DIMITRISKELLY Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Ξερει κανεις πως μπορω να αντιμετωπισω αυτο το σφαλμα σε ενα παλιο λαπτοπ dell latitude d300xt? Δεν ξερω πολλα σχετικα με partitions και boot disks και ετσι η αναζητηση στο google περισσοτερο με μπερδεψε παρα με βοηθησε. Αν καποιος ξερει περι τινος προκειται παρακαλω ας απαντησει για να του δωσω περισσοτερες πληροφοριες.
kinitos Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 ntldr is missing einai oti exi xasi to nt loader(ara litourgiko nt-2000-xp) to thema einai pos sto vgazi kai giati(ksafnika?) sinithos apo format kai egatastasi me polous diskous kai pola partition ginete(sinithos oxi panta) logika me format eksarxis kanoniko kai olo to disko logika ola ok ektos kai an exi prob o diskos
DIMITRISKELLY Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 πολυ φοβαμαι οτι τελικα εχει προβλημα ο δισκος.Το λαπτοπ δεν ειναι δικο μου, οταν το πηρα (επειδη ο φιλος μου δεν μπορουσε να το κανει τιποτα), εβγαζε ηδη NTLDR is missing. Προσπαθησα να εγκαταστησω τα linux suse αλλα μετα αρχισαν τα προβληματα. Δεν φορτωνει ουτε τα bootable δισκακια των linux (χωρις πλακα εχω δοκιμασει 10 διανομες, η μονη που δουλεψε 1 φορα ηταν η debian αλλα επειδη δεν εχει γραφικο περιβαλλον στην εγκατασταση , κατι εκανα και μετα εκανε reboot και αυτο ηταν! δεν ξαναφορτωσε ουτε τα debian). Οταν βαζω τα xp βγαζει NTLDR is missing, οταν βαζω τα 2000 (η τα 98, εχω μπερδευτει) βγαζει κατι κινεζικα και κολλαει, και οταν βαζω καποια διανομη linux λεει boot failed κτλ. Εχω κατεβασει μερικα fixntldr αρχεια (boot cd ) που βρηκα αλλα παλι τζιφος. Αυτο που εμεινε ειναι να κανω φορματ τον δισκο, αλλα δεν ξερω πως, αφου δεν μπορω να κανω boot με τιποτα και πουθενα. Καμια ιδεα;
DIMITRISKELLY Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 ο δισκος ειναι ενας και μικρος. Αν θυμαμαι καλα ειναι 10-12γιγα. Μπορει να ειναι και γεματος...
tone Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Το οπτικο drive δουλευει; Αν ναι δοκιμασε καποια live cd εκδοση του linux, πχ knoppel, ωστε να δεις αν δουλευει χωρις σκληρο. Αν οχι θα πρεπει να μπουταρεις απο usb μαλλον. Υπαρχει και μια live εκδοση των xp, η mini PE η οποια εχει αρκετα προγραμματα. θα τη βρεις απ'τον θειο. Πρεπει να εντοπισεις το προβλημα...
kostas Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Βαλε και ξεκινα με τις boot δισκετες και δεν θαχεις προβλημα
StavrosD Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Ξεκίνησε την εγκατάσταση από cd των windows, επέλεξε recovery console, και δοκίμασε τις εντολές fixmbr και fixboot (δεν θυμάμαι ποια από τις δύο διορθώνει την κατάσταση)
midnight_man Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Πολλά notebooks κυρίως παλιά δεν σε αφήνουν να κάνεις install όποιο λειτουργικό θέλεις. Πάρε τα cd του συστήματος και κάνε system restore. Λογικά θα είναι 98άρια. Αν δουλέψει πέρνα μετά τα xp ή τα 2000. Αλλιώς φόρτωσε απο cd ή δισκέτα το parition manager ή κάποιο άλλο partition utility. Λογικά θα σου βγάλει ότι στην αρχή του δίσκου σου υπάρχει κάποιο κλειδωμένο section (για αυτό και σου βγάζει error message). Δοκίμασε να φτιάξεις ένα άλλο partition μετά από αυτό το section και φόρτωσε εκεί το λειτουργικό. ίσως να χρειαστείς και κάποιν boot manager.
DIMITRISKELLY Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Κατ' αρχην παιδια ευχαριστω για την ανταποκριση. @StavrosD οπως εγραψα και πιο πανω, κανενα cd των windows δεν ξεκιναει την εγκατασταση. Δεν μπορεσα δηλαδη μεχρι τωρα να μπω σε περιβαλλον εντολων η εγκαταστασης. @Kostas ποιες ειναι οι boot δισκετες; Σημειωνω εδω οτι το λαπτοπ δεν εχει παρα μονο ενα DVD RW drive. Δεν παιρνει δισκετα. Μπορω να μπω στο DOS κι απο κει να δω τα partitions με καποιο τροπο; @Tone ενα live cd εχω βαλει αλλα τιποτα. Το Knoppel δεν το εχω , θα προσπαθησω να το βρω. Το mini PE δεν το ηξερα, χρησιμη πληροφορια! Θα ρωτησω τον θειο..
DIMITRISKELLY Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Mindight_man , το partition manager δουλευει χωρις να φορτωσει το λειτουργικο; (αν ειναι ιλιθια η ερωτηση, μη βαρατε.. δεν εχω ιδεα απο partitions!) Οσο για τα '98 δεν φορτωνουν απο το cd.
midnight_man Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 ναι βεβαια υπάρχει bootable version. αν δεν το βρίσκεις κάνε ένα search για το Hiren cd, είναι μέσα εκεί μαζί με άλλα utilities. επίσης μπορείς να βάλεις ενα usb floppy και να ρυθμίσεις το bios να κάνεις από εκεί boot.
dpolal Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Καταρχήν κοίτα λίγο στο BIOS του λαπτοπ να δεις ποιό είναι το boot priority... Αν έχει τον δίσκο πρώτο δεν θα σε αφήσει να φορτώσεις από το σιντί. Διόρθωσε το και δοκίμασε μετά με ότι σιντί θέλεις.
DIMITRISKELLY Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 πρωτο boot priority εχω βαλει το dvd drive. Θα ψαξω το bootable partition manager και κατεβαζω ηδη το Knoppel. Εχω δουλεια να κανω!... Α, ο θειος δεν ξερει και πολλα για το mini pe αλλα ολο και καποιος θειος θα εχει γνωση.. Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις, αν υπαρχει κι αλλη ιδεα ριχτε την, θα επανελθω οταν αποτυχουν ολα!..
nontasg Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Άν κανεις format και μετά εξαρχής εγκατάσταση windows,πιστεύω θα λυθεί το πρόβλημα...Αυτό βέβαια μόνο αν δε σε νοιάζει να χάσεις ό,τι αρχεία είχες στο σκληρό δίσκο...
nontasg Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Καταρχήν κοίτα λίγο στο BIOS του λαπτοπ να δεις ποιό είναι το boot priority...Αν έχει τον δίσκο πρώτο δεν θα σε αφήσει να φορτώσεις από το σιντί. Διόρθωσε το και δοκίμασε μετά με ότι σιντί θέλεις. Και βέβαια κάνε πρώτα αυτό που λέει ο dpolal2 για να μπορείς να κάνεις εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.