sniper_206 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Σκέφτομαι να δροσίσω λίγο το υπνοδωμάτιο και το γραφείο μου με 2 κλιματιστικά (9000 btu λόγω χώρου με καλύπτουν) και επειδή είμαι λίγο άσχετος με το θέμα θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας, αν έχετε καμία. Υποσημείωση: Δεν προτίθεμαι να "πετάξω" λεφτά, θέλω να έχει καλή σχέση απόδοση-τιμή γιατί ειδάλλως πήγαινα κι εγώ στο μάκρο να πάρω 2 πατάτες με 150 γιούρια και του χρόνου θα τα πετούσα . Ή από την άλλη δε θέλω να πάρω Toyotomi που είναι κορυφή αλλά τα πληρώνεις χρυσάφι... Ακούω προτάσεις...
christos1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Καλησπέρα. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις sharp inverter, παρά πολύ καλό μηχάνημα, με καλές επιδόσεις, και έχεις και εξοικονόμηση ενέργειας μιας και έχει την τεχνολογία inverter.
Bougas Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Mitsubishi Inverter, απλα το καλυτερο. Eπισης μ'αρεσει και η σειρά της LG, αυτή με τα επίπεδα κλιματιστικά! Πολυ κυριλατα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Αγοράζοντας τα πολυδιαφημισμένα(Fujitsu,Mitsu κλπ)πληρώνουμε και την φίρμα αλλά και τα δις που πέφτουν στις διαφημίσεις. Και χωρίς κανένα όφελος. Με τα ίδια λεφτά(και κάτι λιγότερο)που είχα πάρει το "πολύ" Futjitsu,πήρα 2 First Line και δουλεύουν μια χαρά.
sniper_206 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Τα LG μου αρέσουν κι εμένα αλλά δεν ξέρω καθόλου πως σε τι τιμές παίζουν, Mitsubishi και Fujitsu στάνταρ δεν ακουμπάω, όσο για sharp δεν το έχω ψάξει... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Θα πάω αύριο αν προλάβω για μία επιτόπια έρευνα αγοράς και αν βρω κάτι ενδιαφέρον θα το ποστάρω να μου πείτε γνώμες
chill Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Εγώ τραβάω τρελά ζόρια με την ζέστη. Μένω μόνος σε ένα σπίτι 85 τετραγωνικών και έχω 3 κλιματιστικά!!! Παλιά είχα διάφορες μάρκες αλλά από την στιγμή που έβαλα το πρώτο toshiba έκλεισε η δουλειά, τα πάντα toshiba. Γενικώς όλη η οικογένεια σε όλα τα σπίτια με toshiba έχει εξοπλιστεί την τελευταία 3ετία, ευχαριστημένοι όλοι και μέχρι ώρας κανένα απολύτως πρόβλημα.
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Τα Toyotomi που είπες δεν είναι τα ακριβότερα-καλύτερα, αλλά τα mitsubishi. Εγώ αφού δεν θέλεις να δώσεις λεφτά για mitsubishi σου προτείνω sharp. Ψάξε πάντως για ενεργειακό δείκτη Α.
HamerZ Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Πέρα από τον ενεργειακό δείκτη δες και τα db που θα έχει. πχ του careffour είχε το φτηνό με 55db που είναι τεράστια φασαρία σε σχέση με ένα επώνυμο όπως τα παραπάνω με 35db.
hugelacky Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 O αδερφός του κολλητού μου έχει μαγαζί με κλιματιστικά καμιά 10αρια χρόνια τώρα, κάνει & εγκαταστάσεις, service, κτλ, και μου έχει πεί ότι στην μεσαία κατηγορία χρημάτων τα Sharp είναι τα αποδοτικότερα (value for money), με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, και κυρίως τα πιο αθόρυβα. :wink:
Kandinsky Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Οι φίλοι παραπάνω που ανέφεραν τους παράγοντες "ενέργεια" και "θόρυβος" έκαναν πάρα πολύ καλά. Τα Firstline καλά είναι αλλά το θέμα είναι πως δεν πρωτεύουν σε κανέναν απ' τους παραπάνω τομείς. Βέβαια, το θέμα είναι πως η διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος ποικίλλει και το όποιο κέρδος θα φανεί μετά από χρόνια, οπότε ίσως μιλάμε για κάτι που δεν θα πλήξει την τσέπη σου στα επόμενα 5 χρόνια ας πούμε. Όμως, δεν παύει να είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε και λίγο πιό "πράσινα" ενώ μεγάλο σίγουρα ρόλο παίζει και ο θόρυβος ειδικά εφόσον θα το βάλεις στο υπνοδωμάτιο. Θα σου πρότεινα κι εγώ Mitsubishi, Sharp, Fujitsu διότι αν και ακριβά καίνε λίγο και δεν κάνουν θόρυβο. Εφόσον δεν θες κάτι απ' τα προτεινόμενα, τότε πρέπει να τσεκάρεις σε ένα κατάστημα τις τιμές, να καταλήξεις σε αυτά που μπορείς να αγοράσεις και μετά να δεις πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τους παράγοντες που αναφέραμε. Έχε πάντως κατά νου και το κατά τι ακριβότερο :δεν θα χάσεις.
The_player Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Για 12.000 ισχυουν τα ιδια.οσον αφορα το θορυβο.?.Ποια ειναι η σωστη τιμη των db για να μην ειναι θορυβωδες....? Γιατι και εγω ψαχνω να παρω....Τι τιμες παιζουν....Θα βρουμε ενα καλο στα 250-350 Ευρω...?
alexpeykh Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Οσον αφορα τα firstline πρεπει να πω και εγω οτι δουλευουν αψογα και αν καποιος θελει ενα φθηνο κλιματιστικο (οπως ηθελα εγω για το σπιτι στην πολη που σπουδαζω ) το προτεινω ανεπιφυλακτα .Οσον αφορα το θορυβο εμενα προσωπικα δε με ενοχλει (εχω αυτο των 12.000 btu γιατι ηταν πιο φθηνο απο των 9.000 λογω προσφορας στα 190 Ε ) ,το δουλευω στην χαμηλη ταχυτητα και κοιμαμαι ανετα .Το pc πχ κανει περισσοτερο θορυβο .
loco Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Πάρε ένα που να βγάζει κρύο αέρα και θα είσαι μια χαρά!!
DESIGNER Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Eγω θα προτεινα PANASONIC INVERTER! Αυτο ξερω...αυτο εμπιστευομαι
paparoupas Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Λοιπον, συμφωνα με καποιο γνωστο που εισηγαγε κλιματιστικα συγκεκριμενης αντιπροσωπειας, τα καλυτερα ειναι τα Mitsubishi. Μετα ειναι τα Daikin. (Εκεινος εισηγαγε αλλη μαρκα). Συμφωνα με εμενα παλι, καλα ειναι και τα Sharp, μονο που κανουν θορυβο και τα Panasonic (εχω 5). Για τα LG, ακομα θα τα φοβομουν ως προς την αξιοπιστια τους, γιατι κατι dvd και αλλες μικροσυσκευες που ειχα εχουν (ολες) χαλασει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.