antreaslam Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 ριζοσπαστικη (κ ισως ουτοπικη) γνωμη: λεω λοιπον ΝΑΙ,στην καταργηση των φοιτητων που η φοιτηση τους διαρκει πανω απο 6 χρονια! αλλα με τις εξης προυποθεσεις: 1) Ελεγχος κ αξιολογηση καθηγητων 2) Να ενεργοποιηθει κ παλι ο νομος οτι αν κοπει ανω του 70% των φοιτητων,το μαθημα θεωρειται ακυρο,κ ξαναδινεται 3) Καταλληλη υλικοτεχνικη υποδομη στα πανεπιστημια, που να καλυπτει τις αναγκες των φοιτητων 4) Οσοι εχουν οικονομικο προβλημα και ειναι αναγκασμενοι να δουλευουν, να βρισκουν δουλεια ΣΧΕΤΙΚΗ με την επιστημη τους,μεσα απο το γραφειο σταδιοδρομιας του πανεπιστημιου,και τα μαθηματα να τα παρακολουθουν απογευμα! 5) Οποιος φοιτητης το επιθυμει,να μπορει να κανει εργασια που να προστιθεται στον βαθμο εξεταστικης (σε ποσοστο 15-20%) 6) Για οσους το επιθυμουν,να γινονται προοδοι 7) Να υπαρχει υποχρεωτικη παρακολουθηση,κ οποιος δεν παρακολουθει το 15% των διαλεξεων,να χανει το δικαιωμα να δωσει σε εξεταστικη το μαθημα 8) Υποχρεωτικη παρουσια των καθηγητων,και ΟΧΙ των βοηθων τους 9) Για τυχον αποριες σε γραπτα,ή σχετικα με το μαθημα,τις εργασιες κ τις διαλεξεις, οι καθηγητες να βρισκονται στα γραφεια τους 1 ωρα την ημερα 10) Δυνατοτητα στον καθε φοιτητη να μπορει να παιρνει (ΔΩΡΕΑΝ) ανω του ενος συγγραματα 11) Μειωση αριθμου εισακτεων 12) Αλλαγη συστηματος πανελληνιων εξετασεων ωστε να μην παρατηρουνται φαινομενα: "σχολη να ναι,κ οτι να ναι"! 13) Αυστηροτερη αναγνωριση (κ μεγαλυτερος ελεγχος) σε κολλεγια, ΙΕΚ,Δικατσα,ΠΣΕ,κλπ 14) Ελεγχος στους εργοδοτες, ώστε να υπαρχει η βεβαιοτητα στον καθε φοιτητη,οτι θα ΄πληρωνεται το πτυχιο του! θα μπορουσα να γραψω κ αλλα,αλλα αυτα τα θεωρω ΠΟΛΥ βασικα! ΟΠΟΤΕ............αν ισχυσουν ολα αυτα, ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, κ απαιτω να κοπει η δυνατοτητα απο ολους να ειναι αιωνιοι φοιτητες....
antreaslam Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Aντρεα ειλικρινα δεν ξερω ποσο εισαι και αν δουλευεις αλλα πραγματικα πιστευεις οτι το πληρωνεσαι το Μαστερ???Εγω σου λεω αντι να ξεκινας με 1 καθαρο να ξεκινας με 1,1 Λογω οικονομικων οικογενειακων προβληματων,δουλευω απο τα 16 μου μεχρι σημερα (τα τελευταια 12 συναπτα ετη δηλαδη)! τουλαχιστον στις μεγαλες επιχειρησεις,το πληρωνεσαι το μαστερ! (στην εταιρεια που δουλευω εγω δηλαδη,το πληρωνεσαι,και σε 4-5 αλλες,το ξερω επισης)!(και σο δημοσιο φυσικα)! σε ενα μικρο λογιστηριο,φυσικα κ δεν το πληρωνεσαι! αλλα κ παλι,συνεκρινε τον εαυτο σου, με το παλικαρι,που ερχεται απεξω,με το μαστερ,κ σκεψου οτι δεν ξεκινατε απο την ιδια βαση στον εργασιακο τομεα! εκεινος ειναι ενα κλικ πιο μπροστα απο εσενα,γιατι ακομα κ αν εχετε τις ιδιες γνωσεις,εχει ενα παραπανω τιτλο!
