Προς το περιεχόμενο

Φραπεδάκι home-made


Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επίσης μπορείς να πάρεις κι ένα μηχανάκι από αυτά που κάνουν τον αφρό "στακάτο" ;) Πάντως στην αναλογία για μέτριο (2-2 φουλ κουταλιές για 250 ml νερό) συμφωνώ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ βασικο ειναι και η ποσοτητα του νερου που χρησιμοποιειται,αυτο βεβαια παιζει αναλογα με το ποτηρι που χρησιμοποιείται.

με βαση τα οσα εχουν ακουστει το σημαντικο για εναν καφε ειναι η σωστη αναλογια καφε ζαχαρησ και η ποσοτητα του νερου.

 

Εδς μας εχουν κλεψει και τον φραπε, φραπες με bailys= ιρλανδικος καφες ακουσων ακουσων....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ βασικο ειναι και η ποσοτητα του νερου που χρησιμοποιειται,αυτο βεβαια παιζει αναλογα με το ποτηρι που χρησιμοποιείται.

με βαση τα οσα εχουν ακουστει το σημαντικο για εναν καφε ειναι η σωστη αναλογια καφε ζαχαρησ και η ποσοτητα του νερου.

 

Εδς μας εχουν κλεψει και τον φραπε, φραπες με bailys= ιρλανδικος καφες ακουσων ακουσων....

 

Όποιος σου είπε οτι ο φραππές με Bayleys είναι ιρλανδικός καφές, πες του οτι είναι τουλάχιστον χαζός (για να μην πω την ακριβή έκφραση).

 

Ο ιρλανδικός καφές πρώτα απ' όλα είναι ζεστός και είναι γαλλικός με Jameson ή άλλο ιρλανδέζικο malt (όχι blended αν θυμάμαι καλώς). Επίσης αναρωτιέμαι πως τον πίνουν. Εγώ μια φορά δοκίμασα με χτύπησε στο κεφάλι και κατέβαινε με απέραντη δυσκολία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιζει ρολο οτι ο επαγγελματικος καφες ειναι πολυ διαφορετικος απο αυτον που περνουμε σπιτι...το αυγο το βαζουν για να μην κοβεται ο αφρος αφου τα εχουν ετοιμα απο ποιο πριν(σε καφετεριες που γινεται χαμος και σε κυλικια σχολων"τει κ.α" εχω δουλεψει 2 χρονια καφετζης.... :) ο Fredo ειναι εσπρεσο χτυπημενος σε φραπιερα με τρια παγακια ¨ετσι εκανα εγω" και σερβιρισμενος σε ποτηρι με παγο γι'αυτο και ειναι κρυος...τωρα για να πω την αληθεια και εγω στο σπιτι χαλια καφε κανω αλλα στο μαγαζι δεν μου εκανε κανενας παραπονα :).Αναλογια που βαζω ειναι: σκετος:2 καφε, μετριος:2καφε 2ζαχαρη, γλυκος:2καφε 4ζαχαρη.αυτα στο μαγαζι στο σπιτι γινεται πιο "δυνατος" ετσι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλός βγαίνει παδιά, φραπές

στον οποίο αφού τον έχεις καλοχτυπήσει

ρίχνεις μέσα 4 σταξιές SMIRNOFF North!!

Δοκιμάστετο και θα με θυμηθείτε:twisted::twisted:!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Members

Τί θυμήθηκα τώρα...

 

Μια φορά είχα φτιάξει έναν περιποιημένο φραπέ, για να διαπιστώσω ξαφνικά ότι είχα ξεμείνει από καλαμάκια. Αρχικά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω στυλό μπικ, αλλά ήταν κοντύτερος από το ποτήρι... τελικά χρησιμοποίησα ένα χοντρό μακαρόνι, από αυτά που φτιάχνουν το πατσίτσιο. Λειτούργησε μια χαρά, απλά μετά από κάποια ώρα ήθελε αλλαγή γιατί μούλιαζε...

