MariaTs. Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Λοιπόν δεν ξέρω τι γίνεται εκεί στον χώρο σας, εγώ περιτριγυρίζομαι από σμήνη κουνουπιών κάθε βράδυ! Γνωρίζει κανείς λύσεις απλές και φυσικές να τα αντιμετωπίσουμε, πέρα των γνωστών φαρμακευτικών σκευασμάτων, σπιράλ και ταμπλέτες; Γελοίο το θεματάκι, αλλά έχω αγανακτίσει! :evil:
apoikos Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Παλαιά ινδιάνικη μέθοδος: Συστατικά: νεογέννητο μωρό Εκτέλεση: Μαζεύουμε όλη τη φυλή γύρω από τη φωτιά, βάζουμε το μωρό στη μέση (όχι πάνω στη φωτιά προφανώς), και αφήνουμε τα κουνούπια να το τσιμπήσουν αφήνοντας εμάς στην ησυχία μας. Παλαιά ελληνική μέθοδος: Συστατικά: 1 αγελάδα, 1 ταψάκι γαλακτομπούρεκο Εκτέλεση: Τρώμε το γαλακτομπούρεκο. Αφού ξεγκώσουμε, βγάζουμε την αγελάδα για βοσκή. Αφού φάει αρκετά και νιώσει την ανάγκη να ξαλαφρώσει, μαζεύουμε την προκύπτουσα σβουνιά και την αποθέτουμε στο ταψάκι. Την αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει και να ξεραθεί, και το βράδυ της βάζουμε φωτιά να σιγοκαεί. Ο καπνός και η αναδυόμενη οσμή απομακρύνουν τα κουνούπια επιτυχώς (ενδεχομένως και εμάς). Λιγότερο παλαιά ελληνική μέθοδος: Συστατικά: 5 τ.μ. τούλι, 1 γάντζος και 1 κρεββάτι ανά άτομο Εκτέλεση: Ανεβαίνουμε σε μία σκάλα, τρυπάμε το ταβάνι πάνω από το κρεββάτι και βιδώνουμε το γάντζο. Ζητάμε συγγνώμη από τον από πάνω ο οποίος τύχαινε να έχει το πόδι του στη θέση όπου τυχαία βγήκε ένα τρυπάνι από το δάπεδο του σπιτιού του. Εν συνεχεία, κρεμάμε το τούλι και το δένουμε στις γωνίες του κρεββατιού, σχηματίζοντας μια ωραία κουνουπιέρα. Μπαίνουμε μέσα και κοιμόμαστε. Στις 4 το πρωί που έχουμε σκάσει από τη ζέστη, σηκωνόμαστε να πάμε να πιούμε λίγο νερό, έχοντας ξεχάσει την ύπαρξη της κουνουπιέρας. Mπλεκόμαστε μέσα της, πέφτουμε και καταλήγουμε στο ΚΑΤ, όπου ως γνωστόν δεν έχει κουνούπια. Υ.Γ.: Εξακολουθούν να μη σου αρέσουν οι ταμπλέτες και τα σπιράλ; ;-) Και ένα κεράκι με citronela δεν είναι άσχημο πάντως.
tarrasque Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 πέρνεις ένα πήλινο δοχείο και μέσα βάζεις ελληνικό καφέ και στην συνέχεια του βάζεις φωτιά με ένα σπίρτο ή με αναπτήρα. με τη φωτιά θα αρχίσει να σιγο-καίγεται σαν στικ (δεν κάνω πλάκα) και απωθεί γενικώς τα ιπτάμενα ζωύφια! και μυρίζει και ευχάριστα αλλά όπως είπε και ο άποικος υπάρχουν και οι citroneles
HamerZ Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Αντί για πήλινο δοχείο το κάνουμε και με απλό αλουμινόχαρτο με καφέ ελληνικό και ένα σπίρτο.
alexpeykh Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Αυτο που ξερω οτι δουλευει σιγουρα ειναι να βαλεις 2-3 γλαστρες βασιλικου μπροστα στην μπαλκονοπορτα σου .Εγω ειναι ζητημα να με τσιμπισουν 1-2 κουνουπια στο σπιτι στην αθηνα .Τωρα για την πατρα που σπουδαζω δεν εχω βασιλικους αλλα μενω σχεδον πανω στην εθνικη οποτε το καυσαεριο δεν αφηνει προφανως ζωντανο τιποτα...
MariaTs. Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Θα το δοκιμάσω αυτό με τον καφέ. Τι είναι τα citroneles και που μπορώ να τα βρω; Άποικε αν έχεις κι άλλες τέτοιες ιδέες αμόλα τις! Χα! Χα! Πέραν του αστείου... τα σπιράλ έχουν ενοχλητική μυρωδιά και γενικά μένει η μυρωδιά τους σε όλο το σπίτι κι απορροφάται απ'τον ιματισμό γενικώς. Χάλια! Οι δε ταμπλέτες... συνεχώς μου κιτρινίζουν τον τοίχο σε οποιοδήποτε μεριά τις βάλω και γενικώς θέλουμε να αποφεύγουμε το μπογιάτισμα των δωματίων!
apoikos Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δεν είναι ιδέες, είναι γνωστές πρακτικές που ακολουθούνταν παλιότερα. Νομίζω ότι οι καλύτερες είναι οι συσκευές με υγρό: δε λερώνουν, δε μυρίζουν, δεν ακούγονται. Η citronella είναι ένα φυτό, του οποίου τα αιθέρια έλαια μυρίζουν σα λεμόνι. Είναι εξεραιτικό εντομοαποθητικό και προσωπικά μου αρέσει η μυρωδιά του. Νομίζω πως και στο super market θα βρεις κερί με άρωμα citronella.
Bougas Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 εγω βαζω το κλιματιστικο στους 18βαθμους,και ουτε κουνουπι ουτε τιποτα!
MariaTs. Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μμμ! Εντάξει... δεν είπαμε να ξεπαραδιαστούμε για τα κουνούπια βρε ΒOUGAS! Άσε που δεν έχω κλιματιστικό...
tarrasque Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 παίζει και μια συσκευή η οποία μπαίνει στην πρίζα και υποτίθεται αναπαράγει υπέρηχους που απωθούν τα κουνούπια. Δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει να σου πω...
overclocker Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Παλιά λέγανε να κρεμάσεις μια σακούλα με νερό. Bill αυτό το κάνουνε για τις μύγες, όχι για τα κουνούπια! Πάντως και εγώ κάνω το ίδιο με τον BOUGA, βάζω το κλιματιστικό στους 16-18 βαθμούς και δεν πετάει τίποτα στον "εναέριο χώρο" που βρίσκομαι!
stormrider Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 ρε παιδιά, κάποτε είχα βρει ένα προγραμματάκι που χρησιμοποιούσε την κάρτα ήχου για να στέλνει ήχους που δεν ακούμε αλλά διώχνουν τα κουνούπια. δεν ξέρω, παίζει να ναι και μούφα. μια και μου το θυμήσατε ας το ψάξω
overclocker Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Τι ξέθαψα πάλι... http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=3133
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.