stone Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Ακομη να ψοφησει ο Δρακουμελ να γλυτωσουμε απο τις βλακειες του?
spock Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Τι είναι το ΑΣΚαΠαΠε; Εγώ είπα τη γνώμη μου για να έχει λίγο ενδιαφέρον η συζητηση. Πάλι καλά που το ελληνικό κράτος θα σταματήσει το θεσμο του "αιώνιου". ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΑΣΚαΠαΠε = Ανωτάτη Σχολή Κατανάλωσης Πατρικής Περιουσίας Κατά τα άλλα, τη γνώμη σου λες για να έχει ενδιαφέρον η συζήτηση. Επ'ειδή όμως δεν ξέρεις την ιστορία του κάθε "αιώνιου", καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Όπως, παραδείγματος χάριν, όταν ο κάθε καθηγητής σε "χώνει" στον τομέα του για να του γράφεις εργασίες που γίνονται κεφάλαια στο νέο του βιβλίο, και σου λέει "μην ανησυχείς, θα το πάρεις και το πτυχίο, δε φεύγει η σχολή". Ή όταν ο μέσος όρος αποφοίτησης της (4ετούς) σχολής σου έχει τεχνηέντως φτάσει τα 7.5 χρόνια, διότι η κατανομή κονδυλίων γίνεται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων. Νομίζω πως ο θεσμός του "αιώνιου", όπως προαναφέρθηκε, πρόβλημα δημιουργεί μόνο στον ίδιο τον φοιτητή. Για φαντάσου πως θα ένιωθες αν ξύπναγες μια μέρα και μάθαινες πως είσαι εκτός πανεπιστημίου με το "έτσι θέλω" κι ενώ η δουλειά σου και το όνομά σου βρίσκονται ήδη σε 2 πανεπιστημιακά συγγράματα...
tsathoguah Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Λοιπόν το θέμα είναι ότι η παιδεία έχει πρόβλημα κ το καταπολεμούν προσπαθώντας να διώξουν φοιτητές...πολύ βαθυστόχαστο αυτό, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι θα πετύχουν!Κάποιος που δουλευέι, είναι παντρεμένος με παιδιά, παίρνει 1ο κ πάει για 2ο πτυχίο ποιον ενοχλεί; Επίσης, προσπαθούν να διασπάσουν τα πτυχία μας για να εξειδικευόμαστε κάθε φορά σύμφωνα με τις ανάγκες τις εποχής! πχ τελειώνεις μηχμηχ για ψυκτικά μηχανήματα κ μετά από 5 χρόνια παύουν να είναι απαραίτητα στη βιομηχανία...τι γίνεται τότε; Σε πετάνε σε ένα ΙΔΒΕ, ξανακάθεσαι σε θρανίο, ξαναδίνεις εξετάσεις κ εξειδικεύεσαι σε κάτι άλλο πχ ρομποτική γραμμής παραγωγής...όλα αυτά επειδή κάποιοι κύριοι αποφάσισαν χωρίς εμάς, για μας, ότι το ευρώ πρέπει να γίνει το πιο ισχυρό νόμισμα τα επόμενα 10 χρόνια! Σπάζοντας το πτυχίο σε 3+2 χάνεςι πολύ σε εργασιακά δικαιώματα...
