Προς το περιεχόμενο

2 χρόνια dsl χωρίς να πληρώσω!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ φίλε μου στο λέω' date=' όπως και στο είπα, όπως και θα στο ξαναπώ αν χρειαστεί γιατί αν και δεν αμφισβητώ την καλή πρόθεση όσων δίνουν συμβουλές, έχω καεί ουκ ολίγες φορές από "ειδήμονες" :

Βρες έναν δικηγόρο και ρώτα τον. Βρες έναν πραγματικό ειδήμονα...

Edit : Να προσθέσω με βάση το ότι εγράφη άνωθεν μου, ότι εάν ο δικηγόρος όντως πει "κάνε το κορόιδο". ναι, να το κάνει γιατί να μην το κάνει? Θα φτωχύνει η εταιρεία? Μήπως ήδη δεν μας κλέβουν αρκετά που άλλα πληρώνουμε και άλλα παίρνουμε?[/quote']

Φιλε μου,αν ποτε ανοιξεις εταιρεια και θεωρησεις οτι οι εκαστοτε δικηγοροι σου ειναι ειδημονες και οτι θα σε προστατεψουν απο τις κακοτοπιες,ετοιμασου να διαβεις την πορτα της φυλακης.Δωσε μεγαλη προσοχη σε αυτο που σου ειπα.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το μόνο που ίσως σε σώσει, αν η βιβο απαιτήσει τα λεφτά της, είναι να πεις πως δεν είχες να πληρώσεις, οπότε η βίβο έπρεπε να σου κόψει τη συνδρομή, οπότε φταίει αυτή για την παραπέρα χρέωση.

Όμως, υποψιάζομαι, πως όπως και στον ΟΤΕ, ειναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση της εταιρίας να διακόψει τη σύνδεση.

Από την άλλη για να διακόψεις εσύ τη σύνδεση πρέπει πρώτα να πληρώσεις (έτσι νομίζω γίνεται, πάρε τηλ να σιγουρευτείς). Οπότε, δεν είχες λεφτά να πληρώσεις τη συνδρομή, αλλά ούτε λεφτά να εξοφλήσεις προκειμένου να τη διακόψεις, οπότε εσύ δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.
Συμφωνώ μαζί σου. Τα χρήματα που χάνονται απο αυτό λέγεται "bad debt" και κάθε εταιρία έχει κάθε χρόνο χαμένα χρήματα' date=' αναλόγως το αντικείμενό της.

Μπορεί λοιπόν και να είναι έτσι. Μπορει καποιος να ανοιξε τον λογαριασμό και να μην τον έκλεισε οταν δεν πληρωσε το παιδί. Αλλά εσύ στη θέση του θα ρίσκαρες?

Επίσης ξέρω ατομο με test account απο ISP που το είχε 3 μήνες!! Αλλη φαση αυτο ομως γιατι αυτός ποτέ δεν υπέγραψε κάπου![/quote']

συμφωνώ με αυτά που λες αλλα η συγκεκριμένη περίπτωση λογικά δεν είναι Bad debt. Bad debt σημαίνει τα εξής:

σου έχω κόψει τιμολόγιο και δεν έχω εισπράξει,

σε έχω προειδοποιήσει δεν έχω εισπράξει

έχω βάλει τα κοράκια/φουσκωτούς να συλλέξουν και δεν τα έχω καταφέρει

εκεί η εταιρεία λέει ότι ναι, αυτό είναι bad debt και αναγνωρίζω ότι ίσως δεν το εισπράξω ποτέ και το αφαιρώ από τα έσοδα.

όταν όμως η εταιρεία έχει αποτύχει να αναγνωρίσει εξ αρχής το έσοδο, στην συγκ. περίπτωση το πάγιο για την adsl, και δεν έχει ιδέα ότι λειτουργεί και δεν έχει καν κόψει τιμολόγιο, δεν έχει καν φτάσει στην διαδικασία κακοπληρωτών. γι'αυτό λέω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος μας είναι να ζητήσει μια διακοπεί (και προς θεού μην απαντήσεις στην ερώτηση από πότε έχετε τη γραμμή) και θα τον ενημερώσουν από την viv. στην χειρότερη θα πληρώσει αυτά που έπρεπε. και επειδή είναι και μαμακία της viv. θεώρω πως δεν θα ζητήσουν τόκους. και ξαναλέω η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην ξέρουν ούτε αυτοί οπότε θα του βγει φτηνα ;) (εκτός και αν διαβάζουν αυτό το θρεντ :razz: )

Δημοσ.
free adsl vlepeis to paradeigma tou panagioti' date=' ego prosopika exo dei misthomenes grammes na min xreonontai epeidi pote den eftase ena xarti kapou, epeidi ena noumero sto fax htan dysanagnosto klp klp.

