antreaslam Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μητσοτακης:ΟΧΙ ΠΙΑ ΔΩΡΕΑΝ τριτοβαθμια παιδεια Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ, Κων/νος Μητσοτάκης, δήλωσε χθες ότι πρέπει να σταματήσει η δωρεάν "παροχή" παιδείας σε τριτοβάθμιο επίπεδο. Νομίζω ότι είναι μια καλή αφορμή για υγιείς αντιπαραθέσεις μεταξύ μας. Θα μου άρεσε να μην επικεντρωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στο πρόσωπο που το είπε (άλλωστε κ ο Γ.Παπανδρέου έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ αυτής της άποψης), αλλά στο ΝΟΗΜΑ των απόψεων αυτών Για να εκφράσω πρώτος τη γνώμη μου λοιπόν, είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος σε αυτό. Δε φτάνει που το "δημόσιο κ δωρεάν σχολείο" κοστίζει αρκετά στις οικογένειες,γιατί δεν παρέχει τα σωστά εφόδια στους μαθητές για τις πανελληνίες, και αναγκάζονται να πληρώνουν τα φροντιστήρια κ την παραπαιδεία γενικότερα (συν το ΜΑΥΡΟ χρήμα που διακινείται εκεί,και δεν φορολογείται καθόλου) Δε φτάνει, που οι ίδιοι υποβαθμίζουν συνέχεια το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης... Δε φτάνει που υποστηρίζουν το ισότιμο του πτυχίου δημόσιων με ιδωτικά πανεπιστημια που θα ανοίξουν ...οσονούπω Ούτε που είμαστε η μοναδικη χώρα στον κόσμο που με 4 χρόνια σπουδών σε ΑΕΙ,κ 5 σε πολυτεχνεία κ ιατρικές, δε δίνει master,αλλά bachelor! Θέλουν κιόλας να πληρώνουμε ενα αγαθό που όυτως ή αλλως ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο ελληνικός λαός,μέσω της φορολογίας! Απλά...θα πω ΟΧΙ....
ntountou Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Συμφωνώ με το ΟΧΙ και τα υπόλοιπα που ανέφερες.. δε πιστεύω όμως ότι θα επιχειρήσουν ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα
chris_4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Για να εκφράσω πρώτος τη γνώμη μου λοιπόν' date=' είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος σε αυτό. Δε φτάνει που το "δημόσιο κ δωρεάν σχολείο" κοστίζει αρκετά στις οικογένειες,Δε φτάνει που υποστηρίζουν το ισότιμο του πτυχίου δημόσιων με ιδωτικά πανεπιστημια που θα ανοίξουν ...οσονούπω QUOTE']
tsathoguah Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Χα! Πήγαν να στήσουν το 1ο Ιδιωτικό στο Μαρούσι κ πήγαν ανεξάρτητοι κ τα σπάσανε! Ρίξανε κ αυγά στο δήμαρχο^^ Αυτοί καλλιεργούν το αυτό το κλίμα στην παιδεία κ για να το ''καταπολεμήσουν'' θέλουν, λέει, να θέσουν περιορισμούς στις σπουδές κ να πετάξουν έξω φοιτητές. Δε θα περάσουν τέτοιες αηδίες, σπάσιμων πτυχίων, ισοτιμία ιδιωτικών, δημοσίων γιατί υπάρχουν κ κάποιοι εκεί έξω που το παλεύουν...
antreaslam Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 chris,ποσταρες κατα λαθος μονο το δικο μου μηνυμα,οχι την "απαντηση" σου σε αυτο!