worldcitizen Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Πάντως γίνεται πανικός... 155 Καταλήψεις! (πάνω κάτω)
Steven Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Συμφωνώ απόλυτα με τον apoiko!!! Και θα σας πω και μερικά πραγματάκια ακόμη μιας και είμαι και εγώ φοιτιτής στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο. Γενικά το επίπεδο της παιδείας στην Ελλάδα είναι σχεδόν άθλιο.. Όσοι λένε το αντίθετο μάλλον φοράνε παρωπίδες... Και δεν μιλάω για το επίπεδο του ΕΜΠ μιλάω για της Ελλάδας... ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ. Από το σύνολο κρίνεται το επίπεδο όχι από ένα μόνο πανεπιστίμιο.. Όχι πως το ΕΜΠ είναι τέλειο... Φτάνει να περάσεις στις 10 το πρωί από έξω και να δείς πόσοι "φοιτητές" κάθονται στα cafe... Νομίζω μόνο και μόνο η αδιαφορία για την παράδοση του καθηγητή και γενικά η αδιαφορία παρακολούθησης δείχνει το πόσο κεντρίζει το πανεπιστίμιο το ενδιαφέρον των φοιτητών, αλλά και πόσο υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι φοιτιτές. Το γεγονός ότι μπορεί κάποιος διαβάζοντας απλά το βιβλίο να περάσει το μάθημα το θεωρώ απαράδεκτο... Τουλάχιστον εδώ δεν συμβαίνει αυτό... Αν δεν παρακολουθείς είσαι τελειωμένος... Όσοι είπατε ότι οι αιώνιοι φοιτητές κάνουν κακό μόνο στον εαυτό τους... ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ????? Αυτή τη στιγμή το ελληνικό κράτος πληρώνει για έναν εγγεγραμένο φοιτητή που ονομάζεται Steven και ο οποίος είναι στο Μόναχο και έχει πατήσει στο ΠΑΠΕΙ μια φορά στη ζωή του για να γραφτεί...(και γιατί να μην το κάνω αφου μου δίνεται η δυνατότητα...να έχω και ένα backup plan). Τι νομίυεται ότι φταίει για την ανεργία σε πανεπιστιμιακό επίπεδο στην Ελλάδα... Εγώ θα έλεγα ότι φταίει ότι όσοι μπαίνουν κάποτε μπορούν να βγούν... Έχετε γεμίσει με ηλεκτρολόγους, δικηγόρους και γιατρούς... Εδώ στη Γερμανία μπήκαμε στο πρώτο εξάμηνο 450 άτομα και ήδη στο δεύτερο έχουμε μείνει 350... Και μέχρι το 4ο εξάμηνο ο αριθμός θα πέσει ραγδαία... (οι εκτιμήσεις λένε κάτω από 100). Από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος των σπουδών δεν θα γύγει πολύς κόσμος οπότε υπολογίζω ότι θα τελειώσουν γύρω στα 70-80 άτομα... Και που?? Σε μια Γερμανία με τόση βιομηχανία και τόσο μεγάλη ανάγκη για ηλεκτρολόγους.... Στην Ελλάδα που σκατά να πάνε να δουλέψουν οι ηλεκτρολόγοι και ειδικά όταν είναι 10 φορές παραπάνω από όσοι πρέπει??? Και μετά μου λέτε ότι δεν επιβαρύνεται το κράτος και η κοινωνία.. Και αυτό που πάνε να κάνουν στην Ελλάδα είναι τρομερά επιεικές... Εδω στη Γερμανία είναι σχεδόν αδύνατο να τελειώσεις σε παραπάνω από 6 χρόνια τις σπουδές σου (κανονική διάρκεια 5 χρόνια) γιατι άμα χάσεις ένα μάθημα δεύτερη φορά απλά σε πετάνε έξω... Όχι σαν την Ελλάδα που δίνεις και δίνεις αιωνίως... Και όχι μόνο σε πετάνε έξω... Μετά κανένα άλλο πανεπιστήμιο τηςε Γερμανίας δεν σε παίρνει για να σπουδάσεις το ίδιο μάθημα!!!! (Το τελευταίο το θεωρώ λίγο υπερβολικό για τον λόγο ότι εγω ας πούμε είμαι στο Μόναχο, όπου το εκαπιδευτικό σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος είναι το δυσκολότερο της Γερμανίας.. Αν με διώχνανε από εδώ ίσως να τελείωνα εύκολα το πολυτεχνείο του Βερολίνου ας πούμε) Όσο για το κόστος της παιδείας... Ως τώρα πληρώναμε 65 euro το εξάμηνο... Από του χρόνου καθιερώθηκε το ποσό των 500 euro το εξάμηνο!! Είναι αρκετά λεφτά μπορώ να πω και έγινε αρκετή φασαρία εδώ, αλλά είμαι διατεθημένος να τα πληρώσω!! Και ο λόγος είναι γιατί είδα τι μου προσφέρει το πανεπιστήμιο αυτό!!Από απίστευτα εργαστήρια μέχρι πραγματική έρευνα και παράδοση από καθηγητές που πραγματικά ξέρουν την δουλειά τους. Επίσης μου προσφέρει ηθική ικανοποίηση γιατί ξέρω ότι άμα τελειώσω θα το έχω καταφέρει με το σπαθί μου και μόνο με αυτο και όχι επειδή ο μπροστινός μου τα ήξερε πολύ καλά... Και αυτός ο κόπος θα αμοιφθεί στη συνέχεια με κάθε τρόπο γιατι το κολώχαρτου του πολυτεχνείου του Μονάχου έχει μια αξία στην Ευρωπαική και οχι μόνο αγορά, μιας και είναι από τα καλύτερρα πολυτεχνεία της Ευρώπης και ειδικά στους ηλεκτρολόγους. Και πέρα από το χαρτί θα έχω και εγώ αξία γιατί πραγματικά θα μου έχουν προσφέρει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο μου κάτι το οποίο αμφιβάλω αν ισύει απόλυτα για τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων...
