Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοίγει το X


WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες, εγκατέστησα το ubuntu64 5.10, και δεν ανοίγει το X μου λέει για πρόβλημα στο xorg.conf και επίσης:

 

-No device Found

-No screens found

 

>

το xorg.conf :

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/misc"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/Type1"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/CID"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/100dpi"
FontPath	"/usr/share/X11/fonts/75dpi"
       # paths to defoma fonts
FontPath	"/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
FontPath	"/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/CID"
EndSection

Section "Module"
Load	"GLcore"
Load	"i2c"
Load	"bitmap"
Load	"ddc"
Load	"dri"
Load	"extmod"
Load	"freetype"
Load	"glx"
Load	"int10"
Load	"type1"
Load	"vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier	"Generic Keyboard"
Driver		"kbd"
Option		"CoreKeyboard"
Option		"XkbRules"	"xorg"
Option		"XkbModel"	"pc104"
Option		"XkbLayout"	"us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier	"Configured Mouse"
Driver		"mouse"
Option		"CorePointer"
Option		"Device"		"/dev/input/mice"
Option		"Protocol"		"ImPS/2"
Option		"Emulate3Buttons"	"true"
Option		"ZAxisMapping"		"4 5"
EndSection

Section "Device"
Identifier	"ATI Technologies, Inc. Radeon X850 Pro (R480)"
Driver		"ati"
BusID		"PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier	"Generic Monitor"
Option		"DPMS"
HorizSync	28-51
VertRefresh	43-60
EndSection

Section "Screen"
Identifier	"Default Screen"
Device		"ATI Technologies, Inc. Radeon X850 Pro (R480)"
Monitor		"Generic Monitor"
DefaultDepth	24
SubSection "Display"
	Depth		1
	Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
	Depth		4
	Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
	Depth		8
	Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
	Depth		15
	Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
	Depth		16
	Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
	Depth		24
	Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier	"Default Layout"
Screen		"Default Screen"
InputDevice	"Generic Keyboard"
InputDevice	"Configured Mouse"
EndSection

Section "DRI"
Mode	0666
EndSection

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγκατεστημένους τους έχεις απλώς με την αλλαγή σε vesa του είπες να μην τους χρησιμοποιεί. Μπορεί και να φταίει αυτό πάντως, μιά δοκιμή θα σε πείσει :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θές tv-out πρέπει να εγκαταστήσεις τους drivers από την ATi και ίσως δουλέψει...

 

Αυτούς εγκατέστησα mate, αλλά όταν άλλαξα πάλι το xorg.conf και έβαλα ΑΤΙ οδηγούς τότε μου την έκανε πάλι τη λαμογιά. Στο παρελθόν, με άλλες κάρτες δούλεψε άψογα το tvout (με επίσημους οδηγούς ΑΤΙ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιόν οδηγό ακολούθησες για να κάνεις την εγκατάσταση;

Εδώ υπάρχουν οδηγίες για το πώς να βάλεις τους τελευταίους drivers της ati (δες method 2).

Τον έχω ακολουθήσει για 32bit σε φορητό με κάρτα pci-e x700 και όλα μου δούλεψαν ρολόι ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιόν οδηγό ακολούθησες για να κάνεις την εγκατάσταση;

Εδώ υπάρχουν οδηγίες για το πώς να βάλεις τους τελευταίους drivers της ati (δες method 2).

Τον έχω ακολουθήσει για 32bit σε φορητό με κάρτα pci-e x700 και όλα μου δούλεψαν ρολόι ;).

 

H ATI έχει δική της εγκατάσταση απλώς τρέχεις το αρχείο που κατέβασες και τα κάνει μόνο του. Ακόμα και όταν άλλαξα στο xorg.conf to ati me "fglrx" πάλι τα ίδια. θα δοκιμάσω τον οδηγό στο τελευταίο λινκ και θα σας πω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιόν οδηγό ακολούθησες για να κάνεις την εγκατάσταση;

Εδώ υπάρχουν οδηγίες για το πώς να βάλεις τους τελευταίους drivers της ati (δες method 2).

Τον έχω ακολουθήσει για 32bit σε φορητό με κάρτα pci-e x700 και όλα μου δούλεψαν ρολόι ;).

τελικά έπαιξε το λινκ του μύθου! Ευχαριστώ φίλε μου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας