Προς το περιεχόμενο

Συλλογή νομισμάτων

NickTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω εχω κρατισει ολα τα χαρτονιμισματα και νομισματα απτις δραχμες.ακομα και τα νονισματα του 500αρικου που ειχαν βγει συλλεκτικα για τους ολιμπιακους αγωνες.και εχω και αρκετα απο διαφορες χωρες, παλια και καινουρια.

Αραγε αμα πουλισω σε λιγα χρονια τις δραχμες ποσο θα κανουν?

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο οβολός που ανέφερα παραπάνω είναι όπως αυτός στις φωτογραφίες που βρήκα στο 123sold σε λίγο πιο καλύτερη κατάσταση:

7951bw9.th.jpg 5207fz1.th.jpg

Γνωρίζει κανείς ποια είναι η πραγματική του αξία;

Από την καταστασή του όπως το βλέπω με φθορά στο μαλάκι,περίπου στα 10 ευρώ,είναι το πιο εύκολο από όλες τις ημερομηνίες των χάλκινων του Γεωργίου Α'.

Για να καταλάβεις την αξία του εκείνη την εποχή λάβε υπόψη ότι τα ημερομίσθια εκείνης της εποχής, από ένα ψάξιμο που έκανα και στηρίχθηκα περισσότερο στα πορίσματα του Τσουκαλά, είναι ότι το μέσο εργατικό ημερομίσθιο για την περίοδο 1846 έως 1866 είναι 2,5 δραχμές, το 1870 είναι 2,8 δραχμές και από το 1886 έως το 1893 κυμαίνεται από 3,5 έως 4 δραχμές (μη ξεχνάμε τη μεγάλη οικονομική κρίση του 1883), όπου σε πολλά πράγματα οι τιμές τους διπλασιάστηκαν.

Δηλαδή το 1880 ο ανειδίκευτος εργάτης κέρδιζε ετησίως 900 δραχμές και ο αγρότης κέρδιζε 600 δραχμές.

Δημοσ.
εγω εχω κρατισει ολα τα χαρτονιμισματα και νομισματα απτις δραχμες.ακομα και τα νονισματα του 500αρικου που ειχαν βγει συλλεκτικα για τους ολιμπιακους αγωνες.και εχω και αρκετα απο διαφορες χωρες, παλια και καινουρια.

Αραγε αμα πουλισω σε λιγα χρονια τις δραχμες ποσο θα κανουν?

Οι αξία τους είναι πιο πολύ συναισθηματική.

Μην ξεχνάμε ότι η δραχμή ήταν το πρώτο χαρτζιλίκη μας,ο πρώτος μισθός μας,το εφόδιο για να τολμήσουμε το πρώτο μας ραντεβού,το βήμα προς την ενηλικιωσή μας,το νόμισμα πάνω στο οποίο χαράκτηκαν μεγάλες στιγμές και ιστορικές μορφές της Ελλάδας,όλα αυτά πρέπει να τα κρατήσουμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας.

Ξέρω ότι όσο πλησίαζε η ώρα για την απόσυρση πολύς κόσμος τα κράταγε,οπότε δύσκολα θα αποκτήσουν μεγάλη οικονομική αξία.

Όποιος θέλει να συλλέξει Ελληνικά νομίσματα για επένδυση,πρέπει να στραφεί παλιότερα (από Γεώργιο α' ,Όθωνα ,Καποδίστρια) ή σε δύσκολες κοπές.

Δημοσ.
Εχω ενα γερμανικο ασημενιο νομισμα το οποιο δεν αναγραφει πανω καμια αξια σε μαρκα η ευρω (μαλλον ειναι σαν ενθυμιο κατι) και το οποιο απεικονιζει απο την μια την πτωση του τειχους του βερολινου και απο την αλλη τον χαρτη της ενωμενης πια γερμανιας.εχω γραφτει και σε ενα φορουμ με νομισματα αλλα δεν ξερει κανεις να μου πει ποσο εχει.Λεει και κατι γερμανικες λεξεις πανω (40 JAHRE BUNDESREPUBLIC DEUTSCHLAND )

Για αρχή, αφού δεν έχει αξία επάνω, δεν είναι νόμισμα αλλά μετάλλιο.

Δημοσ.