KaizerSoze Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Λογω οικονομικων οικογενειακων προβληματων' date='δουλευω απο τα 16 μου μεχρι σημερα (τα τελευταια 12 συναπτα ετη δηλαδη)!τουλαχιστον στις μεγαλες επιχειρησεις,το πληρωνεσαι το μαστερ! (στην εταιρεια που δουλευω εγω δηλαδη,το πληρωνεσαι,και σε 4-5 αλλες,το ξερω επισης)!(και σο δημοσιο φυσικα)! σε ενα μικρο λογιστηριο,φυσικα κ δεν το πληρωνεσαι! αλλα κ παλι,συνεκρινε τον εαυτο σου, με το παλικαρι,που ερχεται απεξω,με το μαστερ,κ σκεψου οτι δεν ξεκινατε απο την ιδια βαση στον εργασιακο τομεα! εκεινος ειναι ενα κλικ πιο μπροστα απο εσενα,γιατι ακομα κ αν εχετε τις ιδιες γνωσεις,εχει ενα παραπανω τιτλο![/quote'] Βασικα επειδη δουλευω σε πολυ μεγαλη εταιρεια τηλεπικοινωνιων και τηλεφωνικων κεντρων και επειδη εκτος απο το ΕΜΠ εχω ΚΑΙ Μαστερ και μαλιστα πανω σε παραπλησιο τομεα(δηλαδη οχι κανα Μαρκετινγκ) απο ενα αρκετα καλο Αγγλικο Πανεπιστημιο,επετρεψε μου να διαφωνησω.ΔΕΝ το εχω πληρωθει το Μαστερ,μην σου πω οτι παιδια χωρις Μαστερ με 1-1.5 χρονο προυπηρεσια περνουν 150Ε παραπανω.Ξεκινησα απο την κατωτατη κλιμακα και πραγματικα το Μαστερ(και οχι μονο εδω αλλα και σε αλλες δουλειες που πηγα για συνεντευξη,οι περισσοτερες σε πολυ γνωστες εταιρειες) δεν μου χρησιμευσε σε ΤΙΠΟΤΑ στο οικονομικο κομματι(ως γνωσεις και ως στοιχειο του βιογραφικου ναι,αλλα κανεις δεν μου προσφερε περισσοτερα λεφτα επειδη ειχα ΚΑΙ Μαστερ εκτος του τιτλου του Μετσοβιου)
KaizerSoze Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Λοιπόν το θέμα είναι ότι η παιδεία έχει πρόβλημα κ το καταπολεμούν προσπαθώντας να διώξουν φοιτητές...πολύ βαθυστόχαστο αυτό, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι θα πετύχουν!Εδω ρε δικε μου οι λυσεις της ΕΕ για την καταπολεμηση της ανεργιας ειναι...ευκολοτερες απολυσεις για να δωσουν κινητρα και καλα στους εργοδοτες να προσλαβουν κοσμο αφου θα τον απολυουν πανευκολα(λες και υπηρχε περιπτωση ο εργοδοτης μα με λιγα μα με πολλα τελικα να μην προσλαβει αυτους που χρειαζεται).Τι να λεμε τωρα,η λογικη του παραλογου
worldcitizen Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 @Steven Και το θεωρείς καλό που θα σε πετάει και 5 χρόνια θα πάνε στο βρόντο.. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν είναι προσωπικό, "δεν τα κατάφερα, είμαι άχρηστος", αλλά πρόβλημα της κοινωνίας.. Αυτό είναι, πολλοί μπαίνουν, λίγοι βγαίνουν.. Το μόνο που θα κάνεις σε αυτήν την περίπτωση είναι να μεταφέρεις το βάρος της ανεργίας από την κοινωνία, στον πτυχιούχο-προπτυχιούχο... Και σε χαλάει που είσαι στο ΠαΠει ? Νομίζεις ότι τους κοροιδεύεις ? Μια χαρά περνάνε κι αυτοί..