pragmatika de katalavaino giati eisai toso dyspistos, aytes oi etairies den einai trapezes pou kseroun pou einai kai to teleytaio lepto (an kai ekei ginontai straves). otan oi syndeseis arxisoun kai ginontai ekatontades xiliades kai den exei to sosto tropo ypostiriksis de simainei mono oti vrizei o katanalotis, simainei episis oti mporei kai i etaireia na xanei lefta.[/quote']

file mou to leo giati apo auta pou exo dei edo opos leei enas filos nomizo oti auto to forum apoteleite apo "pitsirikades" pou pasxoun apo to syndromo tis pragmatikotitas kai zoun se enan eikoniko kosmo pou katharizei o "theios".

kai gia na eksigoume autoi pou lene ta diafora den exoun perasei to louki tou dikastiriou gia 50-1000 euro kai ta lene ek tou asfalous gia na to perasoun kai ta leme.

oso gia tis dimosies ypiresies nomizete oti me tis leased lines den trexeis se dikastiria emeis plirosame 1500 euro gia ena fax pou den irthe pote (logariasmos) tis leased line kai pigame sto dikastirio ego kai enas synadelfos apo to logistirio dosame 3000 euro kai teleiose to thema gia na isoun idiotis na se do tote?

min lete eksypnades an den kserete.

opoios exei amfivolia to ti tha pathei o filos as min plirosei tin VIVODI kai otan tou steilei to EKSODIKO gia ta OFEILOUMENA as tou ta plirosete eseis.

giati to mystiko sta symvolaia paroxis ypiresion einai ta "mikra grammata" stous orous ta exete diavasei pote eseis pou to paizete eksypnoi???

diavaste ta prota kai meta milate

DEN EINAI YPOXREOMENOI NA APOSTELLOUN LOGARIASMO EISAI YPOXREOMENOS NA PLHRONEIS KATHE MHNA KAI NA KRATAS TIN APODEIKSH PLHROMHS an katalavainete auto exei kalos allios...

Δημοσ.

προσωπικά δεν του λέω να μην πληρώσει, αλλά να πάει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να του πουν their side of the story και να τελειώσει το θέμα του, σίγουρα δε πρέπει να το αφήσει στο έλεος του Θεού. η χειρότερη εκδοχή να πληρώσει αυτα που έπρεπε. παρόλ'αυτά δεν φαίνεται να παραδέχεσαι ότι ακόμα και εσύ μπορεί να κάνεις λάθος, ότι μπορεί ακόμα και η φανταστική εταιρεία να μην γνωρίζει τι της γίνεται...

γίνε λίγο πιο δεκτίκος και ίσως κερδίσεις και εσύ 1 πράγμα από αυτό το φόρουμ (των "πιτσιρικάδων") από τα 10 που δίνεις, το όφελος δικό σου θα είναι.

Δημοσ.

file mou me exeis pareksigisei den leo oti i p.x etaireia ta exei sosta ola kai o pelaths to adiko oute oti ego eimai o teleios kai o sostos kai oi alloi eiste lathos apla leo oti i ekastote etaireia sigoura exei ta nota tis kalymmena eite ypo morfis symvolaiou eite ypo alli morfi kai an paei to thema dikastikos o filos mas exei xasei.

oti leo einai apo prosopiki empeiria kai gia auto leo oti ta perissotera pou eida edo nomizo oti milao me "pitsirikades" kai oti zoun stin eikonikh pragmatikotita giati an zousan stin kanoniki pragmatikotita den tha elegan auta ta pragmata kapoios pou kserei ti simainei EKSODIKO akoma gia posa 50-10000 euro kai dikastiria den tha to elege auto to pragma dioti filos mou gia 100 euro pou xrostage dosh se autokinito (teleutaia dosi) kai exase tin douleia tou prin to ksoflisei tou ekanan eksodiko gia ta 100 euro + tous tokous kai exase to amaksi kai paraligo na xasei kai to spiti tou apo tin trapeza gia auto leo min paizete me auta ta pragmata.

Δημοσ.

19-05-06 ----> Anoi3e to 8ema to palikari gia boh8eia. :)

23-05-06 ----> Shmera, meta apo 5 meres den exoume kanena neo tou. :)

File mas, 8a mas peis telika AN apofasises na kaneis kati, i AN hdh ekanes kai AN ekanes ti egine? :confused:

(Proswpika parolo pou den anefera thn apopsh mou, me kalupsan kapoioi apo edw mesa [px: admin.iekep, polaki] pisteuw oti DEN ekanes kati kai OYTE prokeite na kaneis...) :)

Δημοσ.
Έχουν τα στοιχεία σου φαντάζομαι' date=' γνωρίζουν πότε έκανες την αίτηση, πόσο χρόνο χρησιμοποιείς υπηρεσίες τους. Αν κάποια στιγμή σε ρωτήσουν, τί αποδεικτικό θα τους δώσεις ότι πλήρωσες;

Do it the right way.[/quote']

Συμφωνώ. Κάτι τέτοιο θα έκανα και γω. Οι εταιρείες μόνο πληρώνονται. Ποτέ δεν πληρώνουν ή χαρίζουν.

