Προς το περιεχόμενο

Πατριωτισμός και θρησκευτικό συναίσθημα

lefterhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη κατα εσας μονο οσοι γραφουν Χ.Ο. στην ταυτοτητα τους εχουν το δικαιωμα αλλα και την ιερη υποχρεωση να υπερασπιστουν την πατριδα μας?

Ο αν/χης Μαρδοχαιος Φριζης που ηταν ο 1ος ανωτερος αξιωματικος που επεσε το 40 νομιζετε οτι ηταν Χ.Ο.? Και ομως ηταν Εβραιος.

ΤΟ 40 παλι νομιζετε οτι Ελληνες μουσουλμανοι δεν πολεμησαν για την Ελλαδα?

Γερμανοτσολιαδες, ταγματασφαλιτες και καταδοτες δεν ηταν Χ.Ο.?

Συνδεετε τη θρησκεια με το εθνικο φρονημα? Που σας τα εμαθαν αυτα?

Δημοσ.
Ωραίος τύπος!

Η μόνη απορία μου εστιάζεται στο "πάρτε τις γκόμενες σας". Από πού να τις πάρουν?

Mην παρερμηνευεις τις δηλωσεις του μακαριστου!:evil: :mrgreen:

Δημοσ.
Δηλαδη κατα εσας μονο οσοι γραφουν Χ.Ο. στην ταυτοτητα τους εχουν το δικαιωμα αλλα και την ιερη υποχρεωση να υπερασπιστουν την πατριδα μας?

Ο αν/χης Μαρδοχαιος Φριζης που ηταν ο 1ος ανωτερος αξιωματικος που επεσε το 40 νομιζετε οτι ηταν Χ.Ο.? Και ομως ηταν Εβραιος.

ΤΟ 40 παλι νομιζετε οτι Ελληνες μουσουλμανοι δεν πολεμησαν για την Ελλαδα?

Εννοείτε πως δεν παίζει κανένα ρόλο η θρησκεία για το εάν θα υπερασπιστείς την πατρίδα σου ή εάν θα είσαι προδότης ή λιποτάκτης.

Για τους μουσουλμάνους Ελληνες δεν ξέρω τι έκαναν το '40 (δεν έχω ακουσει κάτι συγκεκριμένο) αλλά ξέρω για τους "τσάμηδες" τι έκαναν εάν θέλεις να σου πώ.

Δημοσ.

κοίταξε πρωσοπικα δε νομίζω να παίζει ρόλο το εθνικό φρόνιμα με την θρησκεία. ασε που θα πρεπε να γίνει διαχωρισμος εκκλησίας-θρησκείας, αλλα αυτό είναι άλλη κουβέντα

Δημοσ.
Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν για όλα τα άτομα. Υπάρχουν ορισμένοι που θα προτιμούσαν να χάσουμε πχ τη Μακεδονία από το να κουνήσουν τον αφράτο πισινο τους για να κάνουν το καθήκον τους.

Αλλωστε στο παρελθόν έχουμε πολλά παραδείγματα.

Έχω κάνει μια ερώτηση σχετικά με αυτό και την κάνατε γαργάρα.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει η αναγραφή ή μη του θρησκεύματος με τον πατριωτισμό ή μη ενός Έλληνα (πχ)?

Δημοσ.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει η αναγραφή ή μη του θρησκεύματος με τον πατριωτισμό ή μη ενός Έλληνα (πχ)?

Το θρησκευτικό συναισθημα είναι κάτι προσωπικό και δεν μπορεί να στο επιβάλει κάποιος αντίθετα το εάν θέλεις το καλό ή το κακό της χώρας σου είναι σημαντίκο θέμα, γι'αυτο και ξεσηκώθηκαν πολλοί όταν έμαθαν το παρελθόν της Καραχασάν για παράδειγμα.

Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι Η.Π.Α. που έχουν 200 θρησκείες. Από τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι Έλληνες είναι ορθόδοξοι πολλοί έχουν συνδέσει την ορθοδοξία με την Ελλάδα κοιτόντας με καχυποψία όποιον δεν είναι όρθοδοξος.

Δεν αποκλείω όμως να υπάρχει κάποιος που να είναι ινδουστής Έλληνας για παράδειγμα και να υπερασπίζεται και να προσπαθεί για το καλό της χώρας τους περισσότερο από έναν χριστιανό.