chris_4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Για να εκφράσω πρώτος τη γνώμη μου λοιπόν' date=' είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος σε αυτό. Δε φτάνει που το "δημόσιο κ δωρεάν σχολείο" κοστίζει αρκετά στις οικογένειες,Δε φτάνει που υποστηρίζουν το ισότιμο του πτυχίου δημόσιων με ιδωτικά πανεπιστημια που θα ανοίξουν ...οσονούπω QUOTE'] καλα το συγκεκριμενο θεμα ειναι απο τα λίγα που μπορουν να με κάνουν να συμετεχω σε πορεια. εχεις απολυτο δικαιο φιλε. και νομιζω το χειροτερο ολων ειναι η ταυτηση αποψεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το να γινουν ιδιωτικα τα ΑΕΙ αποτελεσμα θα εχει τη δημιουργεια σχεσεις φοιτητη-ΑΕΙ σαν πελατη -επιχειρηση. και τον πελατη δεν μπορεις να του φερεσαι οπως να ναι, συνεπως οσοι ειναι σε κρατικα ΑΕΙ θα φτυνουν αιμα για τη σχολη και στα ιδιωτικα θα ειναι πιο χαλαρα, εκτος και αν χαλαρωσουν και στα κρατικα συνεπως θα πεσει το επιπεδο μορφωσεις στην ελλαδα, που ειναι απ τα λιγα πραματα για τα οποια μπορουμε να περινευτουμε.
haunter_2 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Βλέπω να γίνεται μέγας χαμός με τις αλλαγές που πάνε να γίνουν στην εκπαίδευση.Αυτό με τα βιβλία είναι το μεγάλο πρόβλημα.Ας πούμε στη σχολή μου έχω 12 θεωρητικά μαθήματα κάθε εξάμηνο,με 30-50 euro το βιβλίο βγαίνει 360-600 το εξάμηνο.Και πές οτι εγώ έχω να τα δώσω γιατί είμαι στην πόλη μου,δουλεύω κτλ. αλλά δεν ισχύει για όλους. Άλλο πρόβλημα είναι το όριο φοίτησης.Κι αν περάσεις το όριο τι θα γίνει? θα μένεις χωρίς τίτλο? Θα ξαναδίνεις πανελλήνειες? Το θέμα είναι ότι θέλουν να ακολουθήσουν τα ευρωπαικά πρότυπα χωρίς να έχει γίνει σωστή μελέτη και χωρίς να ακούσουμε για αξιολόγηση καθηγητών ε?(Από τους φοιτητές, όχι απο επιτροπές,πρυτανίες κτλ.)
Dyolf Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Το ζητούμενο είναι να υπερασπιστεί ο όρος "τριτοβάθμια εκπαίδευση" γιατί imo πολύ απλά το επίπεδο στις περισσότερες σχολές είναι απαράδεκτο (ειδικά στα ΤΕΙ). Μάλλον είμαι αντίθετος στην καθιέρωση ιδιωτικών πανεπιστημίων αν και ο ανταγωνισμός πιθανών να είναι υπερ για την δημόσια παιδεία. Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε...
Dyolf Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Όσο για τα βιβλία είναι απαράδεκτο να μην παρέχονται δωρεάν... Πιο τίμιο και σωστό βρίσκω να χρεώνονται στους φοιτητες και να δεσμεύονται να τα επιστέφουν αφού τελιώσουν με τα μαθήματα.
chris_4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Όσο για τα βιβλία είναι απαράδεκτο να μην παρέχονται δωρεάν... Πιο τίμιο και σωστό βρίσκω να χρεώνονται στους φοιτητες και να δεσμεύονται να τα επιστέφουν αφού τελιώσουν με τα μαθήματα. Εαν όμως διαβασεις ένα μαθημα πολυ δηλ "ξεσκισεις " το βιβλιο σε τι κατασταση θα το γυρήσεις?? εμένα μερικά βιβλία και μόνο από το διάβασμα είναι σε τραγική κατασταση. δε νομίζω να ναι λύση αύτη
spock Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Όσο για τα βιβλία είναι απαράδεκτο να μην παρέχονται δωρεάν... Πιο τίμιο και σωστό βρίσκω να χρεώνονται στους φοιτητες και να δεσμεύονται να τα επιστέφουν αφού τελιώσουν με τα μαθήματα. Μάλλον δεν έχεις επαφή με Ελληνικό Πανεπιστήμιο... εδώ, από τη βιβλιοθήκη δανείζεσαι βιβλίο και το βρίσκεις σε κακά χάλια, με σημειώσεις μέσα, υπογραμμίσεις, magic marker, σκισμένες σελίδες κτλ. Φαντάσου να το έχει ο καθένας για ένα εξάμηνο τουλάχιστον. Εννοείται πως επιβάλλεται να παρέχεται ένα τουλάχιστον σύγγραμα δωρεάν στο φοιτητή. Όποιος έχει την οικονομική άνεση, μπορεί να πάρει όσα επιπλέον θέλει` όποιος δεν την έχει, πρέπει να είναι σε θέση με το παρεχόμενο συν τη βιβλιοθήκη, να είναι απόλυτα καλυμμένος.
