Fan Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εσύ blueviper θεωρείς επιχειρήματα την προσπάθεια σου να πείσεις όλους τους άλλους ότι οι δικές σου θέσεις είναι σωστές σε όλα τα θέματα και κανενός άλλου; Συνέχεια γράφεις αερολογίες και μπουρδουμαχείς με τον εαυτό σου. Πραγματικά, τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με την γενόκτονία των Ποντίων; Ή μήπως ανηκεις στην συμπαθητική τάξη των υπανθρώπων που πιστεύουν ότι το να σκοτώσεις 350,000 άτομα δεν είναι γενοκτονία; Ο κάθε blueviper μπορεί να έχει τις δικές του παράξενες απόψεις περί ελληνισμού αλλά δεν μπορεί να έρχετε και να αμφισβητεί τα αυτονόητα. Εκτός και αν αισθάνετε σπουδαίος παριστάνοντας τον γραφικό και φουσκούνοντας σαν κόκκορας. Ας τον βοηθήσουμε τότε. Εγώ σου μίλησα για ρατσισμό επειδή τον έχω ζήσει και έχω γνωρίσει ρατσιστές. Αυτός βρίσκει στην τύχη στο google μια ερευνα και την παρουσιάζει και νομίζει πως ανακάλυψε την Αμερική. Όταν κάνει μια βόλτα και έξω από τη γειτονία του (αντε από την πόλη του) θα καταλάβει κάποια πράγματα.
Fan Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Βρε δε πα να κράζει το σύμπαν ολόκληρο! Σκοπός είναι να διαπιστώσουμε αν κάποιος χρησιμοποιεί επιχειρήματα και το είδος αυτών. Απάντησε μου σοβαρά τώρα. Με το να γίνεσε περίγελος θεωρείς τον εαυτό σου σπουδαίο; Αντε αφού ανήκω και εγώ στο σύμπαν να κράξω λίγο
blueviper Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εγώ σου μίλησα για ρατσισμό επειδή τον έχω ζήσει και έχω γνωρίσει ρατσιστές. Αυτός βρίσκει στην τύχη στο google μια ερευνα και την παρουσιάζει και νομίζει πως ανακάλυψε την Αμερική. Κι εγώ γι' αυτό μιλάω...για την τάση σου να θεωρείς αυτονόητο (έως ανόητο) πως όσα ΕΣΥ έχεις ζήσει αποτελούν και τον κοινό τόπο της παγκόσμιας εμπειρογνωμοσύνης. Τράβα στη Eurostat να προσφέρεις τη βαθιά σου γνώση να κάνουν και περικοπές στα έξοδα. Όσο για τη γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων κοκ δεν είδα πουθενά να την αμφισβητώ. Άσε λοιπόν τη σαπουνόπερα έξω από τη συζήτηση.
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Γιατί δεν την κάνουν για κανέναν άλλο προορισμο αφού δε γουστάρουν τα παλικαράκια τον τόπο που γεννήθηκαν..; Γιατί ενδέχεται η επιθυμία αλλαγής της χώρας που αγαπάνε για αυτό που μπορεί να γίνει -και όχι γι' αυτό που είναι- να έχει προταιρεότητα έναντι μιας ανεύθυνης φυγής από αυτήν. Όσο αφορά στο άρθρο, και εγώ αναγουλιάζω με όλους αυτούς τους "όταν μας σφάζουν έχουν δίκιο, όταν τους σφάζουμε όχι", όπως επίσης και με αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο. Γενικά όσους βάζουν την έννοια του "δικαίου" και της "σφαγής" στην ίδια πρόταση, τους έσφαζα. Απλά θεώρησα πως η απέναντι άποψη με κάνα 2 πηγές και μελέτες και στατιστικές θα ήταν μια καλή απόπειρα ισορρόπησης μετά από τα σχόλια για τα "σκυλιά".
Fan Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Κι εγώ γι' αυτό μιλάω...για την τάση σου να θεωρείς αυτονόητο (έως ανόητο) πως όσα ΕΣΥ έχεις ζήσει αποτελούν και τον κοινό τόπο της παγκόσμιας εμπειρογνωμοσύνης. Τράβα στη Eurostat να προσφέρεις τη βαθιά σου γνώση να κάνουν και περικοπές στα έξοδα. Όσο για τη γενοκτονία των Ποντίων' date=' Αρμενίων κοκ δεν είδα πουθενά να την αμφισβητώ. ¶σε λοιπόν τη σαπουνόπερα έξω από τη συζήτηση.[/quote'] Απλώς απάντησε μου σε αυτό: Εσύ θεωρείς ρατσιστή όποιον π.χ. δεν αφήνει την κορη του να παντρευτεί τσιγγάνο ή γύφτο ή θεωρείς ρατσιστή όποιον δέρνει και σκοτώνει κάποιον μόνο και μόνο γιατί είναι ξένος (Γερμανία, Ολλανδία), υψώνει στο γήπεδο ναζιστικές σημαίες και κέλτικους σταυρούς (Ιταλία), γιουχάρει και βρίζει κάποιον μόνο και μόνο γιατί ειναι μαύρος (Ισπανία) κτλ. Εάν θεωρείς τους πρώτους ρατσιστές τότε ναι, είμαστε ρατσιστές. Αλλά εγώ δεν νομίζώ ότι αυτό είναι σοβαρό είδος ρατσισμού.