 

Επίσης, σαν παιδί κι εγώ, έκανα κάποτε το κλασικό πείραμα, να χτυπήσω στο σέικερ ζεστό καφέ, με τα γνωστά, καταστροφικά αποτελέσματα (για να μην αναφέρω μια άλλη φορά, που είχα σερβίρει σε συμφοιτητή μου φραπέ με αλάτι αντί για ζάχαρη - με επίσης καταστροφικά αποτελέσματα).

 

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης, σαν παιδί κι εγώ, έκανα κάποτε το κλασικό πείραμα, να χτυπήσω στο σέικερ ζεστό καφέ, με τα γνωστά, καταστροφικά αποτελέσματα

 

Kαι εγώ μιά φορά το δοκίμασα παλιά, γιατί βαριόμουνα να χτυπάω τα κουταλάκια.

Το ντούς απο καφέ που ακολούθησε ήταν πραγματικά πολύ άσχημη εμπειρία:???:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλαιό μεν, αλλά είναι σχετικό

 

Ο φραπές του Μαλάκα :

Πρώτα απ' όλα είναι πάντα πολύ καλά... χτυπημένος (με τα χέρια φυσικά)!

Του αρέσει να τον χτυπάει μόνος του και φυσικά και να τον πίνει μόνος του.

Βέβαια καμία φορά ξεχνιέται και από το πολύ κούνημα γεμίζει τον τόπο

αφρούς και καφέ, σταγόνες αλλά πάντα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο

έχει παραμάσχαλα το diana...

 

 

 

Ο φραπές του Αρχάριου / Άσχετου / Πρωτάρη:

Διακρίνεται πολύ εύκολα ανάμεσα σε ένα πλήθος φραπεδούμπων, διότι

αποτελείται 3/4 από αφρόγαλα και 1/4 από καφέ. Τι να πω για το άτομο αυτό,

πιείτε τον παραπάνω καφέ ελαφρά τη καρδία και την αρκεστείτε σε ευγενικά

σχόλια του τύπου "...να' σαι καλά, πάνω που θα σου έλεγα ότι

βιαζόμουνα..." ενώ την επόμενη φορά "...κάτσε κάτω μη μου κουράζεσαι θα

κάνω εγώ τον καφέ, άραξε εσύ...". Βέβαια αυτή είναι και γνωστή μέθοδος που

χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού για να μην

τους ζητάνε να κάνουν καφέ "...εεεε εγώ θα πάρω ένα χυμό. Δεν έχει; Βαλε

μου τότε ένα νεράκι..."

 

 

 

 

 

Ο φραπές του Τεμπέλη:

Λέγεται αλλιώς και φραπές του κουταλιού. Παίρνουμε νερό, ζάχαρη, καφέ,

κουτάλι. Τα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι. Ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα και...

voila! Έτοιμο το παρασκεύασμα προς πόση. Συνοδεύεται πάντα από καλαμάκι

1-2 μέτρων για να μη χρειάζεται ο καημένος να σκύβει αλλά μόνο να

ρουφάει.(αυτό βέβαια μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα ηλεκτρική σκούπα γνωστής

εταιρίας που θα ρουφάει και θα φέρνει τον καφέ στα...χείλια! Ονομασία:

FRA1000! Το πιάσατε το υπονοούμενο με τα χείλια, έτσι);

 

 

 

Ο Μπεκρή φραπές:

Πως λεμε Μπεκρή Μεζές (Πολύ άσχετο)! Φτιάχνεται όπως ο irish coffee αλλά

στην δικιά μας περίπτωση αντί για ουίσκι βάζουμε... ρετσίνα! Βέβαια

μπορείτε να πεταχτείτε σε καμία τελειωμένη ταβέρνα, να πάρετε χύμα κρασί

αλλά δεν σας εγγυόμαστε ότι θα έχετε τα ίδια γευστικά αποτελέσματα που θα

είχατε με ένα Αγιορείτικο. Δοκιμάστε εσείς και στείλτε μας εντυπώσεις...

