KaizerSoze Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 60E to 4mino auxisi ston logariasmo DEH einai logiko poso gia ena PC pou apo 10 wres tin imera anevike stis 24wres gia 5 meres tin evdomada? Prosoxi,milaw gia DEH dioti mia 70wres ti vdomada to PC itan anameno outws i allws,apla den eimoun online,apla twra mesovdomada menei anoixto kai to vrady diladi stin ousia i ayxisi einai 70 wres tin vdomada epipleon,stin ousia einai logiko 1 wra PC anameno=1 euro?
gherudos Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 τι τροφοδοτικό έχεις;την οθόνη την κλείνεις όταν δεν είσαι στον υπολογιστή;εδώ κι ένα χρόνο ακολουθώ την παραπάνω τακτική και ο λογαριασμός είναι ίδιος,δεν έχει αλλάξει τίποτα...
tvagge Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Χμμμ.... ΠΑΡΑ πολλα.... Κι εγω τον ιδιο χρονο το αφηνω το PC ανοιχτο περιπου, αλλα εχω μηδαμινη αυξηση στη ΔΕΗ. Οταν το αφηνεις ανοιχτο το PC, κλεισε ολα τα περιφερειακα: Printers, Scanners, Monitors, Speakers, κτλ.
KaizerSoze Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Speakers pane sto stereofoniko pou fysika einai kleisto Printer einai kleistos synithws Scanner den exw Trofodotiko den thymamai,einai "tis manas tou" prin kana 3ari xronia pou allaxa to tower Twra gia othoni....meta apo kana 5lepto peftei ss kai meta apo kana 20lepto mpainei (ypotithetai) "gia ypno" Tha dokimasw pantws apo simera to vrady na to kleinw teleiws apo to koumpi Mou tin spaei giati oi dikoi mou me prizoun,oti kai na symvei pleon,ftaiei i DSL
citizen Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 60E to 4mino auxisi ston logariasmo DEH einai logiko poso gia ena PC pou apo 10 wres tin imera anevike stis 24wres gia 5 meres tin evdomada? Prosoxi' date='milaw gia DEH dioti mia 70wres ti vdomada to PC itan anameno outws i allws,apla den eimoun online,apla twra mesovdomada menei anoixto kai to vrady diladi stin ousia i ayxisi einai 70 wres tin vdomada epipleon,stin ousia einai logiko 1 wra PC anameno=1 euro?[/quote'] 70 ωρες την εβδομάδ παραπάνω Χ 17,5 βδομάδες το τετράμηνο είναι 1225 ώρες . Αρα 1 ωρα PC αναμένο = 0,05 euro Αν καιτε αρκετό ρευμα η κλιμακα είναι τετοια που για 0,05 € αντιστοιχει περίπου σε 500 Watt (αναλογα με τη κλιμακα από 300 εως 800) Οποτε οι γονεις σου εχουν απόλυτο δίκιο ΥΓ Mou tin spaei giati oi dikoi mou me prizoun,oti kai na symvei pleon,ftaiei i DSL Μην σπάζεσαι τοσο ευκολα με αυτούς που πληρώνουν το κέφι σου :evil:
sa1901 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Βρίσκω φυσιολογική την αύξηση. Κάπου τόσο μου ήρθε και μένα με το που έβαλα DSL...