chris_4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Συμφωνώ απόλυτα με τον apoiko!!! Και θα σας πω και μερικά πραγματάκια ακόμη μιας και είμαι και εγώ φοιτιτής στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο. Γενικά το επίπεδο της παιδείας στην Ελλάδα είναι σχεδόν άθλιο.. Όσοι λένε το αντίθετο μάλλον φοράνε παρωπίδες... Και δεν μιλάω για το επίπεδο του ΕΜΠ μιλάω για της Ελλάδας... ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ. Από το σύνολο κρίνεται το επίπεδο όχι από ένα μόνο πανεπιστίμιο.. Όχι πως το ΕΜΠ είναι τέλειο... Φτάνει να περάσεις στις 10 το πρωί από έξω και να δείς πόσοι "φοιτητές" κάθονται στα cafe... ................................... μιας και είναι από τα καλύτερρα πολυτεχνεία της Ευρώπης και ειδικά στους ηλεκτρολόγους. Και πέρα από το κολώχαρτο θα έχω και εγώ αξία γιατί πραγματικά θα μου έχουν προσφέρει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο μου... δεν πας να πειεις κανα καφεδακι στο red-sax. Τα ξερουμε τα της γερμανιας. δε λεω εχεις δικαιο οτι εδω μπαινουν πολλοι' date=' αλλα δεν ειναι σωστο να σου βαζουν το πιστολι στο κροταφο. και πιστεψε με το να βγαλεις (ειδηκα πολυτεχνιο) εδω στην ελλαδα ειναι πιο δυσκολο απο τι στη γερμανια. τα μαθηματα εδω ειναι πιο παλουκια. γι αυτο οι μηχανικοι στην ελλαδα ειναι καλυτερη απ αυτους που βγαινουν στη γερμανια, απλα τα πραματα
Steven Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 @worldcitizen 1. Είπα ότι τα δύσκολα είναι μέχρι το 4ο εξάμηνο... Δηλαδή 2 χρόνια. Όχι πως από εκεί και πέρα είναι εύκολότερα τα μαθήματα...απλά δεν σε διώχνουν άμα κοπείς 2 φορές αλλά από την άλλη έχεις συνιθήσει πιατην τσόντα και ανταποκρίνεσαι πιο εύκολα... Φυσικά άμα τύχει αυτό σε μένα θα στεναχηθώ πάρα πολύ, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε... σκληρή και πρέπει να προχωράνε αυτοί που το αξίζουν...οι άλλοι πρέπει να κόβονται.. Πρέπει να καταριθτεί η λογική ότι η ανώτατη παιδεία είναι για όλους!! Όχι ρε παιδιά δεν είναι για όλους είναι για λίγους... Δεν γίνεται όλοι να είναι επιστήμονες... Πρέπει να υπάρχουν και υδραυλικοί, ταξιτζίδες και όλα τα επαγγέλματα... Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό στην Ελλάδα θα πάμε πιο μπροστά. Και εδώ δεν είναι καθόλου ντροπή να γίνεις ένα απάγγελμα... Ίσα ίσα.. Και για αυτό άμα κοπείς από το πανεπιστήμιο υπάρχουν άλλες ευκαιρείες.. Μπορείς να πας στην Fachhochschule που είναι εφάμιλη του πανεπιστιμίου αλλά πολύ πιο πρακτική... Και άμα δεν το αντέχεις ούτε αυτό μπορείς να πάς να μάθεις ένα επάγγελμα τελείως πρακτικά χωρίς μαθηματικά και φυσικές... Υπάρχει μια ιεραρχία τέλος πάντων και μια αξιοκρατία... Εμένα τι με νοιάζει που είμαι στο ΠΑΠΕΙ, έτσι κι αλλιώς δεν έχω σκοπό να πάω ποτέ... Καποια στιγμή θα ξεχάσω να γραφτώ και θα με ξεγράψουν κιόλας... Όπως είπα αφού μου δίνεται η δυνατότητα να είμαι αιώνιος φοιτητής την παίρνω...και πληρώνω και μισά εισιτήρια όταν έρχομαι Αθήνα!! Κοινώς εκμεταλλέυομαι το κράτος...έστω και λίγο!! Ας κάνει κάτι να με σταματήσει επιτέλους!!