 

 

 

Ο φραπές Ματογυάλι / ΑΖΑΧ (Τα κάνει αόρατα)!:

Κάθεστε στην καφετέρια, παραγγέλνετε το καφεδάκι σας και περιμένετε...

Επιτέλους έρχεται ο πολυπόθητος καφές. Aνάβετε και ένα τσιγαράκι (παει

πολύ το άτιμο, δε συμφωνείτε;) σηκώνετε το ποτήρι και... ω! Θαύμα!!!

Μπορείτε και βλέπετε μέσα από το ποτήρι τον κολλητό / η σας που κάθεται

στο τραπέζι απέναντι από εσάς!!! Ναι, ναι δεν πρόκειται για τρυκ, ούτε για

οφθαλμαπάτη απλώς στην καφετέρια που καθίσατε δουλεύει ο γνωστός απλοχέρης

Σκρούτζ που έκανε τον καφέ σας σύμφωνα με την γραμμή που έχει χαράξει το

αφεντικό του (...και που 'σαι κούκλε μισή κουταλιά καφέ και πολύ

είναι....). Αυτό είναι που λεμε σε βλέπω στο ποτήρι μου.

 

 

 

Ο φραπές του Ανεπιθύμητου:

Φτιάχνεται κανονικά απλώς αντί για ζάχαρη βάζουμε αλάτι! Βέβαια αυτό

υπάρχει και σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το πόσο ανεπιθύμητος είναι ο

πότης. Μπορείτε αντί για αλάτι να ρίξετε καθαρτικό, ξύδι, να βάλετε νερό

από την τουαλέτα (χωρίς να έχετε τραβήξει το καζανάκι!) να του δώσετε

καλαμάκι με το οποίο καθαρίζατε πιο πριν τα αυτιά σας... Αυτοσχεδιάστε!!!

 

 

 

 

Ο φραπές του Επ' Άπειρον / Μπανιστηρτζίδικος:

Τον παραγγέλνουμε στην τύχη χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και

αγναντεύουμε νωχελικά τις αιθέριες υπάρξεις που επιδεικνύουν τα κάλλη τους

around (κοινώς νυφοπάζαρο). Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καφέδες

ακριβοί, παίρνουμε ένα φραπέ και όταν φτάσει στον αφρό κάνουμε επαναγέμιση

του ποτηριού χρησιμοποιώντας το έξτρα νερό που έχουμε στο τραπέζι. Έτσι

έχουμε όλο το χρόνο δικό μας να χαζέψουμε τριγύρω... Επίσης, καταφέρνουμε

σιγά σιγά να μεταβούμε στην κατηγορία του καφέ ΑΖΑΧ.

 

 

 

Ατάκες φραπεδομαχητών

Μη χτυπιέσαι πήραμε μιξεράκι

Χτύπα, χτύπα αλλά πρόσεχε μη χύσεις

Κοιτά πως τον κουνάει, φραπέ τον έκανε...

Αυτός είναι... φραπές! (εεπππ, copyright!)

Καλά μιλάμε τέλειος ο καφές. Ποιος είσαι ο γιος του Λουμίδη;

Αυτός είναι...παπαγάλος!

Tον εμπιστεύομαι μέχρι την τελευταία σταγόνα...(gypsy king θα πιεις και το ποτήρι!)

Ωραίος καφές λίγο γλυκός (πετιμέζι τον έκανε...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι λέτε ρε παλικάρια? Αυγό? ..ναι και λίγη ρέγγα και 4 κουταλιές απορριπαντικό!

