Προς το περιεχόμενο

Φραπεδάκι home-made


Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή φάση ο home made freddoccino :-D

Αν βγάλεις τον καφέ και αντί για άσπρο γάλα βάλεις σοκολατούχο έχεις μια γαμάτη σοκολάτα όπως την φτιάχνουν στις σοβαρές καφετέριες :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ο κανονικός freddo έχει τρυμένο πάγο...άλλο αν στα περισσότερα μαγαζιά σου βάζουν παγάκια...

 

ναι αλλα μεχρι να στο φερουν, τα τρυμενα παγακια εχουν γινει νερο! αρα καλα κανουν και βαζουν κανονικα παγακια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα μεχρι να στο φερουν, τα τρυμενα παγακια εχουν γινει νερο! αρα καλα κανουν και βαζουν κανονικα παγακια.

 

Ο τριμμένος πάγος υπάρχει για κάποιο λόγο συγκεκριμένο και δεν είναι για να μη σου λιώσει. Κανονικά δε πρέπει ο freddo να είναι με μεγάλα παγάκια μιας και σύμφωνα με το κανονικό τρόπο παρασκευής του, ο τριμμένος πάγος βοηθάει να παγώσει καλύτερα και πιο ομοιόμορφα ο εσπρέσσο. Και βέβαια τόσο οπτικά (ναι έχει μεγάλη σημασία ιδίως όταν μιλάμε για ιτάλικο καφέ κιόλας) όσο και γευστικά ένας εσπρέσσο φρέντο, έχει μεγάλη διαφορά αν έχει τριμμένο πάγο ή όχι

Απλά ο τριμμένος πάγος είναι ένα παραπάνω βάσανο και γι' αυτό δεν τον βάζουν, όπως επίσης δεν κτυπάνε τον εσπρέσσο στο μίξερ κανονικά με τριμμένο πάγο για να γίνει φρέντο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια απορία. ο εσπρέσσο όταν βγαίνει από το μηχάνημα ζεστός δεν είναι?

 

Στις καφετέριες τι ακριβώς κάνουν στην παρασκευή του epresso-freddo? Τον βάζουν στο ψυγείο για να κρυώσει? Γιατί με τα παγάκια και μόνο θα αργήσει πολύ αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Μια απορία. ο εσπρέσσο όταν βγαίνει από το μηχάνημα ζεστός δεν είναι?

 

Στις καφετέριες τι ακριβώς κάνουν στην παρασκευή του epresso-freddo? Τον βάζουν στο ψυγείο για να κρυώσει? Γιατί με τα παγάκια και μόνο θα αργήσει πολύ αυτό.

 

Δεν χρησιμοποιούν κάποιο ειδικό κόλπο, απ'ότι ξέρω. Απλώς έχουν πολλά παγάκια στο ποτήρι. Η ποσότητα καφέ δεν είναι δα και τόση - κρυώνει αρκετά γρήγορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια απορία. ο εσπρέσσο όταν βγαίνει από το μηχάνημα ζεστός δεν είναι?

 

Στις καφετέριες τι ακριβώς κάνουν στην παρασκευή του epresso-freddo? Τον βάζουν στο ψυγείο για να κρυώσει? Γιατί με τα παγάκια και μόνο θα αργήσει πολύ αυτό.

 

με το που το βγάλουν απο την μηχανη τον βάζουν σε σέικερ με πολλά παγάκια και την ζάχαρη και τον χτυπανε για να κρυωσει και να ανακατευτει και η ζαχαρη .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αληθεια ποιος είναι ο τροπος για να φτιαξεις φραπε με τη γευση και τον αφρο που εχει στις καφετεριες?

 

εγω μια ζωη χαλια τον φτιαχνω.

 

για πειτε καμια ιδεα ;)

λοιπον φιλαρακι ειμαι πολυ φαν του φραπε,κυριολεκτικα ορο καφε συνεχεια! εδω και κανα χρονο παιρνω στη δουλεια μου απο καποιο καινουριο μαγαζι,πολυ καλος ωσπου ρωτησα τι και πως? 400ml νερο 4 καφε νες γεματες-4 ζαχαρη παλι γεματες. γερο χτυπημα και ο μετριος ετοιμος! (ποτηρι και κουταλι κανονικο μεγεθος) δοκιμασε το! (τα αυγα χρησιμοποιουνται για μεγαλες δοσολογιες σε καφετεριες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...