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εγώ θεωρώ ρατσιστές αυτούς που σπάνε στο ξύλο Αλβανούς στο Σύνταγμα όταν νικάνε την Ελλαδάρα μας "ζντη μπάλα".
Fan Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εγώ θεωρώ ρατσιστές αυτούς που σπάνε στο ξύλο Αλβανούς στο Σύνταγμα όταν νικάνε την Ελλαδάρα μας "ζντη μπάλα". Kαι εγώ το ίδιο
ntountou Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Γιατί ενδέχεται η επιθυμία αλλαγής της χώρας που αγαπάνε για αυτό που μπορεί να γίνει -και όχι γι' αυτό που είναι- να έχει προταιρεότητα έναντι μιας ανεύθυνης φυγής από αυτήν. Μακάρι κάποιοι να μου έδειχναν ότι πραγματικά θέλουν κάτι τέτοιο. Όταν όμως ακούω διαρκώς μια αναφορά στο τι δε πηγαίνει καλά, να γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της Ελλάδας και τέλος τέλος να αμφισβητούνται οι αναγνωρισμένες ιστορικά θηριωδίες σε βάρος Ελλήνων κατά το παρελθόν φτάνω σε σημείο που αντιδρώ και λέω "ως εδώ". Εγώ παραδέχομαι αυτούς που στιγματίζουν τα κακώς κείμενα αλλά την ίδια ώρα έχουν να προτείνουν κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση και δεν μένουν σε μια στείρα (κακοπροαίρετη) κριτική.. Αυτοί πραγματικά με πείθουν ότι θέλουν να δουν αυτή τη πατρίδα για αυτό που μπορεί να γίνει όπως πολύ σωστά αναφέρεις Luci. Όσο αφορά στο άρθρο' date=' και εγώ αναγουλιάζω με όλους αυτούς τους "όταν μας σφάζουν έχουν δίκιο, όταν τους σφάζουμε όχι", όπως επίσης και με αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο. Γενικά όσους βάζουν την έννοια του "δικαίου" και της "σφαγής" στην ίδια πρόταση, τους έσφαζα. Απλά θεώρησα πως η απέναντι άποψη με κάνα 2 πηγές και μελέτες και στατιστικές θα ήταν μια καλή απόπειρα ισορρόπησης μετά από τα σχόλια για τα "σκυλιά".[/quote'] Καλά έκανες, κι εγώ γιαυτό το διάβασα ολόκληρο γιατί ήθελα να ξέρω μια αντίθετη άποψη που (τουλάχιστον) παρουσιάζεται δομημένη σωστά.. Όχι όμως ότι θα ενστερνιστώ αυτά που διαβάζω, ειδικά όταν καθώς το διάβαζα προέκυψε ότι αφενός αμφισβητείται η γενοκτονία και ότι αν τελικά έγινε ήταν δικαιολογημένη.. Έλεος.. Κι όσοι είχαν την τύχη να ακούσουν ζωντανές περιγραφές γερόντων απο κείνα τα χρόνια πρέπει να φρίκαραν.. Μακριά από εθνικισμούς αλλά μακριά και από την απαξίωση του τόπου μας και την διαστρέβλωση της ιστορίας, είτε πρόκειται για τα καλά μας είτε για τις ασχήμιες μας
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Καμία γενοκτονία δεν είναι δικαιολογημένη. Ας μην μπερδεύουμε την έννοια της δικαιολογίας με αυτή της αιτιολογίας. Είναι λογικό να χρησιμοποιεί κανείς την Εθνοκάθαρση σε μια περίοδο που επιζητεί την εθνική ενοποίηση ως μέσο επίτευξης αυτής. Όλοι το έκαναν, από τους Ισραηλινούς, τους Ρωμαίους και τους Παλαιστίνιους, ως τους Έλληνες, τους Τούρκους και τους Γερμανούς. Η γενοκτονία είναι ένα ΛΟΓΙΚΟ ιστορικό βήμα, απλά είναι η εύκολη και καταδικαστέα λύση.
ntountou Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 λογικό ιστορικό βήμα..;; σύμφωνα με ποια λογική; η μόνη απάντηση που μου έρχεται είναι η εθνικιστική/ρατσιστική λογική.. δε μου έρχεται εύκολο να τα χαρακτηρίσω "λογικά" αυτά τα φαινόμενα, μάλλον για παραλογισμούς και ακρότητες πρόκειται. μήπως θα ήταν καλύτερα να το χαρακτηρίσουμε απλά ΥΠΑΡΚΤΟ ιστορικό βήμα προς επίτευξη εθνικιστικών σκοπών (όπως άφησες να εννοηθεί αναφερόμενος στην "εθνική ενοποίηση");
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Προφανώς με την λογική του Εθνικισμού. Ποιός πατριώτης δεν θα ήθελε μια καθαρή και αυτάρκη πατρίδα χωρίς μετανάστες? Το θέμα είναι ποιός είναι αρκετά μαλάκας για να περάσει από την φαντασίωση στην εκπλήρωση αυτής.
marios1957 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Προφανώς με την λογική του Εθνικισμού.Ποιός πατριώτης δεν θα ήθελε μια καθαρή και αυτάρκη πατρίδα χωρίς μετανάστες? Το θέμα είναι ποιός είναι αρκετά μαλάκας για να περάσει από την φαντασίωση στην εκπλήρωση αυτής. Πότε πολιτεύεσαι είπαμε; Σοβαρά μιλάω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.