουν όσοι επαναπαύονται στη διαπίστωσή τους πως παντού στον κόσμο τα ίδια συμβαίνουν. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως έτσι έχουν τα πράγματα, μολονότι όπως είδες ούτε τη βάση δεν πιάνουμε στην ΕΕ, δε βλέπω καμία προσπάθεια να βελτιωθούμε σε μια πλειάδα ζητημάτων. Δυστυχώς εκφράζεις το μέσο όρο, που έχει την ανάγκη να του φταίνε τα πάντα πλην της γούνας του και τη βγάζει με ένα μόνιμο ακυρωτικό ερώτημα του τύπου "ε, και τι κάνουμε δηλαδή;". Όμορφα όσα αναγράφεις, επιφανειακά όπως λες, για τις λοιπές χώρες. Το ερώτημά μου όμως παραμένει...με δεδομένο πως εγώ χρήζει να μεταναστεύω στη Macedonia, εσένα τι ακριβώς σε κρατάει στην τριτοκοσμική Ιταλία που δεν μπορείς ούτε αμάξι να παρκάρεις ξέγνοιαστα; Γιατί δεν επιστρέφεις αγαπητέ κάτοικε Ιταλίας στη μαμά πατρίδα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει κι όλα είναι αγγελικά πλασμένα (δεν αποδεικνύεται από τις στατιστικές, αλλά αυτές οι τελευταίες ψεύδονται ασύστολα ως γνωστόν); Και τι σε εξώθησε να φύγεις ευθύς εξαρχής από τον τοπικό μας παράδεισο που τα πουλάκια κάνουν τσίου τσίου χαρωπά κάθε πρωί, όσο ο ήλιος ο ηλιάτορας βασιλεύει κι από το ραδιοφωνάκι ακούγεται το λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ' αγόρι μου; Να υποθέσω ότι δεν πήγες και φαντάρος γιατί ο στρατός είναι "κακός" και χρήσιμεύει μόνο για ιμπεριαλιστικούς σκοπούς; Για να μην καταλήγεις σε αναπόδεικτα συμπεράσματα ελέω αποτυχημένων υποθέσεων, να σε πλξροφορήσω πως υπηρέτησα την Ελλάδα μας κανονικά και με το νόμο. Δικαιούμαι τώρα άποψης; Να σε ενημερώσω επίσης πως για το ζήτημα της Μακεδονίας κι όλα όσα κουβαλάει δε θυμάμαι να βρέθηκε ποτέ στην εξουσία ο Αλαβάνος, για να του αποδίδιες και τις ανάλογες ευθύνες. Καλύτερα να στρέψεις αλλού τα βέλη σου. Μ' αρέσει πάντως που εγκαλούμαι και για παραίτηση, τη στιγμή που αντιμετωπίζω σε καθημερινή βάση τα ελληνικά προβλήματα, αντί να κάνω πως δεν τα βλέπω ή να γυρνάω σε γειτονικές χώρες παραδίδοντας εκ του ασφαλούς μαθήματα στους κατοίκους λοιπών χωρών. Edit: Δεν έφταιγε ούτε ο Σημίτης, ούτε και καμία κυβέρνηση για το ότι ο καθένας κοίταξε πως θα πλουτίσει γρηγορότερα εις βάρος των άλλων. Φταίει η παιδεία. Για την οποία παιδεία, φταίνε πάλι όλοι οι υπόλοιποι πλην ημών. Είμεθα ανεύθυνοι... Για όλα φταίει η παγκόσμια πολιτική, το ιστορικό momentum, οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις των Ευρωπαίων, το εβραϊκό λόμπι, οι παγανιστικές τελετές στην Ινδονησία, το τσουνάμι, οι φάσεις της Σελήνης, ο Super Mario κι ο Bill Gates...τα 10 εκατομμύρια που ζουν εδώ είναι άμοιρα ευθυνών.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Aν θέλεις να ανέβεις ένα επίπεδο φίλε blueviper, τότε κανένας δεν θα φροντίσει τον εαυτό σου καλύτερα από εσένα. Η χαμηλή παιδεία ξεκινά πρώτα από την οικογένεια, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Ξέρεις για παράδειγμα καμία οικογένεια όπου ο μπαμπάς και η μαμά να μισούν τα ζώα αλλά τα παιδιά να τα αγαπούν; Δεν ξέρω κανένα γνωστό μου -ένα άλλο παράδειγμα- να έχει διαβάσει τελευταία κανένα βιβλίο της προκοπής, ενώ εάν το καλοσκεφτείς για να διαβάσει κάποιος τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας χρειάζεται δύο ζωές, αλλά όλοι θα τρέξουν να πάρουν και να διαβάσουν ηλιθιότητες της Βαμβουνάκη και του Λιακόπουλου. Αλλά το τραγικότερο όλων είναι ότι η σημερινή νεοελληνική παιδεία βασίζεται στην τηλεόραση. Το ότι τα παιδιά υποτίθεται πως τελειώνουν πανεπιστήμια αλλά δεν γνωρίζουν ορθογραφία, τότε κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι φταίνε οι άλλοι. Αυτό όμως είναι το τελευταίο.
Fan Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Καλά εντάξει blueviper σε αφήνω στους καθημερινούς μοναχικούς αγώνες σου να αλλάξεις την σάπια ελληνική κοινωνία. Εννοείτε βρε ότι η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα, αφού το λένε και οι στατιστικές. Όσο για μένα μην στενοχωριέσαι το τέλειωσα το tour μου και γυρίζω πίσω σε λίγο καιρό να δώ εσύ πότε θα πάς στο Macedonia (που ότι στην Μακεδονία δεν μπορείς να πας με αυτές τις απόψεις που έχεις). Αιντε avanti τώρα για τους αγώνες σου.
clarice Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Αφου μιλαμε για αξιοκρατια να τι ακουσα στις ειδησεις πριν απο λιγο. Απελυσαν τρεις τηλεφωνητριες απο τον οτε που ειχαν προσληφθει με ασεπ και κανουν προσληψεις για τις θεσεις χωρις ασεπ. Μπορει ομως να ειναι και αλλα πραγματα απο πισω...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Και γιατί οι 3 απολύσεις είναι θέμα; Κάθε μέρα απολύεται κόσμος στον ιδιωτικό τομεά για διάφορους λόγους. Και γιατί η πρώτη επιλογή των νέων είναι πως θα μπουν στο δημόσιο; Αυτό από μόνο του είναι τριτοκοσμικό. Σε άλλες χώρες θεωρείται εξευτελιστικό. Γιατί βαριόνται να δουλέψουν φιλαράκι. Γι' αυτό οι καφετέριες κάνουν χρυσές δουλειές. Έχει γεμίσει ο κόσμος μαμάκηδες και τεμπελόσκυλα. Στο λέω εγώ που έχω περάσει από ναυπηγεία, διυλιστήρια και άλλα... ενδιαφέροντα εργασιακά περιβάλλοντα. Όποιος θέλει να δουλέψει, δουλεύει. Ένας αρχηγός έχει μία λύση για κάθε πρόβλημα. Ένα πρόβατο έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Η ανεργία είναι το άλοθι των τεμπέληδων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.