Παιδιά φτιάχνω μια μικρή συλογή από χρυσά νομίσματα -λίρες- :mrgreen: :mrgreen: .Αυτά είναι Αυστριακά -δουκάτα;;;-με τον αυτοκράτορα Franz Joseph I, χρονολογίας 1915 και 1912.Είναι ολόχρυσα με 986/1000 χρυσό και ζυγίζουν 3,5 γραμμάρια.Ξέρετε τι αξία έχουν στη Ελλάδα;Δεν μένω στην Ελλάδα.Μια εικόνα παραθέτω.

Δημοσ.

Μία ακόμη ερώτηση: Έχω στην κατοχή μου νομίσματα του προπερασμένου αιώνα τα οποία δεν είναι ελληνικά (είναι διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών), θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να κατοχυρώσω την κατοχή τους ώστε να είμαι νόμιμη; Τι διαδικασίες χρειάζεται και πόσο μπορεί να είναι το κόστος;

Δημοσ.
Παιδιά φτιάχνω μια μικρή συλογή από χρυσά νομίσματα -λίρες- :mrgreen: :mrgreen: .Αυτά είναι Αυστριακά -δουκάτα;;;-με τον αυτοκράτορα Franz Joseph I, χρονολογίας 1915 και 1912.Είναι ολόχρυσα με 986/1000 χρυσό και ζυγίζουν 3,5 γραμμάρια.Ξέρετε τι αξία έχουν στη Ελλάδα;Δεν μένω στην Ελλάδα.Μια εικόνα παραθέτω.

Στην Ελλάδα πάντως πολύ μικρότερη τιμή από ότι θα μπορούσες να πάρεις στην Αυστρία ή τη Γερμανία. Στην Ελλάδα θα σου το βάλουν πάνω σε ζυγαριά και θα σου βγάλουν τιμή.

Ενδεικτικά, δες στο Ebay.at Ebay.de για το μίνιμουμ που μπορεί να πιάσουν, πιθανόν σε μαγαζί εκεί να πιάσουν κάτι παραπάνω.

Ενδεικτικά, δες στο παρακάτω link. Κλείνει σε λιγότερο από 20 ώρες.

1 Dukat 1915

Δημοσ.
Μία ακόμη ερώτηση: Έχω στην κατοχή μου νομίσματα του προπερασμένου αιώνα τα οποία δεν είναι ελληνικά (είναι διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών), θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να κατοχυρώσω την κατοχή τους ώστε να είμαι νόμιμη; Τι διαδικασίες χρειάζεται και πόσο μπορεί να είναι το κόστος;

Από τον 18ο αιώνα και μετά δεν υπάρχει πρόβλημα,είναι ανοικτά στις συναλλαγές και στις δημοπρασίες .

Υπάρχει και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

(Μιαούλη 15Α Αθήνα τηλ.2103215678 ) για περισσότερες διευκρινήσεις.

Στο εξωτερικό τα πράματα αλλάζουν και για παράδειγμα (δυστυχώς),βλέπεις εκατοντάδες δημοπρασίες και πωλήσεις αρχαιολληνικών νομισμάτων μέσα από μεγάλους γερμανικούς,ελβετικούς και άλλους συλλεκτικούς ομίλους που η θέση τους κανονικά έπρεπε να ήταν στην προθήκη κάποιου Ελληνικού μουσείου.

Δημοσ.

Μόνο φρόντισε να πας Κυριακή πρωί πρωί αν είναι στην Π.Ν.Ε. γιατί αν πας καθημερινή, είτε θα είναι κλειστά, είτε θα είναι μόνος του ο μπάρμπα-Φροϋδης εκεί και ότι και να του πας θα σου το βγάλει άχρηστο για να σου το αγοράσει.

Καλύτερα Κυριακή μήπως και είναι και κανένας σοβαρός άνθρωπος εκεί.

Δημοσ.
Μόνο φρόντισε να πας Κυριακή πρωί πρωί αν είναι στην Π.Ν.Ε. γιατί αν πας καθημερινή, είτε θα είναι κλειστά, είτε θα είναι μόνος του ο μπάρμπα-Φροϋδης εκεί και ότι και να του πας θα σου το βγάλει άχρηστο για να σου το αγοράσει.

Καλύτερα Κυριακή μήπως και είναι και κανένας σοβαρός άνθρωπος εκεί.

Σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω..8) 8)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω κατι χαρτονομισματα που μου τα εδωσε ο παππους μου!

1.000.000.000.δραχμες

500.000 δραχμεσ και πολλα αλλα!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...