Δημοσ.
...αλλά ξέρω για τους "τσάμηδες" τι έκαναν εάν θέλεις να σου πώ.

Ξερω τι μας εκαναν οι τσαμηδες, οι βουλγαροι και οι τουρκοι και ξερω τι τους καναμε και εμεις.

Δεν καταλαβα που κολλαει με το:

Εννοείτε πως δεν παίζει κανένα ρόλο η θρησκεία για το εάν θα υπερασπιστείς την πατρίδα σου ή εάν θα είσαι προδότης ή λιποτάκτης.

Δημοσ.

Τι δεν κατάλαβες; Εννοώ ότι σε περίπτωση δύσκολης κατάστασης (πολέμου κτλ) δεν θα παίξει ρόλο το θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός για το εάν θα υπερασπιστεί την πατριδα του ή εάν θα είναι προδότης.

Δημοσ.
Εδω γραφονται μερικα απλα και αυτονοητα πραγματακια που πολλοι ομως δεν τα εχουν καταλαβει ακομα.

http://1lyk-volou.mag.sch.gr/sch/thrisk_fanatismos.htm

""Το ξίφος είναι το κλειδί για τον ουρανό και την κόλαση. Μια σταγόνα που θα χυθεί για τον Αλλάχ , μια νύχτα στο στρατό , είναι χρησιμότερη από δύο μήνες νηστείας και προσευχής . Όποιος πέσει στη μάχη , οι αμαρτίες του παραγράφονται και κατά τη μέρα κρίσεως το σώμα του θα συμπληρωθεί με τα φτερά των αγγέλων και των Χερουβείμ’. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, γιατί υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση του Οθωμανικού τόξου, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν επικρατήσει ο Ισλαμισμός στη γειτονική Τουρκία , θα οδηγηθούμε σε πόλεμο""

Στην Τουρκία οι Ισλαμιστές δεν είναι τόσο επικύνδινοι όσο οι Κεμαλιστές. Εάν κερδίσουν τις εκλογές οι Στρατηγοί (Κεμαλιστές) να δείτε τι έχουμε να τραβήξουμε.

Δημοσ.

Θα αποτρελαθούμε τελείως μου φαίνεται!

Ρε σεις, σκεφτείτε τι σημαίνει πατρίδα. Πατρίδα είναι ο τόπος που ζούμε, τα σπίτια μας, η οικογένειά μας κτλ.... Τι σχέση έχει το θρησκευτικό συναίσθημα αν κάποιος μου απειλήσει όλα τα παραπάνω; Εγώ θα πολεμήσω για αυτά και θα του πάρω το κεφάλι του εισβολέα είτε είμαι Χ.Ο είτε είμαι σατανιστής ή και άθεος.

Τον θεό (όποιος κι αν είναι αυτός) περιμένω για να προστατεύσω την πατρίδα μου;

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι εχουμε την ατυχια να ζουμε με εναν γειτονα που βρισκεται πιο πισω σε πολλα επιπεδα και κυριως πνευματικα αλλα το θεμα ειναι ο κοσμος να αποβαλλει πρωτα τους δικους μας δημαγωγους και οχι να πεφτει στην παγιδα του φοβου και του μισους που συμφερει και τις 2 εξουσιες.Οπως σε κανουν εσενα να φοβασαι τους Τουρκους ετσι κανουν και τον μεσο Τουρκο να φοβαται ας πουμε οταν ακουει απο μερικα φανατικα φυντανια που εχουμε και λενε οτι η πρωτευουσα της Ελλαδας ειναι η Κωνσταντινουπολη.

Δημοσ.

Πάντως, για να επανέλθουμε στο θέμα του τοπικ, είναι πολύ πιο δύσκολο (και ιστορικά σπάνιο) να πολεμάς εναντίον ενός ομόδοξου έθνους.. βέβαια, παραδοσιακά, ομόδοξα έθνη έχουν καλές σχέσεις και υπάρχει πολύ πιο ισχυρό δέσιμο σε σχέση με τα αλλόδοξα, άρα και οι μεταξύ τους εχθροπραξίες ανα τους αιώνες είναι σπάνιες.. π.χ. Ελλάδα - Ρωσσία - Σερβία, τα αραβικά κράτη (γύρω από το Ισραήλ) και άλλες περιπτώσεις (μη μου ξεθάψετε καμμιά εξαίρεση από την ιστορία, εννοείται πως υπάρχουν και τέτοιες..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...