Δημοσ.

elpizo na kanei kati o filos etsi oste na min exei mpleximata to minima to exei postarei kai se allo forum zitontas voitheia pantos kai anaferontas ta gegonota idies apantiseis vevaia kai ekei.

tora alitheia , psemmata o xronos tha deiksei ego pantos exo kapoies amfivolies tha mou peis nai re file giati me ote kai otenet den ginontai tetoia lathi pisteuo oute oi idiotikes etaireies na kanoun tetoia lathi giati an ekane tetoia kai i sparknet p.x gia auto evale louketo kai sigoura den symferei kanenan na valei kai i vivodi i opoiadipote vivodi louketo.

Δημοσ.
Φιλε μου,αν ποτε ανοιξεις εταιρεια και θεωρησεις οτι οι εκαστοτε δικηγοροι σου ειναι ειδημονες και οτι θα σε προστατεψουν απο τις κακοτοπιες,ετοιμασου να διαβεις την πορτα της φυλακης.Δωσε μεγαλη προσοχη σε αυτο που σου ειπα.

Οπότε η εναλλακτική είναι να πιάσεις ότι νομικά βιβλία υπάρχουν και να αρχίσεις να τα ξεψαχνίζεις? Πώς θα βρεις άκρη?

Ο προηγούμενος εργοδότης μου είχε φτάσει στο σημείο να ξέρει περισσότερα απ' τους δικηγόρους του, με την διαφορά όμως ότι τα παιδάκια ήταν νεούδια με ελάχιστη πείρα. Δεν μπορούσε σε καμμία περίπτωση να συγκριθεί με έναν κολωπετσωμένο δικηγόρο ενώ οι αρκετές για τα δεδομενα του γνώσεις που απέκτησε είχαν αποκτηθεί μέσα από πολλά λάθη και χαμένα χρήματα.

Εν προκειμένω, θεωρώ ότι ο άνθρωπος εδώ δεν υπάρχει λόγος να πάει ούτε με το σταυρό στο χέρι αν μπορεί να το αποφύγει αλλά ούτε σαν μαγκάκος που θα τους τα πάρει. Λέω ευθύς εξαρχής ότι δεν είμαι αρμόδιος να δώσω απαντήσεις όπως πιστεύω δεν είναι και κανένας εδώ μέσα μια και όλοι στηρίζονται είτε στην προσωπική πείρα που μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση είτε σε εικασίες, εν ολίγοις δλδ ο άνθρωπος δεν μπορεί και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στηριχτεί στα λεγόμενα κανενός μας....

Δημοσ.

Και εμένα μου έτυχε με Vidodi και full llu να μην έχει εκδοθεί λογαριασμός για ADSL για 1 χρόνο, με το αρχικό συμβόλαιο να είναι 6μηνο.

Τελικά μόλις έκανα άιτηση για διακοπή μου ήρθε ένας εκκαθαριστικός.

Δημοσ.

μια μικρή διευκρίνηση.

τοκοι δεν μπαίνουν σε αυτές τις υπηρεσίες, ουτε και στους λογαριασμους των κινητών.

σε περίπτωση που παει δικαστικώς ενδέχεται να χρειαστει να πληρώσεις τα δικαστικά εξοδα

Δημοσ.

Παιδιά σήμερα μου ενεργοποιήθηκε η 1024 connex γραμμή μου!Και πετάει.Κατεβάζω με 105 κλπ!

Με βίβο δεν την έκοψα ακόμη.Πήρα έναν άλλο γνωστό μου (μικρότερο κονέ),και τσέκαρε τον λογαριασμό μου.Τον βρήκε, είναι ενεργή η σύνδεσή μου, αλλά υπάρχει μηδενική κίνηση λογαριασμών αυτά τα 2 χρόνια!

Μου είπε να στείλω φαξ για διακοπή σύνδεσης και αν είναι τυχερός δεν θα κοιτάξουν ή αν κοιτάξουν να δουν ότι δεν έχω υπόλοιπο που τους χρωστάω.

Αλλά υπάρχει πιθανότητα να δουν τις μηδενικές συναλλαγές και να με τρέχουν.

Τώρα το σκέφτομαι να πάρω για διακοπή...

Δημοσ.
μια μικρή διευκρίνηση.

τοκοι δεν μπαίνουν σε αυτές τις υπηρεσίες' date=' ουτε και στους λογαριασμους των κινητών.

σε περίπτωση που παει δικαστικώς ενδέχεται να χρειαστει να πληρώσεις τα δικαστικά εξοδα[/quote']

ο ΟΤΕ γράφει καθαρά στη σύμβαση τους πως αν δεν πληρώσεις τον λογαριασμό έχει κάθε δυνατότητα να στο τοκίσουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...