KaizerSoze Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 70 ωρες την εβδομάδ παραπάνω Χ 17' date='5 βδομάδες το τετράμηνο είναι 1225 ώρες . Αρα 1 ωρα PC αναμένο = 0,05 euro Αν καιτε αρκετό ρευμα η κλιμακα είναι τετοια που για 0,05 € αντιστοιχει περίπου σε 500 Watt (αναλογα με τη κλιμακα από 300 εως 800) Οποτε οι γονεις σου εχουν απόλυτο δίκιο[/quote']Sos-tost Eides ama viazesai?Kaneis lathos ypologismous Μην σπάζεσαι τοσο ευκολα με αυτούς που πληρώνουν το κέφι σου :evil: Mallon parexigises...to provlima den einai me tin sygekrimeni fasi.Edw pithanotata EXOUN dikio.Kai malista prosferthika,apo 1 Iouni pou peftei o prwtos misthos na kalyptw kai to extra reuma kai kostos dsl grammis+provider(paroti den eimai o monos sto spiti pou xrisimopoiei to pc kai tin grammi) To provlima einai oti genika pleon gia ola ftaiei i DSL. Epeidh o pateras mou den mporei na steilei mail ftaiei i DSL(nai,i DSL ftaiei pou o giwtas vazei sto To: <titlo keimenou anti gia dieuthinsi>) Epeidi irthe ayximeno to tilefwno ftaiei i DSL(asxeta pou einai xwris ogoxrewsi kai fysika den exei pleon kamia sxesi me to tilefwno afou itan proplirwmeno paketo) Epeidi epese tis proalles to reuma ftaiei i DSL Genika re paidi mou i DSL mporei na tous ftaiei kai gia ta F-16 pou trakaran... Kai genika,den tous zitisa kati trelo etsi?Plirwnoyn(i plirwnan mexri twra) to kefi mou(pou polles fores den itan apla kefi,epaize poly gia douleia) alla ti simainei,oti prepei na dexomai ta panta?Ypotithetai apo tin kali tous tin kardia gia exypiretisi tou monaxogiou tous to kanane,an itan na mou to bgaloun xino na estelna kalytra taxydromika peristeria kai na eblepa kouklotheatro
citizen Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Καλή σταδιοδρομία λοιπον. Και θα δεις οτι οταν ανατρεπεται κατι που έχεις συνηθίσει το φταίξιμο θα το ριχνεις και εσυ στο καινουργιο που δεν ξερεις. Το ιδιο θα συμβαίνει με τους συναδελφους και προισταμένους σου οταν εισάγεις μια καινοτομία Ψυχραιμία λοιπόν , και συγγνωμη αν ημουν λιγο επιθετικός (τωρα που ξαναδιαβασα το post μου , οντως το υφος μου δεν ηταν το καλυτερο)
citizen Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 ... Genika re paidi mou i DSL mporei na tous ftaiei kai gia ta F-16 pou trakaran... :) :) :)
murcielago580 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Εγω ρε παιδια εχω τον υπολογιστη στο σαλονι για να τον εχω συνδεμενο στο στερεοφωνικο και οταν το αφοινω ανοιχτο και φευγω,κλαινω βεβαια οθονες κτλ.τους ενοχλει λεει ο θορυβος...... Τι να πεις;
Pooky(1) Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Λοιπόν, όταν ένα πισάκι είναι απλά στο δίκτυο και δεν παίζεις παιχνίδια καταναλώνει περί τα 100Watts την ώρα, άρα 10 ώρες μας κάνουν 1 KWatt που κοστίζει 10 λεπτά (πολύ τραβηγμένο ποσό κοστίζει λιγότερα, ιδιαίτερα το βράδυ που έχει νυκτερινό τιμολόγιο.) 10 λεπτά την ημέρα παραπάνω θές 10 μέρες για να καταναλώσεις 1 Ευρώ, άρα στις 30 μέρες έχεις 3 Ευρώ παραπάνω. Σωστά? 3 Χ 4 μήνες = 12, εγώ σου λέω 20 ρε φιλαράκι και όχι 12. Πολύ τραβηγμένο. Όλα αυτά με προϋπόθεση να κλείνεις οθόνες, ηχεία, εξωτερικές συσκευές και όλα τα συναφή και να ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ αναμένο το κλιματιστικό!!!!!!! για να δροσίζεται το πισάκι σου. Από 6-1-2006 που έβαλα DSL, και από 6 ώρες την ημέρα πήγα χαλαρά στις 24 χωρίς την παραμικρή διακοπή 7 μέρες την εβδομάδα, είδα χαλαρά τον λογαριασμό μου να αυξάνεται ένα 15άρι και τίποτε παραπάνω. Πρόσεξε και ένα άλλο απλό σημείο αλλά πολύ ύπουλο. Ανέφερες για τροφοδοτικό της μάνας του, μάλλον κακής ποιότητας και όχι πολύ energy efficient. Πρόσεξε ότι ένα 300άρι τροφοδοτικό κακής ποιότητας μπορεί να τραβάει 180+ Watts σε κατάσταση IDLE (όπως όταν είσαι στο δίκτυο) και ένα καλό 600άρι να τραβάει κάτω από 100. Μιλάμε για διπλάσια κατανάλωση πολλές φορές άσχετα με το γεγονός της ονομαστικής του δυνατότητας. Πάρε ένα καλό τροφοδοτικό και τσέκαρε την κατανάλωση. Πιστεύω να σε βοήθησα.