zaxoys Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μα αυτό με τους αιώνιους φοιτητές το είπαμε πόσες φορές δεν ισχύει , το κράτος δεν πληρώνει γι'αυτούς πέρα από τον χρόνο ν+ν/2 σταματάνε όλες οι παροχές (δωρεάν βιβλία - σίτιση -στέγαση- ΠΑΣΟ).Το όλο θέμα γίνεται για να σταματήσει αυτή η χαλαρότητα που επικρατεί .,δηλαδή το "ε κάποια στιγμή θα τελειώσω τι 6 τι 7 χρόνια ..κλπ " και αν δείτε καμιά στατιστική το ποσοστό αυτό ειδικά για τα ΤΕΙ είναι τεράστιο
chris_4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 ας κανουν κατι στο arbeitsamt στη γερμανια να βρουν τους ελληνες (και οχι μονο)που δουλευουν το γερμανικο κρατος. βγαζεις μισο εισητηριο και κατι τρεχει τωρα.....
Steven Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 δεν πας να πειεις κανα καφεδακι στο red-sax. Τα ξερουμε τα της γερμανιας. δε λεω εχεις δικαιο οτι εδω μπαινουν πολλοι, αλλα δεν ειναι σωστο να σου βαζουν το πιστολι στο κροταφο. και πιστεψε με το να βγαλεις (ειδηκα πολυτεχνιο) εδω στην ελλαδα ειναι πιο δυσκολο απο τι στη γερμανια. τα μαθηματα εδω ειναι πιο παλουκια. γι αυτο οι μηχανικοι στην ελλαδα ειναι καλυτερη απ αυτους που βγαινουν στη γερμανια, απλα τα πραματα Δεν θα μπώ σε αντιπαράθεση το ποιος είναι καλύτερος ή όχι... Απλά μόνο και μόνο έτσι όπως το λές φαίνεται η αντικειμενικότητα σου... Οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους Γερμανούς.. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κρίνοντας μόνο και μόνο αυτά που έχουν κάνει οι Γερμανοι και αυτά που έχουν κάνει οι Έλληνες... Πρόσφατο λίγο άσχετο παράδειγμα... ακόμα και για να στήσουν τα μικρόφωνα στη Eurovision μας τους φωνάξαμε.... Άμα είναι λοιπόν φέρε τον παπαγαλία και χαβαλέ Έλληνα φοιτητή να δούμε αν θα αντέξει..στα πανεύκολα μαθήματα μας... Και θες να παραδεχτώ ότι είναι πιο εύκολα?? Έλα πέρασε τα με την ψυχολογική πίεση που υπάρχει εδώ και τα λέμε μετά.... Και μπορεί να μην σου αρέσει εσένα να σου βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο...αλλά όταν βγεις στην εργασία (δεν ξέρω αν είσαι ήδη κιόλας) θα παρατηρήσεις μάλλον ότι όταν σου αναθέσουν μια δουλειά θα έχεις μια και μοναδική ευκαιρεία να την κάνεις σωστά... και όχι χίλιες... με λίγα λόγια στη Γερμανία πρσπαθόυν να σε μάθουν από την αρχή και να σε εξοπλίσουν όχι μόνο με τις κατάλληλες γνώσεις, αλλά και με την, όπως θες πάρτην σκληρή, άδικη, άπονη πραγματικότητα, που ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ!!!!!! ας κανουν κατι στο arbeitsamt στη γερμανια να βρουν τους ελληνες (και οχι μονο)που δουλευουν το γερμανικο κρατος. βγαζεις μισο εισητηριο και κατι τρεχει τωρα..... Φυσικά και δεν τρέχει τίποτα...αυτό μας έλειπε... σαν παράδειγμα το έφερα.. Από εκεί και πέρα το Arbeitsamt με το συστημά παιδείας τι σχέση έχει?? Και η μητέρα μου το εκμεταλλεύτηκε λίγο και ίσως να το κάνεις και εσύ..μιας και όπως φαίνεται είσαι μέσα στα πράγματα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.