 

Το barmanιλίκι είναι τέχνη, η βασική διαφορά είναι ότι το παλικάρι που είναι πίσω από την μπάρα φτιάχνει 150 φραπεδιές την ημέρα κι όχι 1-2! Έτσι ξεκινάει και νιώθει τι φτιάχνει και μαθαίνει την ποσότητα του νερού που πρέπει να βάζει πρίν το χτυπήσει και πόσο χτύπημα θέλει (χρόνος, ταχύτητα, ύψος) ανάλογα με την φραπιέρα που χρησιμοποιει.

 

Επίσης στις καφετέριες που έχω δουλέψει, οι δόσεις είναι τρελλές! Μιλάμε για έναν μέτριο πχ κι αυτό μεταφράζεται σε 2 κουταλιές της σούπας καφέ κι άλλη τόση ζάχαρη. Στο σπίτι άντε να βάλουμε 2 του γλυκού καφέ..

 

Έχω να δουλέψω σε bar με καφέδες πάνω από 8 μήνες και προσωπικά δεν πίνω φραπέ οπότε τον έχω στο ράφι του μυαλού μου. Πρίν από 2 βδομάδες λοιπόν, όταν επιχείρησα να φτιάξω για έναν φίλο στο σπίτι, απέτυχε! Επειδή δεν θυμόμουν ούτε το νερό που χρειαζόταν το συγκεκριμένο ποτήρι, ούτε την φταπιέρα που έχω εδώ :)

 

xaxaxa ελιωσα ρε φιλεεεε:-D:-D:-D:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί θυμήθηκα τώρα...

...

είχα σερβίρει σε συμφοιτητή μου φραπέ με αλάτι αντί για ζάχαρη - με επίσης καταστροφικά αποτελέσματα).

 

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

 

το είχαμε κάνει πιτσιρικάδες στο αφεντικό στην ταβέρνα που δουλεύαμε με ένα φίλο! ίσα που μας πήρε ο διαβολος!

 

μια άλλη φορά στο παιδί με το οποίο ρίξαμε το αλάτι, επειδή μ είχε ζητήσει έντονα γλυκό καφέ, του έρηξα 10 κουταλιές ζάχαρη... δεν έλιωσε ποτέ... και στην πρώτη γουλιά τον έφτυσε , παραλίγο μαζί με μερικά δόντια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...
Μιας και το σπίτι μου είναι ο συνήθης χώρος για φραπέ απ'την παρέα (όλοι μου λένε πως φτιάχνω πολύ καλό φραπέ), θα σας πω το ...μυστικό που το ξέρει όλος ο κόσμος:

Δεν παίζει ρόλο η δοσολογία και τόσο, στην ζάχαρη και στον καφέ, όσο το πόσο νεράκι θα μπει στο ποτήρι ή στο σέϊκερ και πόσο καλό χτύπημα κάνει κανείς.

Κάποτε λοιπόν που χρησιμοποιούσα το σέϊκερ, έβαζα τις δόσεις καφέ-ζάχαρη που ήθελε ο καθένας και μισό δαχτυλάκι νερό και μετά με πολύ δυνατό χτύπημα, κατάφερνα να έχω απολαυστικό φραπέ με τέλεια κρέμα!

Το ίδιο κάνω και με το μιξεράκι!

Αν θέλετε και γάλα, αφού ρίξετε το χτυπημένο καφέ στο ποτήρι, με την εξής σειρά: γάλα, παγάκια, νερό. Αν ρίξετε νερό, γάλα και τέλος παγάκια, θα έχετε έναν προσωρινό φραπέ του οποίου η κρέμα ξαφνικά χάνετε κάπου μέσα στο νερό!

Δοκίμαστε το όπως σας το περίεγραψα και θα με θυμηθείτε! ;)

 

Άκου αυγό! :lol:

 

 

Εκανα ακριβως οτι ειπες και εφτιαξα τον πιο τρομερο φραμε γλυκο με γαλα που εχω πιει ποτε στη ζωη μου!!!!

 

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΣΕΙΡΑ .Ξερει τι λεει....!!!!!

 

 

και με ενα χρωμα που θα ζηλευαν flo cafe και flo cafe!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...