Draken Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 70 ωρες την εβδομάδ παραπάνω Χ 17' date='5 βδομάδες το τετράμηνο είναι 1225 ώρες . Αρα 1 ωρα PC αναμένο = 0,05 euro Αν καιτε αρκετό ρευμα η κλιμακα είναι τετοια που για 0,05 ? αντιστοιχει περίπου σε 500 Watt (αναλογα με τη κλιμακα από 300 εως 800) Οποτε οι γονεις σου εχουν απόλυτο δίκιο ΥΓ Μην σπάζεσαι τοσο ευκολα με αυτούς που πληρώνουν το κέφι σου :evil:[/quote'] Υπερβολικο ποσο...μηπως εχετε καμια ηλεκτρικη σομπα και λογω χειμωνα την αναβατε λιγο παραπανω Εχω δυο υπολογιιστες ανοιχτους τουλαχιστον 15 ωρες την ημερα κ δεν εχω δει καμια αυξηση... Οσο για τους υπολογισμους του citizen να υπενθυμισω οτι οταν ενας υπολογιστης ειναι ανοιχτος (ακομα και σε hibernation να μην ειναι) δεν καει σε καμια περιπτωση 500W... Ακομα και να δουλευει ο επεξεργαστης στο 100% ολη την ωρα (πραγμα απιθανο) ζητημα ειναι αν θα ξεπερασει τα 100-200W... Καπου αλλου υπαρχει προβλημα...ελεγξε για καμια διαρροη ;-)
KaizerSoze Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Oi ypologismoi kai twn 2 symfwnoyn,stin ousia lete oti 100W=1 cent apla o enas leei oti kaiw 500W o allos leei oti kaiw 100...telika? Pantws citizen i alithia einai oti kai mena 500W/h mou fenetai para poly
Sadako Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Προσοχή προσοχή.. Επειδή την πάτησα κι εγώ ένα 4μηνο με το λογαριασμό της ΔΕΗ, έχει σημασία πόσες κιλοβατώρες θα κάψεις. Αν ξεπεράσεις τις 2000, το ΠΑΓΙΟ της ΔΕΗ πάει απο τα 8 ευρώ στα 30.. Κι εγώ δεν ήξερα, και το έμαθα the hard way.. Αν μπεις στο site της ΔΕΗ και δεις τα τιμολόγια, το λέει εκεί.. Η πλάκα είναι, ότι συνήθως γράφαμε γύρω στις 1850 κιλοβατώρες. Ένα 4μηνο που πήγε 2017, μας ήρθε το φέσι.. ΥΓ. Να δούμε τώρα με τα δισεκατομμύρια της ερτ σε γαυροβάζελους τι ΔΕΗ θα πληρώνουμε.. Χορηγοί του ρίμπο και του έκι με το ζόρι :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
dext Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ώστε να βλέπουμε την κατανάλωση ρεύματος στο computer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.