chris_4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Άλλο πρόβλημα είναι το όριο φοίτησης.Κι αν περάσεις το όριο τι θα γίνει? θα μένεις χωρίς τίτλο? Θα ξαναδίνεις πανελλήνειες? Το θέμα είναι ότι θέλουν να ακολουθήσουν τα ευρωπαικά πρότυπα χωρίς να έχει γίνει σωστή μελέτη και χωρίς να ακούσουμε για αξιολόγηση καθηγητών ε?(Από τους φοιτητές' date=' όχι απο επιτροπές,πρυτανίες κτλ.)[/quote'] Και ποιος λεει οτι τα ευρωπαικα συτηματα ειναι καλυτερα απ το δικο μας. και οντως το οριο φοιτησης ειναι προβλημα νομιζω. Τουλαχιστον στην παιδεια πιστευω οτι ειμαστε μπροστα από αρκετές χώρες τις ευρώπης.
KaizerSoze Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 κ 5 σε πολυτεχνεία κ ιατρικές, δε δίνει master,αλλά bachelor! Nope,τουλαχιστον για Πολυτεχνειο που εβγαλα,ειτε σε αιτησεις για Μαστερ ειτε σε αιτησεις για δουλειες τωρα,δεν λεμε οτι εχουμε Μπατσελορ αλλα 5 year degree/diploma η κατι τετοιο.Γενικα θεωρειται κατι ανωτερο του μπατσελορ,και αυτο ειναι δεκτο και στο εξωτερικο,απλα δεν ειναι Μαστερ.Γιαυτο στο ΕΜΠ δεν μας εχουν καθαρα Μαστερ(εκτος απο ενα Χρηματοοικονομικο του Πρωτονοταριου) αλλα PhD,για να μην φαινεται το πτυχιο οτι ειναι Μπατσελορ
alexb_10 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Εαν όμως διαβασεις ένα μαθημα πολυ δηλ "ξεσκισεις " το βιβλιο σε τι κατασταση θα το γυρήσεις?? εμένα μερικά βιβλία και μόνο από το διάβασμα είναι σε τραγική κατασταση. δε νομίζω να ναι λύση αύτη Εμένα για κάποιο λόγο ποτε δεν μου έτυχε αυτο. Δεν ξέρω γιατι. Και να πεις οτι δεν διαβαζα!!! Αφού όλα τα σκονάκια μέσα απο τα βιβλία τα έβγαζα... χωρίς πλάκα τώρα, ειναι πολύ μ@@@κια να γινουν ισότιμα τα πανεπιστήμια. όσο για το όριο φοιτησης, ισχυει αυτό που άκουσα? Ότι θα έχει υποχρεωτική φοιτήση 6 χρόνια και είναι και αναδρομικά? δηλαδή ισχχύει και για τους τρέχοντεσ φοιτητές? αν ειναι όντως έτσι, πρέπει να τρέξω λιγο.
Fan Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Εγώ για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου και για να έχει και λιγο ενδιαφέρον η συζητηση πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης αφού κατέστρεψε την Ελλάδα τώρα στα γεράματα εχει αρχίσει και έχει "προοδευτικές" ιδέες. Το άκουσα και εγώ αυτό που είπε αλλά νομίζω ότι εννοούσε για τους αιώνιους φοιτητες ότι πρέπει να πληρώνουν. Εγώ θα συμφωνήσω (εάν είναι γι' αυτούς) γιατί δεν μου αρέσει το κράτος να πληρώνει τον τεμπέλαρο, χαραμοφάι και παράσιτο στην κοινωνία 30άρη (ή και παραπάνω) φοιτητή. Δηλαδή από τα 18 που τέλειωσε το λύκειο τι έκανε δηλαδή; Επίσης από το Μητσοτάκη άκουσα την καλύτερη πρόταση που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στον πολιτικό χώρο (την είχε προτείνει και ο Πάγκαλος νομίζω) για κυβέρνηση συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.